Килим от пъстри есенни листа радва ЯНУАРСКИТЕ деца

• 31 236
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Лубито, да се оправя Кари.
За слаките, аз всяка кгодина за Коледа правя меденките на Джули. Ако  я пуснеш на търсачката така веднага ще ти излезе темата. МНого са хубави. Правят се началото на декември и за Коледа са готови, омекнали. Препоръчвам ти ги. Затварят се плътно в кутия с резени ябълки за да поемат ябълковия аромат. Simple Smile

В момента има 2 вируса,, които се прескачат. Единият е с болки в гърлото, температура, кашлица, а другият е с повръщане и разстройство. Моите вече 2 пъти изкараха първия вкл. и ние с баща им. Сега очаквам включване с втория. Дано им се размине де, но с тези ясла/детска градина, едва ли.

Смайлинг, стискам палци за майка ти, дано всички е успешно.

Бейбиблу, как си минава времето, не е изстина просто. Кога родихме тези пъпеши, ето ти вече второ ще раждаш. ЕлиГ, сега се загледах, че и при теб нещата назряват. Браво и на двете ви, леко раждане ви желая. Аз твърдо съм решила да сложа спирала защото нещо не се чувствам готова за трето на този етап.

Аница е подивяла. Много, много е палава. Направо ме побърква. Беля след беля прави. Бетер момче. Калоян не ми беше такъв дивак, а си мислех, че съм имала буйно бебе в негово лице. Малката русалка, да ми е жива и здрава ми стопи лагерите вече.

На мен днес като за награда, че почивам и съм без деца цял ден, ми се пада санитарен полуден. А довечера съм на родителска в яслата и ще вдигам бесни скандали заради болните деца, които мъкнат там. Надъхала съм се яко.

Мим,
присетих се за теб. Защо не добавиш към оле-то разбита сметана, твърдо разбита и разтопен шоколад или течен, количествата според вкуса ви. Много ще го обогатиш. Читото оле ми се струва малко постно, но ти си знаеш де. Ако пък метнеш вътре и малко маскрапоне разбито с пудра захар или крема сирене разбито с пудра захар става вълшебство.

# 601
  • Варна
Ммм, Лили ми даде супер идеи, определено сметаната и шоколада ще ги прибавя. А върху най-горния блат само масления ли да слагам?
За Коледните сладки и аз правя меденки, навила съм се и за ванилени кравайчета....лошото е, че мъжа ми яде много малко такива неща... Люби, в Метро има такива цветни боички, май са готови са употреба, в тубички са и направо с тях можеш да рсуваш в/у сладките.

Елия заспа..., това дете не иска да яде и това е!!! Дай и само хляб, кроасани, мъфини....абе тестени неща и банани!!! Месо не знам откога не е вкусвала....

# 602
Пак съм аз... Laughing
мен ме няма, няма и току ви залея... hahaha

Мим, и аз тази година съм се стегнала за ванилените кравайчета, миналата година не ми стигна времето, но тази съм планирала нещата от рано.
Замислила съм и нещо друго с Калоян да сътворим. От меденото тесто мисля да изплета и изпека малки сладки кошнички, които да декорирам с зелени и червени панделки и вътре да сложа нарисувани от Калоян курабийки. Може да писна и Ани да твори  Laughing . Това ще са мини подаръчета от Калоян за неговите приятели от дг както и многото му жени. Той нали си има една официална и 1 резервна и "една за всеки случай"  hahaha hahaha hahaha
Та, мисля да има и за бабите по една кошничка и за учителките. Малко ръчно творчество и много топлина в душите. Хората, особено по-възрастните се кефят на такива неща  Laughing Laughing Laughing

Да се изкажа за готовите боички/шрифтове на Швартау в Метро. Ужасни са. Според мен не струват. Разливат се, а цветовете са бледи. Вече 2 години не мога да им намеря приложение. Ще ги хвърля ей така пълни тубичките.

# 603
Лили, чудесна идея, направо я открадвам и я реализирам  Crazy: меденото тесто ще издържи ли оформяне в кошничка  Thinking; а курабийките по каква рецепта са?

Люби, да се оправяте бързо  Tired.

Ралче, стискам палци, скоро да се похвалиш с нов дом.

Мим, може за януари, на теб да поръчам торта   chef

Бебиблу - леко раждане!

