Отговори
# 435
  • в мечтите си
Адреналинка честито!!!!Бъдете живи и здрави!

Мами малко инфо ми дайте плс.Освен болничния от родилното дето го издават за разликата между термин и дата на раждане,нужен ли е някакъв от личния лекар ?  newsm78
Много се обърках и незнам какво да правя..

# 436
Честито бебче на Адреналинка!!!   Heart Eyes

Вани, да не те плаша, ама нашето пъпче до 29-я ден не падна и отидохме при неонатолога в родилно отделение да го обработи. Чак тогава падна Rolling Eyes

# 437
Адреналинка честито!!!!Бъдете живи и здрави!

Мами малко инфо ми дайте плс.Освен болничния от родилното дето го издават за разликата между термин и дата на раждане,нужен ли е някакъв от личния лекар ?  newsm78
Много се обърках и незнам какво да правя..
След болничния от родилното трябва да ти издаде още един болничен (трети поред) педиатъра на бебето, дано не бъркам.

# 438
Вани, нашето падна на 7ми ден, но докато не беше паднало слагахме 90 % спирт и топоцин.

Когато падна минахме на 70 % спирт чак.

И ние така!
Честито на обебилите се!

# 439
  • София
Имам въпрос към Secret girl или Aila - грешно ли е да се дават и двете гърди при кърмене? Защото при нас в повечето случаи така се получава, изсуква и двете.Рядко се задоволява само от едната, обикновено вечер или рано сутрин когато е спал около 3 часа и се е събрала повече кърма.През деня е по-често на гърда и обикновено суче и от двете.
Не знам дали му стига кърмата, но е спокоен, има около 3-4 наакани памперса и доста напишкани.Е, в петък сме на консултация та ще стане ясно.
  Ембър как е наддаването първият месец?
  А иначе напротив, най-правилно е в повечето случаи да си предлагаш винаги и втората гърда.
  Ето един хубав и готов отговор на въпроса - Ако си го „пазите“ (млякото), ще го загубите

# 440
  • София

Aila, прочетох статията. Мерси и от мен за нея.

Това означава ли, че ако искам да стимулирам повече производство на мляко трябва да поизцеждам втората гърда, дори и бебето да не е сукало от нея?

Леле, побъркахме ви от въпроси...Но мерси, че сте толкова редовни и изчерпателни в отговорите.  Hug

# 441
  • София
Това означава ли, че ако искам да стимулирам повече производство на мляко трябва да поизцеждам втората гърда, дори и бебето да не е сукало от нея?
 Ако има нужда,  да колкото по-често се изпразва и стимулира гърдата толкова повече мляко се произвежда. Но ако бебчо хапва достатъчно и наддава добре при сукане само от едната гърда, това е напълно достатъно и няма нужда от изцеждане. Няма смисъл излишно да се стумилира образуването и производството на повече кърма с изцеждане на гърдата от която не е сукало. Ако пък не му достига едната гърда, много по-лесно е просто да предложиш и втората отколкото да цедиш. Разумно е само ако от рано започне да прави голяма нощна пауза евентуално тогава да се включи едно изцеждане, ако не искате да будите бебето.
  Реално нужда от изцеждане има когато бебето не суче ефективно по ради някаква причина, когато майката и бебето са разделени за определен период, или при слизането на кърмата, когато бебето просто не може да изсуче всичко. Тогава обаче се цеди по малко, до облекчение за да се даде възможност лактацията да се регулира.

# 442
Aila, много благодаря! Hug
На 20-я ден бяхме на консултация, от рождено тегло 3200, изписан 2990 - беше измерен 3700.Педиатърката обаче каза, че не може много да се вярва на теглото с което е изписан от родилното (каквото и да значи това) и ми каза, че ще засечем точно колко наддава следващия път пак на техния кантар.Та сега в петък ще разберем.

# 443
  • София
  Ембър на мен теглото на което сте изписани ми звучи напълно нормално. Обикновенно спадат 5-6 процента, което си е точно 200 грама. Значи в момента е наддал за 15 дни 700 грама, което си е перфектно  Hug

# 444
Фъстъчка, това, което описваш в началото – усещането как се пълнят гърдите, е рефлексът на потичане и понякога, при някои жени това усещане може да бъде по-интензивно, прилично на болка. С времето интензитета на тези усещания намалява. Истина е, че жените са много различни, има кърмещи жени, които въобще не усещат този рефлекс.
Можеш ли да ми опишеш повече тази болка след кърмене – непостредствено след него ли е, или в цялата пауза до следващото кърмене я има. На едно място ли е, на двете гърди ли я усещаш? Колко често кърмиш, какъв режим на хранене и спане имате?

# 445
Мами, здравейте!

Искам бързо да питам, изцедена кърма, колко време може да се съхранява на стайна температура?/?

И един въпрос към Аила или secret girl, лявата ми гърда пуска много малко кърма, по-точно само от един канал. Седи ми твърда и болезнена. Малкия нещо хич не ще да я отпуши. Какво се прави, за да си стане нормална? До вчера не беше така, снощи изведнъж ми се препълниха ужасно много, бяха като бомби и двете ми гърди. Като се събуди да хапне към 3 сука само от дясната и се наяде, а досега и от двете е сукал ...  newsm78 newsm78 newsm78

# 446
talktoher, на стайна температура кърмата може да стои 4-6 часа.
До сега как е било положението с гърдата - пускаше ли повече и напълваха ли ти се пак по този начин гърдите? Може да огледаш добре зърното на лявата гърда - дали се вижда нещо като топченце, ципичка, което да покрива каналите? Ако е така, с малко по-упорито сукане и цедене това може да се отстрани.
Добре е възможно най-бързо да изцедиш тази гърда - бебето суче ли от нея? Той би бил най-ефективната помпа в сучая Simple Smile. Може да си помогнеш с малко масаж преди това или горещ душ. За масажа можеш да видиш тук, към края на статията (където пише "подпомагане рефлекса на потичане"): http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/.
Ако гърдата е много пълна е възможно на бебето да му е трудно да засуче, може да опиташ да изцедиш малко, колкото да му стане по-лесно захапването и после да го оставиж да довърши работата.

# 447
Здравейте мами,
След толкова много въпроси към консултантките ни по кърмене и отговорите, които всички съм прочела и аз имам въпрос. 
Aila, Secret girl от няколко дни Матея ужасно се превива и явно много я боли стомахчето от коликите. Цялата почервенява като се напъва милата. Също от толкова време не се изхожда във всеки памперс, както досега и доста се мъчи да пръцка и ака. Спряхме капките за колики, защото нямат никакво влияние, освен да ни запичат, по мнението на доктора, и се храни само с кърма.
Напоследък суче доста активно по около 10 мин. от една гърда и спира. Не изцеждам редовно, защото виждам, че имам кърма, а не ми натежават гърдите, не усещам никакъв дискомфорт, но незнам и колко изяжда. Когато изцедя количеството е страшно малко, но иначе пък си мисля, че има какво да суче.
Въпроса ми е дали вече не й стига кърмата, за да не ака редовно или може би има друга причина.
Май много объркано зададох въпроса, но ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.

# 448
Въпрос към secret girl или  Aila - сина ми се роди 3,100 кг и го изписаха 2,910 кг претеглих го голичък вчера на елктронна бебешка везна (13-тия ден) и беше 3,250 гр. Това много малко ли е като наддаване за такъв период? Искам да кажа, че го будя ако направи сън повече от 2,5 - 3 часа през деня, а през ноща си се буди поне за 2-3 хранения. Не съм сигурна колко трябва да бъдат мокри памперсите и колко тежки, но си пиша и си ака редовно - наакани памперси има поне 3-4 на ден. Плаче ли първото, което правя е да предложа гърда, но той рядко плаче, често будува, незнам дали това е от значение, но не плаче докато е буден, а си разглежда кротко. Признавам, че отскоро предлагам и двете гърди (след като четох съветите тук), но той рядко ги изсуква и двете, в повечето случаи едната и малко цоква от втората. Понякога като предложа втората суква 3-4 пъти и я избутва с езиче (не е празна, защото съм я усещала напрегната преди да я дам). Това е общо взето.  
Забравих да кажа, че не се цедя, освен два, три пъти, когато ми се струваше, че няма много мляко.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 15:41 от Flash Dance

# 449
  • София
Мамита да ви почерпя за малчо днес правим 1- месец, колко бързо мина....
  Честито на мама Адреналинка   bouquet
За пъпчето и ние го поливахме с 90 % спирт и ни падна на 8- мия ден.
За болничните и на мене ми каза педиатърката,че тя го издава 3-тият, който реално е изравняващ.
 И да ви споделя относно коликите ей от 2- дена се родихме...спряхме на бебчо сапсимплекса капките и му правим запарка от копър и зрънца анасон, дава се по 2-3 лъжички след всяко ядене....ами резултатът до сега е , че колики има, но детето не се мъчи и напъва, а и започна да пръцка по на често и като го оригвам постоянно, за сега съм много доволна..... Wink

Общи условия

Активация на акаунт