Не мога да се отърва от колита

• 400 384
  • 1 018
  •   1
Отговори
# 930
А опитвали ли сте ТЕС? За възвръщане на баланса имам предвид. При мен имаше много добър ефект, при детето също.

# 931
Изчетох доста за ТЕС, даже си купих книга по въпроса, но нещо не мога да го възприема сериозно.
Явно трябва да се настроя психологически, че методът ще подейства, докато аз съм малко скептично настроена.

# 932
Ох, ако ми кажеш рецептата за това спокойствие, ще ти бъда много благодарна. Mr. Green
Наистина, шегата настрана, но как ти помогнаха? Как те научиха да реагираш при дадена стресова ситуация?

Триптофан

https://www.youtube.com/watch?v=eNtmf9RRZCA
КАК ПОХУДЕТЬ ПРАВИЛЬНО? Диетолог N1 Алексей Ковальков проводит крутой семинар на форуме TOP WOMAN

# 933
Четох за триптофана. Някои психиатри смятат, че има плацебо ефект Thinking
Някой взимал ли го е, ефективно ли е?

# 934
Действам с Биофийдбек и Боуен терапия. Имам постоянната подкрепа на лекаря, при когото ходя.
Пия тинктура от мента и шуслерови соли 5 и 7.
Спрях кафето, пия само чай, най-често от мента.

Още не съм постигнала идеално ниво на спокойствие. Преди време един гастроенетеролог от ВМА ме изпрати на психиатър и 6 месеца пих антидепресант, но не усетих някакъв ефект.
Всъщност, хората, с които се срещам напоследък искат да ме накарат аз самата да си постигна баланса. Не с хапчета. А с разни техники на дишане, на релаксация, на емоционално отпускане...
Факт е, че ако ежедневието ми тече спрямо предвиденото, успявам да се чувствам добре. Но пък при извънредни ситуации все още излизам извън баланса. Засега целта ми е като изляза извън баланс, бързо да се върна. Пък постепенно се надявам да свикна и да не съм толкова реактивна - т.е. - тялото ми да не реагира в такава голяма степен на емоции.

# 935

Ами  доктора в лекцията казва , че влияе на настроението ... щом при слънчево време  сме в настроение трябва да е вярно

# 936
Съвет от психолог: Направете някои неща , които ще ви накарат да се почувствате по-добре и ще ви олекне , а също така и спрете да правите някои неща, които ви тежат за да отворите пространство за нови. Просто звучи , но е вярно.

# 937

Ами  доктора в лекцията казва , че влияе на настроението ... щом при слънчево време  сме в настроение трябва да е вярно

Днес капнах да обикалям по аптеки, но явно в цял Бургас не са чували за него. Гледат ме умно, карат ме да повторя по сто пъти името, ровят си в компютрите и вдигат рамене. Явно трябва да го търся в нета някъде.
А това, което казва Явор е вярно, но няма как човек да спре да прави неща, които се налага да прави. Неизбежни са. Друг е въпросът под какъв ъгъл гледаме на тези неща. Дали ги приемаме като огромен проблем или си казваме-е, и това ще мине. Трудно е.

# 938
И аз направих на преоценка на живота си. Имам доста неща, които правя, а не само не харесвам, а дори ненавиждам и търпя. Досега явно съм карала по течението, но тялото вече крещи, че трябва промяна. Даже ми щукна, че е криза на средната възраст  Laughing, наближавам 40, а не харесвам много от нещата, които съм постигнала досега.

За триптофана питах в другата тема (пазаруване от iherb), ето какво написа денис, на която имам огромно доверие:

Триптофанът има успокояващ и намаляващ стреса ефект. Намира приложение при депресия, мании, неврози, стрес, затлъстяване на нервна почва, главоболие, деменция, безсъние, натрапчиви мисли, ПМС и т.н. Той е с по-леко действие от 5-HTP / който преминава през кръвно-мозъчната бариера и действа на мозъка като невротрансмитер/.
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-L-Tryptophan-500-mg-60-Capsules/13385
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-L-Tryptophan-500-mg-90-Veggie-Caps/2513
Приема се на гладно 30-40 мин преди сън.

# 939
От Уикипедия:
Триптофанът е съставка в повечето храни съдържащи протеини. Има мит че в растителните протеини липсва, но всъщност Триптофанът е наличен в почти всички форми на растителни протеини, дори в някои от тях е в изобилие. Друг мит е че в пуешкото месо триптофанът е в голямо количество, което води до сънливост при консумацията му. Истината е че количеството триптофан в Пуешкото месо е колкото при повечето домашни птици. American Society for Clinical Nutrition публикуваха изследване, което изяснява, че този ефект е следсвие от това при консумация на пуешкото месо с какви други храни го комбинираме и по-специално - въглехидратите [2]. Установено е че за натрупване на резерви от Триптофан в мозъка е необходима мускулна активност. Затова физическата активност е от голямо значение за нашето тяло.

Съдържание на Триптофан в различни храни - в грамове на 100 грама храна:[3]

Спирулина - 0.93 Треска атлантическа - 0.70 Кашкавал, пармезан - 0.56 Сусамово семе - 0.37 Сирене, чедър - 0.32 Слънчогледово семе - 0.30 Свинско месо - 0.25 Пуйка - 0.24 Пиле - 0.24 Говеждо месо - 0.23 Овес - 0.23 Сьомга - 0.22 Костур - 0.21 Нахут суров - 0.19 Яйце - 0.17 Пшенично бяло брашно - 0.13 Натурален шоколад - 0.13 Прясно мляко - 0.08 Ориз бял - 0.028 Киноа сурова - 0.167 Киноа варена - 0.052 картофи - 0.02 банан - 0.01

# 940

но няма как човек да спре да прави неща, които се налага да прави

Аз се изразих грешно. Има такива неща дори и дребни от които можем да се откажем, но изисква воля .

# 941
Днес си взех Хром форте ...ще видя колко ще ми подобри метаболизма и др.

# 942
Значи за подуването помагали и семки от авокадо

http://biopogled.com/%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B4 … 0%B0%D0%B4%D0%BE/

Спрете да хвърляте семките на авокадото – 9 страхотни ползи от тях

# 943
  • София
Здравейте,не знам дали моя проблем е колит. Днес познат по телефона,доктор в областта, ми каза че може би е това. За момента не мога да ида на лекар,няма кой да ми гледа детето,а искам да си пусна и изследвания,ни уви. Ще чакам....
Искам само да споделя моите оплаквания - от 29.12 започна всичко - отпадналост, тъпи болки в стомаха,главоболие и адски газове. На 30.12 имах водно разтройство около 10-15 пъти за около 4часа и после уж всичко утихва, но отпадналостта,главоболието останаха +Т 38С. Мъжа ми хвана същото нещо,но той за 3 дни се оправи. На 31.12 вечерта от всичко,което хапвах ме присвиваше стомаха и след няколко часа в тоалетната имах малки,тънки изхождания със светло, бледо жълтеникъв цвят. От тогава до сега изхожданията ми са такива-  светложълти,малки и тънки и доста трудно се отделят. Днес имаше и нещо като бяла слуз по тях. Притеснена съм, не знам какво може да ми има, какво да ям и въобще какво да правя?  Пия пробиотици,но ефект не виждам.
Моля По- запознатите да ми кажат какви изследвания трябва да пусна. Все си мисля,че от вируса,който прекарах нещо се е усложнило.

# 944
  • София
Не е колит, стомашен вирус е. Днес е 8.1. Нормално е да не можеш да се излекуваш толкова бързо. Пий си пробиотика. И отиди на лекар.

Аз пих Дегазин в началото на Декември и бяха утихнали нещата. Обаче тия дни се разбих - хем купони, хем проблеми и червата ми го отразиха, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт