Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 113
  • 536
  •   1
Отговори
# 105
Гуги, мисля че колкото и дни да можете да си позволите все ще са малко за НЗ. Simple Smile Ние ходихме два пъти, един път за 3 дена и втори път за 10, и не ни стигна. Зависи още дали ще е екскурзия или почивка, един или повече града, типа на компанията и не на последно място бюджета. И в този ред на мисли "Колкото повече, толкова повече" Wink.
мама_Т, винаги е весело в голяма компания от близки хора или поне не е скучно Simple Smile. На нас много ни хареса Whangamata, има страхотна плажна ивица и е тих град. Mount Maunganui е също хубаво, до колкото знам е доста популярно място и сугурно ще е доста оживено.
Ние още нямаме планове за Коледа-Нова година. Има голяма вероятност точно тогава да се местим някъде по-близо до училището. Но пък съм приготвила елха, а децата купиха играчки така че поне ще сме в празнично настроение Simple Smile.
Не знам дали сте чули за скакалците в Мелбърн. За щастие за сега при нас няма, но четох че положението е доста сериозно на някои места. Дори се изненадах че са стигнали до Карлтън който е доста близо до сити. Мами от Мелбърн как е при вас?
Повече тук: http://www.theage.com.au/victoria/locust-plague-reaches-melbourn … 101112-17pw1.html

# 106
Уф за сега поне бйджета е бездънен, ама не ми се лети за тоя дето духаили не духа, а и ме наплашиха с карането и пътищата, та май клоня да ги разубедя дружките.
Тук такова време се е отворило, че направо ми се плаче - и сега си мъкна домашно и след малко трябва да се спретвам да работя.

# 107
Zdraveite mami ot NZ i Avstralia! Izvinizvam se za latinicata no ne mi raboti kredora!
Ako imate vazmojnost bihte li mi kazali neshto za standarta na jivot v Avstralia! Imam predivd saotnoshenieto zaplashtane-ceni! V momenta jiveem s maja mi i 4-ri godishnia ni sin v Portugalia. Tuk naprimer s edna sredna ili 2 minimalni zaplati moje da se jivee shto gode dobre, toest da se plashta snosna kvartira i smetki i hranata. Tai kato majat mi ne govori dobre angliiski se chudeh dali ako samo az rabotia, pone parvonachalno shte se izdarjame. I poneje cheta che obsajdate ezicite da spodelia moia opit. Doidohme v Portugalia kogato sinat mi beshe na 6 meseca, a na godinka tragna na gradina-iasla. V kashti govorim BG. Sega e na 4 i govori normalno za vazrasta si portugalski i balgarski, kato raidko barka po niakoia duma. Znae niakolko bukvi i na dvata ezika. Kato cialo si e i dosta individualno. Zavisi kakto ot deteto, taka i kolko se zanimavash s nego.
Veseli praznici na vsichki, makar i dosta v avans i predvaritelno blagodaria!

# 108
  • Виена, Варна
Здравейте, момичета. Аз живея във Виена и с мъжа ми искаме да направим едноседмично пътешествие до Бора бора. Бихте ли ми дали идеи или някой сайт да проверя и резервирам, докато е време. Много ви благодаря!

# 109
Здравейте, аз пак нещо изчезнах за известно време. Да си кажа чесно хич не се справям с 2. Направо са ми се качили на главата Simple Smile Хем баткото ходи и 3 дни на градина и пак не ми стига времето. Свекър ми и свекърва ми си заминаха преди два месеца и от тогава е екшън в къщи Simple Smile
Аз още не съм изчела всичко което сте написали, прочетох началото и края, тия дин ще наваксам.
За последните въпроси
Пенка, аз не съмходила в Бора Бора и нищо не мога да ти препоръчам. Пробвай да го гугълнеш или се свържи с някой травъл агент.
Вики, аз съм в Сидни, тук можеш да оцелееш с една средна или 2 минимални заплати. Много зависи в кой квартал живееш, на колко широко живееш и т.н. но като цяло няма проблем. Аз познавам хора, които живеят на по една средна заплата.

# 110
Момичета, тук в Пърт е толкова горещо, че не можеш да стоиш навън. Все още е само ноември и не знам какво ни чака януари и февруари.
Добре,че една приятелка имат басейн и днес ходих да се разхладя там в компанията на български момичета.
След една година тук, започнах да се аклиматизирам. Сериозно се замислям да си търся работа, за да не се занимавам само с домакинство. Децата са по цял ден на детска, вече свикнаха и се чувстват добре там.

Предстоят празници и ще си имаме гост от България, един много добър приятел ще посети тази част от планетата ни.

# 111
Каролинатк, разменям лошо време за малко слънце Simple Smile в Синдей е необичайно студено. До сега е имало само една топла седмица, само вали и е много гадно.

# 112
Попроучих за НЗ и наистина няма да се вдигнем до там за 4 дни. Ако приятелчетата вземат визи ще ги разходим  (а и нас си) из ОЗ ланд.Тук лятото най-после дойде и днес закова на 39С. Аз да ви се оплача съм супер уморена - от три години не съм почивала, все така се случва, че не мога да си ползвам отпуската и вече карам на последни издихания на батериите. Този уикенд ще се кефя максимално - плаж, концерт, кръчма и т.н. после ме чака работа до другата година - дори и отпуска по Коледа не се очертава.
Е оплаках се ....
Сега да попитам - какво да посетим в  Мелбърн и Сидни? Имате ли идея за сносен хотел, който да не ми струва спестяванията до гроб?
Предварително благодаря  Embarassed

# 113
Момичета, тук в Пърт е толкова горещо, че не можеш да стоиш навън. Все още е само ноември и не знам какво ни чака януари и февруари.
Добре,че една приятелка имат басейн и днес ходих да се разхладя там в компанията на български момичета.
След една година тук, започнах да се аклиматизирам. Сериозно се замислям да си търся работа, за да не се занимавам само с домакинство. Децата са по цял ден на детска, вече свикнаха и се чувстват добре там.

