За двуетажните легла

• 63 415
  • 163
  •   1
Отговори
# 150
  • София
а да, бих им сложила обезопасителни прегради и на двете... то и горното да падне върху долното не е гот.

# 151
  • София
Живеем в малък апартамент и двуетажно легло е единственото ни решение.
Не е единственото. Вариант е второто легло да е по-ниско и на колелца и да влиза под първото през деня. Така се пести още повече място и няма риск някой да падне. Децата ми спят така и е ок. Единственото неудобство е, че обичат да си държат ръцете когато заспиват и им е малко неудобно.
http://mebelimariah.com/images/detski/Uini.jpg

# 152
Докато не изчетох мненията в темата имах огромното желание да купя легло на 2 етажа, но сега се разколебах. ooooh!
Моите деца са на 2,5 и 5 години, не са палави, но голямото обича да се катери и може да стане някоя беля.
Сега по темата. И аз не бих се осмелила да кача дете на 2 години на 2-рият етаж на легло.

# 153
  • София
Аз да добавя още един негатив,макар че може би ще ви се стори незначителен.На втория етаж е доста горещо,особено сега през лятото.Направо ми е съвестно,че оставям детето да спи горе,но няма начин.

# 154
  • София
Аз установих, че белите стават и от ниско Confused Малкият ми син спи на втория етаж и досега никога не сме имали проблеми, въпреки моята параноя. Отидохме на море, сложих го на обикновено ниско легло, реших, че вече е голям и няма нужда да го ограждам със столове и още първата нощ падна и така си разби главата, че омаза с кръв възглавници, чаршафи и пр., а аз бях пред инфаркт ooooh!
Това го написах, за да алармирам - слагайте прегради всевъзможни, винаги ще намерят как да паднат Confused

# 155
  • София
Ето,как може да направят така леглото,моя син рита и се измъква нагоре някак,точно през дупката до главата се е промушнал.Сега търся варианти за слагане на малки прегради.Ще съм благодарна,ако дадете идеи.

Защо на първо време не смениш мястото на възглавницата? Вярно, ще му е по-трудно ставането и слизането с главата напред, но може и да свикне.  Peace

Ние наскоро се сдобихме с двуетажно легло, разположението на двете легла е Г-образно. Двете деца веднага се разпределиха кой е горе и кой - долу. Все още нямаме матраци и не спят на него, но стълбата им омръзна моментално - още на втория ден. Имам чувството, че както с всичко друго интересът към катерене и търчане нагоре-надолу по нея ще отмине бързо-бързо. Дано съм права  Whistling

# 156
  • София

А някой виждал ли е долното легло да има механизъм, така че като се отвори този механизъм двете легла се изравняват на височина? Става или като спалня или като две еднакви на височина единични легла.
Търся такъв механизъм
Simple Smile

Аз съм голям враг на класическите двуетажни легла. Имам две приятелки, които напълно за ме лишили от възможността да ги търпя.
Едната е паднала като студентка от втория етаж в квартирата си, когато звъннал телефон и  тя сънена искала да слезе от леглото.
Другата работи в аптека и ме е заклела никога да не купувам на моите деца такова легло. През годините сигурно са станали десетки децата с падания и последствия....

# 157
  • София
Ето,как може да направят така леглото,моя син рита и се измъква нагоре някак,точно през дупката до главата се е промушнал.Сега търся варианти за слагане на малки прегради.Ще съм благодарна,ако дадете идеи.

Защо на първо време не смениш мястото на възглавницата? Вярно, ще му е по-трудно ставането и слизането с главата напред, но може и да свикне.  Peace

Откъм краката е още по-открито.Ето, кое е нашето легло:

Всеки проблем има някакво решение-аз лично купих висока преграда за легло и отделно открих дъска със същия цвят и я сложих отзад към главата/не е особено красиво/,така че вече няма опасност да падне,поне не оттам . Но определено много съжалявам за покупката.Той самият не се чувства добре горе.Слиза всяка нощ и го разбирам-горе му е много задушно и се чувства изолиран.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 09:17 от Л_Дани

# 158
Здравейте! Днес ще ни докарат двуетажно легло ( втория етаж е на оклоо 130 см) , но все пак искам да намеря тента/палатка за да дообезопася преди да пусна дъщеря ми да спи там, че тя много шава нощем. Може ли някой да препоръча къде е виждал?

# 159
  • София
В Como съм виждала.

# 160
  • София
Аз досега не съм виждала легла с неподходящо ниски прегради - мисля, че са някакъв стандарт и докато детето спи, няма никакъв начин да се преметне през тях. Иначе, докато играе хлапето клекнало или право на горното ниво, има сигурно 100 начина да падне...

Ние сме с двуетажно легло. Дотук са падали няколко пъти от стълбата, абсолютно безобидно падане, но те си се карат и бутат.

От лентичката ти виждам, че сте с 1 дете и друго на път. Защо първото не спи на първото ниво, докато второто хлапе стане на възраст за нормално легло?

# 161
  • София
Здравейте! Днес ще ни докарат двуетажно легло ( втория етаж е на оклоо 130 см) , но все пак искам да намеря тента/палатка за да дообезопася преди да пусна дъщеря ми да спи там, че тя много шава нощем. Може ли някой да препоръча къде е виждал?
Икеа

# 162
Мерси!
Таткото ще спи отдолу вероятно докато ние с бебето сме в другата стая, или ако малакта не е ОК на горното той ще е на дивана, но ми се ще да свикне горе, защото по - нататък ще се наложи да си е там Simple Smile Аз гледах в чужди сайтове много интересни тенти http://en.paidi.com/childrens-rooms/childrens_furniture/varietta … rens-rooms/?pgn=1 дали някой си е поръчвал от чужбина такова нещо?

# 163
  • София
Имай предвид, че децата може и да се забавляват с разни темти и палатки, но да спят в трях може и да ги е страх...

Децата свикват за 1 нощ с тези легла - не е нужно да свиква 3 години, докато малкото напусне кошарата, въпросът е дали са готови да стават, слизат и се качват сами през нощта до второто ниво. Някъде четох, че се препоръчват за деца над 5-6 години. Ние го ползваме от почти 7-годишни.

На твое място бих ориентирала бащата към дивана, щом така и така ще се дели от теб и бебето. Двуетажното легло не е за родители, спала съм на първо ниво няколко пъти, не е комфортно като за голям човек, а и децата трябва да си знаят, че това е тяхното легло.

Общи условия

Активация на акаунт