Марти пък не иска и да чуе за градината  Tired. Направо като му кажа и е готов на всичко, но само и само да не ходи там. За сега свеки го гледа, но аз вече не мога да я гледам  #Cussing out..........  #Cussing out................................................................не ми се говори  #Cussing out ...................................................................

А сега най-новото е, че стъпва навътре с лявото краче  Tiredи от днес му обувам пантофи и в къщи наобратно, трябва и навън да ходи с обърнати обувки Tired  Confused..... До колкото разбрах, това е най-използваната процедура за "изправяне" на походката, но забравих да питам колко време ще отнеме това и има ли ефект. Иначе педи ме праща на частен преглед и най-вероятно ще идем, но часовете са с 3 месеца напред тук  ooooh! ...

Лека вечер /от толкова приказки за торти нападнах де що има сладко в къщи/.

# 604
На всички болнички , малки и големи , пожелавам бързо оздравяване и никакви болести по-вече  Praynig

Бейбиблу , леко раждане мила  и бързо възстановяване  Hug

Доня , още веднъж , мерси за съветите , ама като наближи пак ще те тормозя  за влака Mr. Green

За  първи път ходихме на Trick-or-treating . Обикаляхме из къщите и събирахме лакомства . Ето го малкия санбернар  Laughing

# 605
elena_d , кой те посъветва да ходи  с обърнати обувки ? Няма ли опасност да се изкриви другото краче ? На една приятелка детенцето има същият проблем , води го  на специалист . Изработиха му специални обувки , здравото краче си  е с нормална обувка , а другото е с обърната . Първо беше с гипс 1 месец . После изработиха обувките . Обувките са постоянно на краката му , дори когато спи . Свалят ги за по  1 час на ден само , така ще бъде , докато  не се оправи напълно . Знам , че ще отнеме няколко месеца , зависи от това как поддават мускулите на крачето  , на нея са й  казали ,че мускулчетата правят този проблем . Ина вас гушки  и сили да се преборите с това  Praynig Hug

# 606
  • Русе
Да се изкажа за готовите боички/шрифтове на Швартау в Метро. Ужасни са. Според мен не струват. Разливат се, а цветовете са бледи. Вече 2 години не мога да им намеря приложение. Ще ги хвърля ей така пълни тубичките.
А ти какви вземаш? Или си бъркаш нещо сама? Наистина съм се ентусиазирала за тези сладки. Остана да купя формички, бои, да ги направя, украся, да ги овардя 20 дни.. Rolling Eyes Нооо, желанието е налице.
Натали, голям сладур този санбернар, ей!
Елена, за свекито мога само да ти съчувствам..Аз като не е на ясла до сега я оставях на баба ми ( на 78 г), но сега си взех болничен, че пак я мисля като съм на работа. За походката за пръв път чувам за този метод.. newsm78 , но щом лекар ви го е казал. Дано се оправи Марти скоро!
Даа, наближава втората годинка, което ме навежда на мисълта за Сладурчеста и най-големия ни мъж. Скоро не са се включвали..

# 607
lubito, моите боички са на Уилтън, купувала съм ги от щатите. В София продават, но на тройни цени. Има и едни течни, нищо особено не са, но вършат работа. Всичкото това обаче важи за София. За Русе незнам къде има. Обаче можеш да пробваш с боичките на същата фирма, Швартау, които продават в Метро. Изрично обаче казвам за боичките, не за шрифтовете. Чувала съм, че не са  зле, не съм ги ползвала.
Най добре е ако си поръчаш от някой сайт. Не са по-скъпи отколкото да си ги купиш от тук, ако си намериш доставка на добра цена, а и боичките  са ок. Тези, които Мим си е поръчала са много прилични. По нагоре беше пуснала линк. И при всички положения, ако имаш възможност да избираш между течни и гелови, геловите са по хубави, по силни. Течните трябва да забъркаш на каша с пудра захар за да не ти разлигавят фондана, когато ги добавиш. За глазура консистенцията е без значение защото то се капва по няколко капки буквално.

# 608
  • София
elena_d  и моето леко върти крачетата навътре. Това с обърнатите обувки не го бях чувала. Какво се постига по този начин, какво ти обясни лекаря? Не се ли спъва детето? Тъкмо днес си мислех, че е крайно време да я заведа на ортопед. Иначе я пускам я в къщи да ходи боса по чорапи да се тренира стъпалцето.

По кулинарната линия не мога да се изкажа, много съм зле  Rolling Eyes Само ще ръкопляскам  Simple Smile Е, бих и хапнала ако някой почерпи. Но ще почета рецептите, може и да се запаля, все пак празници идват  Simple Smile

Ние в къщи се борим с вирусите един след друг . За сега нещата са под контрол с променлив успех. Всичко живо май боледува.
Даже в къщи чувам комшията над нас как кашля, без майтап.

natali81 много е хубав малкия санбернар  Simple Smile
Ние също си направихме едно парти с костюми за Хелоуин в детски клуб. Децата бяха доволни.

Копривке, чудесна снимка  Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 23:30 от kalimbi

# 609
  • От липите до сините камъни
Ех,момичета чак сега ви откривам,незнаех изобщо,че съществува такава тема,записвам се и аз тука,моето момченце и то е родено януари 2009 год. Peace

# 610
Ех,момичета чак сега ви откривам,незнаех изобщо,че съществува такава тема,записвам се и аз тука,моето момченце и то е родено януари 2009 год. Peace

welcome

Арвена  и elena_d   , вземете мерки от сега  . Не искам да ви плаша но доктора на моята позната  е казал, че ако проблема се лекува до  3 год. възраст може да мине без операция .

elena_d , не искам да ти  давам съвети , но според мен за този проблем трябват специални обувки . Не може просто така да ходи детето  с разменени обувки .

Ето ви тема за проблема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=269257.720

Някой знае  ли  какво става с Петенцето ?

# 611
  • Русе
Добро утро!
Аз както съм болничен, така ставам в 6:30. А детето си спинка блажено.
Лили, благодаря ти за изчерпателния отговор! Към Метро може да се замъкнем скоро, защото съм харесала едно шалте за детската и да разгледам за играчки и шейни. Да се похваля: най-накрая намерих хартиени форми за мъфини! В Кауфланд! Бяха една миниатюрна кутийка, свряна между хилядите кулинарни пособия. За това до сега не съм ги видяла. За чуждестранните сайтове -  нещо не мога да се престраша..Иначе онлайн пазарувам доста, но от БГ сайтове. И само с наложен платеж.
Арвена, добре дошла и от мен! Разкажи нещо повече за вас: как се казва момченцето ти, на кой януари е, дай някоя снимка..такива неща. Ако искаш, де.

# 612
  • От липите до сините камъни
natali81 аз не съм писала за проблем с детенцето ми,може би се бъркаш.

lubito Благодаря,че питаш,момченцето ми е родено на 2 януари в 10.35ч.(преди обяд),казва се Станимир,родих го по нормален начин,той ми е второ дете имаме и кака на 6 год.
от най-новите негови снимки не съм ги качила още на компа като го направя,ще пусна някоя  снимчица Hug

# 613
  • Варна
Арвена, добре дошла!!!
Люби, радвам се, че си намерила форми, аз доста търсих и хич не ми се даваха в Кауфланд 5лв за 100бр. Най-накрая намерих в ДМ 4лв за 200бр! Имате ли вие такива магазини? А за онлайн пазаруването, аз не бях досега. Регистрирах се в PayPal и после си ги поръчах от този англ.сайт! Само кредитна карта ти трябва - дори не ти иска и потвърждение от банкомат, както са eBay напр. за дебитни карти!!!

Аз съм се сдобила с гаден пърхот Sick, мисля, че е от стрес. А днес и херпес имам на устата - идеално Убава hahaha Май трябва витаминки да си взема....

Айде хував ден, момичета/ще е мн топло Laughing/

# 614
  • Варна.....
Добро утро тортени майсторки!!
Лили, страхотна снимка, чакам още  Heart Eyes
Арвена, добре дошла!!!
Мим, за херпес- Фенивир. Действа бързо, особено ако го хванеш като излиза гадният херпес (спец съм станала, в момента съм с два  #Cussing out)
Ели, ама и вас не ви оставят проблемите. Ай да е последно това.
Натали, страхотно  сан бернарче  Joy
Потвърждавам от ДМ харатийките са добри и ефтини   chef

Общи условия

Активация на акаунт