Предстоят празници и ще си имаме гост от България, един много добър приятел ще посети тази част от планетата ни.

Хей, не се отчайвай от горещината - обикновено не е така. Ако искаш може да организираме ходене на плаж с децата - моето е на 10.

# 114
Днес Антъни има рожден ден и става на цели 4 години.

Колко бързо порасна малкото ни момченце. Започнахме с подаръците и тортата от рано сутринта. Той в момента е на вълна самолети и всичко се върти около тях.

След обяд ще има парти в детската градина и ще ходя да ги снимам.

# 115
Каролина, да ти е жив и здрав Антъни. Времето минава толкова бързо, права си.
Аз съвсем се загубих... но нищо интересно около мен. Както се казва - раста и дебелея. Този път корема ми е в пъти по-голям от първия път.
Във вторник заминаваме за Бризбън за седмица - малко почивка ще ми дойде добре.
Иначе съм на коледна вълна. Правя си план какви сладки ще пека, че раздавам на комшиите кошници, пълни със сладки (едното семейство има 5 деца, бая трябва да се потрудя).
Хайде, лек ден от мен.

# 116
Здравейте момичета,
искам да ви помоля за информация и съвет. Дали българка родила в Нова Зеландия без брак с баща новозеландец /който разбира се е припознал детето/, може да пътува до България с детето без документ за разрешение от бащата, а ако трябва такъв документ какъв е той. Ако не знаете, може би имате представа в кои НЗ сайтове мога да прочета. Какъв е вашият опит?
Благодаря ви много предварително!

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 14:29 от rai4ka

# 117
Каролина, да ти е жив и здрав големия мъж
Раичка, моя съвет е майката да се обади в българското посолство и да ги пита тях направо. Според мен ще и искат писмено, нотариално заверено нещо си от бащата, че е съгласен детето да пътува само. Това е само предположение, защото аз миналата година пътувах сама със сина ми (бащата е българин), детето пътува с австралийски паспорт и те искаха такъв документ, въпреки, че според мен не би трябвало. Затова най- добре и кажи да се обади в посолството и ако трябва те ще и кажат какво да прави, за да няма проблеми на излизане от бг.
Момичета, нещо всички се изгубихте, как сте, купихте ли подаръците вече? Аз още нищо не съм купила, а то май не остана време, ще трябва да се стегна.
Сега като си останах пак в къщи и пак измислих плана да си ходя до бг и после до щатите за няколко месеца Simple Smile Само че сега ще е по- екстремно, че ще пътувам с две ( но на всички полети ще летя с някой да помага Simple Smile) и в бг е зима  #Crazy Това второто много ме притеснява. Моля ви, ако някоя е пътувала до бг през зимата с малко дете да ми сподели опита, много ме е страх да не се изпоразболеят, ама то никога няма гаранция. Малката ще е на 5 месеца, а баткото на25 месеца Simple Smile Моля ви споделете опит какво да взема да забавлявам баткото на тоя дълъг полет, че той много трудно седи на едно място и хич не знам как ще ни изтраят в самолета.

# 118
Благодаря за поздравленията.
Направихме страхотно детско парти, Антъни беше толкова щастлив и превъзбуден цял ден вчера.
Получи един куп подаръци и се забавлява с приятелите си.
Той е полудял на тема самолети и всичко се върти около тях. Жал ми е за Емили, че и тя само със самолети е заобиколена, няма място за други играчки в къщи  Grinning
 rai4ka, относно пълномощното - сигурна съм,че ще й трябва пълномощно. Тази година пътувах с моя приятелка до България и на връщане й поискаха пълномощното от бащата не детето й. Техния случай е подобен, така че е задължително да си направи такова пълномощно. На английски,заверено от нотариус и после с превод на български. Да си направи копие, защото на мен ми искаха да им оставя копие, но аз нямах готовност. Аз също излизах от България сама с двете си деца и ми търсиха заветното пълномощно. Но ние си го направихме още преди година, преди да тръгнем от България и моето е заверено от български нотариус.

Алфи, не искам да те притеснявам, аз пътувах с двете си деца сама до България това лято и като пристигнахме Емили се разболя, въпреки, че беше в разгара на лятото.
Топли дрехи и късмет, според мен не можеш да предвидиш ситуацията. За баткото по време на полета, предполагам, че ще се забавлява да гледа филми, да си рисува или да си лепи стикери. А това, че ще се разхожда из самолета, не трябва да те притеснява, няма къде да се загуби по време на полета  Laughing

# 119
Каролинатк, мерси много съветите. Ти като пътува с тях носи ли със себе си карсит или си седяха мирно на седалката? Виждала съм хора да си носят карситовете и да ги слагат на седалката на самолета и детето в карсита. Така предполагам, че е много по-добре вързано, ама от друга страна е голяма разправия да го носиш със себе си това нещо.
Голямо затишие нещо

Общи условия

Активация на акаунт