Отговори
# 315
Whistling На нас пък ни излязоха малко пъпчици по личицето... Confused
Яничка,и Ивайла вчера ѝ излязоха.Звъннах на педи,каза да мажа с крема за дупе,и наистина днес вече няма.А,и на гънките на вратлето имаше,педи каза,че изчиства хормоните от майката.

Да, може и от това да са. Ще пробвам да ги мажа. Виктория има и малък проблем с гърдичките заради тези хормони. Доста и се бяха подули, но от онзи ден и слагам компреси с Риванол и се пооправят вече.

# 316
  • в мечтите си

И още нещо - на каква възраст по колко кърма трябва да се дава от шише?

И аз се пресъединявам към същия въпрос.Незнам но малката сега изяде 80 милиграма изцедена кърма /изцедих от едната гърда 120 мл,за да видя имам ли изобщо/ ,и продължава да мрънка,че е гладна.  #Crazy

# 317
  • София
Количество кърма необходима за денонощие
                   минимално    максимално   средно
                    количество в гр

0-3 седмици       400      800      600
3 сед – 2 мес       600      900      740
2-6 месеца         680      1130      910
6-9 месеца         680      910      800
9-12 месеца       510      910      710

Количество кърма според кг на бебето през първите седмици от живота му
Ако вашето бебе на яде никаква твърда храна, тоест е само на мляко, правилото е да му предлагате по 70 мл на всеки 454 грама от теглото му всеки ден.
Тоест ако бебето ви тежи 2,700 кг то се нуждае от 425 грама мляко за 24 часа.

Възраст на бебето------Средно наддаване на тегло
0-4 месеца-----------------170 грама на седмица †
4-6 месеца-----------------113-142 грама на седмица
6-12 месеца ‡-------------57-113 грама на седмица

† Приемливо е за някои бебета да наддават 113-142 на седмица.
‡ Средното кърмено бебе удвоява рожденното си тегло за 5-6 месеца. На едногодишна възраст типичното кърмено бебе ще е увеличило рожденното си тегло около 2 Ѕ  пъти. На двегодишна възраст вече не са забележими разлики между кърмените и изкуствено хранените бебета.

Най-важното си остава тъй като всеко бебче си е индивидуално да се съобразявате с лимно неговите нужди. Не забравяйте че бебетата почти винаги изяждат различни количества мляко през различните часове на деня. Веднъж ще хапнат 110 гр и още ще са гладни, друг път и  50 мл ще са им достатъчни и ще спят три часа и повече  Simple Smile

# 318
Мами ние се прибрахме.....ох, нямам никакво време да ви изчета...поне за сега. Ние сме с колики още от болницата....вчера беше кошмарно, не спа почти 20 часа и рева и се гърчи милото....сега е малко по-покойна...та докато не се пооправи нямам време да видя какво става тук Sad
Аааа да кажа за раждането.....ами май нямам думи....а и все още има мами, които не са родили, та да взема да замълча. При мен се получи най-кофти варианта дълго и продължително нормално раждане...цял ден, приключило накрая със секцио...
Ще кача снимки на бебка в някои по удобен момент.
А и още нещо в болницата бяхме с Валка27, радвам се че се запознах с нея, беше ми приятно да споделяме една стая. Тя имаше уникално бързо раждане, някъде за час два Simple Smile и е добре, бебчето и Ива също е добре, малко нагълтоно с води и на антибиотик, но всичко ще се оправи Simple Smile
Радвам се да споделя с вас най-хубавото нещо, което ми се е случвало някога....толкова е прекрасно всичко...че въпреки мъките съм готова още утре да отида пак да раждам  Laughing
Успех и щастливи моменти на всички!!!
А и един въпрос към Aila ако може....има ли причина едната ми гърда да тече доста, в смисъл бебка се храни нормални и от двете и си е добре, но като си текат през другото време, не докато се храни, тече предимно едната и то достааааа, това означава ли нещо, в смисъл, че тази произвежда повече кърма например?

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 12:57 от vesy_evi

# 319
vesy_evi, добре дошла.  Simple Smile Жалко, че се е стигнало до секцио, след като си си изтърпяла мъките на нормалното, но важното е, че сте живи и здрави Hug

vany666, развесели ме  Grinning Ти се оплакваш, че бебето спи от 11 до 12.30 и нямаш време за нищо Grinning А нашето изобщо не спи вече през деня  Rolling Eyes Изобщо няма спане след 5 часа нощем, ако задреме докато суче, се събужда максимум на петата минута. Буден стои известно време в креватчето спокоен и разглежда и слуша песни, но 90% от времето тярбва да е на ръце. Иначе се дере, целия блок нас слуша  Laughing Час и половина спане посред бял ден, забравили сме го това, направо завидях  Mr. Green Айде отивам, че се събуди пак на третата минута след хранене  ooooh!

# 320
vesi_evy, добре си си дошла!  Hug   bouquet

Майчета, да ви питам тези на които им се е появила Млечница...как изглежда? Ние имаме нещо беличко на венците, но не съм сигурна, че е това.  newsm78

# 321
  • София
А и един въпрос към Aila ако може....има ли причина едната ми гърда да тече доста, в смисъл бебка се храни нормални и от двете и си е добре, но като си текат през другото време, не докато се храни, тече предимно едната и то достааааа, това означава ли нещо, в смисъл, че тази произвежда повече кърма например?
  Има едни мускулчета на ареолата да кажем които задържат млякото да не потича спомнатнто. Различни са при отделните жени, както и за гърдите. Моя приятелка, дружка дори при супер препълнени гърди не протичаше никога, а аз все още докато кърмя от едната гърда понякога потича и от другата. Така че това не е показател коя гърда произвежда повече, макар, че почти винаги има разлика в производстовто на двете гърди, което не е никакъв проблем, предвид че е важно млякото от двете гърди общо да стига на бебчо. При мен също от едната гърда пръска на струики и от повече места ако се опитам да цедя на ръка, а от другата се стича само мляко и тече от по-малко места. Като цяло тя наистина е с по-малко мляко, а и на мен ми е по-удобно да кърмя основно от другата, откъдето и производстото още повече е намаляло. При близначките обаче ми се налагаже да има еднаква стимулация и тогава и там производстото беше по-увеличено.

# 322
Dana_2010, и мойта е същата  Laughing - не иска много-много да спи, доста си плаче. Е, не казвам, че въобще не ни оставя на мира, но преди 2 дена вечерта тя се съдира от рев и аз до нея - нищо не можеше да я успокои.
И аз искам съвет от Aila или secret_girl.Взех да си мисля, че кърмата не й достига, защото понякога след като се нахрани започва да плаче, слагам я на гърда, но тя продължава да реве, мисля че ме изцежда до капка  Mr. Green , но пак иска (или аз така си мисля, понеже реве). А иначе си наддава добре (като я теглихме на 17 дена беше наддала 700 гр), памперси пълни, но напоследък иска по-начесто да яде (на час - час и половина  Crazy ), а и като прибавим, че след като заспи на гърда не мога да я събудя да я докърмя, а е сукала 5-10 мин. Оф, дано се нормализират скоро нещата с това кърмене. А иначе си потичам редовно  Mr. Green .
Сега пък и друго забелязах - едното й ушенце леко щръкна от притискане при лежане на тази страна, а тя е много дива, след като й го оправя пак си го притиска. Дано не й остане така  Confused , не че няма да я обичаме де  Wink .

# 323
А на мен ми намаля кърмата и то доста. До преди няколко дни от едната гърда излизаше около 100 - 120 мл.,но от няколко дни все по-малко става и днес е ужасно малко, от 2-те гърди едвам едвам събрах сега около 70 мл да нахраня детето, а то още е гладно. Аз съм споменавала,че той в началото не искаше да сучи,но вече посуква и до вчера си изяждаше поне половината храна от гърдата, а след това му давах колкото още трябва изцедено. Ние се теглим на кантарче,за да знам колко е изял. Та днес няма мляко. Какво да правя,я кажете някаква храна,която предизвиква повечко кърма. А възможно ли е от настинката да ми е намаляла или от лекарствата.Пия Инфлуцид, витамин Ц и Ефизол? Чувала съм,че овесените ядки помагали,дали е така? А ако не ми се увеличи кърмата с какво да дохранвам? Чувала съм добри отзиви за някакво "розово на Хип". Дали става за дохранване?

# 324
Сега пък и друго забелязах - едното й ушенце леко щръкна от притискане при лежане на тази страна, а тя е много дива, след като й го оправя пак си го притиска. Дано не й остане така  Confused , не че няма да я обичаме де  Wink .

И при нас май се получи същото.  Whistling 

# 325
Nkl, една приятелка точно това ядеше - овесени ядки и казва, че помагали. Дали е така не знам. Киснеше ги от предната вечер в мляко или вода, слагаше ябълки и банани и на другата сутрин ги ядеше за закуска. Аз пък пия един лактогонен Био чай на Хип. Изпивам по 3 чаши на ден. В инструкциите пише от 3 до 6 чаши на ден, че е дозата. Може да пробваш да си сложиш и топъл компрес на гърдите малко преди цедене. При мен така тръгна доста кърма, че и аз се бях притеснила в един момент, че ми спира, а в началото имах ужасно много.

# 326
Dana леле направо не си за завиждане  Confused То коя ли от нас в момента е ,но някой бебковци са по-спокойни и лесни за гледане.Аз се моля единствено коликите да започнат на по-късен етап.Тежи ми,че все още не съм се възстановила от раждането.Незнам дали може някой да си представи какво е да не можеш да си седнеш на Д-то.Минаха 10 дни а аз продължавам да се храня права,да ходя до вц-то права,изобщо или съм легнала или съм права-липсват ми столовете  Confused И все пак няма по-голяма радост от едно малко бебче в къщи  Grinning

Мами
един въпрос към вас и към АИЛА - по колко мляко давате на бебковците на едно ядене?  newsm78 Ние сме вече на 11 дни и си мисля,че 40мл АМ вече са му малко(е + някакво си количество кърма,което няма как да определя колко е )
И напишканите памперсите,които цапаме са достатъчни,но аканите са само по 1 на ден  Confused

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 13:46 от vany666

# 327
  • Sofia
Момичета, моля ви казвайте какво мога да пия - носа ми потече, гърлото ми стърже, имам само парацетамол и някакво хомеопатично Инфлуцид и вит. С?
Какъв чай мога да пия?

# 328
Jani4ka, ще пробвам с чая още от утре,че днес няма кой да ми го купи,а овесените ядки ги почвам. А с топлите компреси ми потича, но не ми се струва да увеличават, правих си в началото такива за облекчаване,че и аз имах много кърма тогава.

А за ушичките, не може ли да слагате от тези ленти за главите, които за красота ги слагат на момиченцата? Te прихващат точно ушичките или ги оставяйте да спят с някоя по-прибрана шапка.

# 329
gerito85, нормално е да има такива периоди на по-интензивно сукане, обикновено минават за 2-3 дни, кърми си я и това е. За тези 5-10 мин, и двете гърди ли изсуква или само едната? Ако яде толкова бързо, може просто да й се напълва стомахчето бързо и това да й е дискомфортно, за това да реве след ядене. Щом така добре наддавате и памперсите са пълни, евда ли остава глада
vany666, малко по-назад Айла е пуснала един много подробен пост за количествата.

Общи условия

Активация на акаунт