Относно информацията за БР

• 4 409
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Мда, и аз мислех така, ама 2 години по-късно отидох и си ги снимах... щото кой знае, какво ще стане след 13 години  newsm78  bouquet

# 16
Фокси, просто отиде в деловодството и ти ги дадоха, или писа молбички и т.н. Защото ми даваш много добра идея и аз искам да отида и да си снимам досието.

# 17
  • Русе
Мда, и аз мислех така, ама 2 години по-късно отидох и си ги снимах... щото кой знае, какво ще стане след 13 години  newsm78  bouquet

И аз така мисля да направя.Особено след като по някакъв повод спорихме с мъжа ми относно един факт,за който си мислех ,че  "е, те точно това няма да забравя никога"   #Crazy и сега и двамата имаме коренно различни версии  и сме в голяма чу денка кой е прав  newsm78

# 18
  • София
Мъж ми пусна молба в архива на съда и плати някаква такса  Peace

# 19
  • Някъде в България

Права си! newsm78 Ще изчакаме малката да порасне малко и наистина ще отида да поискам досието, защото пустия му съд е на майната си от нашия град/ уж сме в централна България/ и се притеснявам да я опъна на толкова дълъг преход. Пък си нямаме баби да я гледат.

# 20
Фокси, преди малко бях в съда. Пуснах молбичка в "Архив и регистратура", те служебно щели да я изпратят в деловодството на гражданско отделение, те пък щели да я представят на съдията да си напише резулюцията и другата седмица, живот и здраве да отида да проверя докъде са стигнали. Peace При вас тъй ли беше горе-долу?

# 21
  • София
Да ти кажа малко съм позабравила, че бях с две деца тогава ... но помня, че мина през съдия, който да разреши и че пусна мъж ми молба, но споменът ми е че чакахме 2-3-4 дена и после ги взехме направо преснимани Peace

# 22
Мерси, Фокси, явно и тук ще е така. Дано съдията да напише "да", щото не е много читав....

# 23
Здравейте,
Аз не отговорих на анкетата, просто защото аз съм от „другата” страна. Аз съм осиновена. Но ако питате мен, колкото по-рано, толкова по-добре. Отлагайки го във времето „все не му идва времето”. Казвам го от опит. Аз зная за „тайната” от както се помня, а подробностите около БР от 18 - годишна.  Мама каза, че ми е казала когато съм била на 2-3 годинки за първи път. Така имах достатъчно време да свикна с мисълта, че съм „по-различна” от другите деца. От друга страна имах достатъчно време да  се подготвя за моментите, в които „ми го казаха външни хора”. ………(за първи път в първи клас).
За жалост, нямате никакво време, ако искате да предпазите децата си от лоши хора…..
С уважение към всички Вас,
Радмила

# 24
да се отчета и аз, гласувах първа опция с уговорките, изразени и от другите, т.е. може и преди 18, стига акълът и емоциите да могат да понесат (според мен, разбира се, няма как).

мерси на радмила77 за споделеното. ние тук в тази тема поставяме акцента на информацията за БР, като презумираме, че тайната сме я открили вече, това за тайната въобще не седи като дилема като цяло май. поне се надявам.
та в тая връзка, нейното мнение би било интересно, кога и каква инфо за БР е получила. за тайната ясно. извинявай предварително, ако е лично, няма да се обидим и да не споделиш Simple Smile

защото другото уточнение освен кога е и колко, каква по характер информация е уместно да се сподели в различните периоди, и всъщност какво най-много интересува детето. предполагам, че ще е повече от "да я/ги видя как изглеждат, на кого приличам; да разбера какви хора са; защо са ме дали за осиновяване", малко вероятно е да питат за мнението на социалните служители за социалното, финансово и т.н. положениие на БР към оня момент. ние пък точно полезното инфо го нямаме обаче ...

# 25
Малко встрани от темата, но пак за БР.
На 5г. синът ми упорито отказва да говорим за начина по който е дошъл у дома и ми отклонява опитите за разговор веднага.Нито коремчета го вълнуват, нито раждане.А не е малък.

Когато започнем разговор казва"Знааам", обръща се или започва др. тема.
Притеснявам се, че не мога свободно да говоря с него, а утре кой знае кой какво ще му изтресе.

За информацията-ще го запозная веднага щом поиска, не за друго, а защото не обичам тайните, натоварват ме.

# 26
Светкавица,и аз реагирах така на няколко опита за разговор.Била съм някъде около 7-8 г.Не исках по никакъв начин да ми се напомня че не съм дете на майка си(тогава така го разбирах).Чувствах че съм сама и си нямам никого.

# 27
kristti , аз точно от това се опасявам, че всеки разговор от моя страна се приема от него като натрапване на информация, колкото и деликатно да я поднасям.Но аз не съм наясно какво знае, какво помни от дома и се притеснявам, че утре по най-неподходящия начин някой ще му изтресе нещо

# 28
Светкавица, и ние сме във вашия клуб, макар че тя е малко по-малка, та не се знае до пет, може и да прояви интерес. Но засега ме впечатлява как мигновено сменя темата и при най-далечна близост със сюжета ...
Не знам, в дилема съм. От една страна, не мога насила да й набивам канчето с информация, след като не й е приятно, от друга страна се страхувам да не пропусне по-подходящия момент да асимилира фактите ...
Гледам нежно да коригирам изразени неправилни представи, както когато ме потупваше по корема с поглед "знам, че съм била тука, щото научих откъде идват бебетата", и да вметвам без акцент по някоя реплика при повод, но без да задълбавам сама, само като постелка за дискусия, ако тя иска, тя не иска обикновено. И толкова. Мисля, че знае по някакъв начин вече. Не знам достатъчно ли е обаче, като нямам обратна връзка ...

# 29
Но засега ме впечатлява как мигновено сменя темата и при най-далечна близост със сюжета ...

Същата работа...
Единствената ми опора в "просвещаването" е това, че отидохме с детето в дома и то в празнична обстановка, видяхме креватчето му.Освен това, благодарение на този форум детето ми общува със себеподобни, докато децата си играят край нас ние се питаме"На каква възраст го взе, колко кг беше, хранеше ли се добре и т.н."по същия естествен начин по който майките на биологични деца си говорят за раждане, мерки, теглилки, кашички и т.н.Затова вероятно "специалният разговор" му идва в повече или просто не проявява интерес.

Общи условия

Активация на акаунт