Листопад (Yaprak dökümü) - 42 ТЕМА

• 37 816
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
На мен преди време ми разясниха логиката да се тачи толкова много сина, а дъщерите да са втора категория. Приема се, че сина продължава рода, пък дъщерите са "чужди деца", защото отиват в други къщи. Остава сина. За това всички надежди и цялото доверие се възлагат на него.  ooooh!
Ама както казва Ледената кралица, разни хора-разни идеали. Чувала съм, че Гърция се тачат повече пък дъщерите.  Flutter

Да,  логиката е такава,  но е грозно, правиш кеф и деца с него, пък после почваш като  маргаритка, късаш листенца ( деца ) и  това е мое, това - чуждо, това го искам, това не.    Момичето било чужда стока ( чувала съм този израз ),  затова не са ги пращали да учат, ами ги обучавали да готвят, перат, тъкат, шият и толкоз, а забравих и да се подчиняват на мъжа си.   Боса и бременна пред печката.
     Щеше да е  интересно, ако Разата имаше и друг син, тогава какъв щеше да е  спрямо двамата си сина, или тримата си сина, защото има семейства с повече синове от дъщери.    Спрямо дъщерите вече го видяхме що за стока е.

# 436
Али Ръза-може би най-трагичния образ- лесно е да се правят и обичат деца,когато са малки.Но когато пораснат идват и разочарованията,Трудно е човек да съди собствените си деца,може би това му е и грешката на Али Ръза,от много съдене на грешките им,не му остана време и сили да ги обича.

Много правилно си го написала !  Децата трябва да се приемат такива, каквито са и да се направляват, да се изправят, когато паднат, да избърсваме сълзите и кръвта от раните им, да се поучават, когато трябва, и винаги да се обичат, нали са част от собствените си родители - от майка си и от баща си.  Как така Али Раза никога не хареса нищо в Лейля, лекуваше я, глезеше я, но не я хареса никога, а всичко е било, за да му се подчинява, да не обича, да не дружи, да не прави неща, които той не одобрява, с хора, които той не обича, че той и за Назми в началото не беше съгласен, вече не знам дали и той знае какво иска, по дяволите.
  Замислих се защо родителите се  правят на разочаровани от децата си, какво всъщност означава това ?  Родителите искат децата да правят неща, които  родителите харесват, без да  искат да знаят дали на децата това им е приятно и дали им харесва точно така да живеят.   Бидейки  самостоятелни индивиди, децата е нормално да харесват различни неща от родителите си, и когато са принуждавани да живеят отново живота на собствените си родители, или пък да изживеят собствените си животи по начин, който не им харесва, е нормално да се разбунтуват.   Това родители като Али Раза не проумяват, затова имат конфликти със собствените си деца.

# 437
Всъщност  разочарованието идва по-скоро от това,че Али Ръза най-вероятно не иска децата му да порастват.
Да не грешат-не е човешко,и той греши.
Но да нямат свой личен живот,свобода на мислене и действие -как ще имат чувство за отговорност,като гледат как бащата  удря с юмрук по масата и каквото каже това става.Ами то на човек да му се прииска да избяга!Те затова и бягат,един по един,то това не се търпи!Горкото Айше,само то е обречено да стои и гледа всичко това,че още няма мегдан за нея да бяга.....

# 438
# 439
# 440
Добро утро.
Прекалено сте строги към Али Ръза. Според неговите представи Лейля го предаде, така както направиха и другите му деца преди това. Не отричайте, че всеки родител го боли от това. И естествено в първия момент той им се сърди и вероятно иска да им покаже, че са сгрешили, но рано или късно им прощава, именно, защото са му деца. В конкретния случай не беше прав, но каза и много точни думи на Хайрие, която постъпи като истинска майка.
Лек ден на всички!

# 441
Добро утро и от мен! Flutter
Според мен е прекалено държането на Али Ръза,когато става дума за дъщерите му особено.Защо към себе си не е така строг?А към Шефкет?И защо мисли,че като  се отдръпне от децата си,това по никакъв начин не влияе на неговото реноме?Т.е. като се откаже от тях,честта му е спасена??Това си е мазохизъм,а пък за децата му-незаслужено и неоснователно наказание. Crossing Arms

# 442
Не казвам, че не е прекалено, но беше прав за някои неща. Например - сегашната ситуация нямаше да я има, ако навремето Хайрие беше споделила за чувствата между Оуз и Неджля.

# 443
Добро утро!  Hug
Да почерпя и аз със закъснение за моето първолаче-да е живо и здраво и то, и всички настоящи и бъдещи ученици и техните родители!   bouquet

# 444
Snejka  Wink Сегашната ситуация нямаше да я има,ако си бяха стояли на село  Mr. Green Ама тогава и филм нямаше да има. Wink

biskit Да ти е живо и здраво детенцето,много усмивки и успехи в училище!!!   bigdance2

# 445
Не знам защо се хабеше Раза да заплашва жена си.С майчиния инстинкт не може да се пребори.Това обаче,което каза за лъжите й зад гърба му,е вярно.Ако Хайрие си казваше всичко,както този път и да го обсъдят като съпрузи,щяха много проблеми да си спестят.Права беше майката да се засили към болницата.
И Раза е прав.Той не е безгрешен,но е единственият по-аналитичен и далновиден ум от тях.Не че не се тревожи за дъщеря си(то се видя),но вече е наясно,че тя е бурно любяща и искаща прошка само когато е в беда.Стъпи ли си на краката,веднага ухапва ръката,която я е подкрепила и влага цялата си енергия да вреди.Раза се надява,че оставяйки я този път сама с Оуз,ще й даде полезен урок.
Но мисля,че неговата работа няма да стане.Лейля говори(както винаги единствено за себе си)за "голямата празнота в нея".Тя се опита да я запълни с мъже,пари,палта,къщи,опит за работа и образование,игрички на отмъщения и надпревара,обаче бездната зее.
Нито Оуз,нито близките й са й проблема,а психическото й заболяване.То всъщност предизвиква неадекватното й поведение,а в моменти на проблясък тя сама си казва,че си стои на едно и също място,не може да се измъкне,няма спасение.Болната Неджля в пансиона сънуваше родителите си,но можеше и се оправи сама;болната душевно Лейля има нужда да се вкопчи в единствената сигурна опора,която познава.Не знам как е правилно да се действа в такава ситуация.Да пази Господ!
Чета,че анти-феновете на Неджля злорадо подхвърлят къде й е силата,а феновете й мълчат Simple SmileСпоред мен-без основание.
На Джем му дойде до гуша от лудницата Текин и го е яд като куче,че ги овеси на врата си.Последната капка беше наглото поведение на балдъзата му в бара и новината за катастрофата на Назми,пряко свързана с въпросната му "роднина".Джем дръпна чертата и видя колко се е прекарал сам,колко са прави били родителите му и как в техния изискан кръг няма лудници,затвори,разводи,бягства,фалити,миризливи селски баби и пр.Той се връща в собствената си среда,не желае да вижда Текин,не им изпраща поздрави,праща при Шефкет специалист,на когото обаче трябва да се плати,вместо сам да се нагърби с това.Остава големия въпрос за него:Неджля струваше ли си всичко това?Според мен-не,изобщо.Но той беше като полудял за нея и не може да я обвини,че го е подвела,тъй като тя странеше от него и по никакъв начин не го предизвикваше,та затова още повече го е яд на него си.Ситуацията с брака им задължително ще търпи развитие в посока оправяне или раздяла,а засега Неджля,без да прави истерии  тип Лейля,направи най-разумното:върна се и то достатъчно бързо,освободи родителите си от грижи по себе си,опитва се да си запази един изключителен съпруг и положение,предпази името им от пикантен скандал и клюки,стиска зъби и отстъпва.Най-умното за момента.

# 446
LilaC, съгласна съм с теб от първата до последната буква. bouquet
raliko, и ти си права.  Wink
biskit, да ти е жив и здрав ученикът и само да те радва.  Hug

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 09:13 от Snejka

# 447
Ралико,мерси-да ти се връща-както се казва...........   Flutter

Снежи-мерси и на теб! Hug

Аз си мисля,че Джем е разочарован конкретно от Неджля,а не от семейството и......  Thinking Още когато се получи въпросната снимка на Лейля,той усети ,че Неджля прекалено много злобее-т.е има чувства към "козлето"........
Али Ръза също налага на другите забрани,които самият той не спазва-Хайрие ми хареса с твърдостта си-поне показа характер-нещо нетипично за нея.......  Tired
Мъчно ми е за бай Митхат-отначало ми простееше,мислех го даже за простак,но се оказа човек с голямо сърце..........  Blush
Ферхунделата-хареса ми ,че си го получи-разбра,че никой не е умрял за нея........  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 09:27 от biskit

# 448
biskit Благодаря!Моят син е в 6 клас и днес замина рано-рано,търпение нямаше милият!Дано по-дълго е така! Grinning

Човек се учи докато е жив! Hug

# 449
  • В тъмната гора.
Момичета снощи по канал Д не са ли излъчили 160 епизод на Листопад?

Общи условия

Активация на акаунт