Киста на яйчника

• 259 926
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Оо, да, забравих да разжака и в тази тема Grinning в темата за лапарото също писах.
Ами, всичко мина успешно, докторът каза, че кистата ми е параовариална, което както ми обясни означава, че е била около яйчника, а не върху него, така че яйчника ми не е засегнат, поне така разбрах. Освен това тръбите ми са отпушени, всичко е ок, мога да имам деца без проблем. Това каза докторът, утре пак отивам при него да ви свали конците... и сега е моментът да попитам дали боли много Confused
Иначе всичко при мен мина доста леко, единственото неприятно беше, че като се събудих от упойката много ми се гадеше и повръщах цял ден ...от 10;30 сутринта до 7 вечерта ..това беше кофти-то ..иначе нямах никакви болки непосредствено след операцията и сестрата не се наложи да ми бие болкоуспокояващо ..но при всеки различно..дугите две жени не им се гадеше, но пък имаха болки ... всяка операция за всеки различно общо взето.
На другия ден след лапарото като ми махнаха катетъра и абокатчето повървях малко леко приведена, но с този дренаж не беше удобно ..като ми махнаха дренажа направо се родих Mr. Green сама си оправих болничното легло, сама си събрах багажа, сама се преоблякох и сама слязох до долу да си платя на регистартурата  Blush Blush като се прибрах същия ден обаче легнах веднага, че малко се уморих, изпих един Аулин, опъваха ми конците и това беше. На другия ден изобщо не съм лежала, седях, мотках си се из стаята, на терасата, ала бала. И така другите дни ту, лежа, ту се разкарвам ..на петия ден вече излязох на вън на разходка. Днес нищо не ми опъва, спя си по корем даже Mr. Green
На някой, ако му предстои лапаро ще се радвам да помогна с каквото мога Hug Hug

Поздравления   bouquet

# 271
  • UK
Поздравления и от мен, радвам се, че всичко е минало по вода!

# 272
Благодаря ви! : ))
Днес ми свалиха и конците, вече ще си мажа раните само с едно кремче, докато зараснат напълно. След месец съм на преглед, на ехограф да ме видят.

# 273
Здравейте! Миналата година ми правиха лапароскопия, заради съмнение за ендометриоза. За щастие се оказа жълто тяло. ( на хистологията пишеше: стена и съдържимо на жълто тяло). Но преди 2  мес получих същите болки и отидох на преглед ииии пак киста. Доктора ми каза да отида веднага след цикъл - все още си беше там, но понамаляла малко , следвашия месец беше същата работа. Иска този месец да отида пак, но нито ми казва нещо, нито изписва противозачатъчни- нищо, само ми намеква пак за лапаро. Но аз не мога всеки път, когато се появи киста да се оперирам. Дайте ми съвет- да сменям ли доктора , какво да правя ? Освен това косата ми пада много, направих всевъзможни изследвания - всичко е наред и все си мисля, 4е е нещо свързано с яйчниците или по -точно някакъв дисбаланс?

# 274
И на мен ми падаше много косата..
чудно ми е защо не ти е изписал хапчета..доколкото разбирам от два месеца е там, колко сантиметра е?

# 275
Днес ходих на трети лекар. Да припомня: 1во ходих на един, дето ми каза, че имам 4 см киста и съм за операция (беше около 10тина дни преди да ми дойде), като лекаря ми предложи той да ми направи операцията. След малко четене по форуми, реших да да изчакам да ми дойде цикъла и на последния ден да отида на друг лекар. Оказа се, че нямам нищо. Сега, няколко месеца по-късно отидох пак, чакам цикъл след 3-4 дни. Този път ме гледа с вагинален видеозон. Каза, че нямам нищо, а това, което виждал колегата му било дебелото черво  Rolling Eyes . Възможно ли е първият лекар да се е объркал?

Каза ми също, че лигавицата на матката ми била дебела. Какво ще рече това? (заприказвахме се за друго и забравих да го питам).

# 276
  • UK
Възможно е да е имало киста и да е изчезнала след идването на цикъла.
Hot sun, не би било лошо да те погледне и друг лекар, нека чуеш второ мнение и тогава реши какво да правиш. Аз поне, не бих се оперирала без да чуя и друго мнение, ама аз съм си таква, на никого не вярвам. Лошото е, че обикновено мненията на всички са различни  Laughing

# 277
чудно ми е защо не ти е изписал хапчета..доколкото разбирам от два месеца е там, колко сантиметра е?

taamaraa, от начало беше 3 см , след това все 2,5 , 2 см , но не се маха. Не знам защо не изписва нищо- попитах го, но каза да съм изчакала преди да започна да се тъпча с хормони. Да чакам ама колко да чакам, като си ме и боли. Поносимо е, не е силна болка, но ме дразни. Съвета му е да отида да още 1 преглед и така вече 4 прегледа само ще констатираме, 4е я има и е намаляла малко. Rolling Eyes  И сега се чудя при него ли да ходя ( уж е "светило", един от най-добрите) или да го сменя  newsm78
dejie, аз също не мисля да се оперирам повторно просто ей така - нито имам финансовата, нито психическата способност всяка година да лягам под ножа Simple Smile А това, 4е колкото доктори, толкова мнения съм го изпатила вече - то не беше ендометриоза, поликистоза,функционална и какво ли още не. За това съм в голяма чуденка, дали да го сменям.

# 278
Днес ходих на трети лекар. Да припомня: 1во ходих на един, дето ми каза, че имам 4 см киста и съм за операция (беше около 10тина дни преди да ми дойде), като лекаря ми предложи той да ми направи операцията. След малко четене по форуми, реших да да изчакам да ми дойде цикъла и на последния ден да отида на друг лекар. Оказа се, че нямам нищо. Сега, няколко месеца по-късно отидох пак, чакам цикъл след 3-4 дни. Този път ме гледа с вагинален видеозон. Каза, че нямам нищо, а това, което виждал колегата му било дебелото черво  Rolling Eyes . Възможно ли е първият лекар да се е объркал?

Каза ми също, че лигавицата на матката ми била дебела. Какво ще рече това? (заприказвахме се за друго и забравих да го питам).
parviq lekar v koq bolnica raboti???za6toto i az kato teb hodih na ginekolog za6toto imah bolki v taza i vidq prez vaginaln videozon 4e imam kista v leviq qi4nik kaza 4e ne prili4a na kista i me prati da si napravq tumoren marker koito e v granica oba4e az otitoh i pri drug ginekolog toi sa6to me gleda s vag.ehograf i ni6to ne vidq obar4e pri parviq gin. bqh s talon i imah pravo na vtori pregled i pak otidoh i pak mi kazaha 4e imam ne6to az mnogo ne im vqrvam  newsm78

# 279
  • София
.......

Нормално да е дебела щом си пред менструация. Като ти дойде ще се излющи.
Лигавицата нараства в първата половина на цикъла. После чака нещо да се имплантира и така....

# 280
Мерси   bouquet А той вика, че заради това, че ми е по-дебела лигавицата се съмнявал за бременност  newsm78

# 281
  • София

taamaraa, от начало беше 3 см , след това все 2,5 , 2 см , но не се маха. Не знам защо не изписва нищо- попитах го, но каза да съм изчакала преди да започна да се тъпча с хормони. Да чакам ама колко да чакам, като си ме и боли. Поносимо е, не е силна болка, но ме дразни. Съвета му е да отида да още 1 преглед и така вече 4 прегледа само ще констатираме, 4е я има и е намаляла малко. Rolling Eyes  И сега се чудя при него ли да ходя ( уж е "светило", един от най-добрите) или да го сменя  newsm78
dejie, аз също не мисля да се оперирам повторно просто ей така - нито имам финансовата, нито психическата способност всяка година да лягам под ножа Simple Smile А това, 4е колкото доктори, толкова мнения съм го изпатила вече - то не беше ендометриоза, поликистоза,функционална и какво ли още не. За това съм в голяма чуденка, дали да го сменям.

HotSun,

По добре отиди при друг лекар, който не е въобще запознат с проблема ти за да видиш той какво ще ти каже и тогава реши какво ще правиш.

# 282
В понеделник отново трябва да ида и малко се тревожа да не каже, че сам за операция...

# 283
И аз ще ходя другата седмица....Стискам ви палци, стискайте и вие:)   bouquet

# 284
  • Другата България
Днес ходих на трети лекар. Да припомня: 1во ходих на един, дето ми каза, че имам 4 см киста и съм за операция (беше около 10тина дни преди да ми дойде), като лекаря ми предложи той да ми направи операцията. След малко четене по форуми, реших да да изчакам да ми дойде цикъла и на последния ден да отида на друг лекар. Оказа се, че нямам нищо. Сега, няколко месеца по-късно отидох пак, чакам цикъл след 3-4 дни. Този път ме гледа с вагинален видеозон. Каза, че нямам нищо, а това, което виждал колегата му било дебелото черво  Rolling Eyes . Възможно ли е първият лекар да се е объркал?

Shocked #Crazy Било дебелото черво?Видяно с обикновен видеозон в "района"  Laughing на яйчниците? Този къде е учил анатомия?Аз се доверявам много на вагиналния видеозон, но след такова изказване бих потърсила четвърти....... Peace

Общи условия

Активация на акаунт