Отговори
# 450
  • София
Въпрос към secret girl или  Aila - сина ми се роди 3,100 кг и го изписаха 2,910 кг претеглих го голичък вчера на елктронна бебешка везна (13-тия ден) и беше 3,250 гр.
  Така значи ако си била нормално раждане на трети ден е бил 2,9 кг, а сега десет дни по-късно е 3,250 кг, което прави 350 грама наддаване за десет дни, което си е много добре. Средното наддаване е 25-30 грама на ден, а вие наддавате по около 35 грама. В началото освен това спадат първите 2-3 дни, после има лек застои и тогава обикновенно при слизането на кърмата започват стабилно да наддават. Тоест очаква се да започнете още по-бързо да наддавате, макар че и сега всичко е ок. Бебето си е възстановило рожденното тегло около десети ден и сега на близо две седмици е малко отгоре. Така че всичко засега е напълно нормално, продължавай просто в същият дух, да го кърмиш когато иска, но поне осем хранения за денонощие, и да предлагаш и двете гърди след като добре изсуче първата. Сама си забелязала, че ако бебчо не е гладен изобщо няма да суче от втората, а ако иска ще си дояде от нея.

# 451
На мен за пъпчето ми казаха в болницата да го третирам със 70% спирт и чак като падне да продължа със спирта и да слагам топоцин  newsm78
Още не мога да си сядам на Д-то  Cry Повече никога няма да родя нормално  #Cussing out
И един въпрос-стерилните контейнерчета от аптеката,колко пъти могат да се ползват?

# 452
  • София
Здравейте момичета ,
сега се вкарах в нов филм и той е ,че кърмата ми е доста намаляла.Преди малко се изцедих и събрах 40 мл от двете гърди.Определено имаше и още ,но не вярвам да е било повече от по 10 мл във всяка.Реших за да увелича кърмата да почна да сер дойзцеждам след всяко кърмене и искам да ви питам по колко пъти на ден  стерилизирате помпата за кърма-след всяко изцеждане или веднъж дневно?Обръщам се спецялно към secret girl или  Aila за съвет.

# 453
Здравейте,
Бяхме на лекар, болнички сме си - има хрема, някакви като хрипове се чуват и кашля и киха от време на време. В поликниката както винаги имаше супер много хора и прегледаха бебето за няма и 2 минути. Казаха ми да му пръскам един спрей - Еуфорбиум композитум - хомеопатичен по 3-4 пъти на ден и във вода да разтворя 2 таблетки Инфлуцид и да му давам 3 дни от нея. Още ми е притеснено,а сега даже още повече,защото знам,че Инфлуцида не е за деца под 2 години, да не говорим за новородени. То даже за кърмачки не е препоръчителен, въпреки че същият доктор ми каза да го взимам сега,докато съм настинала. И сега му сложиш от спрея,но ме е страх да му дам тоя Инфлуцид, вечрно,че е хомеопатичен, но все пак.

Мами, моля помагайте,ако някоя има информация дали мога да му дам Инфлуцид, аз не познавам други лекари, дори няма на кого да звънна да питам конкретно за това лекарсто дали е безобино. Много ще съм ви благодарна,ако някоя сподели информация по въпроса.
Успях да се свържа с една друга педиатърка, но тя ми каза,че за толкова малко бебе нищо не смее да ми каже. И каза да му давам витамин Ц от лъжичка. Това вече е безобидно,нали?

# 454
Gergan_ka, разкажи ми повече за режима – колко често кърмиш, какво се случва през нощта? Също и от колко дни сте спрели капките? Предлагаш ли и втората гърда и как реагира бебето?
Обикновено на тази възраст бебетата имат 8-10 кърмения в денонощието, като е добре да се предлагат и двете гърди, например като довърши първата и пусне, можеш да я уригнеш и след това да й предложиш и втората, а пък тя сама ще реши дали й се хапва още. Все още е важно да имате кърмене и нощем, за да се стимулира кърмата.
Много майки изпитват същите притеснения като теб, нали все пак всички искаме децата ни да растат и да са здрави За да си спокойна, може да отидете на контролно измерване при педиатъра.
Много е вероятно да сте достигнали момента на регулация на кърмата, когато свръхпроизводството от първите дни намалява и гърдите се усещат по-меки, няма го напрежението и препълването, това е съвсем нормално.

# 455
Secret girl,  много благодаря. За тези ципи4ки на зърното - нищо не виждам. Но от сутринта първо нея предлагам и почна да суче по малко от нея и вече омекна, но още седи твърда в горната част.

vani666 , не ти ли минава вече???? и аз съм така като теб, но определено вече си сядам на д-то и ходя почти като преди. Теб самите шевове ли те болят???  Мен ме боли много опашката, нищо друго.  Мноого ми помогна и смрадликата. Ти правиш ли такива промивки след всяко ходене до 00????  И не ползвай никакви превръзки, те само запарват и дразнят шевовете. Аз ползвам един бял лигнин, много съм доволна.

# 456
  • София
Честита беборана на Адреналинка! Да й е жива и здрава малката сладурана! Да порасне голяма красавица и чаровница, да дарява всички около себе си с много усмивки и любов!!!

Butlins, честита месечинка!!!  bouquet И браво че сте овладя ли коликите! Никола засега няма колики, само рядко приплаква, изпръцква се и се кротва. Но въпреки това бях решила превантивно аз да пия чай против колики, та нещо да отива и в него чрез кърмата. Взех Бебезан, но се оказа, че има мента, която пък е противопоказна за кърменето. Затова мисля да пия тази запарка с копър и анасон, която ви е помогнала. В билковите аптеки ли мога да ги намеря?

NKl, дано бебчо скоро се оправи!!!  Praynig  Hug Нали ние скоро минахме от там и разбирам притесненията ти. За Инфлуцида нищо не мога да кажа. На Никола педиатърът му предписа за хремата хомеопатичното Allium Cepa 9 ch на Боарон и дали от него или просто така се случи, но я пресече. От петък каката ни отново е със сополи от градината и снощи и малкия ми се стори че прохърква. Дано този път отърве хремата!  Praynig

Люляче, и аз съм супер доволна от възглавницата за кърмене. Най-готиното е че след като малкия заспи на нея без проблем го премествам с възглавницата на леглото. Тя продължава да му топли гръбчето и да мирише на мен и така не се събужда при "трансфера".

А да ми препоръчате някакво изпитано средство против зачервено дупе? Вече за втори път му се появява червен обрив на дупето. Първия път беше току що изписан от болницата и Бочкото, от който бях много доволна с каката не помогна. Преминах на Веледа, но ето че вчера отново се зачерви. И то въпреки факта, че още от 10 му ден опитваме ЕБХ и от тогава ака основно на мивката, като в пампито пуска съвсем мъничко като попръцква. Сменям постоянно памперсите, даже и през нощта. Мия дупето на мивката. С много деликатни задни части се оказа младежа.

И да попитам нещо относно подаването на документи за еднократната помощ в Социални грижи. Може ли друг освен мен или таткото да ги подаде?  Thinking Днес съпругът ми най-сетне е намерил време да отиде до там, но огромната опашка го е отказала да чака. И си мисля дали да не накарам майка ми да се пробва да ги подаде.  newsm78 Как смятате, ще ги приемат ли?

Aila, secret girl да се обърна и аз за съвет.  Simple Smile Малкия обикновено вечер между 18 и 21 ч суче изключително активно, но вчера буквално 3 часа беше нон-стоп на гърдата. И през нощта като ме събуди за кърмене в 2,30 ч. гърдите ми бяха доста твърди. Едната от тях и болезнена в долната си част. От тогава до сега, въпреки че вече си е мека, при лек натиск продължава да ме боли. Нямам бучки или някакво възелче. До сега не ми се е случвало и не знам трябва ли да предприема някакви мерки или просто ще си отмине?

Последна редакция: пн, 27 сеп 2010, 17:44 от *Мирка*

# 457
Secret girl честно да ти кажа режима ни малко варира. Тя много повръща и е доста нервна и „режима” ни зависи главно от това, т.е. понякога я оставям да поспи повече ако е повръщала много и се е изтощила. Но общо взето се храним на 2-3 часа, а нощем имаме по едно или две хранения. Втората гърда започнах да предлагам от вчера, но засуква за момент и я пуска. Иначе от другата суче активно по около 10 минути поне до днес.
Вчера бяхме на лекар, заради повръщането и там я изтеглиха – резултат качила е 600 гр. от изписването й от болницата. Днес доста спи, което също ме притеснява, тъй като обикновено е доста активна и не спи толкова. До вчера някакси бях сигурна, че й стига кърмата, имаше ако (като изключим запичането за ден от капките, които спряхме в четвъртък), но днес вече незнам.

# 458
ЧЕСТИТА БЕБКА НА АДРЕНАЛИНКА !!! ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА !!!   bouquet

Мирка, защо не пробваш да мажеш дупето със Судокрем. Чувала съм само страхотни отзиви за него!

vany666, на нас пъпчето ни падна на 8мия ден. Казаха ми да го обработвам преди да падне с 90% спирт и да слагам Топицин и когато падне да мина на 70% спирт и Топицин.

geryaleksandrova, аз стерилизирам помпата след всяко цедене. Не знам дали е нужно, но го правя. А иначе и на мен ми беше намаляла кърмата и да чукна на дърво засега оправих нещата с цедене след всяко кърмене, плюс пия лактогонен чай и много, много вода.

# 459
Здравейте  wavey

Мирка, няма проблем друг да ги подаде, на мен майка ми ми ги подаде

Много искам да благодаря на момичетата, консултантките по кърмене,  Hug, не съм задавала въпроси понеже вие вече бяхте отговорили на тях и в резултат днес малката бонбона е 3060 като ни изписаха 2320, и за сега нямам никакви проблеми с кърменето, а бях доста наплашена от първия път. Благодаря ви момичета, правите много бебета щастливи  newsm03

# 460
  • София
А да ми препоръчате някакво изпитано средство против зачервено дупе? Вече за втори път му се появява червен обрив на дупето. Първия път беше току що изписан от болницата и Бочкото, от който бях много доволна с каката не помогна. Преминах на Веледа, но ето че вчера отново се зачерви. И то въпреки факта, че още от 10 му ден опитваме ЕБХ и от тогава ака основно на мивката, като в пампито пуска съвсем мъничко като попръцква. Сменям постоянно памперсите, даже и през нощта. Мия дупето на мивката. С много деликатни задни части се оказа младежа.  - освен ЕБХ бих ти препоръчала просто колкото се може по-често да го оставяш на въздух, да поритка голичъки  задължително да е изсъхнала съвсем кожата преди да го обуеш отново. Тоест повече въздушни бани и смяна веднага след като е свършил нещо за няколко дни трябва да дадат резултат. Ако и това не помогне най-вероятно е нещо по-сериозно, а не само подсичане и се обърни към педиатъра.

Aila, secret girl да се обърна и аз за съвет.  Simple Smile Малкия обикновено вечер между 18 и 21 ч суче изключително активно, но вчера буквално 3 часа беше нон-стоп на гърдата. И през нощта като ме събуди за кърмене в 2,30 ч. гърдите ми бяха доста твърди. Едната от тях и болезнена в долната си част. От тогава до сега, въпреки че вече си е мека, при лек натиск продължава да ме боли. Нямам бучки или някакво възелче. До сега не ми се е случвало и не знам трябва ли да предприема някакви мерки или просто ще си отмине? - напълно нормално е да имаш струпване на кърменето вечер, след което обаче поради паузата от близо шест часа да се получи леко запушване, което ти си разкарала с често къремне след това. Често обаче на мястото на бучката и запушването след това мястото се усеща още няколко дни като натъртено. Това не е пролбем и постопенно ще отшуми.

# 461
*Мирка*, Люляче: бих искала да си взема и аз възглавница за кърмене. На Люлак я видях на снимките й и много ми хареса, но явно е презокеанска, затова Мирка би ли ми казала твоята каква е и от къде си я купила. Останах и без кръст и без гръб от както се роди малката и предполагам, поне така изглежда, тези възглавници са много удобни. Благодаря ви предварително.  

# 462
Aila много благодаря за отговора  Hug

# 463
  • София
  Герганка, аз много търсех за каките когато ги кърмех и затова още докато бях бременна с Елена си купих възглавница за кърмене. Оказа се че по начина по който аз кърмя, не ми е удобна и дори не я ползвах. Идеята ми е да опиташ ако искаш първо с най-обикновенни възглавници да се обградиш, често те вършат същата работа. Не трябва  в никакъв случай да се изморяваш и да усещаш напрежение докато кърмиш, както и да се навеждаш. За целта помага една възглавница зад гърба, една в скута така че да повдигне бебето на нивото на гърдите ти, една под ръката ако искаш за да държи тежестта, може и нещо отдолу да повдигне краката ти за да не си на пръсти. Много удобно е и кърменето легнала, защото тогава също много добре си почиваш особено на нощното  кърмене.

# 464
Здравейте момичета Hug

изгубих се за няколко дни, но сега ще си наваксам Crazy
Първо ГОЛЯМО ЧЕСТИТО на всички нови мами да са им живи и здрави бебоците, много да слушкат и да ги радват!

В събота правихме погача и беше страшна лудница, добре че решихме да я направим в клубче, а не вкъщи, че със сигурност щях да лудна #Crazy В неделя ходихме и на църква за молитва ( и след това през три къщи да събирам лук, брашно и яйце, бабини деветини, ама на погачата ме подлудиха от тъпи суеверия Shocked)
Преживях и ново запушване, ама този път се оправих по-бързо взех и лецитин и определено знаех вече какво да правя и всичко премина много по-добре от минали път.
Да ви се оплача бебка пак ми се изрина и този път доки каза, че със сигурност е алергия и сега ме е подложила на страшна диета, не знам въобще как щя произвеждам мляко при такъв режим. Даже ми каза, че ако не се оправят нещата може да се наложи да спра да кърмя Shocked направо полудях, каза, че може да има алергия от кърмата ( по-скоро от нещо което ям), та имам питане към Дана съмняват се за АБКМ ( в болницате си носех ХА АМ) моля те кажи ми в какво точно се изразява алергията newsm78 Андреа има ситни драскащи пъпчици по цялото личице, кожата на главата, ушите и гушката на други места няма. Едни минават и други излизат, мазах с Елком ( кортикостероиден крем) и за два дни минаха и след 4-5 дни пак ни почнаха. Ох не знам дали го обясних добре, дано да си ме разбрала Peace

Иначе коликите не са ни пуснали, плачеме си и почваме трета опаковка капки.
А и да се похваля ходихме на консултация и ваксина за един месец е наддала 800 гр., което много ме радва, значи си хапваме добре  Hug
Това е засега от мен, връщам се да ви прочета докато не е ревнала да се носим ooooh!
П.П. Абе забравих да питам, Андреа все на гърдата иска да виси и ме ползва за залъгалка, ако я залъжа с биба и /или малко вода дали ще я отбия или да продължавам да си жертвам зърната, ама на моменти направо не се издържа #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт