Съвет за обличането на мъжа ми :-X

• 8 201
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
Нещо не може да ме умили любовта и разбирането към стила на половинката, която лъха от страниците. Може би защото винаги като видя някакъв подозрително облечен субект, първото което си казвам е, "каква е тази жена, която го оставила да ходи така!" Абсолютно подкрепям идеята, че и мъжът и децата са визитна картичка на жената. В тази връзка, ако си има някакви любими вещи - ок. Стига да се съобразява и да не ги носи във важни моменти на важни места, не ми пречи...Аз също имам две тениски, които може би ще се разпаднат на мен, но ги обичам. Навремето ги носих навън, сега ги нося вкъщи...Това единствената разлика.
Но да не пипна стайлинга на мъжа до мен, само защото проявявам разбиране към свободата на избора му.....извинете!  По дрехите посрещат, това е! Външният вид говори много за отношението на хората не само към себе си, но и към света. Един модерен, стилно облечен спретнат човек може много по-лесно да убеди страничните хора, че проявява същото съвременно мислене  и прецизност по отношение на други аспекти от живота. Или поне по-умните обръщат внимание и на това....Е, ако мъжът ми няма усет за тези подробности, няма да му пляскам и да възхвалявам свободата на избора му.....
Конкретно към авторката - навремето мъжът ми имаше един патешко жълт пуловер с остро деколте, който държеше да носи.....Ами просто този пуловер изведнъж се оказа постоянно в коша за пране.... Twisted Evil Twisted Evil

# 46
  • София
По дрехите посрещат, това е! Външният вид говори много за отношението на хората не само към себе си, но и към света.
така е, но защо тогава избирате мъже, които се обличат зле и не държат на себе си? И после държите да ги превъзпитавате? /Не се заяждам, а искрено се интересувам. Все пак има и достатъчно мъже, които се обличат повече от добре без чужда помощ./

ПП И няма нищо, което да има за цел да умилява, когото и да било. Цялата работа идва от грижата за себе си, а не за мъжа. Смятам, че всеки си има достатъчно отговорности и грижи, за да се нагърбваме и с такива несвойствени задачи.

# 47
  • София
Ами примерно моя навремето се е обличал много добре, а сега ужасно мрази да ходи по магазини и да се занимава с дрехи. Но пак се облича добре де. С изключение на старите тениски и скъсаните панталони понякога.  Затова повечето аз му купувам нови и му прочиствам старите.

# 48
Абсолютно подкрепям идеята, че и мъжът и децата са визитна картичка на жената.

Съвсем вярно! Ето защо розовата риза на съпругът ми се сдоби с петно и трябваше да я изхвърля. Той не помни кога се е нацапал, но все някога е бил облечен с нея и е ял салата, нали?! Останаха още 2 розови за накапване ...  Whistling шЪ ми ходи като сводник от Маями!

# 49
така е, но защо тогава избирате мъже, които се обличат зле и не държат на себе си?

Не бих казала нито първото, нито второто. На времето си се обличаше подходящо, според възрастта и работата си. Той си е готин и висок и дънки и тениска беше достатъчно. Сега и за двама ни вече е по-подходящо малко да си попроменим стила - поне на работа. Не сме тръгнали в строги костюми - не се изисква - спортно-елегантно върши работа.
  Според мен във всяко семейство има някакво разпределение на нещата кой за какво отговаря - при нас аз отговарям за дрехите - моите, неговите и на детето - да са чисти, изгладени и под ръка.  

# 50
Бояна, точно ти да поляризираш така нещата, честно казано, малко ми е странно. Това, че има нужда от помощ при обличането, как точно означава, че човекът се облича зле? Помощ за постигане на добър външен вид, за мен не предполага липса на вкус или лош вкус по принцип. Или може би за теб професията на стилист е снобия...
Ето ти и конкретен пример, моят мъж е спретнат и чист човек, който абсолютно адекватно реагира на ситуациите с подобаващо облекло в 80 % от случаите. Е, аз отговарям за онези 20% , в които по ред причини, той самият не може да прецени я обстановката,  я времето или изпитва пък съмнения....Освен това често витае из облаците и абсолютно не е наясно какво точно има в гардероба си като цветове...Чат-пат има странни виждания за себе си, че определен цвят му стои добре....Ами тук влизам аз.
Вече дали моят вкус е добър, дали съветите ми са правилни е друг въпрос...
П.П. Абсолютно си давам сметка, че никой не се е нагърбил със задачата да подържа добро емоционалното ми състояние. Просто изразявам мението си емоционално. Това е разликата. Peace

# 51
  • София
Бояна, точно ти да поляризираш така нещата, честно казано, малко ми е странно. Това, че има нужда от помощ при обличането, как точно означава, че човекът се облича зле?
Не, тук става въпрос за настояването на един мъж да носи точно определен панталони  съпротивата на жената, настояваща, че този панталон не става. Съвсем друго е един човек, може да е и жената, да смята, че другия разбира повече от облекло, да търси мнение от него/ нея или да делегира решенията в тази област. Това е различно, много различно от "ще му изхвърля панталона, защото не им харесва". Този мъж, с този грозен според нас панталон може да не е делегирал правата на жена си, да си иска панталона и да държи, че разбира от мода. Е,  мотивацията да се крои гардероба на такъв мъж ми предизвика онези въпроси, които те смущават.

# 52
Мен лично би ме било срам да изляза до мъжа си,ако е облечен раздърпано,със скъсан панталон и т.н. Слава Богу, той също не би си го позволил,та и затова не сме имали спорове.. Но ако бях на мястото на авторката сериозно бих го помолила да преразгледа стила си,а ако продължи да се инати, не бих излизала с него,когато реши да слага тази дреха.Да си се разхожда сам с панталона.. Mr. Green

# 53
  Иска да го носи, защото му е удобен, вероятно...  Но някои неща се виждат по-добре отстрани - ако го виждам, че е с нещо, което определено го загрозява или е тотално неподходящо, а в описания случай май панталона беше скъсан? -  хич никакви скрупули нямам да го отстраня дискретно... Или да настоя да си го носи като ходи на излети - на рибите и без това не им пука как изглежда Laughing

# 54
Бояна, свекърва ми е на 65 години и доскоро имаше един период, в който се носеше с минижуп и клин....Жената има хубави крака, така че не мога да кажа че гледката е била покъртителна.Освен това си ги съчетаваше много прилично в цветово отношение....Проблемът е, че облечена така, в моите очи / на мен, която я познавам, възприела съм я, уважавам я и знам какъв умствен багаж има/ "олекваше" като човек, като личност ако щеш...Какво впечатление е оставяла в очите на другите хора, не искам да мисля. Като под хора разбирам, такива, с които влиза в делови отношения и от тях й зависи хляба. Силно не ме вълнува как се носи облечена вкъщи, на вилата или в ежедневието...
Вярно, не ми е делегирала права и аз не сметнах за необходимо да правя каквито и да е коментари, особено след като тя облечена по този начин, видимо се чувстваше красива.....Но с риск да съм голяма оса, не бих оставила мъжа до мен да провокира подобни негативни мисли в аналогична ситуация....При него все пак имам възможност да реагирам
С това искам да ти кажа, че нехаресването, не винаги е провокирано от личен вкус и желание за доминиране.... Peace

# 55
  • София
С това искам да ти кажа, че нехаресването, не винаги е провокирано от личен вкус и желание за доминиране.... Peace
Напротив. И примерът със свекърва ти е много на място. тъй като ти не би могла да знаеш какво наистина си мислят хората, които я срещат може да се каже, че смело проектираш своите виждания и вкус върху тях. Същото е и със съпрузите. Твоите представи, твоят вкус. И се срамувате, че облеклото на мъжа не отговаря на вашият вкус, а не на някакво универсално мерило, каквото не ми е известно дори. Във всички среди хората се обличат по различен начин, а и отделни групи хора също. Ако видиш средностатистически художник или писател ти вероятно ще си кажеш, че е кварталния пияница. Ако пък някой отиде на среща в определени творчески среди по костюм ще решат, че е мормон или данъчен. Тези неща са много условни.
като това че мъжът е визитната картичка на жената- може да е визитната картичка на домашната си помощница, на собствената си представа за вкус, но не ми е ясно по каква линия в 21-ви век би бил визитна картичка на уменията и качествата на жената. Само заради облеклото си?!?

