Носим вече сладки новини - ОКТОМВРИйско бебе се роди!

• 25 834
  • 746
  •   1
Отговори
# 660

За изписването ще приготвя плюшен гащеризон с блузка, отдолу боди и се чудя дали да е с тънки ританки или с гащета по-дълги (имам такива от Карина, незнам дали някой е ползвал) и с чорапченца, отгоре ще имаме якенце, шапчица, която трябва да купя в подходящ цвят на якето.За завиване имам няколко варианта, не съм решила още.
ООо,ти пък много дрехи си приготвила и то за след седмица-две !
И моята ученичка мн доволна от днес ,написа домашната и приготви раницата за утре!

Ноел,мн голяма определено!И новините са супер от прегледа!

# 661
Аз сега умувам дали да махам етикетите от бебешките дрешки. Вие режете ли ги?
Да, винаги.

# 662
http://tv7.bg/broadcasts/184/105092.html
Ето линкче от предаването сутринта.

Мами, режете етикетчетата на дрешките, че би било голям дискомфорт за нежната им кожа! smile3503

Димяни не са толкова страшни нещата, просто ти си им майка и сигурно примираш в някой момент направо?Но на мен ми се струва нещо нормално за сега.Ще го преодолеят не се притеснявай, ще мине!!! Hug

# 663
Димяни  Hug Hug Hug всичко ще е наред мила  Heart Eyes
ДСС, и аз ако съм на теб, още утре ще ида пак да ми мерят тоновете.....не чакай до понеделник.

Срещичката ни беше много забавна и приятна. Само дето тия срещи минават толкова бързо Sad
Утре съм на запис на тонове, ще докладвам после Simple Smile

Зарат, разбрахме че си пострадала, пиши моля ти се как си, как се чувстваш ??? Така се разтревожих......

# 664
  • Стара Загора
Момичета, ще говоря утре с лекарката да отида пак да видим какво ще стане Peace.Аз плащам по 15 лв. за мерене на тоновете.Вие колко плащате? newsm78
Благодаря ви Hug

# 665
Здравейте мами,
Веси  тръгнах за срещата / даже и снимките не бях забравила този път/  и с тези пътища наши като лунен  пейзаж, спънах се  /идеше ми да намеря кмето и да го хлопна по главата , може пък да им доиде ум да спрат да крадат/...  Успях да подложа ръка и се надявам на бебо да му няма нищо... Ходих до Майчин дом мериха пулса , гледаха го на ехо и казаха, че  плацентата и водата са добре  /което ме притесняваше/ .  Прибах се да полежа , боли ме ама то все пак от тръшването няма как да не боли, ще чакам да видим . Имам и доста контракции, пия нош па .. Акушерката го прие спокойно, каза , че доста бременни падали..
Сега трябва още една среща да правим като пропуснах тази Simple Smile)

# 666
  • В сърцето на моите съкровища...:)
ifoma ,

Изгледах репортажа.... newsm09 нямам думи....Да не говорим, че откакто влязохме в ЕС, автоматично Европейското законодателство взима превес над националното.....е, от репоража разбрах едно - всичко е  в разрез с горе изброеното  Naughty
Пращам ти линк с полезно инфо с Директива 2004/38 на Европейската Общност и Закон ЗА ВЛИЗАНЕТО, ПРЕБИВАВАНЕТО И НАПУСКАНЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА:

http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2135535758
http://www.mlsp.government.bg/bg/integration/euro/chapter-2/euro … 004L0038%20bg.doc
ДИРЕКТИВА 2003/86/ЕО НА СЪВЕТА
от 22 септември 2003 година
относно правото на събиране на семейството-
http://www.google.com/#hl=en&expIds=17259,25901,26447,26514, … =6f32b8af52b7e0b8
ДИРЕКТИВА 2003/109/ЕО НА СЪВЕТА-http://www.eulaw.egov.bg/DocumentDisplay.aspx?ID=4700

Какво да ти кажа, освен ,че ти желая кураж и борбеност ,за да съумееш да се справиш с това предизвикателство!  Peace

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 19:31 от MISHANA13

# 667
DSS (Данимира) дано всичко е наред

аз приключих с гладенето на дрешките. чаршафките са изсъхнали събирам ги и утре ще ги гладя. приготвила съм за следващата пералня бархетни и тензухени пелени и хавлиите тях ги пера на 60 градуса

току що ми казаха , че една моя позната е родила тризнаци  Grinning тя беше с октомврийски термин, но не е писала в темата. заченати са по естествен път. 3 момчета най-малкото е 1850 , а най-голямото 2200 за другото нямам инфо нито за имената. много се зарадвах.

