Носим вече сладки новини - ОКТОМВРИйско бебе се роди!

• 25 840
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Значи както взех един тънък комплект ,ще взема и един дебел плюш ,и ще реша в последствие кой да бъде!Благодаря ви!
Бобче ,какви 14-15 градуса,то толкова е зимата!Октомври е към 20градуса.

# 646
Мале, колко сте се нагласили,,,аз още не съм прала и хал хабер си нямам какво ще реша за изписването!

Раадинела, браво за контракциите. Иначе мрежата я взех от Вис Виталис на bebetto, имаше и на farlin (ако не се лъжа), пише че става за всички ванички. те като цяло са един размер.
Бобче, на мен ми се върти в главата за 24ч. съхранение в хладилник, ама не съм 100% сигурна, а Мишанка ако има пакет да е прочела на него, значи е така  Mr. Green
Глеадх снимки от изписването на Ади бил си е с памучна пелена и памучни дрешки и шапка. Е все пак беше 10 септ тогава де

За къпането, аз си спомням, че чак на 3тия ден имах възможност да се изкъпя и въобще и не помня с какво съм се къпала. Самопомня, че ни правиха промивки в МД с нещо  всеки ден.

Мерси на всички за отговорите за зехтина и възглавницата!  Hug

За срещата какво става?

# 647
Аз за изписването си взех плюшени гащеризонче и пеленка, но пеленката не е дебела изобщо! И тъй като нямам идея какво точно ще му хрумне на времето, ще приготвя и едно порт-одеално, та ако е голям студ да го завием малкия до колата. Иначе отдолу ще е с памучно боди с дълго ръкавче, отгоре с плюшения гащеризон, шапчица на главата и ръкавички, да не се драска.

А това, което Мишана каза за тантум роза - май е добре да си имам под ръка за в болницата за всеки случай. То има и говори разтвори.
Бобче, може да потърсиш такова нещо при вас. А обеците на малката са невероятно нежни Heart Eyes . Със здраве да си ги ползва! Много ти е компактно коремчето! Страхотно изглеждаш Party

# 648
И аз се колебая между две плюшени комплектчета за изписването, а отдолу боди или с къс или с дълъг ръкав, в зависимост от това колко е студено.
Бобче, завиждам ти за малкото и компактно коремче, аз по принцип също съм доста слаба, но коремчето си ми е доста пораснало вече. Ти няма ли как да си вземеш смрадликата в болницата и да помолиш там да ти я сварят?

# 649
  • Стара Загора
Момичета, днес бях на преглед.Притеснена съм, защото мериха тоновете на бебчо и са под нормалните стойности (нормално било между 120 и 160, а те са под 120).Разбрахме се с лекарката в понеделник да отида пак да ги мерят.Понеже от време на време имам и сърцебиене ходих на кардиолог.Правиха ми изследвания и кардиограма, всичко ми е о.к.При мен няма проблем.Направо не знам как ще издържа до понеделник да видя какво ще излезне при меренето на тоновете на бебчо.Сега ми е едно такова притеснено, сякаш съм в безтегловност.Не мога нищо да направя да му помогна и до понеделник как ще издържа, не знам ooooh! Sad

# 650
DSS (Данимира), ох не знам. Имаш ли възможност на друг лекар да отидеш утре. Някой ако знае каква е процедурата при такива случаи, аз идея си нямам...Дано нищо да няма притеснително  Hug

# 651
  • Stavanger,Norway/ Varna
Данимира, абе много време ми се струва да се чака до понеделник. Няма ли как утре да отидеш някъде другаде да ти ги мерят Гледаха ли плацентата, данеби пропускливостта нещо да е намаляла. До понеделник е цяла вечност  Thinking

Мерси за отзивите за коремчето, за мен е доста голямо, явно не съм свикнала на голям корем и ме затруднява.

Момичета, сега се епилирах и понеже немога да видя нищо отдолу, гледах с огледало. Ама направо съм потресена от това, как изглеждам там долу- ужас и гадория  Sick Sick. Това бременността е страшна работа. Дано ми се върне стария вид след раждането.  Rolling Eyes

# 652
  • Sofia
Дамяни преди време четох, че в МД има някакъв апарат който засича 70 вида генетични заболявания. На този етап обхващали само проблемните бебета, а до 2-3 години се очаква да се изследват всички новородени. Защо не говориш с лекарката при която ходиш и да им пуснат на двечките по едно такова изследване за твое успокоение? А за посиняването се надявам да е нещо моментно. На мой братовчед бебето така посиняваше и спираше да диша, а си беше роден в 9-тия месец. Закъсняха му всички имунизации и нищо не му откриха. Сега е на 8 години и си е едно здраво и жизнено момче дето само лудориите са му в главата. Дано и с твоите кукли всичко да е фалшива тревога  Praynig

DSS (Данимира) не можеш ли да отидеш в болницата и да помолиш да ти направят запис на тоновете за да си спокойна?

Аз днес ходих да уговаряме деня за секциото. Видяхме пак малкия мъж. За сега всичко си му е в норми - само самия той е с около 2 седмици по-голям, но според лекарката това си му е генетично кодирано предвид родителите му. Килцата са му 3.200 и ми каза, че по около 200 гр. качват от тук нататък на седмица. Казаха ми и че плацентата е залепена отпред и по тази причина щели да ми режат марката и да имам по-обилно кървене. Дамо дето не ми стана ясно как при другите случаи не се реже матката!?

А за изписването съм взела едно боди с къс ръкав, един цял плюшен гащеризон с шапка и едно порт-одеалце дебеличко. Ако видя прогнозата, че ще е топло ще сменя порт-одеалцето и готово...

# 653
Момичета, днес бях на преглед.Притеснена съм, защото мериха тоновете на бебчо и са под нормалните стойности (нормално било между 120 и 160, а те са под 120)
Мисля,че като си в деветия не се чака до понеделник,така де няколко дни.може да страда бебето.Пъпната връв да е завита,прегъната,нещо с плацентата!Отиди утре в която и да е болница на запис,поне да видиш има ли промяна или пак така,защото може да е било моментно,но не го подценявай,нали затова се правят тези записи! Naughty

Ely-st,и моята плацента е на предна стена.Разпитах док и обясни,че е по-трудно секциото за лекаря,за мен нямало значение.Но в общи линии се режи и плацентата и започва да блика кръв и така се губи повече кръв .А матката си се реже и в двата случая!

# 654
Изморих се, гладя малките дрешки на бебо и вече сили нямам, като стара бабка съм )))

# 655
  • Sofia
pashic Благодаря ти! Да му мисли лекарката тогава.
Аз и предния път бях със същата плацента, но ме срязаха под мястото където е залепена. Сега тази е над мястото на срязването. Но всичко си е до лекар и предпочитания. Важното е че аз няма да мисля на тази тема...

# 656
Подариха ми помпичка за кърма на НУК, но аз смятам да се науча на правилно ръчно изцеждане, има клипове в интернет.. Че с помпичката боли.
Обалче, дай някое такова клипче плз!
Не че ме боли с помпа, но знаеш ли някой път как съм имала нужда набързо да изцедя (за лекарство например, без да стерилизирам и мия и т.н.) обаче не мога на ръка и това е.

SeaAngel, чувала съм че добрите акушерки могат само с опипване да разберат как и къде е разположено бебето.

# 657
DSS (Данимира), аз не бих чакала до понеделник в никакъв случай. Още утре отиди при друг лекар, където пак да ти направят запис на тоновете и да чуеш и друго мнение. Не отлагай.

Ох, момичета, аз преди малко се върнах от прегледа. Бебка си е надолу с главата и всичко й е ок. Тежи 3,160 кг.  ooooh!  Grinning /Моника се роди в 40-та седмица 3,120 кг.  Grinning/. Та големичка върви втората мома. Доки каза, че заради повечето води ще родя по-рано, най-вероятно. Правихме и запис на тонове - перфектни са /така каза доки/, пулс 148-150. Акушерката каза "момиченце е, нали" /по тоновете била разбрала  Simple Smile/.

# 658
  • У дома
Здравейте, аз се разходих на спокойствие днес. Набелязах си и кошарката, но в събота с майка ще решим окончателно, остава ни да вземем и ваничка и един нов леген ще си взема.

Ученичката е много доволна от първия ден на училище, било много забавно, дано не се разочарова после когато започнат по-усилените и сериозни занимания.

За изписването ще приготвя плюшен гащеризон с блузка, отдолу боди и се чудя дали да е с тънки ританки или с гащета по-дълги (имам такива от Карина, незнам дали някой е ползвал) и с чорапченца, отгоре ще имаме якенце, шапчица, която трябва да купя в подходящ цвят на якето.За завиване имам няколко варианта, не съм решила още.

# 659
DSS, дано всичко е наред!
Аз сега умувам дали да махам етикетите от бебешките дрешки. Вие режете ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт