Отговори
# 255
gala., ихааа...блазе ви...и на мен ми се ходи някъде... Whistling На нас пък ни излязоха малко пъпчици по личицето... Confused

# 256
Аз днес още щом изпратихме децата на ДГ и училище, метнах Дани в количката и го заведох в Кайлъка. С надеждата там да не реве, но уви  Mr. Green Рева през половината време и навън, едно кафе не успях да изпия. Откарахме си час и половина и го прибрах. Големи колики, голямо чудо. А капки не искам да давам особено, защото едно че при големия ми син грам не помагаха, ами сега гледам и до запек май докарвали  newsm78 Все пак ще купя днес Био Гайя и Колийф, пък да видим с кое да почнем (ако почнем).

# 257
  • София
Здравейте,

Може ли да питам нещо Secret Girl?

Моята дъщеричка не суче активно и от 1 седмица се цедя и и давам от шише, отделно добавка, защото не ми стига кърмата. Вярно ли е че с помпа не мога да изцедя задната (хранителната) кърма?

Благодаря.

# 258
3 дни до термин, а раждането още е мираж...  Laughing

Откак съм се събудила - час-два - бебата е много мързелива, едвам примърдва леко и май следобяд ще ходя на преглед, че да съм спокойна поне. Досега винаги е била много активна и почвам да се вкарвам във филми като не я усещам да набива петички  Rolling Eyes
Една приятелка казваше, че нейния бебок само спял последните дни. При вас как беше?

# 259
  • В царството на мечтите
При мен милата нямаше място да мръдне и рядко се поместваше.  Wink

# 260
fata_morgana при мен последните дни също нямаше голямо движение,или му е било тясно или е спял моя бебок ,но хич не му се мърдаше.
Да се оплача и аз от свекървата,вярно че много ми помага,ама е токова досадна понякога че нямам думи просто.Звъни ми всеки ден,и почва подробен разпит -ама спахте ли,а колко пъти ядохте,и по колко изяжда и тн т.чувствам се като на разпит ooooh! не знам как да я накарам да спре Thinking
Ние имаме проблем с нокътчето на крачето,всякаш не е израснал напълно а се забива в кожата и сега се появи някакво петънце на самия нокът,ще звънна и на педи,но ако някоя мама се е сблъскавала,да каже как ги оправят тия работи ,че аз не се сещам Tired

# 261
Аз малко се поуспокоих, а и таткото страшно помага - направо сме равностойни партньори в отглеждането, само не може да кърми  Laughing.
Първо за раждането - пуснах го вече в сайта на Естествено, ама май не съм улучила подходяща тема.

Родих възможно най-естествено и активно за условията на една стара държавна болница като Тина Киркова при др Киров. Само дето в началото ми поставиха абокат, и аз си казах - е, не, влязох в системата. Докрая този абокат, който така и не използвахме, ме дразнеше повече и от най-силната контракция.
Докторът ме остави да получа пълно разкритие без изобщо да се меси - това продължи около 6-7 часа след постъпването ми в болницата. Можех да се движа свободно, и почти през цялото време бях права, подпряна на рамката на леглото, за да се отпускам и дишам. За съжаление, условия за нещо повече от това нямаше. Пробвах и по-елементарни методи на акопресура, преди да почне силната болка и да забравя и дишане, и техники. Също така, си повиках здраво Smile
Накрая изчака доста време да започнат напъните, преди да пристъпи към активната фаза на изгонване. Е, имаше напъни. Все пак традиционното схващане, че жената трябва да напъва, иначе детето няма да излезе, си остава в сила. Но пък бебчето се роди без каквито и било медикаменти. Накрая само ми сложиха малко местна упойка, защото имам няколко шевчета, които (вече 6-ти ден от раждането) почти не усещам. Той не позволи на акушерката да ми направи епизиотомия. Дори за раждането на плацентата не сложиха окситоцин. Почти без изключение останалата част от персонала бяха много мили.
След раждането докторът идваше по два пъти на ден да ме види как се възстановявам. Така че, аз съм много, много доволна. Вярвам, че това е лекар с дългогодишен опит, който може да прецени трезво как трябва да роди една жена. Забравих да споделя, че ме плашеха с тесен таз (19 см в края )и тн....

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 14:18 от Giada

# 262
  • у нас
купих контейнери стерилни по 100 мл Peace благодаря ви за отзоваването на всички.

а сега някой да ме светне как се размразява Crazy на стайна Т, в микровелето ли, под течаща вода... Whistling

Честито на новозаималите се мами. Да са ви здрави рожбите и много радости да носят вкъщи Heart Eyes

лющенето на кожата около 10 ден е нормално- трябва си омасляване, но бързо отминава. Ние сме с доста алергична кожа. Последно стигнахме да се омазняваме с преварен зехтин и сега тя е на мама маслинката Joy

# 263
Gery, а мерили ли сте малката Йоана до сега, как е наддаването? Както ми описваш нещата, ми звучи сякаш ситуацията не се е подобрила много след капките, а един дискомфорт се е заменил с друг.
Може да опиташ следните варианти - или да даваш още няколко дни капките и да видиш дали коремчето на бебето ще свикне с тях и ще се нормализира, или да ги спреш (или замениш), за да се оправи акането, а да се бориш с дискомфорта по друг начин. Може да погледнеш в тази статия, в края й има добри идеи: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=675.

# 264
ivcho81,
не е вярно Simple Smile
С помпата може по-трудно да изцеждаш, но това не значи, че е невъзможно или неправилно да си храниш детето по този начин.
А ще разкажеш ли какъв е проблемът със засукването, там ще мога ли да ти помогна, за да започне пак да суче бебето?

# 265
Whistling На нас пък ни излязоха малко пъпчици по личицето... Confused

Яничка,и Ивайла вчера ѝ излязоха.Звъннах на педи,каза да мажа с крема за дупе,и наистина днес вече няма.А,и на гънките на вратлето имаше,педи каза,че изчиства хормоните от майката.

# 266
  • София
Secret girl, първите няколко седмици само се кърмихме, поне по 30 мин. от двете гърди. Постепенно малката започна да имитира сучене, без да гълта, след като приключехме усещах още кърмата в гърдите ми. Пробвах метода за стимулация на активното сучене, но определено имам чувството че само я изморявам, а и аз се изнервям, защото не знам до колко се е нахранила и дали като плаче след хранене е яла достатъчно.

Така че взех решение да се изцеждам, защото и следобед вечер кърмата ми е по малко. Правя едни комбинации, но засега успявам от 7 хранения, само 2 да са с АМ изцяло, останалите - изцедена кърма, което си мисля че не е толкова лошо.

Днес обаче една позната ми каза че с помпата изцеждам само предната кърма, която засища жаждата, а задната (хранителната) си остава, което доста ме стресна.

Имам още един въпрос. Още нямаме месец, педиатърката каза че тя трябва да яде по 80-90 мл. на хранене, аз и давам обикновено 90-100. Обаче след храненето в 15 часа, което обикновено е малко повече (почти винаги изцяло кърма), тя започва да плаче още в 16,30 - не може да издържи до 18 и очевидно е гладна. Нормално ли е това, случва се всеки ден.

# 267
като стана дума за капки против колики ние имаме и инфакол, едни немски и колииф. Инфакол определено запичат и ние сме на Колииф и да не казвам голяма дума, но ефекта определено е налице, и няма запек, ака си по 4-5 пъти даже и 6 понякога на денонощие. Та всяка една стотинка си заслужава(за сега  Praynig) за Колииф, иначе Биогая ни го предписа педиатърката ... и се чудя днес дали да не го взема и него да си имаме за всеки случай.

Аз днес ще се отделя за първи път от бебко - излизам за 1-2 часа и да видим как ще се гледат с тати... нахранен е и току-що заспа, надявам се че така си нанка докато се върна. А, и да се похваля, вече си сядам на д-то и отоците ми спаднаха, само вторник ще ходя да ме видят профилактично.  newsm68 newsm68 newsm68 бях забравила какво е да си ходиш нормално.

Неква си, ти къде ражда??? Нали се чудеше дали в Шейново или Окръжна??

Още малко ви остана, мами 2в1   bouquet  bouquet  bouquet

# 268
Здравейте и от нас!

Днес бяхме на преглед и за 10 дни бебчо е качил 150 грама и тежи 3050 (изписаха ни 2900), педиатърката каза че е добре  Simple Smile Какви упражнения само правеха - ходене, лазене, поизмори се горкия  Laughing А и беше вече гладен - от сутринта с него и с баща му сме по общини и социални  ooooh! Доволна съм обаче, че си взехме акта за раждане и е много лесен  Party Забравих да кажа, че сме "пораснали" с цели 3 см за тези 10 дни - вече е 52см. Като се роди 49 см всички много ме дразнеха - как така с висок татко се родил 49, те очаквали повече  Crazy  #2gunfire  #2gunfire Важното е, че бебчо е добре, въпреки комбинираното ядене, което се налага.
 Бягам, че бебчо плаче.
Пак заспинка  Heart Eyes
Kirra,и моята свекърва така, направо ужас  ooooh! Един ден обаче не й вдигнах телефона (все звъни в най-неподходящия момент Crossing Arms) и тя звъняла на мъжа ми - добре ли са, да не е станало нещо и т.н. Е, аз пък изобщо не й звъннах после да й се обяснявам - нямам възможност да вдигна и толкоз  Crossing Arms Сега остава проблема, че всяка събота и неделя иска да идва  #Crazy Аз не мога да се видя с мъжа си както се казва, той почива само в неделя и събота следобед, а толкова ми липсва, сякаш не можем да се видим, макар, че сме си вкъщи всяка вечер заедно.
Е, накрая ако прекали и с това, няма да мога да се сдържа. Имам нужда от тези дни, когато сме си тримката вкъщи.
Чао от мен засега. Ще се опитам да ви изчета  Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 13:55 от bless_girl

# 269
ivcho81, много е похвално даже, че полагаш усилия да осигуриш кърма за бебенцето си. Айла сигурно много ви е говорила за ползите от кърмата, така че знаеш колко са ценни тези усилия за твоето бебе Simple Smile
не виждам от къде си, но все пак ще предложа възможността консултант да дойде да ви види и да помогне на място със сукането - често се оказва, че малки корекции в позата на майката и бебето вършат много работа:)
Би ли ми разказала малко повече за режима ви, особено следобяд и нощем. Много често бебета искат да сучат често следобяд и вечер, а след това правят по-дълга пауза за сън през нощта. и тези чести сукания им служат като "запас", за да спят по-дълго (имам предвди 4-5-6 часа). При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт