Не мога да се отърва от колита

• 400 376
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 780
Извинявайте,нещо не го написах както трябва.Пия пробиотик Лактакеър дейли,който ми изписаха след излизане от инвекциозното отделение. На диета съм , бял ориз,оризова супа ,банани,препечени филии с изкиснато сирене,чайове и въпреки това няма ефект.Имам болки в дебелото черво почти до аноса , няколко изхождания с много слуз,което най много ме притеснява и което обаче не е разстройство,непрекъснато имам напъни за ходене по голяма нужда.Аз имам и хемороиди вътрешни,но немога да разбера те ли ме болят.Утре ще ходя при личния за направление но незная дали ще ми даде  а още повече къде да ходя .Аз съм от Монтана.Затова ако някой е ходил в Хил клиник да сподели впечатления. Благодаря Ви!

# 781
Здравей, Eligana, мисля, че javor може да е прав - тази слуз може да е предизвикана от някакви микроорганизми. Нямате ли в Монтана микробиологична лаборатория? Тук при нас дори и в ХЕИ правят такива изследвания. Ако има нещо такова в лабораторията правят и тестове кои лекарства повлияват. Съжалявам, че не мога да отговоря конкретно на въпроса ти за тази клиника. Аз за вътрешни хемороиди съм ходила преди години при д-р Желязков в София, макар, че сега пак имам и наистина не може да се разбере дали е от тях това чувство, че постоянно ти се ходи или е нещо друго.

# 782
Колитът на приятелка се повлия много добре от коластра и пробиотици на Аквасорс.
Според мен заздравяването на храносмилателната система и чревната лигавица са много важни.
След раждането (секцио) се беше объркало нещо при мен и често се редуваха запек и разстройство, което беше изключително неприятно. Започнах да приемам коластра, пробиотици, храносмилателни ензими и Есенциални мастни киселини заради алергия на щерката - кърмех я още и според хомепата беше важно да работим и върху мен.
От тогава не се е случвало да имам нито запек, нито разстройство - вече пета година.

# 783
zdrawej,az gi pih,ne gi dav4eh,lek den

[/quote]

# 784
Привет от мен! Отдавна не съм писала в темата. Ама не защото съм добре  Sad Корема е зле, нямам ден да ми е ок - или ме боли, или много ме боли. Такива газове, че думи нямам. Подут е постоянно. Миналият месец дори болничен бях, защото не можех да стана от спазми и болки. Сега пия Креон, ама не виждам кой знае какъв ефект. То бива бива колит, ама чак пък толкова...
Исках да ви попитам дали сте си правили някакви кръвни изследвания във връзка с този колит и как излизат резултатите? В смисъл кое се очаква да е отклонено от границите? Защото аз си пуснах пълен пакет изследвания - ПКК, СУЕ, липиден профил, електролити, асат, алат и т.н и всичко ми е в норма, с изключение на едни еозинофили дето са малко завишени. Толкова добри резултати, че чак ми е невероятно  Thinking

# 785
Здравейте,реших и аз да се включа в темата и да попитам за съвет.Преди 1 месец моя син беше настинал много и от некомпететност на личния изпи много лекарства както и да е.След като ходихме на УНГ и открит синозит пии антибиотик(тубоцин...) след него започнаха проблемите.Силно разтройство колит и т.н.Пихме хапчета за тях,острите болки ги няма вече почти от време на време,обаче казва че много му каркорят червата и сутрин като иде до тоалетна му е като каша,през деня даже и запек.Обаче в последствие той има и гастрит той също се обади,пихме и за него хапчета но уви,ефект няма.Боли си го високо между гърдите...2 пати са го гледали на екограф + изследвания на кръвта и урината и всичко си му е в нормата ,левкоцити ,отайка и т.н.Пазим диета от 2-3 сед. само варено,печено,бисктвити,препечен хляб и т.н.Пием Панразол от 1 сед. ефект няма.Болката се засилва след ядене и после утихва ,но остава една такава слаба.Какво ще препоръчате и какъв съвет ще дадете,и дали е от гастрита тази сутришна каша когато ходи до тоалетната?

# 786
Хубав пробиотик задължително след толкова много лекарства  Peace

# 787

Той пии ентерол,но явно не достатачно.Кой е ефикасен пробиотик които вие сте пробвали

# 788
Бифидус и Ацидофилус на Аквасорс - от тях сме най-доволни. Покрай алергията на дъщеря ми сме пробвали различни.

# 789
  • София

Той пии ентерол,но явно не достатачно.Кой е ефикасен пробиотик които вие сте пробвали

Има много - Лактофлор. Ентеросан основен....

# 790
За 15 години съм пробвала всички видове пробиотици за които съм чула, ефект - никакъв, за съжаление. Иначе на листовките им пише много хубави неща.

# 791
За 15 години съм пробвала всички видове пробиотици за които съм чула, ефект - никакъв, за съжаление. Иначе на листовките им пише много хубави неща.
ПроВиотик, с кокичето? Че аз още не съм се наканила.

# 792
Аз даже се влоших от тях и сега чета за фруктозната непоносимост,че е противопоказно вземането на пробиотици.

# 793

Този за първи път го чувам, но аз за себе си съм решила, че в червата ми има прекалено много миокроорганизми за да им мятам още.

# 794

Този за първи път го чувам, но аз за себе си съм решила, че в червата ми има прекалено много миокроорганизми за да им мятам още.
Няма общо с другите пробиотици, затова попитах. Но все още не съм пила.
Имаше и предаване по БНТ, но най-общо се касае за това: http://www.banker.bg/interviu/read/449583-na-uolstriit-piiat-bulgarski-probiotik
В интернет го намирам на цена 15 лв без доставка, а в кварталната ни аптека доставят с поръчка, тъй като се носи в хладилна чанта и се съхранява на студено, а и все още е малко познат, затова само с поръчка. Пак на цена 15 лв.

Общи условия

Активация на акаунт