"Майчин дом"- Варна тема 4

• 55 539
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Здравейте момичета, наскоро се чу, че ще има корекция на цените за избор на екип във всички болници. Някоя от Вас има ли подобна информация и разбира се по-конкретно дали знаете нещо за корекция на цените в Майчин Дом?  Praynig

# 721
  • област Варна
Ако говориш за тавана на цената за избор на екип, който влезе законно преди 4-5 месеца, в майчин дом си е толкова. Другото е нощувка, храна, консултации около раждането и други измишльотини. И пак стават едни 1130 лв. за секцио (нормалното не го помня колко беше).

# 722
  • Варна
Да,... говоря за тавана за избор на екип, който в момента е 350лв. Но се чу /в друга болница го споменаха на няколко пъти/, че искат да го правят 700лв.

За момента от МД ме увериха, че те такова нещо не са чували и за момента не се обсъждат корекции на цените  Party

# 723
  • област Варна
Ми тя цената в Майчин дом за избор на екип си е 200 лв. за нормално раждане и 350 лв. за секцио. Другото е "допълнителни услуги"  Wink
http://maichindom-varna.com/bg/prices3.html

# 724
А кои доктори работят по здравна каса в МД?

# 725
Ако иде реч за раждане - всички работят по ЗК. Ако не е за раждане - влез в сайта и тези, които имат звездичка до часовете за преглед - те работят по ЗК.

# 726
  • Варна
Здравейте момичета,..бих искала да ви попитам ,..понеже и аз ходя на ж.к в майчин дом,..но нещо не съм доволна и относно раждането съм се ориентирала към окръжна болница,..че питането  ми е ,кога акушерката ни дава тази обменна карта и медицинския картон да са си в нас,...защото на мен ми остават още близо 20-тина дни ,..дори сега за следващата консултация ме накара да и донеса направление за хоспитализация от л.л...не съм им казвала,че нямам намерение д раждам при тях,..защото ме е страх да не си променят отношението ,спрямо мен,..и ми е много интересно въобще дали ще си получа картона с обменният лист,..при все ,че след всеки преглед ме карат да го връщам на акушерката,..не  е ли редно да си е при мен картона с изследванията  всеки път да си го нося със себе си ?

# 727
farmacka83,не вярвам да си променят отношението към теб.Все пак е по-коректно да им кажеш за намеренията си.А ти защо не си доволна и не искаш да раждаш там?Окръжна не мисля че е много хубаво място за раждане,поне от това което съм чела и чувала от познати Thinking Относно обменна карта и медицинския картон,на мен ми ги дадоха като отидох да ме приемат за секциото.

# 728
  • Варна
bubka:) да ти кажа ли защо не съм доволна,...просто през тези 8 месеца,..през които ходих на консултации,..много ме притупкваха,..и слава богу добре ,ми е и лека бременността,..верно виждам с някой бременни се държат по един начин с други по друг,..но явно аз така съм си сметнала за мен ,че по някакъв начин ме притупкват на самите прегледи,..които траят от около 5- 10 мин,..докато е имало и случаи в ,които като съм стояла пред кабината ,...са отделяни по 20-30 мин на преглед да бременна жена,...и освен това,.гледат на хората там ,като на парични единици,....едва сега в последният месец те ми научиха името ,и държанието им стана някак си по -друго ,...което за мен е ,..едва ли не ето сега в последният момент да не я изпуснем ,чакай да се държим по мило с момичето и т.н,..незная,..аз не искам да насаждам на никой своето мнение,...защото има и доста доволни от там...но аз лично не,..просто за напред бих казала,че ме губят като клиенто-пациент,..при все,че съм и медицинско лице,...и при самият преглед докторката и акушерката са много голословни,..незная,...наистина,..не съм доволна от там ,...а и защо да им плащам тези луди пари,..при все,че съм си здравно осигурена и мога да се възползвам от това в друга болница,..а във варна избора е малък или аг, или окръжна или майчин дом,..за аг-то съм чувала също много лоши отзиви,..единственият им плюс е че имат отделение по неонатология,...но само това,...и пак добре си викам ,че бременността ми е лека,..но до последно нищо не се знае,..дано всичко приключи нормално,...а с картона и обменната карта трябва следващият път да си ги взема ,нямат право да ми ги задържат и да ме задължават да раждам при тях!
И затова реших да попитам някоя мама,..която е била и е на ж.к там,...как стоят нещата относно тези документи,..но явно почти всичко ,които са се записали на ж.к там ,си остават и там да раждат ,..много малко са явно тези ,като мен,....
Благодаря ти все пак за отговора,.ще се радвам да се включат и други мами по темата Simple Smile

# 729
  • Варна
Фармацка, аз не бях на жк в Майчин дом, отидох на финала да се запозная с лекарката, която исках да ме изроди, и следващата ми среща беше вече в родилното. Аз имах много лека бременност, затова си мислих, че и раждането ми ще е леко, затова и избрах Майчин дом. После лекарката не прецени правилно положението (според мен, иначе всички други бяха на друго мнение), изтърва момента за секцио, което беше необходимо, макар че аз исках нормално раждане и то започна като такова. Равносметката е, че бях изписана с множество вътрешни и външни шевове вследствие на използване на форцепс. Бебето си не го видях в първите два дни, защото единият ден беше в кувиоз, а вторият аз не бях добре. Толкова ми липсваше, че ходих през 30 мин да го гледам от стаичката за бебета, влачейки се по коридора с тези ужасни шевове. Мислих, че никога няма да мога да го гушна, какво остава да ни изпишат и да си го гледам у дома. Слава богу след 5 дни ни изписаха. Не зная как биха се развили нещата ако бях раждала другаде. Имам усещането обаче, че парите в случая не оказа влияние върху способностите на лекарката и върху крайният резултат. Все още треперя над бебо и се страхувам да няма някакви усложнения вследствие на форцепса. Той се роди с две големи рани на клепсача и главичката, както и с много подута лява страна на главичката. Не искам никого да плаша, не се и оплаквам от Майчин дом. Не знам дали имах късмет или напротив, но само казвам, че по някога парите наистина не оказват влияние, всичко е до способностите на лекаря и възможността за правилна преценка на ситуацията. По лицето на моята лекарка се четеше страх и объркване, когато аз раждах, какво друго да кажа... 

# 730
  • Варна
Точно не винаги парите са определящи за получаване на определена медицинска услуга,..защото има доктори и доктори,както и различни случаи с различните му ситуации на раждане,..а и не виждам смисъл да давам толкова много пари ,които мога да спестя за бебо...в самото начало бях сигурна,че ще раждам в майчин дом,..но в последствие си промених мнението ,което се формира от самото държание на персонала там,..от доста отзиви на мои приятелки,които също са били на ж.к там,...и бих споделила,че има както позитиви ,така и негативи,...просто всичко е на късмет
VSD много съжалявам ,че така се е получило при теб,дано детенцето ти е добре, и да няма проблеми за напред....ако не е е тайна ,коя докторка те изражда?

# 731
По принцип нямат право да ти задържат документите след като влезеш в 9-я месец, ако имаш всички необходими изследвания на последната консултация им кажи че няма да раждаш там и си ги искай. Незнам коя акушерка ти води ЖК, но при една нормално протичаща бременност няма какво толкова да ти правят на консултите. Аз и двете си деца раждах там/ а не съм от Варна/също слава Богу леки бременности,моите консулти също бяха по 5мин дет се вика,ама не съм си мислила че ме претупват, после при доктора също минавах барзо, но това е така когато всичко е ок.Незнам кой доктор те преглежда там,но има и такива които много,много не говорят но това е също, защото нещата са ок.
Въпреки всичко най важното е когато настъпи момента да си доволна а тогава със сигурност няма да те претупат Wink и ще видиш че ще бъдеш обгрижвана от целия персонал и то доста добре Peace Избора е твой разбира се!  Парите  които мислиш че ще спестиш,ако не раждаш в МД, може би ще ги дадеш в държавната болница, защото там ще трябва да си купиш всичко от ..до,докато в МД влизаш само с две нощници и чехли. Все пак ти решаваш...

# 732
farmacka83, по презумция, който се е записал на ЖК в Майчин дом, още тогава е взел решението и да роди там, затова не знам дали някой ще може да ти даде мнение от опит. Със сигурност ще ти дадат документите, но е добре да им кажеш още следващия път за намеренията си. Все пак ти остава малко време до раждането Peace

Аз също бях с много лека бременност, консултациите и прегледите не са траели дълго, но винаги съм получавала отговор на зададен от мен въпрос, консултация или съвет.

VSD, дано дечко се възстанови напълно  Praynig и забравите за ужаса от форцепса. Стана ми интересно, защо след като си очаквала леко раждане, избра МД? И аз да питам, коя е докторката?

# 733
farmacka83, не си спомням нито първият, нито вторият път, кога точно ми дадоха обменната карта. Но ще ти кажа, скорошният си опит, че родих 22 дни по рано, а тя вече си беше в мен. Така че сигурно на следващата ти консултация ще си я вземеш. Никой не може да те задължи да родиш където не искаш.

# 734
Аз съм раждала и двата пъти леко,първият в държавна болница, вторият в Майчин дом, ако имам трето бебче пак Майчин дом ще избера , просто имам съпоставката между условията и компетентността и според мен база за сравнение няма  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт