Листопад (Yaprak dökümü) - 42 ТЕМА

• 37 800
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Но мисля,че неговата работа няма да стане.Лейля говори(както винаги единствено за себе си)за "голямата празнота в нея".Тя се опита да я запълни с мъже,пари,палта,къщи,опит за работа и образование,игрички на отмъщения и надпревара,обаче бездната зее.
Нито Оуз,нито близките й са й проблема,а психическото й заболяване.То всъщност предизвиква неадекватното й поведение

Ситуацията с брака им задължително ще търпи развитие в посока оправяне или раздяла,

Бездетната, ако не киснеше все при майка си и баща си, а спеше при мъжа си, отдавна щеше да има дете!Ама така как да стане?За мен поведението на Лейля не е неадекватно, просто отиде при човека който обича, но другите не одобряват.И много съжалявам за развитието на ситуацията при Джем и Неджля! А иначе за всичко си много, много права!

# 451
LilaC много интересен анализ си направила на брака на Неджля и Джем. Не бях ги гледала досега нещата от този ъгъл. Според мен си права, че Джем съжалява, че се е забъркал с Текин.  Peace

Момичета снощи по канал Д не са ли излъчили 160 епизод на Листопад?

Даваха го. Даже момичетата, които го гледаха, дадоха малко ББ тук.  Flutter

# 452
Даааааа,Лейля в крайна сметка не е луда-тя просто имаше дързоста да вземе решение,което другите не одобряват.
А дали ако Хайрие беше споделила на Али Ръза за чувствата м/у Неджля и Оуз нещата щяха да са различни-и какво би направил той за да им попречи..........
Според мен точно това е една от грешките на Али Ръза-ограничава децата си ,не им дава свобода на действие,а някои неща е естествено да се изживеят,да не се потискат.........  Thinking
Сигурно ако не беше ограничавал децата си -и Лейля и Неджля,а и Шефкет /Фикрет е друг случай/щяха да имат по-голям опит с хората,да ги преценяват.Голяма част от грешките им бяха заради тяхната наивност.........  ooooh!

# 453
Тайна,аз мисля,че една нормална жена би се приземила и освестила,ако има дете.
Но при диагнозата Лейля това няма да помогне,даже напротив.
От самото начало Лейля е по-различна.Не можа да учи,защото мозъкът й беше зациклил другаде.И за работа не е-спокойно се обажда на шефа си и го уведомява,че си има лична работа или директно си напуска,не разбира значението на "ходя на работа".Когато направи някаква мръсотия,нормално е да очаква отпор,и когато го получи,тя отваря едни големи очи и неразбиращо пита "ама защо",не може да проумее връзката между двете неща.Колкото обича Назми,толкова и Оуз,тя е неспособна да се влюби,но усеща,че Назми ще има претенции към нея да му бъде пълноправен партньор,а Оуз няма никакви,затова избра него.Но и него не може да обича,иначе каква "празнина"  при една влюбена жена.И при първия им опит беше същото:бореше празнината със забранени срещи и секс,нарушаване на табута,игра на богата и глезена съпруга,но и това не помогна.
Сега си има фикс идея-враждата с Неджля,и само това я крепи.Тя не е в състояние да анализира собствените си грешки и да тегли чертата за едно ново начало.Каквото и да направи сестра й за нея,в съзнанието на Лейля има само една мисъл за нея:"Неджля е враг".Една разумна жена би ли си изгърмяла така глупаво патрона Седеф-единствена приятелка и главен информатор,а после да се чуди на думите на Оуз,че Седеф няма да й прости....каква прошка,какво се е случило толкова?И само мама и татко,които помни от самото начало,са хората,към които винаги се връща за помощ.
И т.н.,и т.н.
Даже по едно време празния поглед на Гьокче Бахадир взе да ми омръзва,но всъщност с него актрисата ни показва,че нещата с героинята й вървят на зле.
Лично мнение.

# 454
Лилак-от твоя пост само диагнозата не прочетох............  Wink
Наистина Лейля е лабилна-но не е луда.Явно е и мързелива.И аз се учудих на лекотата с която напусна поредното работно място.При положение,че е криза,че няма образование.Даже тази работа не беше заслужила,а и я издейства Оуз.Яман също прояваваше разбиране към нея-не пожела да се върне при него на работа,напусна и сега............  Rolling Eyes
Сестра и също щеше да е по-амбицирана да завърши,но така е по-лесно-има дом и пари,за кой дявол да се мъчи.............  Crossing Arms
Мисля ,че тук Лейля направи грешка-трябваше да работи и да бъде донякъде независима от Оуз.Така напълно се откъсна от света..........  Tired

# 455
  • София
Извинявай, Лилак, ама ти си малко като Али Ръза - във всичките си постове раздаваш присъди сякаш от позицията на собствената си непогрешимост. Думите ти са умни и често точни, но никъде не съзирам човеко състрадание и умение да погледнеш света през чужди очи, колкото и да са различни от твоите.

# 456
  • Пловдив
Ако Хайрие си казваше всичко,както този път и да го обсъдят като съпрузи,щяха много проблеми да си спестят.

Да, вярно е, но също и обратното- Хайрие крие много неща от него, точно защото му знае реакцията.

# 457
  • Пловдив
За мен поведението на Лейля не е неадекватно, просто отиде при човека който обича, но другите не одобряват.

А за мен е точно неадекватно, нали го мразеше и не искаше да го види, лежа в психиатрия и т.н.?
Беше "изнасилена", не искала да се жени за него- това ли значи да го "обича". Лейля е едно непораснало дете.

# 458
Добро утро и от мен !  Hug

Ето анонса за днес от сайта на БТВ:
Епизод 208
ББ:Али Ръза е изключително ядосан от поведението на Хайрие. Фикрет се притеснява за здравето на баща си. Родителите на първата съпруга на Тахсин се връщат от Германия, което поставя Фикрет в неудобна ситуация. Междувременно Ахмет се готви усилено за сватба, въпреки неодобрението на Нехир. Митхат се възползва от случая и разпитва Оуз за Ферхунде.

Епизод 209
ББ:Ферхунде решава да изложи и своята истина пред Митхат. Дали обаче нейният разказ няма да промени изцяло отношението му към семейство Текин? Айше се вълнува за предстоящата сватба повече от Нехир. Нервите на Лейля не издържат и тя си излива всичко пред майка си. Поведението на Джем започва да притеснява Неджля все повече.

Снощи се излъчи 160 епизод по Канал Д и аз бях от тези,които го гледаха въпреки че не знам турски от "съчинението ми по картинка" разбрах : ББ: Започна с това как Али Ръза си припомня за всичко,което се е случило до момента със семейството им,след което дойде Оуз и го завози с инвалидната количка до  микробусчето с което го придвижват.Хайрие и Айше също са в дома на Лейля.На гости им дойдоха Нехир и Ахмет,Оуз доведе и Али Ръза.
След това Оуз отиде при Джейда,която започва бизнес с недвижими имоти и правеха ремонт на офиса.Странно че фирмата носи името на Джейда -пишеше Джейда АЙХАН,защо е запазила фамилията на Оуз  newsm78. Фикрет живее с детенцето си  заедно с Нуниш и Рейхан.Дойдоха им на гости баба Джеврие( този сезон е много побеляла),Тахсин и децата по случай Байрама.По-късно Тахсин,Фикрет и децата отидоха да видят някакъв апартамент(дали пък Фикрет не живее с Нуниш и Рейхан докато апартамента не и се ремонтира Rolling Eyes).Дойде някакъв мъж и даде лист хартия на Фикрет ThinkingПрез това време Джеврие и Нуниш правеха някакви магии за сдобряването на Тахсин и Фикрет,но Рейхан дойде при тях и ги прекъсна.Когато си тръгнаха гостите Фикрет се разплака.
Седеф ходи при Шефкет в затвора и той и видя пръстена от годежа.След това Седеф се срещна с годеника си и му разказа за Шефкет,когато се прибра в тях отвори една кутийка и препрочете любовното писмо,което преди време писа на Шефкет като се натрови с лекарствата.
Митхат дойде с нова визия hahaha да види семейство Текин.Айше храни Али Ръза,от другите не иска . Шефкет се обади на Оуз и говори с Хайрие,пожела да чуе баща си и му каза,че много го обича,но Али Ръза с усилия извика(тъй като не може и да говори).
Неджля призвънка на Айше по джиесема( и тя пораснала и станала мобилна Laughing) когато вечеряха и стана и отиде да говори с нея в другата стая,което никак не се хареса на Лейля.Али и Неджля също нещо се сдърпаха.Същият ден Али ходи при бившата си жена,а  Неджля на гроба на Джем.
На другият ден явно е било делото на Шефкет бяха довели и Али Ръза,който седеше в микробусчето.Фикрет отиде при него.
Лейля и Оуз се скараха  и останах с убеждението,че Али Ръза ги чу когато спореха,че Оуз е истинският убиец, а не Шефкет .Така и свърши серията.
Който разбира турски може да даде повече подробности,аз само това разбрах,серията вече е и качена и в youtube-то!

Ето и снимка от новият сезон (еххх защо Ферхундето е застанала между Оуз и Лейля  Grinning)
Ето и едно хубаво подписче с Ферхунде,за всички нейни почитатели

Дали някой довечера ще има възможност да запише и качи филма с Неджля,който ще е по Нова ТВ ? Благодаря предварително! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 13:37 от angel4e_f

# 459
angel4e_f, мерси много за инфото за 160 епизод Simple Smile Все така да ни осведомяваш Simple Smile

# 460
Ето и едно хубаво подписче с Ферхунде,за всички нейни почитатели
  hahaha Joy Каква прическа.

Ангелче_ф,благодаря за преразказа на 160 епизод.  bouquet

# 461
Няма защо,за вас винаги Hug И все пак държа да отбележа,че това е моето скромно описание на разказа ми по картинки,ако си и превеждах какво си говорят щеше да е далеч по-добре,но здраве да е  Flutter

# 462
На снимката защо я няма Неджля? Само да са решили да я уморят, ще ида до Турция и ще ги обезглавя тия сценаристи.   Rolling Eyes

# 463
На снимката защо я няма Неджля? Само да са решили да я уморят, ще ида до Турция и ще ги обезглавя тия сценаристи.   Rolling Eyes

Това е снимка от последната сцена на серията и Неджля не присъстваше явно затова  Sad
ББ: Иначе Хайрие и Джеврие са много състарени този сезон  Crossing Arms

# 464
Може Неджля да не е умряла,а да е заминала. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт