Януарчета 2010 - тема 11

• 28 176
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Уики, аз нито едно от тези суеверия не съм спазвала, за половината не съм и знаела  Joy
Аз съм твърд противник на суеверията и много ни се дразня какъв суеверен народ сме, гледаш млади хора, много отворени иначе, а вярват на всякакви знайни и незнайни бабини деветини  ooooh!  

И аз така!  Нито червен конец съм слагала, нито нищо...  Peace  
Много народи са суеверни, не само българите... Как просто хората обичат да си вярват в разни символи и да се връзват за тях... Rolling Eyes

В тази връзка, Цоци, ще си слагам свещички на тортата както подобава и това си е!  Wink

Но за фън шуей съм длъжна да поясня... Все пак съм китаист и участвам в международни форуми по китайска астрология и фън шуей, където членуват специалисти от цял свят.  Значи, това, което масово се взима за фън шуей в България е така нареченият "ню ейдж фън шуей" (new age feng shui) или "поп фън шуей".  Той основно представлява използване на "флинтифлюшки", огледалца, трикраки жаби, фонтанчета и разни подобни глупости... Еми, съжалявам, но това е търговски трик на разни "майстори"  и продавачи, стига само да върви бизнеса. Друг е проблемът, че хората им вярват...   Crazy  Купуват си тези неща ей така с пожелание и надежда, "пък може и да стане". Глупости!
  Класическият фън шуей се основава на много дълбоки познания за природата и циклите и представлява сложни изчисления, съчетаващи принципи на китайската астрология и геомантията и включва разглеждане на земния терен около мястото на живеене + вътрешния дизайн на дома. Това вече си е наука.  Лично мене, обаче, фън шуей не ме влече особено много, въпреки, че има доста интересни случаи и наблюдения.  Аз си падам повече по астрологията...  Peace

tatoki, добре дошла!  Hug

И какво? Вече в нашия форум станаха 3 бебета с името Кристиян, нали?  Party

Hug

# 661
Кърма в окото при инфекциозен конюнктивит си е направо класика Grinning Не е плацебо, а действа. Нали кърмата съдържа много фактори на имунна защита. Нали една от причините горещо да се препоръчва кърменето е именно по-силния имунитет на кърмените деца Thinking

Именно!  И много логично!  Peace  
Ето една статия на английски език, която обяснява лечебния ефект на кърмата при лечението на конюнктивит:
The Healing Power of Breast Milk

Це, добра идея за наколенки. Вече си ги представих...  
 Като наколенките на д-р Ливайн?!  Laughing Wink
  Виждала съм да продават наколенки за бебета.

Уики, днес пак с Вито разглеждахме книжката ти! Леле, колко му харесвааа... Браво на теб!  Heart Eyes

# 662
  • София
tatoki - добре дошла!

sunrise7 - това за Фън шуй е много интересно! Бях доста подозрителна към всички тези жаби и т.н. неща, които се използват, а то какво било Simple Smile Както Мама Це каза - въздух под налягане  Laughing

Пък аз няма да защитавам някои нещица, които от сериозен опит знам, че имат смисъл, само да поясня, че всяко такова нещо, както в случая с Фън шуй - си има хора, които злоупотребяват и всъщност се получава масово печелбарство и суеверия...

Днеска голям спамер се оказах, но Даная беше добро дете - успях да изчистя цяааалата кухня (нещо, което мислех да направя от доста време и все не ми се получаваше) и понеже и поспа добре - успях и да поработя... сега, ако не ме болеше главата щеше да е чудесно, ама ха де - като явно се опитвам да се разболея, защото и гърлото ме боли... и само се тъпча с ментови бонбони и чайове.

sunrise7 - хехе, Вито е най-малкия фен на Любка тогава  Hug

Всъщност пропуснах нещо много важно, една позната беше потресена от Трета градска болница и по-точно от отношението там към бебетата и малките деца. За повече инфо прочетете тук: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=601886

Ако някоя майка има опит от там може да се свърже с нея и да помогне за каузата!

# 663
За суеверията - ами има неща, които не са така "просто" обясними и имат значение, но покрай тях има такива невероятни глупости, че направо стават опасни в един момент от ...глупост!
 Или пък измиването на очите с вода против уроки? ... Водата има свойството да пречиства отрицателна енергия - така, че също има някаква логика...
 Съгласна съм с теб! Измиването с вода - дали на очи, или на цялото тяло действително прочиства отрицателната и патогенната енергия. Затова чигун лечителите в Китай след лечебен сеанс с биоенергия върху пациентите, си измиват хубаво ръцете, за да се отърсят от патогенната енергия.
  Така че, явно някои суеверия са всъщност народни опитности. И често хората наричат патогените "уроки".  Ами то и в Китай в миналото така са наричали патогените и вирусите - "зли сили", "зловредна енергия".   Wink

Илиндичка
,  да ти е жив и здрав мъжа ти и още много такива вкусни питки да ти прави!  Party

# 664
  • София
Колко много теми сте зачекнали... От два дни съм с двамата и по цял ден съм в кухнята. За два дни сготвих толкова ястия, колкото за цяла седмица нормално готвя Simple Smile

Захранването ни върви бавно и славно. Бебка хапва кърма на корем колкото и когато поиска, нямаме заместено кърмене. Глутенът го въведох с коричка хляб. Кисел, каша и попара липсват в менюто ни и не мисля да ги предлагам - Емо и без тях порасна, а и не виждам кой знае какво хранително в тях. За сметка на това предлагам по малко от нашата храна. Вчера например яде картофи и моркови от телешкото варено, а днес и дадох от супата топчета. Кисело мляко и яйце съм въвела, когато съм и давала да опитва застроени супи. Беба с апетит яде абсолютно всичко, но и ограничавам количества - има време, когато ще яде колкото и душа иска. Кърмата до годинката ще е основното и ядене, а всичко останало ще е за опитване.

За лечебните свойства на кърмата съм от убедените в това. Давала съм кърма за лечение на очи предимно на познати, защото непознати не са ми искали Simple Smile Бих дала на всеки, който ми поиска, но само в чашка - така и не се научих да се цедя на ръка.
Освен това, когато баткото е болен се цедя и му давам да пие в чашка. Той като ме види да се цедя, стои и си чака с нетърпение вкусното  млекце. Факт е, че миналата зима не ми е боледувал и ден независимо, че ходеше на градина. Сега след лагера ми се завърна сополив и кашлящ, но с кърма и без лекарства до ден два ще забравим за проблема.
След 3 месеца лохии цикъл не искам да очаквам скоро, предния път ми дойде 6 месеца след като спрях да кърмя.
Червено конче и синьо мънисто не съм връзвала нито с Емо, нито сега. И очи не мия като се прибираме. Скарана съм яко със суеверията  Mr. Green и роднините бяха надлежно информирани, че при такива съвети затварям телефона (защото са на 500км и не се налага да общуваме очи в очи). Иначе казано ще си слагам свещички на всеки детски РД и то колкото трябва.
Впечатлена съм от уменията на някои бебета. Аз лично се радвам, че Весето успешно слиза от канапето - обръща дупето и пуска крачетата назад  Heart Eyes. Вчера по същата технология се измъкна от столчето за хранене и то под погледа на  шашнатия и батко.
С гърнето нямаме никакъв успех все още, но упорито продължавам да настоявам.
Илиндичка, да поздравиш мъжа си за страхотно изглеждащата питка.
Мамче, благодаря за рецептите - щом са изпитани ще се възползвам и аз от тях.  Hug

Татоки, добре дошли с Кристиян!

# 665
Мамо Це, специална целувка на Сами по пухкавите бузки  Heart Eyes от мен, Мишо и Явор, тази песен ни е любима и на нас тримата, даже Явор се опитва да я пее и то учудващо добре....... За партито през декември, живи и здрави да сме, там сме, ще гледаме и кулинарно да не се изложим  Grinning Благодаря за поканата  Hug

За суеверията - не вярвам много, ама си имам 2-3, в които си вярвам. Например убедена съм, че както ми тръгне в понеделник, така ще е цяла седмица, затова пари този ден не давам, а като видя касиерката на входа в понеделник да събира пари, ми идва  bash и съм сигурна, че нарочно го прави, защото все в първия ден от седмицата идва........... И в още едно вярвам - Дани беше новородено, заведохме го в Созопол, започнаха да идват разни и разнообразни да видят бебето и една жена ми каза, че ако реве после да застана с още някой човек от двете страни на врата и три пъти да си прехвърлим бебенцето. Не знам точно защо, но го запомних и съм го правила и с трите си деца.... внушение ли е какво е, ама млъкват  Crazy
Да се оплача от Мишо - хич не спи, ама хич. Направо вече припадам от носене и безсъние. На нощ се събужда по няколко път и почват едни разнасяния....... И денем не спи. Каква му стана, нямам представа, опитах какво ли не, даже часовника от спалнята махнах и обувките му свалях - нищо не помага.......

