За двуетажните легла

• 63 418
  • 163
  •   1
Отговори
# 30
тези прегради, които показвате - 16-20 см - могат да предпазят кротки деца, спящи спокойно. Моят големият се върти толкова много и в различни посоки, че бих го качила само на онова легло с тунелчето - последното показано/Икеа също имат такива/.
аз също помня историята с Руска и запомних, че играта е много по-опасна от спането на двуетажно легло. понеже сме и ние в процес на оглеждане - ами всякакви двуетажни видяхме, нито едно не ми е достатъчно безопасно. Не мога да спра двегодишното да не се катери. А петгодишното помни точно половин минута. Изобщо, таралеж в гащите е двуетажното легло.

а оправянето и смяната на чаршафите  newsm78 голямо чекнене ми изглежда горе да се катеря и подпъхвам чаршафи...

# 31
Аз харесвам такъв тип стълби, но проблемът с бутането и скачането ще го има винаги при нас

# 32
Интересно, аз съм спала на двуетажно легло, но преградата беше висока много, колкото на първия етаж, значи колкото преграда на обикновена бебешка кошара... Сега гледам по снимките, ниски ми се струват преградите  newsm78 Всички ли са такива?
Да, ниски са преградите на масовите двуетажни легла. Изключвам правените по поръчка. Нашето е подобно на показаното от Пролетна Фея - като се сложи двадесет сантиметров матрак и става шоу. Когато започнем да ползваме горната част, ще купувам допълнителна преграда, задължително.
Ето го нашето: http://multiply.com/mu/kloto/image/1/photos/2/600x600/41/P103039 … mp;nmid=165560173

а оправянето и смяната на чаршафите  newsm78 голямо чекнене ми изглежда горе да се катеря и подпъхвам чаршафи...
А това е другата екстра. Добре, че никой не спи на горното легло, та рядко прилагам акробатичните си способности.

# 33
На 2г2м е доста рано за двуетажно легло.Варианта е да сложите някъде преносима кошара,защото така ще ви е трудно и на вас и на детето!

# 34
  • Стара Загора
На 2г2м е доста рано за двуетажно легло.Варианта е да сложите някъде преносима кошара,защото така ще ви е трудно и на вас и на детето!
Да , и аз така мисля.

# 35
  • София
аз нямам дечица за сега, но със сестра ми деляхме такова легло Simple Smile тя е по-малка от мен с 1год и половина и спеше естествено отдолу. Не си спомням на колко съм била, когато започнах да спя на него, но ясно си спомням един проблем. Аз нямах трудности с качването по стълбичката и със слизането, но сестра ми имаше. Безпроблемно се качваше сама, но не можеше да слезе....веднъж се опита и бум на земята (слава богу нищо и нямаше). Но сме били и двете със сигурност по-големи от 2г2м, че и от 3, щом тя е могла сама да се качва.

# 36
  • София
Дъщеря ми ползваше легло подобно на показаното от Люлякова, като спеше на втория етаж, а отдолу е гардероб и разни шкафове. Направихме й го, когато беше на 1 год. и 10-тина месеца и си спеше без всякакъв проблем, даже много й харесваше да спи на високо.
С оглед на това смятам, че 2 години е нормална възраст и може да спи на 2-рия етаж.

# 37
  • Бургас

Ето го нашето: http://multiply.com/mu/kloto/image/1/photos/2/600x600/41/P103039 … mp;nmid=165560173

Нашето легло е същото Peace На дребния много бързо му прекърших мераците да спи горе /на 3.5г е/, на всичко отгоре махнах малката стълбичка и сега се качват само шкафа. За чаршафите и на мен ми е зор да ги сменям горе, това стана задължение на големият - все пак е на 12.

# 38
детето на мои познати на 3г. падна от такова легло и беше в кома и с мозъчна операция.Аз лично никогане бих сложила такова в нас.Не мога да преценя кое е безопасно легло.

# 39
Пази Боже Praynig.За съжаление малко хора допускат,че точно на тях не може да се случи подобен инцидент  Tired.Аз също преди харесвах красивите двуетажни легла...но като размислих,никой вече не може да ме убеди в това,че са нещо хубаво Rolling Eyes.Не и тези високите,със стълбите.

# 40
Ако сънят по принцип е неспокоен и на 2,и на 22 риска да се търкулнеш от леглото е еднакъв.
Ние сме с подобно на това http://www.mebelibriliant.com/shop/images/1203591048.jpg ,но синът ми беше на 6,когато го взехме,а и спи кротко.
Въпреки това,до ден днешен дърпам долното,за да поеме евентуален удар.
Падал е веднъж,аз не съм разбрала.
Лично аз не бих оставила 2 годишно детенце да спи на двуетажно легло.

# 41
Зависи от детето - колко е палаво, колко е внимателно, как спи. Сестра ми падаше и от долния етаж, затова й сложихме една мрежа отпред  Mr. Green Аз спях на втория етаж от 3 годишна и не съм имала проблеми, но леглото имаше висока решетка от край до край (не като на оранжевото легло от снимката горе). Освен това, за разлика от нея аз спях спокойно, пък и бях послушна и не съм се катерела или скачала по леглото/стълбата. Според мен, за кротки и послушни деца няма проблем, ако горният етаж има решетка. Но за палавници, които се катерят и скачат... не бих рискувала.

# 42
  • София
Инциденти винаги могат да станат, дори да си супер внимателен. Ето вчера излизаме от входа и дъщеря ми тича по тротоара, спъва се в една плочка, залита настрани и пада по корем на борд, който огражда онези стаички като мазета край входовете на някои блокове (дано се сещате).. и от борда, понеже тупва там със засилка се преметна чак долу. Изтръпнах! Слава Богу, отървахме се само с цицина, но кой би могъл да предположи, че това ще се случи? Бордът си е достатъчно висок, тя не се е качавала на него и знае, че е опасно да се качва, но да се спънеш може винаги...

Та мисълта ми е, че няма 100% сигурност никога. Поуспокоих се, че има дечица, които на нашата възраст са спяли на такова легло и всичко е било ОК. В нашия случай леглото ще се ползва само за спане, стаята много малка, за да стои там през деня и не го правим. Та общо взето няма да остава сама там, нито да играе там, което поне частично намалява опасността от инциденти.

# 43
Е, 100% сигурност в нищо няма, разбира се, дори и в ходенето по улицата, следователно тук говорим по-скоро за вероятности, а при внимателните деца вероятността е далеч по-малка. Това исках да кажа.

# 44
За мен този вариант е най-подходящ и най-безопасен  Peace:

Не бих качила дете до навършването на 5 год. възраст да спи на втори етаж на двуетажно легло. Stop

Общи условия

Активация на акаунт