Отговори
# 540
Яничка да само лична карта искат.

Да попитам и аз консултантките, че нещо не правя както трябва, много искам да кърмя легнала, но много ме боли така докато суче, нещо не мога да дам да захапе правилно, няма как да насоча зърното към нослето, за да попадне в "конфортната" зона  newsm78.

# 541
  • Варна
Добро утро!  bouquet
isito5, тъй като аз кърмя основно легнала, ще споделя моя опит. Лягам на една страна, като ръката която се пада отдолу я изпъвам на горе. Придърпвам бебо плътно до мен, и той е на една страна и давам гърдата. С лявата не ми се получава много добре и се намествам по следния начин. Както съм легнала настрани се надигам на лакът, като заставам леко над бебо и така мога да насоча гърдата и зърното в правилната посока. Дано си ме разбрала и съм била полезна.

Честито на Пиле76!  bouquet

Кураж на Фата Моргана и Палмирка!  Hug Heart Eyes

# 542
Благодаря на Secret girl Hug Ами значи с храненията преди точно на 3 часа бяха,а сега са на около 2,5,много рядко 3.При нощните хранения,едното предимно това в 3 часа го пропускахме,но сега аз следя стриктно и я будя.Тази нощ имахме едно хранене вместо в 12 в 2,защото неискаше да яде,давах и АМ,но и се спеше на душичката и в 2 сама си поиска. Иначе АМ яде без проблем.Първо сме на гърдата за около 20 мин,тя заспива и сама се дърпа от нея и след това докато аз приготвя АМ минават около 15мин,и пак яде с голям апетит Grinning След което спим по-добре и въобще е много по спокойна от преди,това е мое наблюдение от 2 дена с АМ.

# 543
честито на Пиле76, да ти е жива и здрава рожбичката

Антония благодаря за отговора, ще опитам  леко надигната и надвесена, дано се получи  Hug

На момичетата 2 в 1 стискам палци  

# 544
Кураж на Фата Моргана и Палмирка!  Hug Heart Eyes

Кураж и от мен!
И на sterretje също!   bouquet

# 545
  • София
Момичета колко вода пиете ?Аз май нещо прекалявам с нея.Вчера си засякох към 6 литра ,че съм изпила.Дали не е вредно?

# 546
Aila, благодаря ти за отговора   bouquet . за чайчетата питах ,защото ми се стори,че от както започнах да пия този на HIPP и много ми се покачи лактацията ,та се чудех добре ли е да се пие от мен ,но май за сега ще огеанича приема.

Яничка , мерси за идеята и аз ще го пробвам   bouquet

vany666, и моята бебка не искаше вода,но аз си купих една малка спринцовка и след всяко хранене и давах по съвсем малко ,колкото да и промия устичката , после започнах с лъжичка и сега си пие от шишето. само дето спрях да и давам вода ,а чая на HIPP от копър

# 547
Пиле76, ЧЕСТИТО ти бебче!
Да ти е живо и здраво!
  bouquet

На Фата Моргана, Палмирка и на другите все още очакващи - търпение и кураж!  Hug

Искам да ви "почерпя" - днес Яна става на 1 месец!!!

Anixi, честит първи месец на Вяра!

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 13:24 от September 2010

# 548
  • Варна
 Здравейте мами, честито на всички които гушкат съкровищата си и успек на тези които са 2 в 1.
Ние бяхме на контролен преглед в ОБ развиваме се отлично качили сме 1кг от раждането и фонданелата ни е почти затворена.

Искам да питам родилите мами имате ли пауза през ноща?Мрънкат(мънкат) ли бебнцата ви?
Ние нямаме пауза и след храненето в 21 към 22,3 започва да мрънка казаха че било леки колики,аз не я вземам изкарва си ги в коша спейки,ама аз си будувам.После хапва пак към 24 и пак в 3 и пак в 6 и така.

Така се гледаме ние,нямам кой знае колко свободно време щото съм си самичка ама ми е добре. Hug  bouquet

# 549
Ние имаме нощна пауза, като хапне към 00.30 и спи до към 6.30.

September2010, честит ви ден ден!  Grinning   bouquet

# 550
  • София
Butlins, честита месечинка!!!  bouquet И браво че сте овладя ли коликите! Никола засега няма колики, само рядко приплаква, изпръцква се и се кротва. Но въпреки това бях решила превантивно аз да пия чай против колики, та нещо да отива и в него чрез кърмата. Взех Бебезан, но се оказа, че има мента, която пък е противопоказна за кърменето. Затова мисля да пия тази запарка с копър и анасон, която ви е помогнала. В билковите аптеки ли мога да ги намеря?

Мъжът ми ги  купи от обикновенна аптека....малко късно отговарям, ама чак сега имам време да прегледам темата  Mr. Green

# 551
bless_girl, споделяш, че усещаш гърдата изпразнена след сукане, нали правилно съм те разбрала? И само да уточним, какво е било теглото на бебето при изписване (да няма техническа грешка – писала си, че е изписан 4900, а на 14-ти ден е 3050)?
Моля те също и да разкажеш малко повече за режима, колко често се кърми бебето.
За да избегнеш „бурите” преди кърмене, може да опиташ да храниш бебето леко сънено, почти веднага след като се е разбудило, да не чакаш да зареве от глад. Когато бебетата плачат от глад, вече се толкова озверели, че често нямат търпение да се нагласят и да чакат да потече кърмата, изнервят се и храненето става много трудно. Освен това, докато палчат им е трудно да захапят гърдата чисто механично, защото езикът им е в съвсем различна позиция.
И един последен въпрос – когато слиза кърмата, какво е поведението на бебето – има ли давене, кашляне или само спокойно и доволно си гълта? Питам, защото споменава, че кърмата много тече, възможно е при по-силен рефлекс на потичане бебето да яде по-неспокойно и твърде бързо, което също им създава дискомфорт.

secret girl,объркала съм - изписаха ни 2900 и на 14 ден бяхме 3050. Да, след известно време сукане усещам гърдата празна. Не само това - и бебчо започва да се дразни, а като изцедя - няма почти нищо. После се повтаря същото с втората гърда. Интересното е, че лявата май че има по-малко кърма или каналчетата по-трудно се отпушват, защото нея бебчо я обича по-малко, ако мога така да се изразя, и по-бързо я изпразва, а когато се цедя, дори на мен ми е по-трудно да цедя от нея. За режима ни - водя се от малчо: Вечер около 21ч, после около 12-1ч, събужда се към 4 ч, после към 8.След 8ч обикновено бодуваме до към 12-13ч, когато пак ядем и заспива до към 15-16 ч. Така пак до около 20-21 часа. Повечето часова са на по 4 часа, но само така изглежда, рядко докарваме до толкова. А и се храним по минимум час - първо суче около 20-30мин от мен и после давам АМ. Вчера цял ден лежах с него и само кърмих като шавне.Резултатът - отпуши се детето - изака се 3 пъти почти едно след друго. За сметка на това спа неспокойно през цялото време и се буди пре има-няма 30 мин. Следобяд вече му дадох и АМ и изпи 75 мл на един дъх  Shocked Е, как да не съм сигурна, че е гладен  Rolling Eyes
На последния ти въпрос - не, няма давене, само няколко пъти ми се е закашлял, но това е рядкост. Много е лаком,бърза и не чака нищо - много трудно го нагласям на гърдата. Права си, че е по-лесно, когато е сънен, но не винаги, много бързо "озверява". Иначе суче активно, все по-бързо ми изпразва гърдите.

vany666, и Ицко не обича вода. Отначало му давахме чай от анасон, после чая на Хипп от копър, но нито едното не искаше да пие. След това вече му варя водичка,с мъки му капвам по малко, за да измия устичката след АМ, че езика му направо побелява. Но аз давам и по малко кърма - в нея има вода и затова не се притеснявам. Посъветвай се най-добре с педиатъра, ако нещо те тревожи липсата на вода  Peace

# 552
Момичета, как ли са Emilli_Arie и малката Александра?
Скоро не са писали.

# 553
Здравейте.
Да се отчета от консултацията вчера - бебчо вече е 4150г, а го изписаха 3360. Много съм доволна, защото последното си шише с АМ изяде сутринта на изписването. Сега докторите все ме питат - ама само на кърма ли е... Много съм горда. Мислех си, че ще ми се скарат за нощните кърмения, че от много места ми обясняват как трябвало да му правя пауза, ама докторката каза, че няма против нощното кърмене, ако си яде, а не ме ползва като биберон.
Докторката каза да намаля приемите на инфакол, защото от тези капки намалявали броя изхождания, което може да води до дискомфорт. А за пъпчето и кървавите корички от него - било нормално заздравяване, да не му се шашкам.

Janichka, за пъпчиците ми казаха, че били съвсем нормално нещо, чистел се от моите хормони, не трябвало да ги третирам с нищо.

Между другото, понеже от днес започнах да давам вигантол да ви кажа - изтеглят го не, защото е нещо опасно за здравето (тогава щяха да го изтеглят спешно), а заради "влошени вкусови качества, в резултат прекомерно нагряване или прекомерна употреба на капкомера", щели да подменят капкомерите с пластмасови.

# 554
Шица, благодаря ти за отговора. И аз така си мислех, че е от това и, че е нормално.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт