Подсъзнанието може всичко 30 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 82 594
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Цитат
Абе аз съм си суетна но не чак толкова че да ми е ник.На кирилица Света. Smile
Моля за извинение Embarassed    bouquet

# 601
Само дето и темата тук не е собственичка на тази "интелектуална собственост". И тук нещата са копирани от различни източници - статии,руски форуми и книги. Така че едва ли ще може да се търси нещо.Самите авторки могат да докажат,че тези неща са съществували преди да се появят в темата.Пък и това не е единичен случай.Много от авторите които се цитират тук в тази тема също са плагиати.Особено пък руските.Сега даже се сещам за Правдина, която няма, ама нищо нейно. За съжаление,това е Интернет.Ако пък ви стане много кофти, задайте си вие самите въпроса, колко от софтуера във вашето РС, филмите които гледате на него или пък книгите които сваляте от спиралата не нарушават законите за интелектуална собственост.

Това не е точно така.
Първо, всички техники и ритуали, които момичетата са споделили на първа страница са с посочени източници (книги, сайтове и т.н.).
Второ, ритуалите са споделени безвъзмездно - разбирайте, без комерсиална цел. Тоест всеки може да ги ползва/прилага без да си плаща да това.

Едно е да споделиш безвъзмездно даден ритуал или техника и да посочиш източника му, съвсем друго е да си присвоиш ритуалите и техниките за да печелиш пари от тях!
Ето това е, което мен ме дразни и възмущава, а не произхода на ритуалите (той е отделен въпрос).
Затова подчертах в предишния си пост, че от човешка и от всякаква гледна точка, постъпката на двете "авторки" си е чиста кражба.

Още на първа страница на тази тема има много линкове за сваляне на неща които са чужда интелектуална собственост.Това също не е легално,нито пък етично.Без значение ,че вие не печелите от това, вие ощетявате автора след като се предоставят неща които нормално за да бъдат ползвани трябва да бъдат заплатени.Колко от вас поискаха разрешение от авторите било то на книги или на постинги от други форуми когато решиха да превеждат и слагат за безплатно ползване тук?Ами ако собствениците на тези неща решат да съдят форума за безплатното споделяне на пиратски материали?
С това не се опитвам да защитавам постъпката на "авторките",ни най-малко даже.Всеки ще получи според постъпките си, просто да погледнете малко по-обективно не само от вашата си камбанария.Няма значение дали някой печели или не печели пари.И  в двата случая има ощетени и нелегални и неетични действия.Вече 5 страници се занимавате с тях, пък уж сте привърженици на позитивното мислене. Wink

# 602
# 603
Големи сте детективи! Flutter

# 604
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:

1. (доп. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) временното възпроизвеждане на произведения, ако то има преходен или инцидентен характер, няма самостоятелно икономическо значение, съставлява неделима и съществена част от техническия процес и се прави с единствената цел да позволи:

а) предаване в мрежа чрез посредник, или

б) друго разрешено използване на произведение;

2. използването на цитати от вече разгласени произведения на други лица при критика или обзор при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно; цитирането трябва да съответства на обичайната практика и да е в обем, оправдан от целта;

3. използването на части от публикувани произведения или на неголям брой произведения в други произведения в обем, необходим за анализ, коментар или друг вид научно изследване; такова използване е допустимо само за научни и образователни цели при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;

4. използването като текуща информация в периодичния печат и другите средства за масово осведомяване на речи, отчети, проповеди и други или на части от тях, произнесени на публични събрания, както и на пледоарии, произнесени в съдебни процеси, при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно;

и т.н. виж тук

Всички горни неща са спазени. Освен това тази разрешения ги имаше в друг закон, отнасящ се до интернет, но в момента не сещам как се казваше.  Така че по-леко с обвиненията за пиратство Laughing . Освен това чрез коментарите се прави безплатна реклама и на книгите и повечето си ги купуват на хартия. Но човек, колкото и да мисли положително, когато види окраден труда и енергията си, едва ли ще подскача от радост. Особено ако е допринесъл много за темата. Няма как да не се приеме лично. Трябва да си или дебил, или светец. Но и това ще мине. Преодолява се точно благодарение на техниките тук. Преди няколко страници предложих да спрем коментарите. Хайде да спрем де  Wink

# 605
  • Costa Rica
Ей, какво се нервите толкова? Да, гадно е да те използват, но хайде да не си мислим, че авторките ще натрупат милиони от продажби Whistling Пък и не се знае каква цена ще трябва да платят Mr. Green
Нищо лично, нали?

# 606
  • Tам през Атлантическия океан
Релакс  с Deep Sea Wink

# 607
Desss, благодаря  Hug Обожавам да гледам подводния свят   bouquet Много любов и благодарност на всички  Grinning

П.П. evsa, браво на теб и майка ти за хубавата новина  Hug

# 608

Всички горни неща са спазени. Освен това тази разрешения ги имаше в друг закон, отнасящ се до интернет, но в момента не сещам как се казваше.  Така че по-леко с обвиненията за пиратство Laughing . Освен това чрез коментарите се прави безплатна реклама и на книгите и повечето си ги купуват на хартия. Но човек, колкото и да мисли положително, когато види окраден труда и енергията си, едва ли ще подскача от радост. Особено ако е допринесъл много за темата. Няма как да не се приеме лично. Трябва да си или дебил, или светец. Но и това ще мине. Преодолява се точно благодарение на техниките тук. Преди няколко страници предложих да спрем коментарите. Хайде да спрем де  Wink

eldivine да приемем че с цитатите се прави реклама, какво ще кажеш за линковете към филмите и аудио файловете? И те ли правят реклама при положение ,че са си в цялостен вид?Или може би бгмама има права за безплатно им разпостранение? Ами нека вземем пример само с линка към книгата ,която е вдъхновила заглавието на тази тема - първия линк от темата? Дали бгмама е взела разрешение от този който е купил правата от автора за разпостранение в България?Ами той е платил доста сериозна сума на автора и сигурно продължава да плаща някакав част от печалбата.Ами ако и той реши да търси правата си и да цитира параграфи?Още ли си сигурна ,че нашата тема е без никакви пиратски материали?Трудна работа е да се осъди някой днешно време за подобни действия.Ако беше лесно и безгрешно, сайтове като спиралата , колибка  и най-вече торентите нямаше да съществуват.Но както се вижда , въпреки че са пълни с пиратски материали ,много от тях даже процъфтяват.Авторките да са живи и здрави и да продължават да "авторствуват" по същия начин щом това е в ценностната им система.Явно нищо не са разбрали от концепцията на положителното мислене. Wink

# 609
Първо, всички техники и ритуали, които момичетата са споделили на първа страница са с посочени източници (книги, сайтове и т.н.) Второ, ритуалите са споделени безвъзмездно - разбирайте, без комерсиална цел. Тоест всеки може да ги ползва/прилага без да си плаща да това. Едно е да споделиш безвъзмездно даден ритуал или техника и да посочиш източника му, съвсем друго е да си присвоиш ритуалите и техниките за да печелиш пари от тях!
Ето това е, което мен ме дразни и възмущава, а не произхода на ритуалите (той е отделен въпрос). Затова подчертах в предишния си пост, че от човешка и от всякаква гледна точка, постъпката на двете "авторки" си е чиста кражба.
Още на първа страница на тази тема има много линкове за сваляне на неща които са чужда интелектуална собственост.Това също не е легално,нито пък етично.Без значение,че вие не печелите от това, вие ощетявате автора след като се предоставят неща които нормално за да бъдат ползвани трябва да бъдат заплатени.Колко от вас поискаха разрешение от авторите било то на книги или на постинги от други форуми когато решиха да превеждат и слагат за безплатно ползване тук?Ами ако собствениците на тези неща решат да съдят форума за безплатното споделяне на пиратски материали?
С това не се опитвам да защитавам постъпката на "авторките",ни най-малко даже.Всеки ще получи според постъпките си, просто да погледнете малко по-обективно не само от вашата си камбанария.Няма значение дали някой печели или не печели пари.И  в двата случая има ощетени и нелегални и неетични действия.Вече 5 страници се занимавате с тях, пък уж сте привърженици на позитивното мислене Wink

Ето как е решен въпросът с авторското право:

ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА
СВОБОДНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ

Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:
...
2. използването на цитати от вече разгласени произведения на други лица при критика или обзор при посочване на източника и името на автора, освен ако това е невъзможно; цитирането трябва да съответства на обичайната практика и да е в обем, оправдан от целта;
...
9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели

Както виждате - няма нищо незаконно в публикуваните материали на първа страница.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 19:05 от krem-karamel

# 610
Hi момичета,
Чета ,чета  и ми се струва че нашите позитивни странички стават негативни, което не е добре за никого.Наистина и аз нямам голямо участие на първа страница и смятам , че Лени и другите момичета , които са поддържали темата преди нея заслужават огромни благодарности-приемете ги отново и от мен, но все пак нека не се ангажираме с негативи защото те намаляват нашите сили.
Докато четох вашите оплаквания , а вие сте  абсолютно сте прави се сетих две неща:
1.Конфликтът е оскверняване на хармонията. Ако участваш в него, ти вече не можеш да бъдеш решението, а се превръщаш в част от проблема- Уейн Дайър
2.Не приемай нищо лично.
Хората не правят нищо заради теб. Казаното и стореното от тях е проекция на собствената им реалност, на собствения им сън. Когато имаш имунитет срещу мненията и действията на другите, няма да ставаш жертва на ненужно страдание.  - Дон Мигел Руис.
Е това мисля аз ,  но вие не сте длъжни да приемате моето мнение.

Освен това това събитие може да ни помогне на практика да покажем какво сме научили от нашите любими книги , а и си има  вселенски закони ,които работят.
Който е безгрешен пръв да хвърли камъка. Heart Eyes

Съгласна съм и ще помагам ако имате желание да създадем собствен сайт или книга или каквото предложите.

Hug txtloves

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 18:31 от Intella

# 611
krem-karamel изобщо не си права.Темата е пълна с такива материали.Разгледай внимателно,текстове от закони няма нужда де оцветяваш в червено.Нещата не опират само до това какво пише в българския закон.Ако си сигурна че няма нищо незаконно уведоми авторите на въпросните "легални" материали ,да видим дали те мислят като теб.За сведение, сега се съди Google books по същия повод , за "частично" предоставяне на съдържание на книги без разрешение на авторите.Също безплатно и също в библиотеките.
http://www.internet-avocat.com/actualites/post/32-google-books-c … -pour-contrefacon
http://www.chinadaily.com.cn/bizchina/2010-01/13/content_9311576.htm
Така,че ако искаш поеми риска.

# 612
  • Tам през Атлантическия океан
nikolexa Wink
а ти ползваш ли / ползвала ли си нещата от първа страница  Whistling

# 613
nikolexa Wink
а ти ползваш ли / ползвала ли си нещата от първа страница  Whistling

Ползвала съм разбира се, затова и не се правя на света вода ненапита и не размахвам пръст.Както казах и аз самата финансово губя от интернет , но не се ядосвам, по горната причина.Щом съм ползвала безплатно  и аз ще дам и толкова.Виждам, че някои хора много ги боли от това че двете "авторки" щели да спечелят.Ами като толкова се дразнят да ползват техните методи - да прежалят 12 лева да сканират книгата и да я сложат за безплатно ползване в темата, в спиралата и където се сетят.Грозно ще е, ама поне ще се махне дразнителя.Пък и двете аФторки едва ли ще тръгнат да си търсят "правата".Аз лично не одобрявам крайностите в живота, но някой възмутен може пък това да го успокои.Пък и ще му излезе по евтино от наемане на адвокат и съдебен процес със съмнителен край.

Последна редакция: вт, 12 окт 2010, 18:53 от nikolexa

# 614
Ако вече сте в по-добро настроение , каня ви тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532118.msg16562701#msg16562701.
Определено не е комерсиално Laughing, ще се радвам да обсъдим вашите лични преживявания и коментари по-темата.Благодаря на включилите се . Hug

Общи условия

Активация на акаунт