За да излезем от темата и да видиш какво точно искам да кажа си представи, че попаднеш в среда, в която за едни жени е важно кой каква кола кара. Ще означава ли, че колата е визитна картичка на мъжа по някакъв начин или на жена му?

А и в крайна сметка тук говорим за един възрастен човек, който налага на друг своите схващания. Просто не си падам по превъзпитание на възрастни и то с претекст любов.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2010, 15:52 от Бoяна

# 56
напротив. И примерът със свекърва ти е много на място. тъй като ти не би могла да знаеш какво наистина си мислят хората, които я срещат може да се каже, че смело проектираш своите виждания и вкус върху тях. Същото е и със съпрузите. Твоите представи, твоят вкус. И се срамувате, че облеклото на мъжа не отговаря на вашият вкус, а не на някакво универсално мерило, каквото не ми е известно дори. Във всички среди хората се обличат по различен начин, а и отделни групи хора също. Ако видиш средностатистически художник или писател ти вероятно ще си кажеш, че е кварталния пияница. Ако пък някой отиде на среща в определени творчески среди по костюм ще решат, че е мормон или данъчен. Тези неща са много условни.
като това че мъжът е визитната картичка на жената- може да е визитната картичка на домашната си помощница, на собствената си представа за вкус, но не ми е ясно по каква линия в 21-ви век би бил визитна картичка на уменията и качествата на жената. Само заради облеклото си?!?

За да излезем от темата и да видиш какво точно искам да кажа си представи, че попаднеш в среда, в която за едни жени е важно кой каква кола кара. Ще означава ли, че колата е визитна картичка на мъжа по някакъв начин или на жена му?

А и в крайна сметка тук говорим за един възрастен човек, който налага на друг своите схващания. Просто не си падам по превъзпитание на възрастни и то с претекст любов.
Обоснови се през думата "протокол"  и  "приличен външен вид" или както там беше терминът за учрежденията и ще си стиснем ръцете.

# 57
  • София
Обоснови се през думата "протокол"  и  "приличен външен вид" или както там беше терминът за учрежденията и ще си стиснем ръцете.
Можем да си стиснем ръцете по принцип. Hug Колкото до протокола- именно, заради етикета, протокола и прочее предполагам, че хората избират партньор от сходна среда, за да не го превъзпитават. Или ако изберат друго уважават своя избор и не се налагат без нужда. И пак казвам, изключвам случаите на разпределени доброволно задължения, отговорности и прочее. Не можем всички да разбираме от всичко и е естествено да преразпределяме на по- вещ, когато имаме такъв на разположение.

# 58
Абсолютно съм съгласна! Стискаме си ръцете, но жълтният пуловер остава в коша за пране.... Hug
Сериозно, понякога наистина човек губи реална представа за себе, намисля се, нафантазирва се - та дори и през начина си на обличане.Затова едно почукване отстрани и то от близък човек не е излишно...Пък до какво ще доведе и как точно ще се случи, е друг въпрос... Peace

# 59
...,най-накрая му натякнах няколко пъти,че ще хвърля тоя парцал  иго хвърлих.Авторката да действа по същия начин...  Mr. Green

Аз пак да попитам - какво правим, когато той изхвърли някой твой парцал?
Пускаме нова тема?  Flutter
Е,няма да правя световен скандал,я...Все пак за парцали става въпрос.Автората като мрънка толкоз много да му каже да носи въпросните гащи само вкъщи,а да не излиза с тях на вън.

Общи условия

Активация на акаунт