Хитринки за всякакъв случай - 5

• 128 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Бяло мн трудно се поддържа, аз имах едни обувки бели с коректор ги мазах, за да не личи надрасканото.За яке незнам ще помогне ли  newsm78

# 391
  • гр.Пловдив
 Беше коментирано, но не го намирам - снощи пуснах пералня с бяло пране, а го изкарах розово, моля Ви помагайтеее

# 392
В Кауфланд продават един прах за обезцветяване, не се сещам марката, но потърси из щанда с перилни препарати, цената миналата година беше около 4лв.

# 393
  • София
имам едно джинсово панталонче с декоративни метални копчета. Около тях обаче материята е на петна (вероятно окисляват) и не се изпират. Някой знае ли с какво могат да се махнат?

Някой беше препоръчал лимон. Лакирай копчетата с безцветен лак, за да предотвратиш нови петна.

# 394
Бяло мн трудно се поддържа, аз имах едни обувки бели с коректор ги мазах, за да не личи надрасканото.За яке незнам ще помогне ли  newsm78
какъв коректор?
Аз си мисля за някакъв спрей-примерно за рисуване,нещо подобно...

# 395
Мисля, че е коректор, с който се трие написано, той нали е бял.  Thinking

# 396
Да коректор за триене на текст, при мен помогна но за яке незнам.

# 397
Да коректор за триене на текст, при мен помогна но за яке незнам.
аха,днес взех от дм препарат за петна от мастило,химикал,ама не става
ще пробвам с такъв коректор,мерси/въпреки че ми се струва че ще се рони като изсъхне ,ще пробвам все пак/ Peace

# 398
  • Пловдив
имам едно джинсово панталонче с декоративни метални копчета. Около тях обаче материята е на петна (вероятно окисляват) и не се изпират. Някой знае ли с какво могат да се махнат?

Някой беше препоръчал лимон. Лакирай копчетата с безцветен лак, за да предотвратиш нови петна.
Има един  Бг препарат Клири - идеално ми почиства тези петна (като ръжда, а и ръжда) и после като изсъхне дрехата  ги лакирай с безцветен лак!

# 399
Прегледах темите набързо, но не попаднах на това което търся.Което обаче, не означава, че не е обсъждано  Wink
Та въпроса ми е - как да премахна петно от сок от мандарина (прясноизцедена) ?

# 400
  • Пловдив
Накисни във вода и върху петното поръси лимонена киселина! Водата да е малко-колкото да се намокри дрехата.

# 401
  • Стара Загора
Петна от плодове като вишни , череши  намазвам  петното с кисело мляко  и като постои малко изпирам. Може да пробваш и за петно от мандарини , но не знам дали ще стане.

# 402
Поръсих с лимонена киселина, но колко време да оставя така да стои?
Ако не стане ще опитам и с к.мляко.

# 403
Накисни във вода и върху петното поръси лимонена киселина! Водата да е малко-колкото да се намокри дрехата.
Това е начина, но се прави няколко пъти - изплакваш и наръсваш с лимонена киселина да постои 5-10 мин.  и пак и пак.. За петна от череши, касис и др. наситени петна повтарям процедурата поне 6-8 пъти! Петното постепено избледнява. Прави се докато се загуби.

# 404
  • София
Веднъж изпрано, петното се чисти по-трудно. Аз бих сложила киселото мляко върху лимонената киселина.

Общи условия

Активация на акаунт