Свекървата отблъсква детето ми, как да се справя?

• 5 839
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Свекървата отблъсква детето ми, как да се справя? - Отблъсни свекървата.  Joy

Понякога неща са много по прости отколкото изглеждат...точно като в този случай, където се драматизира излишно.  Wink

Ей, пак ще кажа - младо, ама умно.
Хората си имат някакви отношения от години, ти си се заела да оправяш света.  Оставете ги тия свекърви на мира и си живейте вашия живот.

# 31
Хубаво е детето да има баби и дядовци ама такива, които го обичат  и го карат да се чувства добре с тях.
Случая не е такъв ,така че по -добре без баба.

# 32
  • софия
За съжаление и при нас положението е същото.С тази разлика,че синът ни още е
много малък(1,3г) и не разбира.Ние с мъжът ми обаче много страдаме от тази работа,аз особено.
На зълва ми детето(10г) е най-най-най.Свекърите дават мило и драго за него,свекърва ми дори още го води
и прибира от училище.Постоянно му купуват,какво ли не,глезят го,угаждат му.За нашето дете обаче не стоят така нещата.
Живеем в различни градове,не се виждаме често,но свекърва ми дори не се обажда да се поинтересува за малкия.
Майка ми почина внезапно,когато синът ми беше на две седмици.Когато най-много имах нужда от помощ и физическа,и морална,
свекърите бързаха да заминат на почивка.Да заведат детето на зълва ми на море.И цяло лято бяха нанякъде.
Спирам да пиша...................................много ми докривя..........отново!

# 33
Колкото по-малко очаквания имаш,толкова по-малко разочарования ще понесеш!

# 34
  • тук-там
Аз бих казала - Колкото по-малко получаваш сега, толкова по-малко ще си задължена след време! кофти и сметкаджийски звучи, но щом става въпрос за свекърва е вярно! Peace
Особено за такава!

# 35
На такава свекърва не бих си мълчала. А щом мъжа ти не си говори много много с нея,значи има причина. А ти нямаш право да нараняваш детето си за сметка на отношението между мъжа ти и майка му!
Детето за мен е на първо място и никакви чужди отношения не бих позволила да повлияят на чувствата му!

# 36
Е,аз пък не мога да разбера,след като свекърва ти,по твои думи не обича детето ти, и мъжът ти почти няма контакт с нея,ти какво дириш там?Според мен това си е мазохизъм в чиста форма!
  Peace
Детето ти е най-важно, компромиси за сметка на детето не се правят! Как може да оставяш хора, дори и роднини да го тормозят психически и физически.........ако бях аз............ #2gunfire  #Cussing out #Cussing out. Отдавна съм сложила родата на мъжът ми на мястото: свекър ми и зълвата нямат достъп до малкия, а свекървата ходи на пръсти около мен, за да не одрежа и нейните квитанции Joy

# 37
...

Звездичке, не става със зълвата, не си говорим с нея от години. Жалко за децата наистина, няма да се опознаят, а са една кръв.
така е, но децата като пораснат могат и сами да се намерят. Peace

# 38
Аз не виждам какво имаш да се справяш.Щом мъжът ти не държи да имате отношения с нея проблеми нямаш.
И моите съкровища са такива, винаги е било така.За детето на зълвата викаха "нашто" а на дъщеря ми,още беше мъничка тогава, свекървата викаше "Ще ми викаш госпожо".На тяхното купуваха  скъпи и прескъпи подаръци а на моята дъщеря се подаряваха дрехи от зълвата когато е била малка.Цигании от всякъде.Много се дразнех и много нерви хвърлих когато бях млада.Защото за моя мъж по-важна от майка му на тоя свят друг няма.И изобщо не ги виждаше тези неща и ни караше всеки ден да ходим в тях, не ми се спомня даже.Добре ,че взех и емигрирах и от тогава нямам допир с тях, ако ги видя е ги веднъж на 4-5 години за малко и хич не ми пука.Ама ония години още не съм ги забравила, колкото и да се опитвам.Така,че свиркай си и се радвай ,че мъжа ти не те кара да имаш контакти с тях и да ти казва ,че това което  виждаш като отношение към твоето дете е само в твоята глава.

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Колкото по-малко очаквания имаш,толкова по-малко разочарования ще понесеш!

E ,те това е житейска мъдрост  Peace

# 40
Ако зълва означава, че и е дъщеря....там е друго. Mr. Green За едното внуче се е мъчила дъщеря и, пък за другото  снахата...Тъпо, ама съм го чувала Peace

Само да прибавя коментара на свеки след раждането на дъщеря ни:

"Казах ти аз, че е по-добре да имаш момче, че един ден като ти се ражда внуче
ще се мъчи да го ражда някаква си там мацка, която си е хванал, а не дъщеря ти!" Shocked

Божееее ,  #2gunfire

# 41
  • Пловдив
Моят съвет е авторката да ограничи контактите със свекървището, тя ги няма със собствения си син, та със снахата ли...Игнор, остави я да се развива. И детето няма защо да се травмира, макар че като поотрасва, самичко ще се отдръпне от баба си.

Общи условия

Активация на акаунт