Новозеландско-Австралийска НОВА Пролетна Тема (7)

• 127 132
  • 536
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами, влизам тук и аз сьс един вьпрос за Австралия и по-точно Сидни. На мьжьт ми предлагат вьтрешно преместване от фирмата от Белгия за 3 години, като експат. Може да се досетите че е една огромна дилема основно заради разстоянията. А и нови хора, нова среда, ново училище за дьщеря ми която говори 3 езика, но не и английски (тя е на 5). Дори не сме сигурни за условията, които предлагат и дали са добри. Аз ще имам право на работа, но мисля че няма да е вьзможно да започна веднага, така че ще е само неговата заплата в началото. Как се живее с около 6000 Австр. долара на месец (здравните застраховки са напьлно покрити), колко е наем в добьр квартал, колко струва училището (частно). Как е социалният живот, какво правят хората сьбота и неделя, вечер за забавление? Питам и аз като абориген, но слушам толкова противоречиви мнения на хората около мен...

# 136
Момичета и аз искам да питам нещо,много често са Ви питали за детски градини и ясли,мен лично ме интересува за Австралия.Но аз искам да попитам как стоят нещата с майчинството?Как е регламентиран този въпрос по отношение на раждането,продължителността на майчиството,детски.Не ме разбирайте погрешно,че искам да лежа на гърба на държавата,четейки темата  не ми става много ясно,т.к голяма част от Вас ,съм останала с впечатлението ,че сами си отглеждате дечицата.Т.к и ние сме с малко бебче и скоро може би ще ни се наложи да се сблъскаме с това,бих искала да съм подготвена.Може би зависи и от типа виза Thinking

# 137
  • Виена, Варна
Момичета, как се приготвят пържолки от щтраусово месо. Помогнете ми, моля ви

# 138
Относно пържолите, нямам идея  Grinning

milushka , да права си много неща зависят от визата. Никой не може да ти даде точна информация, ако не знаеш с каква виза ще пристигнеш.
Най-много права имаш, ако визата ти е за постоянно пребиваване.

sofialeonor , ние живеем в Пърт и дори още не съм ходила до Сидни. Доколкото знам има разлика в стандарта на различните места в Австралия. Трябва да ти отговори някоя мама, която живее в момента в Сидни за точна информация.

Аз да се отчета, че Антъни утре тръгва на детска градина. Той много се вълнува, че ще ходи в "голямото" училище. След някоя друга година ще се чуди как да не ходи, но за сега е пълен с ентусиазъм  Laughing

Тук при нас е страшна горещина.

Преди няколко дни се разминахме на косъм с един циклон и поваля дъжд и духа вятър, но тези дни пак напече и се крия по сенките Grinning

# 139
Голямо затишие в  темата.
Явно всеки се радва и наслаждава на на топлото време.

Момичета искам да ви питам как успяхте да си намерите работа.
Аз започнах да ходя в агенции за работа, но в момента от всякъде ме отрязват.
Кажете къде е разковничето на успеха Laughing

# 140
Да, затишие голямо.
Каролина, какво топло време, ела тук. Лятото ни пропусна тази година. За работата - моят съвет е - продължавай с агенциите. Накарай някой да прегледа СВто ти и да прецени, дали е направено добре. Повечето хубави фирми така си набират персонал - чрез агенции, уж временни договори и после, ако те харесат, ще те оставят за постоянно. Така беше с мен - уж почнах за две седмици, после за три месеца и така си и изкарах до края, че и майчинство платено получих. Просто дай им малко време.  И честит ти ученик.
Поздрави и на всички други момичета, които наистина съвсем се загубиха - Мили, Рик, Майка, Ритка, БББ, Алфи.
Ние сме в очакване. Имам още 2 седмици и малко до термин  Laughing Но като се случи събитието, ще ви уведомя.
Поздрави

# 141
Катилиас, затишие е защото те чакаме да родиш  Mr. Green

Мая започна училище ... Преп е тази година, много емоции, още се организираме защото съм и семейния шофьор и така. Какво да ви кажа момичета, живота си влезе в релсите, ежедневието ни е грабнало, децата растат Simple Smile Няма кой знае какво нещо ново около нас. Хубавото е че вече имам доста приятели и в един момент се оказа че всеки уикенд сме на рожденни дни и дотолкова се уморих че се нуждаех от quiet time  Mr. Green Ами то след близо 2 години липса на контакти и социални събития така става  Crazy

Катилиас, леко раждане и ще чакаме новината  Heart Eyes

# 142
Каролина, за работата според мен разковничето е местен опит и самочувствие. Моята първа работа тук беше 2 месечен договор (стана 4 в последствие) - приех първото предложение за да имам така цененият тук местен опит. После си намерих постоянна работа мисля не много лесно но все пак местния опит си оказа значение и заради референтите включително които както предполагам знаеш са от голямо значение тук. За самочувствието споменавам тъй като тук "скромността краси човека" не се разбира по начина по който поне аз съм възпитавана и по - скоро ще е в твой минус особено на интервю за работа, така че малко по-уверено и със самочувствие. Това е моят опит, дано съм била полезна.

И моите чеда започнаха училище, за сега всичко е наред. Нямам с какво да се похваля, но пък няма и за какво да се оплача. Simple Smile

Аз имам едно въпросче. Тук началното училище няма учебници а аз много искам да разбера какво покрива учебната програма. Утре имаме родителска и ще питам но много се съмнявам че ще ми дадат нужната информация. Споделете вашия опит.

Поздрави от мен

# 143
  • в едно миланско село
vlizam da popitam novozelandskite momi4eta dali vsi4ki sa ok i dale4 ot zemetresenieto.  Hug

# 144
  • загубено
vlizam da popitam novozelandskite momi4eta dali vsi4ki sa ok i dale4 ot zemetresenieto.  Hug

И аз се присъединявам към питането?
Тук дават големи разрушения.
Майка,как сте?
Вчера си мислех за вас Hug
И другите момичета не ги познавам,но
пишете как сте Hug

# 145
  • След завоя в дясно
Момичета от НЗ - искрено се надявам Вие и вашите семейства да сте добре. Специално влязох в темата, като разбрах за разрушенията. Тук в Европа сякаш новините за Либия намират превес ooooh!
Пишете как сте, мислим Ви Hug

# 146
Дано всичко да е наред с вас и семействата ви момичета Hug Praynig Hug

# 147
Благодаря за загрижеността момичета....ние сме добре...далече сме от земетресението...Крайсчърч е на южния остров а ние на северния...За разлика от предното земетресение,това е доста по разрушително,въпреки че е по слабо...за сега жертвите са 75 и около 400 в неизвестност...много ми беше тежко вчера като гледах преки репортажи от там,затова днес се въздържам честно да си призная....Това е от нас...дано повече да не се повтаря...че е страшно...

# 148
Много се радвам, че всички Новозендлански мами сте добре.
Следя новините с голяма тъга и все още се надявам на чудо за липсващите хора.
Каролина, пиши ми или ми се обади за СВ-то ти и за работа. Ще помогна с каквото мога.

# 149

Честита Баба Марта!!!!

Бъдете румени и засмени Simple Smile

Благодаря на всички за съветите.

Аз започнах работа на едно място, не нищо особено, но е по-добре от нищо Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт