Професионални серии за коса - 12

• 52 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Не знам, така като пробвах няколко пъти шампона и балсама extreme на Редкен и за мен не са нещо невероятно, харесва ми  deep fuel Но обезателно ще пробвам и ол софт.

На мен не ми допадна скини серума на пол мичъл и го подарих  Wink Всъщност имам всякакви кристали и този ме уплаши с количеството си  Laughing

Много добри отзиви от 2 измивания. Нито ми премива косата, нито пък е тежък.

http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=1021 … 21&prodid=997

# 496
Здравейте,

Влизам в темата с въпрос: някой дали е ползвал този спрей на Kerastase, да сподели мнение?

Повтарям се...Никой ли не може да помогне?

# 497
Относно спрея на кератаз,имам приятелка в Англия,която каза 4е го е ползвала но много зависи какви са нуждите на косата ти,ако е много суха спрея не е за теб ,зашото е по-лек ина4е не прави кои знае какви 4удеса с косата,олео релакса е по -добър няколко идеи от този и пак казвам ли4но аз не сам ползвала нито един спреи само споделям 4уждо мнение...дано съм била полезна...

# 498
Мерси, шоколадена   bouquet
Наистина може би трябваше първо да споделя повече за косата си. Нормална към суха е, доста чуплива (отвреме навреме направо къдрава  Mr. Green) Винаги съм имала дебел косъм и естествен обем и блясък, но след обилен сезонен косопад, продължил повече от нормалното, косата ми доста поизтъня. Та, най-общо казано, търся вариант за възстановяване без твърде агресивни подходи  Simple Smile
След тези пояснения, се надявам на повече съвети от ваша страна, за което предварително благодаря  Grinning

# 499
  • в 1001-та нощ
тя цялата серия - шампоан, капсули и лосион е ориентирана към хормоналните смущения и следствията - косопад и изтъняване на косъма....

според мен - само лосионът няма да е ефективен без капсулите и евентуално шампоана и нощната грижа

капсулите съдържат таурин - сяра-съдържаща аминокиселина, която блокира ензима 5 алфа редуктаза, който отключва превръщането на свободния тестостерон в дихидротестостерон, който предизвиква скъсяване на анагенната фаза, изтощение, миниатюризация и погиване на космения фоликул

също съдържат цинк, който е важен за произвдството на кератин и други, който са отговорни за клетъчното хранене

иначе само лосиона съдържа витамини, успокоява скалпа и придава плътност, но на самия проблем не действа ....

# 500
a.l.e.n.a, благодаря ти   bouquet
Знам си аз, че само с лосиона няма да стане работата, ама нали трябва да се тръгне от някъде. Пък по принцип съм малко склонна към пристрастяване, а четенето на темата определено води натам... Mr. Green Та, гледам лекичко и невинно да навлизам в поредната си мания  Laughing

# 501
  • в 1001-та нощ
ако не искаш прием през устата и закупуване на втори или трети продукт- по-добре си вземи ампули с подходящото съдържание, които да втриваш - поне за косопада

всъщност - аз не знам каква ти е стратегията и какво целиш

# 502
ако не искаш прием през устата и закупуване на втори или трети продукт- по-добре си вземи ампули с подходящото съдържание, които да втриваш - поне за косопада

всъщност - аз не знам каква ти е стратегията и какво целиш

Нямам стратегия, а целта ми - просто си искам старата коса, т.е. плътност и обем. Косопадът, слава богу, спря, но в следствие косата ми много изтъня.

# 503
  • в 1001-та нощ
за мен - очевидно описваш т.нар андрогенен косопад, който е следствие на описаните хормонални промени и вероятен недостиг на цинк и сяра.....(таурин)

не съм убедена до колко ще повлияеш на израстналата коса, но можеш да се грижиш за нея - във всички случаи ще изглежда по-добре, както можеш да облагородиш и новопоникващата коса - то няма да стане веднага - ще време, докато го усетиш осезаемо

можеш да вземеш нещо подходящо за през устата, по възможност със съдържание на биотин и цинк, таурин

също да ползваш масла преди шампоана - втриване в скалпа и разнасяне по дължините - масажът ще подобри кръвоснабдяването и храненето на скалпа и космените фоликули, маслата ще балансират секрецията на жлезите, за космите също ще действат укрепващо; прибираш на кок, увиваш и затопляш и оставаш така поне час

после измиваш и нанасяш маска, която подхранва и хидратира, затопляш и оставаш така 15 минути;

след това подсушаваш и нанасяш ампула против косопад – втриваш само в корените – без дължините, масажираш скалпа….оставяш леко да поизсъхне

нанасяш емулсия/крем без отмиване – за хидратиране и стилизираш – ако се въздържаш от преса ще е хубаво

# 504
a.l.e.n.a, благодаря ти още веднъж за ценните съвети  Hug
Доста време ще трябва да намеря - с две деца, три мишки и мъж на всичкото отгоре, че и работеща  Mr. Green Пък и косата ми искам да е наред  Laughing Това беше в кръга на майтапа  Peace
Всъщност, четейки темата, много ви се радвам колко време отделяте за косите си и го отчитам като грешка от моя страна...Ще се поправя, обаче  Simple Smile
По повод пресата - тотално съм я изключила. Имаше период, в който след всяко измиване на косата, я използвах  ooooh! Вероятно и това си е казало думата, въпреки че винаги съм използвала подходящи за целта продукти.

# 505
  • в 1001-та нощ
изобщо не отнема много време - нанасянето на маслата преди измиване отнема минутки, после в периода на "чакане" не скръстваш крак върху крак с реене в таване - правиш си всичко, което би правила и без маслата - е без да излизаш навън.....

самото миене - ще го правиш така или иначе и без специалнит грижи....

после пак нанасянето на маската отнема минути и да постоиш с нея - не те "заключва" от света

звучи дълго и сложно - но като цяло отнема от времето ти допълнителни 15 минути  Peace

аз започнах с тези грижи, малко след като с бебето си бяхме у дома след раждане...вероятно си спомняш колко трудни са тези седмици, особено, ако кърмиш.... Peace

# 506
вс не разбирам как не си във възторг от редкен. аз се въздържах да пиша отзив за продуктите които си взех преди да ги полвам всичките, но маската ол софт е нещо страхотно. може да ми скочите, но керастаз ряпа да яде, маскинтез е нищо в сравнение с ол софт!

А защо реши, че не съм във възторг от Redken?  newsm78 Аз сравних единствено шампоана All Soft с този на Joico и поясних, че може и да си внушавам, но този на Joico ми харесва повече. За маската от серията All Soft нищо конкретно не съм писала и не съм я сравнявала с други маски. Мисля, че е доста рано да бъда във възторг или да я отхвърля при положение, че съм я ползвала само веднъж при това в комбинация със  Silver Schampoo на Loreal. В момента не си чувствам косата супер хидратирана, така както е била след използването на Kerastase, но е възможно и шампоанът на Loreal да е виновен за това.

# 507
  • Плевен
Здравейте момичета, ще ми препоръчате ли цялостна грижа за моята тънка без обем, бързоомазняваща се с цъфтящи краища, дълга до раменете коса. Дългогодишно съм боядисвана в светло рус цвят, В момента съм с цвят шоколад.  Имам и използвам Wella Professional Balanced Anti Grease Shampoo, Wella SP, шампоан и балсам за обем, хидратиращата серия на Paull Mitchel. Всичко съм взимала по препоръка на фризиор, еми да ама немога да изкарам повече от един ден без да си мия косата Sad Всеки път използвам сешоар и преса, за термична защита използвам спрей на Joiko. Много разчитам на Вашите препоръки, за да си отгледам хубава коса Simple Smile

Самоцитирам се, за да Ви кажа на какви продукти се спрях. Chelasting Shampoo, Intense Hydrator, Leave in Protectant на Joico. Дали са подходящи за моята коса newsm78. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате и някоя серия на Kerastase  bouquet

# 508
Към Петя-мила и аз съм съгласна с а.л.е.н.а за маслата,може би е малко извън темата ,да ме извиняват другите моми4ета,но няма как да не ти дам съвет ве4е от ли4ен опит..и аз съм с тънка коса и от известно време ползвам от шампоан на Ducray анафаз се казва,тои е за косопад,но и за танка и коса без сила,освен това си взех и ампулите от съшата серия вси4ко заедно ми излезе към 95 лева,което не е малко ,но в сравнение с продуктите на керастаз е поносимо,като ампулите ако не е засилен косопадът спокоино можеш да ползваш и по 1 на две миенета,стигат за около 20-25 дни.Аз съм доволна от резултата в комбинация с подхранваши масла.опитаи и ти тази серия можеш да я намериш в аптеките Hug

# 509
Здравейте момичета, ще ми препоръчате ли цялостна грижа за моята тънка без обем, бързоомазняваща се с цъфтящи краища, дълга до раменете коса. Дългогодишно съм боядисвана в светло рус цвят, В момента съм с цвят шоколад.  Имам и използвам Wella Professional Balanced Anti Grease Shampoo, Wella SP, шампоан и балсам за обем, хидратиращата серия на Paull Mitchel. Всичко съм взимала по препоръка на фризиор, еми да ама немога да изкарам повече от един ден без да си мия косата Sad Всеки път използвам сешоар и преса, за термична защита използвам спрей на Joiko. Много разчитам на Вашите препоръки, за да си отгледам хубава коса Simple Smile

Самоцитирам се, за да Ви кажа на какви продукти се спрях. Chelasting Shampoo, Intense Hydrator, Leave in Protectant на Joico. Дали са подходящи за моята коса newsm78. Ще съм много благодарна, ако ми препоръчате и някоя серия на Kerastase  bouquet
Аз съм с боядисана коса (руса), косъмът ми е дебел, сух и имам естествен обем и съм доволна от продуктите на Joico. Simple Smile Но не мога да ти гарантирам 100%, че и ти ще останеш доволна. Шампоанът, който си си избрала е много хубав, но не е предназначен за честа употреба. Пише да се използва 1-2 пъти в седмицата и предполагам, че са имали предвид ако косата се мие всеки ден. Аз така и не разбрах от какво се оплакваш, какво точно те мъчи и не ти харесва при косата ти. Останах с впечатлението, че единственият ти проблем е свързан с омазняването.  Бързото омазняване е неприятно, но не е и болка за умиране, просто си миеш косат често с подходящ шампоан за честа употреба и проблемът ти е решен. Всеки човек е различен и ако един трябва да си мие косата всеки ден, то друг би могъл да го прави само 1-2 пъти в седмицата и е безсмислено да се опитваме да се сравняваме с другите хора.
Проблемът с краищата на косата ти е от сешоара и пресата и ако искаш да разрешиш този проблем, то трябва да забравиш поне за пресата. Пресите са супер, но ако се използват често, то косата се скапва много бързо. Аз моята мисля да я ползвам само за специални случаи.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт