Подсъзнанието може всичко 30 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 83 429
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да, КЛОНКА, добре те разбирам какво имаш пред вид, но това би могло да стане единствено на ЛС или в личен контакт  Peace
След този случай много се съмнявам някой да продължи да се изповядва "искрено и лично" в темата и след това да се види изтипосан в книга, с "авторки", за които никога не е и чувал например  Mr. Green

# 571
nvesela , аз съм готова да се включа и да помогна за да се направи нещо по-стойностно от просто копирани материали.
Знам че съм сравнително нова в темата, но ако имаш желание - пиши ми.
Предложението на Клонка за сайт също ми допада.  На ваше разположение съм  Hug

Клонка, и тези неща могат да се копират от недобросъвестни хора. Май ще трябва вече да се крием  ooooh!
mijjjka го е написала вече.

# 572
  • София
Да, така е. Аз неслучайно преди време ви предложих собствен сайт. В такъв сайт материалите са защитени и са негова собственост. В този сайт също. Ако собствениците преценят, че в книгата са ползвани материзли, които са публикувани САМО на този сайт и по тази причина са негова собственост, може да съдят авторите. За използването на техники, които обаче са преписани от други сайтове и които са посочени в линкове, както и е дадено чуждо авторство, няма как да се търсят права.
Като стартирам проект, ще се обърна към вас на лични, който иска, да сподели и да уредим нещата, защото говорим за колективен труд в някакъв смисъл.

# 573
Grinning
Вчера, признавам си, бях бясна на "авторките". Днес обаче след като ги видях на снимките, гневът ми се изпари  Grinning
Дори не мисля, че бих имала и какво да кажа на жени с толкова евтино излъчване, евтино като стореното от тях.
Единствено това, че те никога няма да бъдат истинска част от нас, дори и да пишат в темата /допускам и това/.
Защото нашата тема е нещо истински живо и развиващо се, за разлика от мъртвородения "плод на тяхната дългогодишна работа в областта на духовните практики и неконвенционалната психология", издаден в мизерен тираж   Laughing

В крайна сметка по-мъдрите от нас са казали "Каквото посееш, това ще пожънеш" и "Всекиму - своето"

Hug

мисля абсолютно същото  Hug

Влагането на енергия е проблема всъщност. Вапиризъм разпространяващ се навсякъде. Спокойна съм от гледна точка на това, че Силата раздаваща енергия се справя сама с такива паразити

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 14:46 от humanis

# 574

А иначе nikolexa ако тръгнем от кой има ,кой няма лицензиран  Уиндоус -значи ли това,че ако ползвам Линукс,мога да си правя каквото искам?

Не мисля,че това което съм написала води до такива изводи,но всеки чете и разбира това което му харесва и най-вече както му отърва.Аз лично много губя от интернет плагиатството, всекидневно и то изразено в парични знаци.Но отдавна не се ядосвам, приела съм го като един вид лепта Simple Smile Животът е кратък.  Heart Eyes

# 575
Само дето и темата тук не е собственичка на тази "интелектуална собственост". И тук нещата са копирани от различни източници - статии,руски форуми и книги. Така че едва ли ще може да се търси нещо.Самите авторки могат да докажат,че тези неща са съществували преди да се появят в темата.Пък и това не е единичен случай.Много от авторите които се цитират тук в тази тема също са плагиати.Особено пък руските.Сега даже се сещам за Правдина, която няма, ама нищо нейно. За съжаление,това е Интернет.Ако пък ви стане много кофти, задайте си вие самите въпроса, колко от софтуера във вашето РС, филмите които гледате на него или пък книгите които сваляте от спиралата не нарушават законите за интелектуална собственост.

Това не е точно така.
Първо, всички техники и ритуали, които момичетата са споделили на първа страница са с посочени източници (книги, сайтове и т.н.).
Второ, ритуалите са споделени безвъзмездно - разбирайте, без комерсиална цел. Тоест всеки може да ги ползва/прилага без да си плаща да това.

Едно е да споделиш безвъзмездно даден ритуал или техника и да посочиш източника му, съвсем друго е да си присвоиш ритуалите и техниките за да печелиш пари от тях!
Ето това е, което мен ме дразни и възмущава, а не произхода на ритуалите (той е отделен въпрос).
Затова подчертах в предишния си пост, че от човешка и от всякаква гледна точка, постъпката на двете "авторки" си е чиста кражба.

Понеже казваш, че и руските автори преписвали, аз пък ще ти кажа, че никой уважаван автор (бил той руски или не), не присвоява така на готово чужди неща, а първо ги пречупва през своя поглед и практически опит, и тогава ги поднася на читателите, интрепретирани по нов, различен начин...

# 576
  • София
Аз да си попитам, все пак - тази книга някой чел ли я е?
Възможно е тя да предлага коментари на дадените техники от позицията на някаква опитност. Доколкото прочетох, двете авторки са някакви специалистки в областта.
Не ми е ясно каква точно е концепцията.
Не виждам нищо лошо в правенето на пари от какъвто и да било род литература. Всички автори, които предлагат различни системи за самоусъвършенстване и т.п. правят точно това - пари. Mr. Green
И семинарите им струват пари, и дискове издават, и книги и т.п.
Авторките нагледно прилагат принципите им, подсказвайки ни, че всеки го може. Mr. Green

И пак повтарям, виждайки под мен нов отговор - предполагам, че в книгата има посочена библиография. И отново питам - някой виждал ли я е, може ли да сподели?

# 577
  • София
Между другото не съм съгласна, че нямаме никакви права върху информацията тук.
Много от нас са превеждали от руски и английски, което е право, сродно с авторското.

# 578
  • морето, сините вълни...
Днес специално отидох до близката книжарница да прегледам книгата. Напоследък само ви мятам по някой поглед, но гледах да се дистанцирам (както ме бяхте посъветвали преди).
Има посочени източници - Луиз Хей, Чопра, Дорийн Върчу, Жан Спилър... имаше цитирани около 15тина източника. Форума или пък "анонимни" автори нямаше посочени.
За сметка на това прочетох за "магическия крем" на Лени, за "зареждането на визитките" на Винцето и....  Laughing за кабела и портмонето на Десс.
Личното ми мнение за "книгата": Не си струва, разхвърляна и трудно четима - клъвнато от всякъде, но трудно намиране на нещото което ти трябва (може би защото съм свикнала с първа страница newsm78)
По отношение на "авторките": Аз лично първоначално не се ядосах, а веднага ми изплува "не приемай нищо лично". Може би защото почти няма нещо с което да съм обогатила темата, а съм само консуматор  Embarassed.  Heart Eyes. Като им видях снимките обаче, и като разлистих книжлето - усетих гняв. Точно това евтино излъчване, както каза Мижка, невероятния труд който бяха положили (поне да бяха направили един подробен указател-съдържание), това ме провокира. Трудно ми е да намеря думата, но усещането ми за тия две жени е за нечистоплътност, на всички нива.
Понякога, разказвайки нещо, и аз не споделям откъде съм го прочела. Ако информацията която поднасям събуди интерес в събеседника ми - тогава го насочвам към необятния извор тук Simple Smile  Heart Eyes
Благодаря ви, обичам Ви   bouquet Heart Eyes

дописвам се за да отговоря на Клонка
Аз да си попитам, все пак - тази книга някой чел ли я е?
Възможно е тя да предлага коментари на дадените техники от позицията на някаква опитност. Доколкото прочетох, двете авторки са някакви специалистки в областта.
...

не я прочетох, но и отделих поне 5-7 минути (взех да предизвиквам нетърпението на продавачката). От това което прочетох, за споменатите по горе ритуали - нямаше абсолютно никакво творчество. Дори смея да твърдя че "закачките" бяха същите. Дори ето този пасаж е едно към едно "Има редица малки хитрости за да привлечем парите в нашето портмоне . Прост метод е да поставите люспа от риба , колкото по-голяма е тя толкова по-добре.,банкнота от 1 долар, сплитък от три китайски монети .....

...И още един способ който може да предизвика недоумение , но затова пък ще ви накара да се усмихнете  
Опитайте да заредите вашето портмоне със зарядното устройство от мобилния телефон   Ще попитате как ? Отговарям ви : просто взимате зарядното и пъхате единия край в портмонето а другия в контакта ииии зарежтате   Резултат не се чака дълго  

Ако този метод ви е накарал да се усмихнете   значи всичко е надобре и  действайте. " от тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430717.msg12577275#msg12577275

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 15:08 от Крен

# 579
  • София
Ама какви "специалистки" са тези "авторки" бе, КЛОНЧЕ?  ooooh!
Наистина ли го вярваш, че е възможно?!? Някой изобщо може ли да се самотитулува като "специалист" и да не сме му и чували именцето?  Wink
Това ми напомни другата велика "авторка" Нина Ничева, дето никой никъде не я беше виждал  Joy

# 580
mijjjka   Peace  мисилм еднакво  Heart Eyes

Можем да докажем и да извадим книгата от мрежата. Разбира се че "авторките" НЯМАТ ДАБРИ пък за способности да не говорим. Като ходжата при Венета, той нямаше дори защита  ooooh! и всичко което каза беше глупост. Вчера го видях благодарение на тази тема  Peace е голям смях

# 581
КЛОНКА, довечера пак ще я потърся и ако трябва, ще им направя оборот да я купя, но за да я имам подръка за каквото и да е  Mr. Green Не говорим, че има нещо лошо в печеленето на пари - много ясно, че и те трябва да ядат. Говорим за начина, по който се прави - поне да бяха префасонирали нещата да не е толкова явно  Wink А те даже този труд не са си направили, а са копирали едно към едно. Защото това не е някакъв мижав форум, та "авторките" да разчитат, че няма да се разбере работата. Съгласна съм с Миш, че имаме някакви права, сродни с авторските, защото винаги можем да се идентифицираме. Ето, Крен казва, че са включени техники, които са взети оттук и са преписани дословно. Сайтът бг-мамма е регистриран, така че би трябвало да го цитират. Засега предлагам да спрем дотук с коментарите, за да не се наливаме с негативна енергия. Всеки ще си получи каквото си е изработил съгласно Закона за съхранение на енергията и още други  Wink

Хайде, усмихнете се  Laughing

# 582
  • София
Момичета, ако има техники, които са лични, както казвате, и техни автори са момичета, които са ги споделили тук, то те са собственост на Бгмамма.

# 583
Добре де, собственост са на бг-мамма, ама бг-мамма никъде не е цитирана. Схващаш ли  Hug

# 584
  • София
В такъв случай мисля, че някой от БГ Мама би трябвало да се намеси и да внесе доза яснота, както и позицията на БГ Мама по този казус.

Общи условия

Активация на акаунт