Отговори
# 270
  • София
secret girl, храним се на 3 часа, като последно в 12 часа вечерта, следващото хранене е между 5 и 7 сутрин, различно всеки ден, независимо че в 00,00-00,30 часа изяжда еднакво количество.
Аз съм от София, живеем в Дружба.

Опитвам се да и давам кърма доколкото мога по-дълго време, защото знам че е полезно, но за съжаление нямам толкова, колкото да и е достатъчно.

# 271
NKI все едно аз съм писала твоя пост. Така ужасно се чувствам и аз. Не мога да се понасям, не ми се излиза, а като изляза набързо да купя нещо, гледам да се прибера възможно най-бързо. А това се случва сега, когато майка ми ми помага. Тя всъщност ме е оставила да си върша всичко сама освен готвенето, чистенето и наглеждането на неспокойната ми бебка, докато се изкъпя, изпера и такива подобни. Не ми се мисли като се върна в София и се гледаме сам самички. Таткото е все на работа, ако не е на работа има други ангажименти, а като го знам какъв е, ще иска всичко да му наред - да му е сготвено, изчистено, изгладено и т.н., а аз честно казано незнам дали ще мога всичко. Няма начин обаче това да стане...детенцето ми е много неспокойно и с това повръщане хич не мога да я оставя без надзор. С гледачки не ми се занимава още, а и май не мога да си го позволя....абе ужас. Дано да има някакъв изход от цялата ситуация, че направо нерви не ми останаха. Все да има нещо...никога не съм имала спокойствие да му се не види.

# 272
ЗДравейте,
ние сега се завръщаме от педито. На моето лъвче днес му биха ваксинка миличкия само изскимтя и изобщо не плака, камък ми падна...
вече е 4200 и 55см
за 4 дни е качил 200грама! вече са налице и първите дрешки които му станаха малки!
Simple Smile

поздрави Hug Hug

# 273
Мамчета интересува ме тези ваксини от касата поемат ли се или както всичко друго ние ще трябва да си ги плащаме?Благодаря предварително.

# 274
Secret girl, Aila, мамчета кърмачки помагайте.
Моля ви кажете какво мога да ям, за да няма Матея колики и алергии и в същото време да продължавам да я кърмя?
Вече незнам какво да ям, а всички казват само какво не може.
Помогнете моля!!!

# 275
Gergan_ka,
твоето бебче повръща ли още?

Лекарката на Яна ни каза, ако повръща да я слагаме в кошчето за кола.

http://malchugani.com/index.php?page=shop.product_details&fl … k=1&Itemid=53

Не разбрах дали по време на хранене или след това  Embarassed

Не знам дали ще помогне, но нищо не пречи да пробваш.

Успех!  Hug

# 276
Gergan_ka,  аз ям абсолютно всичко, при това самата аз съм алергична и децата са склонни към алергия.  По принцип не ям само гадни храни като маргарин, колбаси, чипсове и т.н. Но аз не ги ям никога, камо ли сега като кърмя. Иначе си ям всякакви плодове, зеленчуци, хляб, домашни сладкиши. Прясно мляко мразя, а за късмет точно то трябва да се избягва. Ям сирена и кашкавал от всякакъв вид, освен това пия по 1 кафе на ден. Колките според мен няма как да се избегнат на 100%, а алергизирането може да е само минимално, когато детето се кърми. Аз самата съм алергична точно защото не съм кърмена и затова правя всичко възможно да си кърмя бебето Peace

# 277
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили момичета здравейте
днес бях при лекаря ,който ще ме изражда и акушерката ми.Главата още в е в лоша позиция.Решихме да предизвикаме раждане.Не знам дали е по-добре да го предизвикаме или да чакаме.Но ми дадоха 2 четвъртини хапчета,казаха ми е неделя на обяд да пия едното а другото в 17. В 19ч да тръгвам към болницата. Мисля ,че не мога да се меся в мнението на специалистите и не протестирах Simple SmileДано мине всичко наред ,че вече ме е хванало яко шубето.
Надявам се и аз да се похваля скоро с бебенце , а това чакане направо ме побърква.
лек ден на всички

# 278
Здравейте Hug

Така и аз да се отчета от вчерашната консултация бебка за 7 дни е качила още 450гр и вече сме 4,200кг, измериха я 52см , но според мен не я измериха както трябва тя се роди 51см и за 22дни само един см малко странно. Педито ми каза да давам Вигантол и аз и казах за проблемните партиди и споменах че съм взела Диавит, но тя категорично ми забрани да го давам защото имало в него витамин А и се получавало нещо на мозъка, мисли мисли какво да ми препоръча и накрая нищо.

