Отговори
# 525
Благодаря много на AILA и Secret girl! Страховете ми се поразсеяха, а и ако бебето не се справи, вече имам помпа и не ме е страх да я използвам! Явно съм много производителна. Бучиците не се разсейват напълно след кърмене, но засега няма по-сериозен проблем. Пробвам с лек натиск или масаж върху по-твърдите места. Обикновено бебето суче само от едната гърда на хранене -  кратко, но явно ефективно, защото наддава добре. Така обаче другата се напряга, защото и интервалите между храненията са и големи. Старая се да я будя, когато прекали и минат 4-4.30 часа. Понеже не съм фен на цеденето, мисля много консервативно да прибягвам до помпата за леко облекчение. Хубавото е, че след последната разходка дечко беше много гладна, и яде и от двете цистерни.  Wink Ако се запази така, може и да удържим фронта.

Mixilena,
При нас е същото - като ака или пръцка, почва да се черви като домат и да проплаква, но както каза нашия педи, "и аз се напъвам като а...". С уригването и хълцането същата работа. Не винаги успявам да я уригна, а дори и тогава пак може да се разхълца. Има два начина, които знам засега за спиране - давам и пак да суче мъничко, но не винаги иска или я слагаме по корем върху бедро. Обаче втория трик не работи винаги, трябва човек да е спец.

# 526
vesy_evi, аз дори се отказах да взимам капки, изобщо не вярвам, че ще помогнат, просто ще чакам да си му минат коликите на Дани. Ние имаме едни съседи също с малко бебе и се редуваме - или нашето реве, или тяхното  #Crazy На Дани стабилния сън му е откъм 8, 30 вечер до 4-5 сутрин (със събуждане за хранене около 1,30), после се почва едно ръмжене, сумтене, мрънкане и ако не го вземем на ръце - здрав рев  Laughing Обаче аз някак си имах настройка, че сигурно ще е така и засега стабилно издържам на ситуацията. Редовна гледка в 5 сутринта е аз или мъжа ми с бебе на ръце обикаляме като лунатици из апартамента.

Момичета, защо мислите, че бебето ако реве и си яде ръчичките, непременно е от глад. Дани го прави редовно, пък аз не си и помислям, че гладува. Повече ме е страх да не преяжда и това да му увеличава коликите... Повечето педиатри при пръв удобен случай явно препоръчват да се дава АМ  ooooh! За което ме е яд, но няма какво да се направи явно.

vany666, дъщеря ми така и не пропи вода, нищо не й е станало от това. Ако настояваш и за теб е важно, вярвам, че скоро Ади ще пропие обаче  Peace

Стискам палци на всички, които са още 2 в 1, да мине леко раждането  Peace

Лека вечер и спокойни бебчета на всички  Hug

# 527
Дана сигурно е така за капките...ама пък не знам и аз какво да правя, вашия поне спи някакви часове през неща и то не малко, Мая изобщо не спя снощи и не е за първи път...и ние сме на ръце по цели нощи и аз и мъжа ми сме пред припадане...а тя си отспива следобед, само тогава е спокойна за няколко часа.....само не мога да разбера как така ни хванаха колики толкова рано, още на 3-4 ден я почнаха...аз си мислех, че това е по-късно....
Ето малко снимки да я видите Simple Smile
http://picasaweb.google.com/veselina.feldman/_02#
http://picasaweb.google.com/veselina.feldman/_#
http://picasaweb.google.com/veselina.feldman/1#
http://picasaweb.google.com/veselina.feldman/YxAFrJ#

# 528
  • София
Дана сигурно е така за капките...ама пък не знам и аз какво да правя, вашия поне спи някакви часове през неща и то не малко, Мая изобщо не спя снощи и не е за първи път...и ние сме на ръце по цели нощи и аз и мъжа ми сме пред припадане...а тя си отспива следобед, само тогава е спокойна за няколко часа.....само не мога да разбера как така ни хванаха колики толкова рано, още на 3-4 ден я почнаха...аз си мислех, че това е по-късно....
  Веси само на кърма ли сте? Как са памперсите, колок напишкани и наакани имате и колко кърмения на денонощие. Едната или и двете гърди предлагаш?

# 529
Мами днес попитах за това дали давате вода на вашите малчовци и следобед забелязох,че на Ади устните са му напукани  Confused
Стоят сухи и изпръхнали  и все си мисля,че е от липсата на вода.Друго обяснение не мога да намеря.

Имам и въпрос към AILA:
Кърмата ми съвсем намаля(в моя случай май е нормално).За цял ден едва успявам да събера около 70-80мл,което не ни покрива и едното ядене само  Confused затова се храним вече само на АМ.Давам кърма в денонощието максимум 2 пъти-повече не мога да събера.
Не знам дали е нормално да има време,за което да се нахрани един бебок или да се изцеди с помпа, но аз за един час с помпа в ръка събирам някакво нищожно количество и взе да ми писва  EmbarassedБебко е на гърдите ми само когато след ядене не може да заспи-аз съм като биба за него.Пробвах първо да суче после да сме на АМ, но не се получи.Та въпроса ми е с този режим скоро ще ми спре кърмата нали? Вече няма моменти,в които да си усещам гърдите напрегнати(като препълнени) дори и само веднъж на ден да се цедя.Остават си меки.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2010, 21:13 от vany666

# 530
vesy_evi, много сладка ви е Мая  Simple Smile И Дани имаше безсънни нощи, с будене в 2 часа и незаспиване, но бяха мялко, сега повече поспива, пу-пу  Wink

# 531
bless_girl, споделяш, че усещаш гърдата изпразнена след сукане, нали правилно съм те разбрала? И само да уточним, какво е било теглото на бебето при изписване (да няма техническа грешка – писала си, че е изписан 4900, а на 14-ти ден е 3050)?
Моля те също и да разкажеш малко повече за режима, колко често се кърми бебето.
За да избегнеш „бурите” преди кърмене, може да опиташ да храниш бебето леко сънено, почти веднага след като се е разбудило, да не чакаш да зареве от глад. Когато бебетата плачат от глад, вече се толкова озверели, че често нямат търпение да се нагласят и да чакат да потече кърмата, изнервят се и храненето става много трудно. Освен това, докато палчат им е трудно да захапят гърдата чисто механично, защото езикът им е в съвсем различна позиция.
И един последен въпрос – когато слиза кърмата, какво е поведението на бебето – има ли давене, кашляне или само спокойно и доволно си гълта? Питам, защото споменава, че кърмата много тече, възможно е при по-силен рефлекс на потичане бебето да яде по-неспокойно и твърде бързо, което също им създава дискомфорт.

# 532
akspet, лецитин можеш да приемаш, докато се разкара бучката, като след това започваш да намаляваш количеството с по една ампулка през няколко дни. Според енциклопедията  "The Doctor's Vitamin and Mineral Encyclopedia" от Sheldon Saul Hendler, MD, Ph.D. максималната допустима доза е 50 грама на ден, докато ти изпиваш 4-5 милиграма или 1/10 от нея. Няма известно противопоказания за използването на лецитин от кърмачки.
А какво те безпокои в сукането, казваш, че не е много ефективно?
В предишен твой пост бях видяла, че имаш проблеми със зърната, как са сега нещата? Обикновено тези проблеми се дължат на неудобна за теб или бебето поза за сукане. Неправилното сукане може да води и до запушвания.
Накратко – много е важно на бебето да му е удобно, за да не се върти, предъвква и т.н. докато суче. Опитай да го сложиш с коремче към твоето коремче, долната му ръчичка те прегръща (да не е между него и теб, за да сте максимално близо), може да го повдигнеш на възглавница, така че да е на нивото на върното и то да му се пада точно срещу ямката под носа. Важно е бебето да си отваря широко устата и да поема зърното и възможно най-голяма част от ареолата. Използвай колкото са ти нужни възглавници, за да се настаните удобно и да не ти се уморяват ръцете.
Винаги можеш да потърсиш консултант, който да дойде на място и да помогне, ако има нужда Peace

# 533
Здравейте мами  Simple Smile

Честити съкровища на Адреналинка и Pile76 да са ви живи и здрави, много да ви слушат и радват   bouquet

Ние с Дани се опитваме да се гледкаме, но голям зор с тези колики... днес сменихме биогаята с еспумизан, защото от нея нямаше никакъв ефект, незнам дали и то ще даде резултат, но надеждата умира последна  ooooh!
И ние вечер спим не повече от 3часа, но няма как и на малчо не му е лесно, цяла вечер се свива - малката душичка  Heart Eyes

Искам да помоля и за новата парола на албума ако може, искам да кача снимки на Дани Simple Smile

# 534
nat003, представям си колко си ядосана и разочарована на добавката. Искам да те успокоя, че това в никой случай не значи, че ще минете на АМ, добавката е нещо временно, което просто помага на бебето да събере малко сили и да суче по-добре Peace.
Можеш ли да опишеш режима на кърмене, който имате сега през деня и нощта, за да помислим заедно как да го оптимизираме? Знаеш, че най-важното за увеличаването на кърмата е кърменето, така че с по-често кърмене от двете гърди и цедене след това мисля, че скоро ще забравите за добавката.
За сега ти предлагам да измислим как да оптимизираме кърменето, което очаквам да помогне бързо и да не ти трябва сминдух.
А що се отнася до притеснението ти за отбиване, може да видиш тази статия за хранене с шише, тя много ясно показва как да избегнеш опасностите от „разглезване” от шишето: http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/

# 535
Jani4ka, поздравления за наддаването, справяте се много добре Simple Smile. От колко време е тази нощна пауза? На мен ми се струват ок нещата, с такова наддаване мисля, че може да си позволите тази почивка. Все пак е важно да следите наддаването и памперсите и при първо колебание да вмъкнете пак нощното кърмене.

# 536
Здравейте и от мен .

Ние уж една седмица щяхме да сме в Стара Загора,ама нещо ме изнервиха бабите и си събрах багажа и обратно  Peace ,а и кучето ми скъса нервите, та беше ясно ,че е време да си тръгваме  Mr. Green

Да се отчета за консултацията ни ,която беше в петък на 24. 09 . - в момента сме 4160гр. ,т.е качила е 1300 гр за месец и е 52 см ( според мен бяха 53 ,но ще го преживея един см  Mr. Green ) ,т.е. 3 см е пораснала. не ни биха ваксината ,заради пъпките по гърдичките,които така и неразбрах от какво са ,но и неминават. и нашите цицки още са подути и май и аз ще правя компреси,само се чудя как точно  newsm78 .

полагам страхотни грижи за хигиената  под памперса, мием се при всяка смяна и пак се получи зачервяване и то доста - да е жив и здрав Пенатения крем .

лелел, милите ни консултантки   bouquet ,но и аз имам въпрос  Mr. Green

как да поддържам лактацията - може ли някоя статия за полезни храни и какво ви е мнението за чая на Хип и Лактогония чай - те за качеството на кърмата ли се пият или за лактация  newsm78, защото аз изпих една опаковка от този на Хип,и май получих нещо като свръх лактация ( гърдите ми пак се втвърдиха и се получиха буци) ,но незнам дали е от него или от покачване на количеството изяждана кърма от бебка . И сега се чудя да пия ли чай или да не пия ? newsm78
И другия ми въпрос е - как се редуват гърдите - ако детето поиска след час да яде ,коя давам - тази от която е сукала преди това или другата ? бебка е нещо неспокойна и иска доста често,чак се замислих дали и стига и имам ли изобщо кърма, или пък дали тя е достатъчно хранителна,защото аз самата почти не ям и незнам дали детето получава необходимото ?

малко са ми объркани въпросите,ама незнам как точно да ги формулирам .

# 537
  • София
gala. при наддаване 1,3 кг за месец очевидно се справяш повече от добре с кърменето.
Не е нужно да пиеш просто еи така чай за увеличаване на лактацията. Основното си е добре сучещо и редовно бебче, с което разполагаш. С каките пиех в началото, но основно за успекоение с бебка изобщо не съм си и купувала. Достатъчно е просто да пиеш достатъчно течности винаги когато усетиш че имаш нужда, така че урината ти да е светла и без силна миризма.
Няма нехранителна кърма, всяка кърма на майката е най-подходяща именно за неиното бебенце. Пълноценно и добре хранене са напълно достатъчни за теб самата и за енергията необходима за производството на мляко.
Разумно е в рамките на 2-3 часа да предлагаш едната гърда ако не е хубаво изпразнене, ако разбира се тя омекне напълно и бебчо иска още да хапва си предлагаш и втората гърда  Simple Smile

# 538
На Дани стабилния сън му е откъм 8, 30 вечер до 4-5 сутрин (със събуждане за хранене около 1,30), после се почва едно ръмжене, сумтене, мрънкане и ако не го вземем на ръце - здрав рев  Laughing Обаче аз някак си имах настройка, че сигурно ще е така и засега стабилно издържам на ситуацията. Редовна гледка в 5 сутринта е аз или мъжа ми с бебе на ръце обикаляме като лунатици из апартамента.

Това в пълна сила се случва и в нашето семейство Simple Smile Дана все едно си описала Мити само дето на нас английския инфакол ни действа и няма плачове а само ръмжене пъшкане и някакво напъване от което стана белата.
хем досега не го оставам да реве.
пъпчето ни е доста изпъкнало и се наложи днес да го залепят с някаква отвратителна лепенка.
малко ми е криво ама няма какво да направя. Sad
дано се поприбере.
явно в родилния не са го завързали много добре и сега ни залепиха.

Иначе съм много доволна вече започнахме да наваксваме с теглото и ръста,
Мити вече е 4500 и 55 см при изписани 2500 и 47см. Качил е 2кила за няма и месец и половина Simple Smile
започнах да му подменям гардероба лека полека.
 Whistling

# 539
gala., на нас компресите на гърдичките ни помогнаха. На Виктория и се беше появила чак буца на едната гърдичка и беше дори и по-подута от другата. След 5 дена комореси гърдичките и вече са спаднали, а бучката почти я няма.  Grinning Та да ти кажа как се правят - взимаш кръгли тампони за разгримирване и ластичен бинт. Увиваш бинта около телцето, така че да покрие гърдичките. Напояваш един тампон с Риванол, отгоре му слагаш още два сухи, защото иначе ще се измокрят дрешките и подпъхваш под бинта и слагаш върху едната гърдичка. После и върху другата и си готова. Това го правя всеки път като сменям памперсите.

Аз искам да попитам за взимане на акта за раждане само лична карта ли трябва да се носи?

secret girl, благодаря ти за отговора.  Hug  Наакани памперси имаме на всеки 3-4 часа.  Mr. Green

vany666, аз лично давам по няколко глътки водичка след всяко хапване и и измивам и устничките. Тя понякога не иска и ми я бута, но в повечето случаи е доста доволна.

Общи условия

Активация на акаунт