Аз съм твърд противник на суеверията и много ни се дразня какъв суеверен народ сме, гледаш млади хора, много отворени иначе, а вярват на всякакви знайни и незнайни бабини деветини
И аз така! Нито червен конец съм слагала, нито нищо...
Много народи са суеверни, не само българите... Как просто хората обичат да си вярват в разни символи и да се връзват за тях...

В тази връзка, Цоци, ще си слагам свещички на тортата както подобава и това си е!

Но за фън шуей съм длъжна да поясня... Все пак съм китаист и участвам в международни форуми по китайска астрология и фън шуей, където членуват специалисти от цял свят. Значи, това, което масово се взима за фън шуей в България е така нареченият "ню ейдж фън шуей" (new age feng shui) или "поп фън шуей". Той основно представлява използване на "флинтифлюшки", огледалца, трикраки жаби, фонтанчета и разни подобни глупости... Еми, съжалявам, но това е търговски трик на разни "майстори" и продавачи, стига само да върви бизнеса. Друг е проблемът, че хората им вярват...
Купуват си тези неща ей така с пожелание и надежда, "пък може и да стане". Глупости!Класическият фън шуей се основава на много дълбоки познания за природата и циклите и представлява сложни изчисления, съчетаващи принципи на китайската астрология и геомантията и включва разглеждане на земния терен около мястото на живеене + вътрешния дизайн на дома. Това вече си е наука. Лично мене, обаче, фън шуей не ме влече особено много, въпреки, че има доста интересни случаи и наблюдения. Аз си падам повече по астрологията...

tatoki, добре дошла!

И какво? Вече в нашия форум станаха 3 бебета с името Кристиян, нали?

Не е плацебо, а действа. Нали кърмата съдържа много фактори на имунна защита. Нали една от причините горещо да се препоръчва кърменето е именно по-силния имунитет на кърмените деца 
Както Мама Це каза - въздух под налягане
и съм сигурна, че нарочно го прави, защото все в първия ден от седмицата идва........... И в още едно вярвам - Дани беше новородено, заведохме го в Созопол, започнаха да идват разни и разнообразни да видят бебето и една жена ми каза, че ако реве после да застана с още някой човек от двете страни на врата и три пъти да си прехвърлим бебенцето. Не знам точно защо, но го запомних и съм го правила и с трите си деца.... внушение ли е какво е, ама млъкват

Прибрах го. Ако не ми хрумне нещо през очертаващото се висене у нас, ще го оставя за напролет. Няма защо да го стресирам детенцето излишно.
Лек и приятен ден на всички въпреки лошото време.