Отговори
# 360
Giada, аз не знам за такива трикове, няма научаване, нито отучване, просто при нас поне ако не е на ръце, се дере. И в момента ми е в ръцете, пиша с 1 ръка. Wink Не мога да го оставя да се скъсва от рев...

# 361
Момичета може ли и нас да ни впишете на първа страничка.
Бебе Александър се роди на 09.09.2010 с тегло 3750 и 53см.
Направо ви се чудя как имате време да пишете във форума.
Мойто момченце е с ужасни колики от около седмица и вече се чудя какво да правя.
Иначе се кърмим и си похапва доста добре.
Вие какво давате на вашите дечица за тези гадни колики, че като го
гледам как плаче и се гърчи направо ми се къса сърцето.

# 362
  • София
Giada, аз не знам за такива трикове, няма научаване, нито отучване, просто при нас поне ако не е на ръце, се дере. И в момента ми е в ръцете, пиша с 1 ръка. Wink Не мога да го оставя да се скъсва от рев...
При мен е същата картинка  Laughing .Само дето се кърмиме в момента.

# 363
NKI, наистина началото с бебето може да бъде много трудно, разбирам те какво ти е. Бебенцата са толкова безпомощни и зависими, че практически сте неотделими, не случайно първите три месеца ги наричат „четвърти триместър на бременността” – продължавате да сте зи закачени, макар и по друг начин Simple Smile Те за това дечицата толкова обичат да са гушнати в мама. Хубавото е, че с времето нещата се подреждат и почти неусетно ще си влезете в крачка.
Можеш да опиташ да стимулираш кърмата и без да сгъстяваш храненията като след кърменето се доизцеждаш – така хем ще има допълнителна стимулация, хем ако се събере нещо, ще имаш резерва за добавка, ако се налага.
Що се отнася до проблемите с кожата, те са по-скоро резултат от хормоналната буря по време и след раждането, но с времето всичко ще утихне и кожата би трябвало да се успокои. Това не е свързано с кърменето.

# 364
уф, слава богу, че моят юнак си спи  в леглото  или в количката и даже не обича да го люшкаме.  За коликите даваме Еспумизан и откакто сме на него спи много спокойно и доста по-рядко се превива, и то май само когато той върши голямата работа в памперса Simple Smile.  "четвърти триместър" - не го бях чувала, ама м харесва като определение Simple Smile.

Отивам да храня гладничето Simple Smile Лека нощ и спокойни бебчета. А на тези които още са 2 в 1 - чакаме новини съвсем скоро и от вас. Стискам Палци  Hug

# 365
  • Варна
Здравейте, момичета! Най-накрая успях да се разпишаи аз. От два дни нашия "батко" си е вкъщи и се гледаме вече сами. Дани е доста спокоен слава богу, но деня минава в опазването му от Влади. Той е много любовно настроен и само дебне да го гали и гушка, което обаче не е много безопасно  Joy
Лека и спокойна нощ на ревливите бебчета, майките им да се наспят  Grinning.
Още малко търпение на чакащите мамчета  Hug.

И честито на всички новообебели се!   bouquet  bouquet  bouquet

# 366
# 367
Здравейте мамчета и от мен! Благодаря ви много за пожеланията! Hug Hug Hug Ние сме си в къщи вече и се опитваме да хванем някаква система кой да спи и кой да яде  Crazy
Aila И аз имам въпрос към теб!Имам мнооого кърма и малкия не можеше да изсуче всичко и да ме изцеди както трябва... и за това реших да се цедя и да съхранявам кърма и да му давам от шише... ОК, знам че всяко дете е различно... но нашия изяжда по 80 мл някаде на ядене, след това повръща малко и след това почва да се цупи, че е гладен пак  Shocked И не мога да взема решение какво да правя вече  newsm78 Много бих се радвала да ми помогнеш.... Иначе гурдите ми са като млекозавод на 3-тия час са вече пълни и твърди и почват да болят ако не ги изцедя  Rolling Eyes А забравих да ти кажа, че малкия се събужда на всеки 2ч и 30мин- максимум 3ч. Направо е лудница....особенно през ноща....А и също да ти кажа, че е роден на 21-ви септември (предполагам има значение за изяденото количество). Предварително благодаря   bouquet

# 368
  • София
  Ако правилно разбирам бебчо е едва на 3-4 дни така ли? Обикновенно наистина на тази възраст имат нужда около 40 мл кърма на хранене и 80мл му идва в повече и затова повръща.
  Обикновенно кърмата слиза към 3 ден и е напълно нормално да има известно свръхпроизводство. Много добре си спомням как се чувствах и аз вторият път. Хубавото е че постепенно бебчо почва да хапва повече, а количеството се регулира.
  Съвета ми е в никакъв случай да не прибягваш до храненето с шише, ако бебето си суче ефективно, защото това може да доведе само до проблеми в бъдеще. Храненето от гърда ще стане по-лесно, бързо и приятно, докато хамалогията при хранене с шише си остава същата, както и поддържането на млякото с изцеждане са много по-трудни. Просто си го кърми от едната гърда, след което ако тя е поне малко омекнала не я пипай, а другата ако я чувстваш много препълнена я поизцеди колкото да омекне, но не докрай. Може да се наложи няколко пъти преди следващото кърмане да поизцеждаш. Ако бебчо е съгласен да суче по-добрият вариант е той да хапне. След кърмене, гледай да е в спокойно положение за да не му е тежко и да не повръща и да го оригнеш. Напълно нормално и много хубаво е че хапва на всеки 2,5 - 3 часа. Обикновенно след около седмица количеството което изсукват и имат нужда се увеличава и този пик и свръхпроизводство се регулират в случай, че не си се цедила регулярно и докрай през това време и организма е получил сигнал да намали производстовто.
  Ето една статия които ще ти е от полза - Изцеждане на кърмата кога е необходимо това.
   Цитат от там

Цитат
4.    При идването на преходното мляко през 3-5 ден след раждането. В това време повечето майки още се намират в родилния дом и получават препоръката да се изцеждат до последна капка, иначе ги чака мастит. По този начин често се предизвиква хиперлактация – образуване на излишно количество мляко. При тази ситуация не трябва да се изцеждате напълно! Обикновено млякото идва в по-голямо количество, отколкото е нужно на детето и неговият излишък трябва да бъде „прибран”. Затова по време на идването на млякото не трябва да се изцежда всичко без остатък. Веществата, подаващи сигнал за това, че млякото се образува в излишък, се появяват в напълнената гърда примерно през денонощие. Ако се изцежда всичкото мляко по-рано, отколкото през денонощие, то се образува също толкова. При активно идване на млякото е нужно бебето да бъде слагано на гърдата толкова често, колкото то иска, да го кърмите по искане на майката тогава, когато то не проявява признаци на глад, но майката чувства, че вече е време млякото да бъде изсукано. И само, ако бебето не иска да суче, например дълбоко спи, но майката вече започва да изпитва неприятни усещания, тя трябва малко да поизцеди  гърдата, за да почувства облекчение! Обикновено потребността от такива изцеждания бива не по-често от 1-3 пъти в  денонощие в течение на 1-3 дни.

Напълването на гърдата може да се съпътства от слизането на зрялото мляко, на 7-18 ден от живота на бебето. Трябва да се действа точно така, както беше описано по-горе.

# 369
Ами като си сучеше от мен не можех да намеря удобна поза имного се измъчвахмеи двамата, пък и тои не сучеше по много сякаш... не захапваше зурното правилно и ме разраняваше и за това реших че ще е доста по лесно ако се цедя и си му давам кърмата.... А иначе гърдите ми се пълнят за 2-3 часа и стават на камък твурди и мнооого ме болят, докато не се изцедя ми е мноооого мъка  Cry И сега съм в голяма дилема какво да правя... дали ще засуче пак от гърдата ако  пробвам?Дали не съм го отбила вече или е доста рано и не се е осъзнал още....

# 370
Здравейте момичета, аз съм от Май-ските мами и имам останала една неразпечатана опаковка капки за колики Инфакол. Поръчвала съм ги от Англия, но не опряхме до тях  Grinning Ако някой се интересува нека да ми пише на лични  Peace
Леко раждане на мамите, които са още 2 в 1 и бързо възстановяване на вече гушкащите своите бебковци  Hug

# 371
Честита ви дъщеричка, Ulia bouquet! Жива и здрава да ви е, бързо да наддава и да си я вземете у дома!

secret girl, аз до сега не съм се цедила, освен един път с електрическа помпа в болницата за проба. А иначе честно казано не съм обръщала много внимание точно колко мека ми е гърдата, от която съм кърмила. Но те по принцип вече са си по-меки, в сравнение с началото и не мисля, че има голяма разлика. Но ще обърна внимание на това все пак и ще се цедя, докато ги усетя по-омекнали. Благодаря ти за отговора!
Aila, благодаря и на теб! Точно такава схема ми трябваше, за да се ориентирам.

vesy_evi, добре сте си дошли! Напълно ти съчувствам с минаването през всички етапи на раждането - нали и при мен така се получи Crazy. Но наистина всичко се забравя  Simple Smile.

За носенето на ръце - и ние сме така. Няма колики Дара, има много газове и се напъва, но не плаче от това. Но иначе е много будно човече и иска много да се занимаваш с нея - не си стои в кошарката като е будна. Когато е сравнително спокойна, я слагаме във възглавницата за кърмене (пускала съм снимки с нея). Та там й е много приятно, защото е полуизправена и може да гледка. Но друг път, когато стане неспокойна, и там не иска да стои - та я взимаме в нас. Свекърите отсякоха, че вече сме я разглезили  Laughing. Обаче днес при нас захладня доста и аз реших пак да пробваме слинга. Сложих я в поза изправена, с лице към мен и главичка настрани, подкрепена от плата. Лелеее, такова удоволствие е така да я нося! Наистина не се усеща кой знае каква тежест - т.е. тя е много добре разпределена (нали взех слинг-шал). И това дете както нервничеше нещо, като се успокои... и заспа след 5 минути. Още е в мене и така пиша без проблеми. А тя спи като къпана (а не е Laughing). Ще пробвам тези дни така да излезем на разходка. Че днес като ревна в количката. Предполагам защото я бях доста навлякла, че доста духаше, и я хвана съклета от толкова дрехи по нея Laughing. Ама ще трябва да свиква - лятото приключи. Ей сега ще сложа една снимка със слинга.

А за мамите, които кърмите - направо се чудя как удържате положението с паузи от по 3, че и повече часа между кърменията, и то през деня. Ние също като Dana имаме поне 10 кърмения на ден. През нощта взе да прави вече и по-дълги паузи (4-5 часа), но не винаги. Но през деня, ако е будна, си ядем на час и половина - два. Примерно ако почне да мрънка, проверяваме памперса първо, полюшваме я малко и ако е още неспокойна, я слагам на гърда. Но иначе вече се храни доста по-бързо. Днес имахме и един напредък - успя да засуче без протектор от едната гърда, на която зърното е по-голямо. Но при втория опит на същата гърда, не стана. Та ще трябва да упорствам. На другата не се и надявам да стане това скоро, че е дори по-малко зърното.

Иве, тук сте значи  Simple Smile... че в скайпа те няма тези дни. Даже смс щях да ти пиша вече. Как ще си отбила, не се излагай! Слушай консултантките и всичко ще се разреши.

# 372
  • Sofia
Добро утро! Да се оплача, явно и малката я заразихме и сега и на нея й хърка нослето - какво мога да й слагам физиологичен разтвор ли?
Jani4ka, благодаря ти, че ми отговори - вече се чувствам малко по-добре!
Ulia, честито бебче и добре завърнали се, а също и на Ivelina_Sh и vesy_evi бъдете здрави и много много щастливи!   bouquet  bouquet  bouquet

# 373
Rossi, да, можеш да слагаш физиологичен разтвор. Мисля, че доста често може да се пръска. При нас донякъде помага, но като не изкарва сополките, няма как да облекчи напълно. Аз като пръсна от него, малко след това опитвам да изкарам нещо с помпичката (но пък някои доктори явно смятат, че не е добре да се ползват много, както Мирка каза), и накрая доизтеглям с клечка за уши. Изтънявам я като капвам и върху нея една-две капки от разтвора. Дара като че ли има доста по-малко сополи вече, но си ги има, а стана доста време, та се чудя да се обаждам ли на докторката. Хайде дано поне моята адашка Wink бързо да се отърве от тях!

# 374
Може и да сте го обсъждали и съжалявам ако се повтарям, но както казах коликите така ни морят всички, че сме луднали...страшна работа е при нас...много я мъчат, направо не знам до кога ще издържим така...та исках да попитам знаете ли какво означава, когато акото е зелено. Четох, че може да е от силни колики, също и от настинка....при нас и двете биха могли да са...но да ви питам вие имате ли такъв проб;ем и какви са вашите наблюдения?
Кога ще минат тези гадни колики......... newsm45 newsm45 newsm45

Общи условия

Активация на акаунт