Професионални серии за коса - 12

• 52 928
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Споко и в нашата тема има специалисти  Mr. Green ..... не визирам себе си.

# 196
  • в 1001-та нощ
 Embarassed Embarassed Praynig Praynig Peace

# 197
a.l.e.n.a, да не би твоята фризьорка да е искала да каже балсам без отмиване да се ползва  newsm78
Ако е балсам без отмиване след маската съм съгласна, но ако е с отмиване нещо не ми се връзва.

# 198
  • в 1001-та нощ
ооооо не не не Naughty Crossing Arms съвсем не - аз изрично я попитах, тя гои видя, много добре го знае - работят с него в салона

не знам в серията дори  дали има такъв без отмиване  newsm78

# 199
Шампоан-отваря косъма за принкването на бещеставата от маската.
Маската-знаете й функцията.  Mr. Green
Балсам с отмиване-затваря косъма след маската.
Балсам без отмиване-задържа влагата в косъма, така че е най-добре да се използват всички неща последователно.

# 200
Добре, но ако няма балсам, а само маска, тогава какво да правим?

# 201
Тогава само маска.  Mr. Green
Аз само дадох инфо кое за какво е, иначе и аз пропускам балсама без отмиване.

# 202
За мен балсамът и маската са взаимозаменяеми. Аз лично предпочитам маските като по-интензивни. Не съм сигурна, че е уместно човек да слага всичко, което има, върху главата си - така или иначе обикновено започвам с масла преди шампоана, после измивам с него, сетне държа дълго маската, че я и затоплям, което ми отнема още време, после слагам термичен крем без отмиване... остава към всичко това да добавя и балсам... и ще ми отиде денят в ритуали за косата. Хайде няма нужда! Самият факт, че някои серии съдържат само маска или само балсам, говори, че могат да се използват независимо едно от друго. А и опитът ми с "компетентни" фризьорки ми е показал, че не за всичко трябва да им се има доверие. Не искам да засягам съсловието, но наистина така и не срещнах истински осведомена фризьорка, маникюристка, консултантка в магазин за козметика, че даже и в аптека за медицинска такава. Може проблемът ми да е личен, но това е положението за момента.

# 203
миличката, пропуснала си да обясниш за действието на маслата преди шампоана
толкова много продукти има, че понякога докато си измием косите и им сложим от всичко идва време за следващото миене  Joy

Аглая Епанчина, и аз имам същия проблем, не си единствената  Mr. Green

# 204
И аз съм я чувала тази теория, и за мен в общия случай е мит. Моооже и да има серия при която е вярно, но определено не е общо правило. И да, ходих сега пак да чета и сравнявам състави Mr. Green Като цяло разликата в състава (на маска и балсам от една серия) е обикновено добавени масла, или повече масла отколкото в балсама, по-богат букет силикони, чат пат различен стабилизатор....То общо взето силиконите затварят косъма, а в повечето маски има поне малко. Да не говорим пък че продукта без отмиване  ще свърши същата работа, но по-качествено, защото е без отмиване...
Причината да има и маски и балсами - балсамите са по-лекия вариант. Има много жени които ако ползват маска на всяко миене(аз не съм от тях Grinning) косата им се утежнява, за тях за ежедневно ползване си е балсама, а за специални случаи когато косата има нужда от интезивно подхранване са направени маските.

# 205
  • Плевен
какво точно на редкен и в комбинация с какво?
Това Redken Extreme Deep Fuel и след това тази маска Kérastase Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque.  Peace Накрая напръсках и с балсам без отмиване, но пак е сухичка.

# 206
какво точно на редкен и в комбинация с какво?
Това Redken Extreme Deep Fuel и след това тази маска Kérastase Resistance Age Recharge Firming Gel-Masque.  Peace Накрая напръсках и с балсам без отмиване, но пак е сухичка.

Преди това трябваше да направиш серия дълбоки подхранвания с маска или масло - 2-3 седмици поне по веднъж седмично, и тогава да сложиш протеина.

# 207
Ох, това за балсама ми е много смешно. Пълни глупости.

Люспичките на косъма се отварят, когато косата е мокра, също когато се боядисва - заради оксиданта.

Ако има само маска, те не остават отворени люспичките, та да трябва балсам.

# 208
Не твърдя, че това което написах е вярно. Така съм чувала само, аз дори не използвам балсам с отмиване.  Simple Smile

Не мога да кажа за маслата, защото не използвам.
Някой изпробва ли това?
http://img.makeupalley.com/hwthumb.asp?f=0_0_7_3_1081317.JPG&w=278&h=278
Люлякова, кое ти допада повече термичния цимент или термичния нектар?  Simple Smile

# 209
Това не беше персонално към теб  Hug И аз съм го чувала това много пъти, може да има логика, при положение, че в балсамите силиконите наистина са повече, но това не означава, че само с маска люспите остават отворени ...

По-доволна съм от цимента. Нектарът ми идва добре, обаче някак си тежък. Мисля, че за дълга и тежка коса ще е перфектно, особено и ако пресата се включи след сешоара, както си е на картинката.

Общи условия

Активация на акаунт