научих имената денислав, марио и живко Simple Smile

# 668
Здравейте!
zarat , много неприятно. То не знае човек откъде ще излязат проблемите. Дано бързо минат болежките ти!
ifoma ,дано се уредят нещата!
Ноел, виждам, че сме след вас със седмица. И на нас ни казват, че сме едрички. Днес ни изкараха 2800, много ми се стори. На 1-ви уж бяхме 2100. Много се радвам,че сме охранени, но взе да ми отбива как ще излезе бузестата ни мома Simple Smile.
Много ни  е хубава бебка, нямам търпение Simple Smile. А знаци за нещо скорошно- никакви. Само имам по- често подготвителни контракции и абсолютно никакви болежки.
За комплекта за изписване моят е памучен, не е мн. плътен, но не е и тъничък. Мисля с него да е, а пелената е дебеличка. Ако вече хване някой студ към средата на месеца, ще приготвя и по- плътен вариант.
На мен не ми мерят тонове, гледат ме на ехо всеки път. Платено разбира се. Малко скъпо ми излиза, но вече му се вижда края Simple Smile.
Хубава вечер!

# 669
Аз вече всяка седмица ще съм на тонове. Днес не ми взеха пари. Да видим другия път колко ще струва. Но както казва  ivdrag  вижда му се края. Парите не ме притесняват, а това какво получаваш за тях. Поне като плащаш да знаеш за какво.

Днес разказах на докторката за хапчето, което лекаря, който изроди Мони ми даде да пия няколко дни преди термина и тя каза, че хапчето е незаконно, нелегално и абсолютно противопоказно. То се дава за предизвикване на аборт. Просто съм потресена. Освен това каза, че заради спиналната упойка се е задушавало бебето.
Искам да ви кажа, майчета, ако някой лекар ви предложи да ви даде хапченце, което да изпиете, за да родите по-рано и в неговата смяна - не се съгласявайте! Това нещо е нередно и това е най-меката дума, която мога да използвам.Всичко вече е зад гърба ми и както казва моя мъж: Всичко е добре, когато свършва добре, а аз благодарение на Господ имам едно чудесно момиченце. Да ми е жива и здрава.

Извинявайте, че се отплеснах толкова.

П.с. Лекарката ми каза, че най-вероятно лекарството е Цитотек, като то няма разрешение за ползване от Изпълнителната агенция по лекарствата, тоест не е разрешено за ползване в България.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2010, 20:37 от *Noel*

# 670
  • София
Мами,да ви питам,днес ходих за комплект за изписване!Имах идея ,че трябва да са плющени дрехи и плюшена пелена подплатена дебеличка. newsm78  Обаче хем че нямаше,хем всеки ми казва ,че е мн дебело това за октомври около 20-ти.Взех един само трико гащеризон и трико е пелена с тънка вата вътре!Но умувам дали не е мн тънко и да си търся аз  от плюшените!Вие как смятата да сте за средата на октомври?
И аз съм с късен термин - 27 октомври и се чудя дрешки за топло ли да купя или за студено. Направих си сама тънък комплект със средно одеало - порт бебе, но вчера минах покрай едно малко магазинче и от витрината ми се усмихнаха едни сладки зайчета, които ме накараха да спра и да ги купя. Беше комплект за изписване от плюшки с дебело одеало с две лица  Simple Smile С кой комплект да се изписваме ще преценя според времето.
Бобче, то коремчето ти кати за 7 месец, много елегантна мама си - браво  Hug
Леле Тонииии, какви неща се случват  Shocked Като разказваш ми звучи много страшно  ooooh! Ти явно си много, ама много силен човек  Heart Eyes Ама то като ти дойде до главата, човек няма избор и действа. Дано да не се случва пак и вече всичко да понасят добре мишлетата  Praynig  Praynig  Praynig
Ифома, участието ти беше перфектно, поздравления   bouquet Дано всичко се нареди във ваша полза и още в болницата таткото да си гушне бебчето  Praynig

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 07:27 от Arim

# 671
  • Варна
Привет!
Тони Hug Дано нямате такива моменти повече и да е било инцидентно, стискам палци неонтоложката да те зарадва  Hug
Аз пак не успях за срещата, но по непредвидени причини, Ники се разкашля снощи и го спрях от ясла, водих го на лекар, леко зачервено гърло, но ще си го оставя и утре у нас.. Изкарах въпреки всичко страхотен ден, не осъзнавах колко ми липсва малкото диване  Heart Eyes Жалко ми е за срещата, ама нямаше как да се справя с него и да дойда.
Зарат надявам се да няма последствия и всичко да е наред и при теб  Hug
Аз си имам комплектче за изписване, като съм приготвила боди с дълъг и с къс ръкав да преценят домашните, казала съм им и къде са одеялата да изберат според времето кое да донесат, за какво са ви пелени  newsm78

# 672
  • У дома
Пашик, наистина като ги изброих и после се замислих, че май наистина са много.

Имам един джинсов гащеризон с блузка - боди в светло синьо, ама отдолу само по памперс и чорапки ли  newsm78 и под блузката с боди скъс или дълъг ръкав. Отгоре якенце, което не леко подплатено в същия цвят.
 ooooh! незнам, нещо не мога да се ориентирам, с Карина ми беше по-лесно, беше студено и нямаше какво да мусля, ама сега с това преходно време, макар че така като гледам Т ще е около 25-те градуса

Зарат, дано няма нищо притеснително  Hug

# 673
Бобче, днес сме правили едни и същи неща. И аз се поогледах с едно огледалце и направо  Shocked

Дрехи за изписване аз си подготвих - боди с къс ръкав за отдолу, памучно панталонче и блузка(тънички са), жилетка и тънка шапчица.
Ще взема и едно одеалце.
Етикети аз не махам, освен ако не са особено дразнещи. Ама при бебешките дрехи рядко съм попадала на подобни.

Момичета, моята сага май приключи днес, имам официално заключение - няма плацента превиа, няма ваза превиа.
Само ми строшиха нервите. Гинеколога днес, беше дори учудена, че нейни колеги са се усъмнили в подобно нещо?!?!?!
Плацентата ми е задна, горе в ляво, далече от родовият канал. И тримата лекари в Бургас ми казаха същото.
Ваза превиа също нямам. Коремен ехограф, вагинален и цветен доплер ми направи, за да е сигурна.

Мила вдигна температура и все си лежи горката, дано се пооправи и тя.
Почти нищо не е яла днес.

# 674
И понеже разбрах името на лекарството се разрових и ето какво открих още:
Цитотек е лекарство, което НЕ Е ОДОБРЕНО за използване за предизвикване на раждане, тъй като има немалко случаи на починали от него бебета, особено когато е комбиниран с окситоцин.
Простин е друг вид простагландини и е одобрен за предизвикване на раждане, но пак с куп възможни неприятности около употребата му и необходимост от стриктно следене на раждането, като отново не е хубаво да се комбинира с окситоцин.
`Предлагане` на предизвикано раждане изобщо не означава, че си длъжна да приемеш предложението и да раждаш по този начин. Ако лекарят ти го прави за свое удобство (напр. да родиш, когато е на смяна или преди отпуската му или нещо от сорта), вероятно е добре да се замислиш дали точно такъв лекар би искала да изроди детето ти и доколко можеш да му имаш доверие, че нещата ще станат както е най-добре за ТЕБ и БЕБЕТО, а не за него.

Направо съм потресена, че съм била подложена на това без да знам и без да ми е било обяснено.  Sad Close

Мила, много се радвам за добрите новини. А малката - стискам палци да се оправи бързо!

Общи условия

Активация на акаунт