Седмокласник смел на старта е застанал и целта на мушката е "хванал"

• 42 847
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, ако трябва да бъдем точни, не започват с "На прощаване". Миналата година учиха "Хайдути", а имам спомени, че в началния етап минаха и през "Левски"и "Хаджи Димитър", макар и на друго ниво...
И зов за помощ от мамите-съкурснички в "Междучасие". Що е то "зелената тухла" по мат, 'щото моя калпзанин, типично, само това е запомнил! (А днес издирвах също "помагало - синьо", с помощ от приятел: "на Пенка, на Анубис")... Така живея аз...  Joy)

Честит Рожден Ден на порасналите сладури! Много здраве, късмет и супер успехи във всяко начинание!
(orchid, искам и аз такава торта Wink)

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 22:20 от PurpleDragon

# 91
Един сборник - издателство "Коала прес", зелен. И в училище им го искат при нас - аз го взех в края на миналата седмица от последната маса на пл. "Славейков" - до пейката със Славейкови.

# 92
  • София
mama_jenny_r, много благодаря за бързия отговор!  bouquet
За да съм сигурна:, това ли:

# 93
  • варна
 Благодаря за пожеланията, мое дело е тортата, по празници се занимавам.
 Иначе, да питам, има ли някъде списък с произведенията, които са застъпени  в изпита. Защото не съм сигурна миналата година какво е чел и ако има нещо недоучено да го преговорим.
 Хубаво се случи ,че племеницата ми ,която също е 7 клас, ще ходи на курс по Бел, та ще разменят с моя син идеи. На нея поне й се занимава с литературата ,ама по математика е по-зле.

# 94
Един сборник - издателство "Коала прес", зелен. И в училище им го искат при нас - аз го взех в края на миналата седмица от последната маса на пл. "Славейков" - до пейката със Славейкови.

Миналата година изпаднах в бяс от този сборник - по две-три-четири грешки в тема! Дано да има ново издание и да са ги поправили, иначе е мъка, защото когато задачата не излиза, човек се чуди дали в него е грешката или в сборника, поглежда отзад отговора и вижда, че не е в него!

# 95
  • Sofia
 Здравейте  Laughing.
 На рожденниците - честито   bouquet. Много здраве и успехи  Hug.
 Лени , чудесна новина  Hug. Много обичам такива!
 PurpleDragon, нищо не стана със седмичната група. Т.г. пак децата пак ще са заедно  Hug.
 mama_jenny_r , точно този сборник е препоръчал и Симеонов  Peace. И с твоят син са заедно.
 Сега чакаме Али да каже дали и Алекс е в същата група , и ще съберем половината набори от темата  Wink.
 Направи ми страхотно впечатление факта , че от Междучасие чакаха децата на входа. Дадоха ми лист с графика на всички занимания през годината , както и датите на пробните изпити.
 Е, да пожелая успешна седмица на седмокласниците , и лека работа на всички вас  Hug.

# 96
  • с/у ОколоМръсТното
Един сборник - издателство "Коала прес", зелен.

това е приемникът на тоз сборник (на Летера), който аз показах по-напред и ganis одобри.
Ако искате, купете си него. Има го на Славекейков, аз в събота го намерих.

# 97
Благодаря за пожеланията, мое дело е тортата, по празници се занимавам.
 Иначе, да питам, има ли някъде списък с произведенията, които са застъпени  в изпита. Защото не съм сигурна миналата година какво е чел и ако има нещо недоучено да го преговорим.
 Хубаво се случи ,че племеницата ми ,която също е 7 клас, ще ходи на курс по Бел, та ще разменят с моя син идеи. На нея поне й се занимава с литературата ,ама по математика е по-зле.

Няма нужда от списък с произведенията. Нищо от изучаваното миналата година не влиза, влизат обаче всички български автори с произведенията им, които се учат тази година - Ботев, Вазов, Яворов, П.П. Славейков, Ел. Пелин, Ал. Константинов, Йовков. С най-много произведения- Вазов. Simple Smile

# 98
Явно споменатият зелен сборник е много популярен сред седмокласниците. При нас в училище ще работят по него.

# 99
mama_jenny_r, много благодаря за бързия отговор!  bouquet
За да съм сигурна:, това ли:

Според мен е това. Не знам дали има грешки.

# 100
  • София
Здравейте!

Честито на Филип на orhidbouquet

Lennyh честито и на теб!  bouquet

Али моят син не е в същата група за съжаление или не.Предпочетохме по-ранни групи /и самия той/ за да е по-свеж.А и аз съм го записала само за първия модул.Не изключвам варианта да минем на уроци.Все пак 15-20 човека не са колкото групите в СМГ-то,но не са и малко.
Засега е във възторг и от Михайлова и от Симеонов.Очакванията му били други...не знам какви Rolling Eyes.Впечатлен е от обясненията на Симеонов.
Мъжът ми го заведе като за първи път и каза,че е имало много добра организация.Четири жени са посрещали и упътвали децата.
Разгледах и графика на занятията.Не ми харесва,че има модули,в които занятията са няколко дни подред,но предвид ранните дати на изпитите май няма друг варинат.
В крайна сметка да са живи и здрави,всичко друго ще се нареди.
За сборника моето дете е чуло за зелената тухла и толкова.И аз видях,че е с еднакви автори с този на Летера.И сега се чудя кой да купя?
До момента съм купила книжката на Веди,книга на ученика на Архимед и сборника на Булвест,който препоръча ganis.

На всикчи Ви желая успешна седмица! Hug

# 101
Като гледам повечето деца вече са започнали курсовете... а моя син е все още толкова неориентиран. Мислех да идват учители в къщи, но може би е по-добре да го запиша на курс. Освен в "междучасие" къде другаде има неделни или през седмицата курсове?

# 102
  • София
Като гледам повечето деца вече са започнали курсовете... а моя син е все още толкова неориентиран. Мислех да идват учители в къщи, но може би е по-добре да го запиша на курс. Освен в "междучасие" къде другаде има неделни или през седмицата курсове?

В школа ВЕДИ са съботни или неделни курсовете , започнаха още на 08.09  Peace , провеждат се в центъра - в 1-во и в 7-мо училище

# 103
  • София
Курсове има в и Образователни технологии и още много други школи,но в момента не се сещам имената им.Чела съм за тях в една тема "Препоръчайте ми добра школа за 7 клас" или нещо от сорта.Потърси я с търсачката,вероятно ще излезне.В нея имаше и отзиви съответно.
Мисля че навсякъде вече са започнали курсовете и за да не губи детето от материала го запиши по-бързо,ако решиш,че това е удачният вариант за него.
Успех!

# 104
Благодаря ви момичета Hug
Ще потърся темата за курсовете.
Имате ли представа кога ще излезе справочника с училищата?
Синът ми е ТЕЛК, доколкото знам има някакви предимства при кандидатстване, но не за всички училища Thinking

Общи условия

Активация на акаунт