Не мога да се отърва от колита

• 400 314
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 720
От това подуване на корема няма отърване, колкото и да хапна, ако ще и два залъка и пак се подувам... Все едно съм изяла цяло прасе.... Mr. Green
Момичета, възможно ли е това подуване на стомаха да не е от храна, а например от разбъркани хормони?  newsm78 Преди бях чела, че жените в менопауза страдали от подут стомах заради недостига на някакви хормони... Аз уж съм далеч от менопаузата, но пък може да имам хормонален дисбаланс... Какви хормони и при какъв лекар е добре да се изследвам, за да съм сигурна, че не е на хормонална основа? Rolling Eyes

# 721
Щом е в областта на корема, като за начало - при ендокринолог: инсулин и кръвна захар. Аз също имам подувания и то сериозно се подувах на моменти, като бременна в 4 месец, а сутрин коремът ми е прибран. Вода да пия и се подувам. Имам болна щитовидна жлеза и така и така посещавам ендокринолог, изследвах се и съм с преддиабет - нарушен въглехидратен толеранс. На лекарства съм, които сега съм спряла заради СРДЧ.
Преди все ми казваха, че подуванията са от колита, да внимавам какви храни ям и т.н. и реално и кръвната ми захар сутрин беше нормална, но като направих ОГТТ и кръвно-захарен профил и си показа къде е проблемът.

# 722
Merelenda, значи подуването може да е и от диабет, така ли?
Аз скоро ходих при ендокринолог, заради едно сърцебиене и задух, уж ме глада на ехограф за щитовидната жлеза, пусна ми някакви кръвни изследвания, които така и не разбрах какви са, но били в норма... Та той каза, проблемите ми не са от щитовидната жлеза и да отида пак при него след една година да види има ли промяна...
Аз си имам СРДЧ от много време, но подуване нямах, това започна от скоро, може би след второто ми раждане преди 4 години... Но сега напоследък е много по-често...  Ще взема да ида и на гинеколог, да ми пусне изследване на женските хормони, той ендокринолога нищо май не направи.... ooooh!

# 723
Не е казано точно диабет, а че може да има проблем със захарта и/или инсулина, а това се проверява с тестове, които ще назначи ендокринолог. Има едни гранични стойности, които се водят преддиабетни състояния и се взимат мерки, било чрез диети, било чрез медикаменти.

# 724
Подуването си е точно от СРДЧ в следствие на въглехидратите . Всички гъбички и бактерии се хранят със захар - спри да ги храниш . Пробвай 1 седмица , без захар , житни и картофи

# 725
Здравейте отново, момичета:)
Моят преглед мина и гастроентерологът потвърди, че дебелото ми черво е силно възпалено.
Малко ме озадачи изборът на лекарства, не ми звучат много сериозно, затова искам да споделя с вас.
Първото е Пролайф, води се хранителна добавка, дъвчащи таблетки #Crazy По-точно-хранителна добавка с пробиотици и  витамини от група В, препоръчана като средство за превенция и регулация на стомашно-чревната и вагиналната микрофлора.
Второто е Силактис. За него намерих това инфо-Силактис е полезен при лечение на симптомите, свързани с подуване на стомаха (аерофагия) или чревно подуване (метеоризъм) поради натрупване на газ, и свързаните с тях болка, дискомфорт, флатулация и оригване. Двуслойната таблетка освобождава около 50% от съставките в стомаха в рамките на 15 минути, а останалата част от съставките се освобождава в чревната среда в рамките на един час. Съдържа активен въглен.
Третото е Симпатил, което няма нищо общо с колита:
 - За симптоматично лечение на повишена нервна възбуда при възрастни
- При леки нарушения на съня
- При нарушения, дължащи се на повишена сърдечна възбудимост.
Симпатила ми го даде, понеже му обясних, че болките ми започват най-често, когато съм под напрежение, притеснена или ядосана.
Относно Симпатила и Силактиса намерих мнения в нета( повечето положителни), но конкретно за Пролайф не открих нищо като коментари. Докторът ми каза, че било ново. Така и не го открих в двете аптеки, в които ходих, а нямах време да обикалям. Все още не съм го купила, защото се колебая. Хранителна добавка ми звучи малко несериозно като лечение на остро възпаление.
Другите две ги купих и ги пия втори ден. Май съм най-доволна от успокоителното-Симпатил, защото снощи спах много спокойно, а по принцип трудно заспивам, спя накъсано и се будя много рано.
Някой знае ли нещо за тези лекарства?

# 726
Нормално лечение при СРДЧ. Ако има силни болки, понякога и Дуспаталин включват, но общо взето нещата се свеждат до спазмолитик, пробиотик, газогонни, понякога нещо успокояващо, защото нерядко обостряне на СРДЧ има освен от храната, то и от стрес, нерви.
Бързо да се оправяш! Hug

И аз съм на подобни "лекарства".

# 727
 Valerina, Аз съм пила Симпатил като студентка, когато се притеснявах преди изпити и не можех да спя.... Mr. Green Сега пия валериан+мента+глог когато преди сън ми е нервно понякога....
Другите лекарства са си нормални... Против газове има много видове, някои въобще не действат, поне при мен... Пия еспумизан на таблетки или капки... Пробиотици непременно трябва да се пият при проблеми в стомаха и СРДЧ, там също има много видове, въпрос на избор... Аз в момента пия Лактофлор+фибри... Витамин Б комплекс е полезен за нервната система, а тя влияе много при СРДЧ... Така че доктора ти е изписал правилни лекарства, не се тревожи... Ако те боли корема, може да вземаш спазмолитици, макар че на мен например не ми действат, освен Дуспаталина и то в по-силната доза.... Пий си топли чайчета от мента, лайка, жълт кантарион и се лекувай, за да не стане хронично, че тогава е страшно.... Mr. Green
t_; намалила съм захарта до минимум... Това е рекорд за мен направо....Така обичам шоколад например.... ooooh! Но зърнени не мога да откажа, сутрин това ми е закуската с кисело мляко... Хляб толкова не ям или само ръжен...Картофите ми вредят знам, но си пека понякога и после сам като бременна от подуването.... Mr. Green Ами като помисля аз от всичко се подувам, да спра да се храня ли въобще... #Crazy

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 23:14 от lunna pateka

# 728
На мен лошо ми влияе ръжен, пълнозърнест хляб и всякакъв с разни семена и трици, когато имам проблем с червата и стомаха. Ако изобщо ям хляб, когато съм в обострено състояние, то е препечен бял пшеничен хляб.

# 729
Никаква захар , а само колкото са си сладки плодовете от само себе си . И хляб никакъв - това , че е черен /ако е истински/ , означава наличие на люспа т.е. целулоза , обаче % на нишесте си е същият , а 1 филия хляб е = на 20 бучки захар ... Аз сутрин закусвам 2 яйца и 1 ч. кисело мляко с ленено семе и сурови белени семки от слънчоглед .

Иначе гледах една лекция за меда от някакъв професор - 2часа . Каза , че восъкът не се разгражда от организма , но трябва да се сдъвче , като дъвка и да се глътне и обира от стомаха токсините .1-2 пъти дневно ...още не съм го пробвала това

# 730
 t_, всеки ден ли закусваш по 2 яйца? Аз ги обожавам, но ми се струва невъзможно всеки ден да ям по 2  Tired

# 731
И аз съм пил симпатил, но обърнете внимание на противопоказанията, които има той. Не знам доколко е подходящ за хора със стомашни проблеми. Обърнете внимание дали ви дразни след взимане. Колкото и да е странно на мене взе да спира да ми действа. Аз си вземам "От А до Я" на капсули и може и да си внушавам, но мисля че ми помага за стреса.
http://apteka.framar.bg/30014683/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-20

Пролайфа мисля да го пробвам.

# 732
t_, всеки ден ли закусваш по 2 яйца? Аз ги обожавам, но ми се струва невъзможно всеки ден да ям по 2  Tired

Да , задължително от 11 месеца . Сутрин 500 мл. топла вода ; 1 ч.ч. кисело мляко с ленено семе и слънчоглед/сусам/орехи и вечер така само , че прибавям салата /плодове/ печени или варени зеленчуци/ пилешко/риба (обаче тогава пък не ям мляко)/сирене ...

# 733
Днес ми направиха иригографията. Резултата е птоза на колон трансверзум и колит. С други думи смъкване /увисване/ на напречния участък на червото. Според доктора това е причината за всичко и така щяло да бъде занапред. Непоправимо било  Sad От една страна леко си отдъхнах, бях си внушила какви ли не неща... От друга - никак не ми допада идеята, че ще е така винаги занапред. Три дена докато бях на диетата за изследването /печен хляб и печено пиле и риба/ нямах проблеми със подуване и болка. Само къркоренето, процеждането и движенията в корема ги имаше. Днес хапнах на обяд нормална храна и сега имам чувството, че ще се пръсна, толкова съм подута и ме боли.

Момичета, възможно ли е това подуване на стомаха да не е от храна, а например от разбъркани хормони?  newsm78 Преди бях чела, че жените в менопауза страдали от подут стомах заради недостига на някакви хормони... Аз уж съм далеч от менопаузата, но пък може да имам хормонален дисбаланс... Какви хормони и при какъв лекар е добре да се изследвам, за да съм сигурна, че не е на хормонална основа? Rolling Eyes

И аз много се замислям напоследък над това. Чудя се сега да търся ли друга причина или да повярвам на доктора  Rolling Eyes

# 734
Сигурен съм, че може да овладееш положението, но трябва да бъдеш и по-спокойна ! Това няма как да не ти се отрази. Може би и някакъв вид гимнастика или йога например да правиш.

Общи условия

Активация на акаунт