Свекървата отблъсква детето ми, как да се справя?

• 5 837
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте,
случвало ли се е на някоя от вас следната или подобна ситуация?
Свекърва ми отблъсква детето ми.
Особенно драматично става, когато и детето на зълва ми е там на гости.
Свекърва ми започва да му говори и като че ли му набива комплекси, не слушал,
ядосвал мама и тати, колко добро и умно било на зълвата, а нашето?. Което не е вярно, имаме си най-послушното и добричко детенце на света.
Освен това детето на зълва ми е по-голямо и често бие нашето, а не се прави забележка.
След разговор със свекърва ми всичко се отрича. Намирала съм и сини петънца от пръсти.
В малък град живеем, засичанията са неизбежни. Как да обясня на детето ми, че баба му не го обича.
Аз се чудя нещо друго, как може една баба да предпочита едните внуци и да отблъска другите и да ги нагрубява?
Съпругът ми почти няма контакт с майка си, ако му разкажа всичко съвсем ще я зачеркне, имало е периоди от години, когато не се поздравяваха и на улицата, на приливи и отливи са контактите. Запаля ли му фитила, горко и на свекърва ми, на него малко му липсва, а не искам аз да съм причината, и без това все мен обвиняват.

# 1
В такава ситуация сама бих запалила фитила.

# 2
  • тук-там
Има защо мъжът ти да не поддържа контакти с нея. Бий и шута и помисли как най-безболезнено да обясниш на детето.
Моите щерки като малки много го преживяваха - при нас обичаните внуци са тези на другия син!
Обяснявах им, че единствената любов и признание, което им е нужно е това от мама и тати.
Порастнаха и разбраха, че не си заслужава напъните. Peace

# 3
Е,аз пък не мога да разбера,след като свекърва ти,по твои думи не обича детето ти, и мъжът ти почти няма контакт с нея,ти какво дириш там?Според мен това си е мазохизъм в чиста форма!

# 4
  • София
Едва ли не го оби4а, просто някои хора не се съобразяват. И аз съм 4увала да нари4ат детето ми с епитети и те без конкуренцията на друг внук. Просто едно време се е приемало за нормално да кажеш на детето, 4е е "лошо". Ти вместо да се стараеш да пазиш детето под похлупак, го нау4и да отсява хората, в 4иито думи да се вслушва и тези, които да не го засягат. Аз на моите съм обяснила, 4е бабите им са 4удесно хора, които много ги оби4ат, но някои неща, които им казват, просто са леко остарели или откровено неверни.
От това, което си изброила, аз нагрубяване не виждам. Виждам снаха, която си търси повод за скендъл. "Не слушаш" не е грубост. Виж, ако му кажат "идиот", бих реагирала...хм...остро Laughing
Сините петънца не разбрах какво озна4ават - от брат4ед4ето ли, или? Ако да - деца са, не се връзвай, слу4ват се фалове някой път. Ако подозираш или направо си сигурна, 4е детето ти е физи4ески малтретирано от възрастни хора, защо го оставяш насаме с тях Rolling Eyes

# 5
  • тук-там
Ако зълва означава, че и е дъщеря....там е друго. Mr. Green За едното внуче се е мъчила дъщеря и, пък за другото  снахата...Тъпо, ама съм го чувала Peace

# 6
Аз бих прекратила или поне рязко намалила контактите със свекървата.След като се държи така с детето по-добре да не се виждат.
Щом дори собственият й син не й говори значи има нещо криво в тази жена.
Не знам-странно е да се опитваш да буташ детето си и себе си към някого,който явно не ви оценява и обича.

# 7
Аз сама съм си виновна, тя дойде преди около една година при мен и ми каза, че трябва да зачернем миналото и да запонем отначало, едно семейство сме и дъра бъра. Мисля, че и беше само за да може да има контакт с мъжа ми, но като
видя, че наистина е доста отписана от него, пак обърна страницата, няма смисъл вече да се старае с внучето.
Моите родители живеят на 500 км от нас и ги виждаме най-много два, тру пъти в годината, мислех си, дали не правя грешка като оставя детето ни съвсем без баби и дядовци и за това клекнах пред нейните молби.
Не си търся повод, но се дразня от всичките тези сравнения между внуците.
Малеее, като циганин си, много си черен, на кого приличаш такъв, вашите и двамата са руси. А детето е одрало кожата на моята майка и брат ми, те са доста мургави, а аз наистина съм руса.
Опитва се всячески да го унижава, на кой си се метнал такъв, не разбораш нищо, магаре такова.
Трябва ли да изборя всичко за да ви убедя, че не настройвам никой. Само като пиша такива неща за детето и ми се къса сърцето.
Много желано дететнце е, с години ги чакахме.

# 8
Ако зълва означава, че и е дъщеря....там е друго. Mr. Green За едното внуче се е мъчила дъщеря и, пък за другото  снахата...Тъпо, ама съм го чувала Peace

Само да прибавя коментара на свеки след раждането на дъщеря ни:

"Казах ти аз, че е по-добре да имаш момче, че един ден като ти се ражда внуче
ще се мъчи да го ражда някаква си там мацка, която си е хванал, а не дъщеря ти!" Shocked

# 9
  • тук-там
Не съсипвай психиката на детето си - от опит знам, че всяка казана накриво дума - особено от близки хора се помни от децата. Иронията също усещат! Пълен игнор на такива!  Peace
На колко години е детенцето?

# 10
Ако зълва означава, че и е дъщеря....там е друго. Mr. Green За едното внуче се е мъчила дъщеря и, пък за другото  снахата...Тъпо, ама съм го чувала Peace

Само да прибавя коментара на свеки след раждането на дъщеря ни:

"Казах ти аз, че е по-добре да имаш момче, че един ден като ти се ражда внуче
ще се мъчи да го ражда някаква си там мацка, която си е хванал, а не дъщеря ти!" Shocked
УжасТ.
Ако моята свеки ми каже подобно нещо ще я чукна в междувеждието. Twisted Evil

# 11
На 5 годинки е.
Вие сте прави, няма да го пускам вече.
Аз въпреки това продължавам да се чудя, как едното дете, в случая зълва ми и нейното дете е предпочитано от съпруга ми.
Не мога да си обясня това държанието от страна на свекърва ми. Нали в сърцето на една майка, всяко едно дете би трябвало да има еднакво местенце.Питала съм се още преди да се омъжа, винаги е било така в семейството им, съпруга ми ми е разказвал още в детството са ги делели, зълвата е била любимката на свекърва ми, а съпругът ми
на леля си, т.е. на сестрата на баща му, която е била бездетна и съпругът ми е живял при нея от 7ми или 8ми клас, защото е бил в езикова гимназия.

Аз и досега много се разбирам с леля му, тя прекарва месеци наред в нас и ми е много приятно.
Видя ли обаче свекървата и ми се обръща стомаха.

# 12
Тази тема ми е много болна, понеже съм в подобна ситуация.
Просто нямаш работа нито ти, нито детето с нея. И въобще да не ти пука .Нали вие си го обичкате това е най-важното.  Hug
ПП: Кофти е като се гледа ка кдругите баби и дядовци си обичат внучетата , но пък такъв бил късмета Confused

# 13
  • Tам през Атлантическия океан
Винаги се гледа и обсъжда само едната страна  Whistling понякога някои неща силно се преувеличават Sunglasses
Авторката май ме се "долюбва" със зълва си  Mr. Green  Някаква "конкуренция" има маЙ Whistling

Авторката , спри да водиш детето си при свеки и толкоЗ и е мн. грозно ако тръгнеш да му обясняваш че баба му не го обича  ooooh!  

# 14
Огранични контактите, няма значнеие, че сте в малък град, здравей, здрасти и си продължавате. На празници се виждайте на маса, иначе не. Присъствай винаги на срещите и стой зад детето си.
Няма друго решение ...  

Desss, толкова често срещано е, че въобще не се учудвам.

Общи условия

Активация на акаунт