Хитринки за всякакъв случай - 5

• 127 456
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • в града на атомното слънце :)
  bouquet

# 241
Имаме много мушички напоследък,едни такива малки и хвърчат навсякъде,но определено са 2 вида-едните са от цветята,те са по-слабички,а другите са по-тумбести,те са май 'винени' или нещо подобно беше.Голяма напаст са,не измират,давайте идеи с какво да ги уморя,мъжа ми купи препарат от Практикер явно за цветни мушички,но няма никакъв ефект.
И още-в някоя от по-предните теми имаше за хлебарките,че нещо се слага по шкафовете нависоко,ако някой се сеща къде точно е да даде линк,че нямам много време да се ровя,а преди 1-2 дни намерих една умряла,искам да поръся от това-боракс ли беше,борекс ли,не се сещам.
 Peace

Чак сега видях въпроса ти- да, слага се боракс. Купува се от аптеките и е около 1лв . Аз изсипвам няколко пликчета в капачки от буркани и ги слагам върху горните кухненски шкафове. Сменям ги през няколко месеца.

# 242
А някаква идея за борба с т.н. миризливки.Всички мои познати които питам са пълни и те с миризливки с тях.Внасям ги в къщи с прането.Като хвана да гладя по 2-3 падат от дреха.Гладя и чаршафите, уж ги тръскам, гладя и прибирам в шкаф и въпреки това като го извадя за ползване падат по 2-3 още живи при това  Twisted Evil

# 243
Да ми дадете някаква идея как да си изчистя ютията от варовик,почти не пуска пара?

# 244
  • София
Да ми дадете някаква идея как да си изчистя ютията от варовик,почти не пуска пара?
Има специализирани препарати за почистване на варовика от ютии, кафе-машини и т.н. Може, обаче, да опиташ в домашни условия, като в контейнерчето на ютията добавиш малко оцет. После настройваш на максимум и задържаш продължително бутона за пара. Огледай си ютията, защото може да има някъде бутонче за самопочистване (Selfclean)  Peace.
Цялото това нещо може да направиш над мивката или върху непотребен къс плат, но внимавай, че фъска много пара  Hug.

# 245
Благодаря   bouquet

# 246
  • Пловдив
Загорели съдове или такива, в които е пържено, слагам на котлона с малко вода, сода за хляб и лимон или оцет. Много лесно се почистват и не миришат.

# 247
Страхотни съвети чета тук!   bouquet

# 248
Ще следя с интерес!

# 249
страхотни съвети!

# 250
За да се отървете от акарите по плюшени играчки, не е нужно да ги перете, а ги поставяте в камерата или фризера за едно денонощие.

# 251
  • Mediterraneo
Може, обаче, да опиташ в домашни условия, като в контейнерчето на ютията добавиш малко оцет.

Моята ютия има нужда от почистване, ще пробвам с този метод. Всъщност винаги съм го знаела, но не съм го прилагала. Не остава ли миризмата после  newsm78 Като изпръскам контейнера с оцета и като си сложа водата за гладене вече, да не вземе да попие в дрехите по някакъв начин  Thinking Знам, че оцетът по принцип бързо се измирисва, ама да чуя споделен опит.

# 252
  • София
Може, обаче, да опиташ в домашни условия, като в контейнерчето на ютията добавиш малко оцет.

Моята ютия има нужда от почистване, ще пробвам с този метод. Всъщност винаги съм го знаела, но не съм го прилагала. Не остава ли миризмата после  newsm78 Като изпръскам контейнера с оцета и като си сложа водата за гладене вече, да не вземе да попие в дрехите по някакъв начин  Thinking Знам, че оцетът по принцип бързо се измирисва, ама да чуя споделен опит.
В предния пост не съм написала, но след една процедурата фъскане с оцет, сипвам чиста вода и пак натискам копчето за самопочистване. Мисля, че няма да имаш проблем  Peace.

Вчера пак си почистих микровълновата с научения от тук трик - купичка с вода и кръгче лимон! Който не е пробвал, да го направи - нито препарат ми трябваше, нито нищо!  Hug

# 253
Здравейте, нова съм във форума. Бих искала да попитам как да се справя със запотяването на прозорците /то направо вода тече всяка сутрин/, имам щори, дали е от тях? Благодаря предварително за дадените съвети.

# 254
Почиствал съм котлен камък от емайлиран съд по подобие на почистването на микровълновата печка- варят се обелките от портокал (или друг цитрусов плод) в съда.

Общи условия

Активация на акаунт