Secret girl- Имам едно въпросче, вчера като бях на консултация при педиатърката на малката, тя ми каза като я кърмя след това да се изцеждам задължително, за да съм имала кърма защото нуждите на детето се покачвали, та въпроса ми е правилно ли е това?
Другото което ми се случи вчера е, че дребната взе да иска да суче на 1-1,5ч. и в един момент нямах кърма в нито една от двете гърди и за първи път ми се случва да се събуди за кърмене в 3 сутринта и вече съвсем нямаше какво да дам и се принудих да и дам АМ, преди това със 7 хранения за денонощие си беше сита за 10 минути се насуква от едната гърда даже и идваше повече и повръщаше а сега нз какво се обърка, пия по 3-4 вода на ден поне 1л прясно мляко общо взето храня се стабилно. Къде според теб греша?
P.S Днес кърмата ми си е Ок newsm78

# 279
Мили момичета здравейте
днес бях при лекаря ,който ще ме изражда и акушерката ми.Главата още в е в лоша позиция.Решихме да предизвикаме раждане.Не знам дали е по-добре да го предизвикаме или да чакаме.Но ми дадоха 2 четвъртини хапчета,казаха ми е неделя на обяд да пия едното а другото в 17. В 19ч да тръгвам към болницата. Мисля ,че не мога да се меся в мнението на специалистите и не протестирах Simple SmileДано мине всичко наред ,че вече ме е хванало яко шубето.
Надявам се и аз да се похваля скоро с бебенце , а това чакане направо ме побърква.
лек ден на всички
какво хапче ти дадоха  newsm78

# 280
  • Щастлива мама на 3 слънца
Мили момичета здравейте
лек ден на всички
какво хапче ти дадоха  newsm78
не знам и аз какво е защото имам 2 четвъртини и се пие Simple Smile)
някой мама раждала ли е с такова хапче ,че толкова ме е страх да не правя нещо противоестествено

# 281
  • Sofia
Здравейте и ние днес бяхме на консултация - за 10 дни е качила 400гр. и е пораснала с 2см. вече е 4010гр. И ние си имаме колики и ръмжи като мечка сутрин, давах и Еспумизан, но от вчера го спрях и сега е по-спокойна, няма да й давам повече. Имаме си още жълтеница и педито ми каза да давам вода със захар, но не мисля да го правя. Нощем също да съм заменила едното хранене със водичка, но и това няма да направя, сина ми е пил вода и сок след 9ти месец.
vanqstoeva, ваксините не се плащат, дори Пентаксима вече е по здравната каса, преди близо 5 години този Пентаксим си го купувах за сина ми и даже ме плашеха, че нямало да го приемат в детска градина, защото не се водела ваксината по здравната каса, но сега се радвам, че вече нещата са се променили.
При нас също има проблем с кърменето - като я накърмя и заспива за 10 - 15 минути, а после се събужда и почва да си хапе ръчичките и да търси да суче. Вчера вечерта й дадох добавка 40мл. и го изпи и след това спа 3 часа. А винаги след като я накърмя цедя по 10-15мл. и от двете гърди общо. Незнам дали не й достига или е защото постоянно заспива и не мога да я събудя, трябва да я оставя настрани за 10 минути да се проспи и пак да продължим явно.
Кураж на всички момичета 2в1 - идва и вашия ред, ще стискаме палци.
Адреналинка, стискаме палци мила!  Hug

# 282
  • София
breeze, да ти е жив и здрав Илия!!! Голям и силен да порастне и много да ви радва!!! 

Giada, направо е невероятно, че си успяла да родиш толкова естествено в такава закостеняла институция като Тина Киркова. Радвам се че вече има доктори, които оставят природата да си свърши работата, без много да се намесват. Поздравления и за мъжът ти! Дано все така да бъде ентусиазиран и много да ти помага!
Gergan_ka, вместо за детегледачка, защо не помислиш за жена, която да идва 2-3 пъти седмично у вас да ти помага в домакинството. Тези услуги не са толкова скъпи. А определено с малко бебе на ръце няма как къщата ти да е в изряден вид, ако нямаш кой да те отменя.
Относно храните и кърменето - наистина на пръв поглед изглежда, че ако искаш да спазваш диета, няма какво да ядеш, но всъщност не е така. В момента има много плодове и зеленчуци и може да наблегнеш на тях. За млечните пък може да купуваш продукти от козе или овче мляко. Пък и за да имаш кърма основното е да поемаш много течности. Така че не се притеснявай.

# 283
September 2010: Благодаря, ще пробвам. Вече пробвах какво ли не, нищо не ми пречи и това да пробвам Simple Smile

# 284
  • София
Привет и от мене,
силно стиснати палчета за всички мами 2 в 1....малко остана.....  Hug
Честити и на всички, които вече са гушнали малките си съкровища   bouquet
Нещо не съм много редеовна, ама с бебчо се гледаме сами и времето е строго разпределено... Mr. Green, по този повод да вдъхна кураж на всички мами които се притесняват, че скоро помошниците им ще си тръгнат.... не е страшно , ще се справите само първите дни ти идва трудно после се свиква.... Mr. Green
  Ами и Симо има колики, не са много силни и чести , но имаме часове в които определено му е дискомфортно, но това е положението....с капки, без капки или чайчета все ги има гадните колики.... #Cussing out На 30- ти сме на консултация и чакам с нетърпение да видя колко сме порастнали....

Общи условия

Активация на акаунт