Ето вече започна да реве  ooooh! Щях още да пиша, ама не става.........

# 666
  • Madrid
Големи ,здрави хора,ама всеки втори е с алергия и гастрит.България е една от първите страни с най-много алергии в Европа,проучване на световната здравна организация.Е,може и нищо да не му стане на детето,но не разбирам безмисления риск...

За кърмата съм писала и друг път.Ако има бактерии в окото,при капане на кърма,положението се влошава,понеже в нея се съдържа лактаза,която е благоприятна среда за развитие на бактерии.При вирусен конюктивит може и добре да се повлиае,но ако е причинен от бактерии...пак е риск.

Това-мое мнение. Peace

Като малка бях много суеверна,сега не съм или поне се опитвам.

Моя мъж го похвалих,той е страхотен кулинар,ето в събота такава манджа сготви,че после цяла вечер пухтях преяла,ама винаги му се получава. Heart EyesДори той ме е учил да готвя,затова си умея. Blush

Забравих да кажа,че и аз лекувам така Самуил,Раче Wink
Дори му казваме спортно мляко за растеж на мускули. Laughing

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 00:11 от ilindi4ka

# 667
Утре ще го пробваме това слизане от дивана. Иначе дребката сяда по дупе от изправено положение много елегантно. Подгъва едното краче, отпуска ръчичката, с която се държи и отпуска дупе Grinning
Да ви кажа за гърнето – май ще се откажа. Днес Дилянка така се разплака като я сложих Mr. Green Гърнето беше затоплено, но дупето ù потъна ... Пълен провал Naughty Прибрах го. Ако не ми хрумне нещо през очертаващото се висене у нас, ще го оставя за напролет. Няма защо да го стресирам детенцето излишно.
Питка – мисля,че всяка жена трябва да умее да меси. В питата за семеен празник има някаква символика ( някакъв вид суеверие) и е хубаво сама да си я омесиш. Или пък таткото, но да е човек от семейството. Преди време за една Нова година правих по рецептата на майка (много хубава) и я докарах. Ама то, нали знаете, като за първи път обикновено става, а после... Трябва да пробвам, че да съм готова като има случай.

Лека и спокойна Hug

Татоки, Криско, добре дошли Hug

# 668
Добро утро.Добре дошла,Татоки.Браво, още една Пловдивчанка. Mr. GreenИ ние сме неспокойни, с това късно излизане на зъби ми се струва че ще му излязат сега всичките наведнъж.Мами, я споделете децата ви държат ли с ръчичките шишето, било то с вода или с мляко?Като гледам снимките на дъщеря ми по това време си го е държала сама, а Ивчо дори не се сеща.Само отваря устата и чака.А иначе ако е празно го хваща да га хвърля.Голям кеф му прави.,А за смяната на времето, смятам да го слагам да ляга по същото време към 9.Те и ще стават по-рано и ще се нагласят след 1-2 дена. smile3521Лек и приятен ден на всички въпреки лошото време.

# 669
Само телеграфно да ви попитаммнение за суметролим
Някой давал ли го е на бебочко и дали е антибиотик или не? Все различни мнения прочетох и много се обърках.Сега Димана е с температура, цяла нощ пищя с нищо не можах да я успокоя, ходихме до Токуда , но нищо притеснително не откриха освен леко зачервеното гърло Sad
Цяла нощ не съм мигнала и вече съм  Shocked

# 670
За кърмата съм писала и друг път.Ако има бактерии в окото,при капане на кърма,положението се влошава,понеже в нея се съдържа лактаза,която е благоприятна среда за развитие на бактерии.При вирусен конюктивит може и добре да се повлиае,но ако е причинен от бактерии...пак е риск.

Напълно съм съгласна с ilindi4ka и аз знам, че при гнойно възпаление може и по-зле да стане, затова не капя кърма, нито в очи, нито в нос и въобще смятам, че това не може да помогне. Peace

obi4anka, суметролим е антибиотик, на братовчедка ми на бебето точно това бяха изписали, освен Тантум верде, като имаше ангина.  Peace

Татоки, добре дошла, от кой квартал си?

nikikol82 и Валентин на тази възраст сам си държеше шишето, но Светозар - не, всяко дете е различно.  Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 09:49 от little rabit

# 671
  • София
И ние сме неспокойни, с това късно излизане на зъби ми се струва че ще му излязат сега всичките наведнъж.Мами, я споделете децата ви държат ли с ръчичките шишето, било то с вода или с мляко?Като гледам снимките на дъщеря ми по това време си го е държала сама, а Ивчо дори не се сеща.Само отваря устата и чака.А иначе ако е празно го хваща да га хвърля.Голям кеф му прави.,А за смяната на времето, смятам да го слагам да ляга по същото време към 9.Те и ще стават по-рано и ще се нагласят след 1-2 дена. smile3521Лек и приятен ден на всички въпреки лошото време.
Като чуя вече за зъби и се изприщвам. Стела цяла нощ се буди и плаче. През деня е кошмарна! Няма нито еди зъб още. От цялата тази ситуация към 17-18ч съм кълбо от нерви.
Ники, и аз като гледам колко неща е правила Кари на тази възраст.....Стела и хабер си няма. Гледах скоро едно клипче в което Кари сама си яде бебешка бисквитка много умело. Ако дам сега на Стела, ще си я натика цялата и ще се задави.
Аз май днес ще съм спамър Simple Smile

# 672

Напълно съм съгласна с ilindi4ka и аз знам, че при гнойно възпаление може и по-зле да стане, затова не капя кърма, нито в очи, нито в нос и въобще смятам, че това не може да помогне. Peace

Ами и аз съм съгласна.Веднъж си позволих да пробвам с кърма в окото и повече нама да повторя тази грешка.После детето не можеше да си отворе окото от секрет.Очната лекарака като я видя ми се накара едно хубаво....та после с антибиотичните капки се оправиха де.Ама беше страшна гледка #Crazy

# 673
Големи ,здрави хора,ама всеки втори е с алергия и гастрит.България е една от първите страни с най-много алергии в Европа,проучване на световната здравна организация.Е,може и нищо да не му стане на детето,но не разбирам безмисления риск...

ilindi4ka сколнна съм да вярвам, е гастрита е по-скоро вследствие на боклучивата храна, която ядем и на непрекъснатия стрес, в който живеем. Захранването определено е важно, но не е най-важното в храненето на детето, защото доста от децата след първата си годинка попадат в детски заведения и ядат какво ли не. Тъй че целия хранителен режим на българина е порочен.
Моите наблюдения не са върху много деца, но две от децата които са ми близки  и са захранени късно, с постепенно въвеждане на храни са с алергии. За сметка на това съседчето е на 2 години, на 5 месеца ядеше супа топчета и до момента е боледувала само веднъж с леко зачервено гърло. Моят си на 2 седмици, поне веднъж е болен.
Вярно, засега няма алергия.

Разбира се, не казвам че на 5 м трябва да ядат супа топчета и на 2 месеца плодови пюрета, но според мен е хубаво да се избере някаква златна среда и най- вече да се създаде здравословен хранителен режим на детето, който да се спазва и след първата му годинка. Вероятно тогава няма да са толкова често срещани заболяванията при децата Peace

Дано не прозвучи, като заяждане. Просто споделям това, което си мисля напоследък

Аз установих от какво Иван не спи нощем и се буди на всеки час- спалния чувал му пречи. Тази нощ го съблякох само по пижамка, той се обърна по корем и заспа веднага. Събуди се само веднъж за тази нощ и най- после и аз се чувства понаспала се  Heart Eyes
Ще пробвам и довечера

Хубав ден на всички от мен  Hug

# 674
  • Madrid
Арвен,но ние мислим по един и същ начин,точно така си е за гастрита!
Храненето е начин на мислене и начин на живот,от началото до края...
А изключения ще има винаги,още повече,че алергиите биват по наследство и придобити,аз говорих за вторите.

Общи условия

Активация на акаунт