Свекървата отблъсква детето ми, как да се справя?

• 5 838
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Тази тема ми е много болна, понеже съм в подобна ситуация.
Просто нямаш работа нито ти, нито детето с нея. И въобще да не ти пука .Нали вие си го обичкате това е най-важното.  Hug
ПП: Кофти е като се гледа ка кдругите баби и дядовци си обичат внучетата , но пък такъв бил късмета Confused
Ето това ми бяха и моите подбуди да го пускам, за да има баба и дядо, но за съжаление не се получава.
Отделно съпругът ми и сестра му от години не се поздравяват, от там рефлектира и на мен и нейния съпруг, той също няма право да ни поздравява, макар че бяхме и съученици с него, но няма значение. Тяхното дете до преди да се види с моето в баба си нямаше представа, че съществува и са братовчедчета, то е и по-голямо с няколко годинки. От началото се държеше много добре, но после
все по зле,и предполагам, че или е настроено от майка си, или може би просто е чуло разговори вкъщи за нас и децата без да искат защитават рпдотелите си, като реакция е и се настройват несъзнателно.

# 16
  • Tам през Атлантическия океан
Присъствай винаги на срещите и стой зад детето си.
Няма друго решение ...  

Така де , може да покани свекито на гости  Simple Smile

# 17
Ама ти що си оставяш магарето в калта?

Аз на твое място бих си казала какво ми е на душата и псоле прекъсвам контакт. Но бих започнала с:"Брах, ама как ти говори тази баба, а другата как те милва и обича!" и т.н.

Ако толкова държиш на връзката на децата,  водете ги със зълва ти по градинки и детски клубове. Peace

# 18
Присъствай винаги на срещите и стой зад детето си.
Няма друго решение ...  

Така де , може да покани свекито на гости  Simple Smile
Как ще я поканя на гости, не искам проблеми със съпруга ми.
Ние на маса бяхме за последно заедно, още докато бяхме гаджета с мъжа ми, от тогава не сме се събирали със свекървата,
всички празници сме с леля му, с баба му и дядо му.
Аз не съм пускала детето кой знае колко много при свекърва ми, за по един, два часа докато съм в центъра, те живеят близо и така оставяла съм го там.

Звездичке, не става със зълвата, не си говорим с нея от години. Жалко за децата наистина, няма да се опознаят, а са една кръв.

# 19
  • Tам през Атлантическия океан
MamaPepeliashka, вина имате и двете  Mr. Green
като гледам отношението ви към нея  Whistling

# 20
 И защо ти е да се справяш newsm78. Това че някой е кръвен роднина на детето ви, не означава че непременно трябва да присъства в животът ви. Като не се разбирате - не се срещайте, забравете едни за други и това е.

# 21
Не мога да разбера, щом мъжът ти не е чак толкова близък с майка си и я избягва, ти защо се навираш между шамарите. Ще ходиш у тях на гости единствено със съпруга си и тогава сигурно ситуацията няма да е чак толкова неприятна. Или той ще скочи върху майка си, или пък тя няма да посмее да наритва детето му пред него. Все едно, детето няма да се чувства зле.

# 22
MamaPepeliashka, вина имате и двете  Mr. Green
като гледам отношението ви към нея  Whistling
Може и аз да имам частична вина, но такива са им отношенията в семейството много преди да се появя аз.
Лелята на съпруга ми е зълва на свекървата и от години не си говорят също. Конфликта не е само между нас.

Шанталче мисля че си права, понякога кръвта действително става на вода. Не ми се искаше много да е така, но какво да се прави, късмет.
Ние сме три деца, имам брат и сестра, отношението на родителите ми винаги е било еднакво и към трима ни, винаги сме имали прекрасни отношения. Никога мпреди да се запозная със съпруга ми не съм мислела, че ще попадна в такова проблемно и инатесто семейство.

# 23
Ако зълва означава, че и е дъщеря....там е друго. Mr. Green За едното внуче се е мъчила дъщеря и, пък за другото  снахата...Тъпо, ама съм го чувала Peace

Само да прибавя коментара на свеки след раждането на дъщеря ни:

"Казах ти аз, че е по-добре да имаш момче, че един ден като ти се ражда внуче
ще се мъчи да го ражда някаква си там мацка, която си е хванал, а не дъщеря ти!" Shocked
УжасТ.
Ако моята свеки ми каже подобно нещо ще я чукна в междувеждието. Twisted Evil

Не би помогнало, тя си е тактична и внимателна като слон, Laughing
 аз си замълчах, но мъжът ми я скастри.

Просто си плещи жената и рядко се замисля какво казва, но рядко е злонамерена.

Спирам, че тя темата за свекървите е друга. Mr. Green

# 24
Свекървата отблъсква детето ми, как да се справя? - Отблъсни свекървата.  Joy

Понякога неща са много по прости отколкото изглеждат...точно като в този случай, където се драматизира излишно.  Wink

# 25
Виж сега, ако свекървата има по-голяма слабост към дъщеря си, това се прехвърля и към детето й.Решението е съвсем просто-щом съпругът ти не желае контакти с нея, прекратяваш и ти твоите и на детето.По-сложно щеше да бъде, ако той беше в добри отношения с майка си и се налага да се виждате често.Късмет, важното е с таткото да сте щастливи!

# 26
Здравейте,
случвало ли се е на някоя от вас следната или подобна ситуация?
Свекърва ми отблъсква детето ми.
Особенно драматично става, когато и детето на зълва ми е там на гости.
Свекърва ми започва да му говори и като че ли му набива комплекси, не слушал,
ядосвал мама и тати, колко добро и умно било на зълвата, а нашето?. Което не е вярно, имаме си най-послушното и добричко детенце на света.
Освен това детето на зълва ми е по-голямо и често бие нашето, а не се прави забележка.
След разговор със свекърва ми всичко се отрича. Намирала съм и сини петънца от пръсти.
В малък град живеем, засичанията са неизбежни. Как да обясня на детето ми, че баба му не го обича.
Аз се чудя нещо друго, как може една баба да предпочита едните внуци и да отблъска другите и да ги нагрубява?
Съпругът ми почти няма контакт с майка си, ако му разкажа всичко съвсем ще я зачеркне, имало е периоди от години, когато не се поздравяваха и на улицата, на приливи и отливи са контактите. Запаля ли му фитила, горко и на свекърва ми, на него малко му липсва, а не искам аз да съм причината, и без това все мен обвиняват.

Не се учудвам че една баба може да дели внуците си след като има
майки които делят децата си.
Питай съпруга си в прав текст смята ли че сестра му е била
маминото детенце в семейството, а той черната овца и работното магаре.
При положителен отговор не чакай нищо добро от свекървата.
Сигурен съм в това от скромен житейски опит, и ако брат ми имаше дете
моята сладурка щеше да бъде приемана по начина по който описваш
че е прието твоето дете.

Забрави съществуването на всички тия недоброжелатели,
така ще е най-добре за семейството ти.

# 27
За съжаление и между нашите деца ( на мъжа ми и брат му) има такова разделение, ама от свекъра.
Нашият син на пръв поглед прилича на мен, но само на пръв поглед.
Дъщерята на девер ми му е свалила кожата дето се казва и оттам, и разделението на децата.
От някъде бях чула, че майката и бащата на свекър ми са обичали повече единия от двамата си внука ( обаче не запомних мъж ми или брат му - защото ако питате мен те и двамата приличат на баща си, а на свекърва ми няма нищо, а девер ми като идва при нас и комшиите го бъркат с мъжа ми), защото приличал на баща си, а не на майка си.
Но аз въобще не си ги слагам тия на сърце като авторката. И без това се виждаме два, три пъти в годината, та ми е все тая. Единствено ми е важно да не ми обиди детето по някакъв начин, че се случи веднъж, но дадох ясно да се разбере, че по никакъв начин няма да ми липсват и без това редките ни срещи с тях.

# 28
  • на брега на морето
Жалко за децата наистина, няма да се опознаят, а са една кръв.

Без намерението да съм груба  Hug тия приказки за кръвните връзки ме побъркват. Става кръвта на вода понякога и още как! Аз нямам никакви роднини - брат, сестра, родители - освен няколко братовчедки и две лели. Всички ме забравиха в най-тежкия ми момент. Не им се обаждам, не ги виждам, поплаквам си от време на време, защото все още ги обичам, но не ми липсват по никакъв начин. Децата ми са на първо място. Живеем със зълвата и тя понякога се отпуска с простотиите си, но я центрираме незабавно!
Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш.

Но бих започнала с:"Брах, ама как ти говори тази баба, а другата как те милва и обича!" и т.н.

Този съвет е супер. Peace

# 29
  • София
Огранични контактите, няма значнеие, че сте в малък град, здравей, здрасти и си продължавате. На празници се виждайте на маса, иначе не. Присъствай винаги на срещите и стой зад детето си.
Няма друго решение ...  

Това е и моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт