Отговори
# 330
bubbast, ако смятам правилно излизат към 6-7 хранения на денонощие, така ли е? По принцип за толкова малко бебенце е добре да има поне 8 хранения. Възможно ли е да увеличите храненията – например, ако си лягаш след нея и я усетиш, че се поразмърдва, може да я накърмиш без да я събуждаш. Същото е възможно да става и ако се събудиш ти през нощта. Може и също да опиташ през деня да сгъстиш кърменията, за да стигнете 8. За да си по-спокойна, може пак да я измерите като стане на 20 дни, педиатърът ти едва ли ще има нещо против.

# 331
NKl, 70 ml от двете гърди е много добро количество и е далеч от нямане на кърма Simple Smile. Нормално е в един момент гърдите да спрат да правят свръхпроизводство, то просто е ненужно. Явно при теб това е съвпаднало с настинка и за това си го усетила толкова драстично. За да си спокойна, че кърма има, е важно бебето да суче  - така дори и с по-малки порции, пак ще си набави необходимото. Колко често се кърмите сега?

# 332
secret_girl, всъщност всеки път е различно времето на хранене. Но като реши да суче по-кратко време е само от едната гърда, а катои предложа другата не иска. А понякога вечер след като се е накърмила и от двете започва да плаче, ако пробвам да изцедя нещо - няма нищо  Simple Smile , та затова си и мисля, че е вероятно да ми е намаляла кърмата.
Мерси за отговора!

# 333
Дани е с много прибрани към главичката ушета, но на дъщеря ми едното уше като бебе беше много щръкнало още от родилното. Бяхме се закахърили какво ще го правим  Laughing Накрая се оправи напълно по следния начин - лепвах й го с водоустойчива лепенка първите 1 - 2 седмици. Не е имала никакъв дискомфорт, защото след баня лепенката се отделя съвсем лесно. Една приятелка се възмущаваше защо лепя на детето ухото, но пък му го оправих съвсем. Доказано е, че действа, ако някой реши да пробва  Peace

Имайте предвид, че бебетата си реват и без да са гладни - ето Дани, наддал е 1300 гр. за първия месец, значи добре хапва, а реве като за световно  Simple Smile А ние се храним поне 10 пъти на денонощие, може и повече...

# 334
Dana_2010, май нашите диванета са много сходни като тепмерамент и държане   Joy . А това, че като реве не означава, че задължително е гладно ми е ясно, но въпреки всичко се събират 10-12 хранения за денонощие  Mr. Green .

# 335
vany666, моето момиченце ядеше по 80мл на тази възраст. Сега изяжда към 100мл. Но ние имаме 6-7 хранения на денонощие.

Rossi, прави си инхалация с лайка, сода и мед. За гърлото Тантум Верде Форте, спрейче е това. Може и Ефизол, те са хапчета за гърло и са най-безобидните. Вече бях писала, че това е по препоръка на леля ми, която е фармацефт и мен лично ме оправи това за нула време.

Dana_2010, ще лепя и още как.  Mr. Green  На Виктория и бяха много прибрани ушенцата, но едното явно сега щръкна  от позата в която кърмя. Защипва и се.  Confused

А никой ли бебок няма подути гърдички?

# 336
  • София
  За чай задължително избягвай мента, както и градински чай (салвия), да не присъства в сместа.

Мами[/b] един въпрос към вас и към АИЛА - по колко мляко давате на бебковците на едно ядене?  newsm78 Ние сме вече на 11 дни и си мисля,че 40мл АМ вече са му малко(е + някакво си количество кърма,което няма как да определя колко е )
И напишканите памперсите,които цапаме са достатъчни,но аканите са само по 1 на ден  Confused
   Дори да не си добавка, и да сте само на кърма, нуждате на бебето с порастването му от мляко се увеличават, така че и производстото се увеличава, ако бебчо се кърми по-често. В твоят случай просто остави добавката на едно ниво, и ако бебето има нужда от още, просто го кърми по-начесто за да се увеличи кърмата, а не добавката. Ако увеличаваш добавката, напротив няма как да има повече стимулация на гърдите и количеството на кърмата ще остане същото или дори ще намалее, а не е това целта.
   От къде си? В София се предлагат катарчета под наем за определен период от време, както и аз самата мога да ти дам едно. Вариант е и домашно посещение на живо с консултант за да се види как суче бебчо и да се прецени наистина ли има нужда от добавка и какво количество. Веднъж на ден изхождане ако е обилно е напълно нормално особено предвид, че се дохранвате и с АМ.
   Предлагай първо всеки път да суче и от двете гърди, може да прецениш дали ги е изпразнил напълно по това дали омекват след кърмене, след което прадлагай добавката която си даваш. Ако не му е достатъчно в случая ще се събуди просто малко по-рано след два часа да кажем, а не три и отново ще иска да суче, по този начин ще се увеличи кърмата.
   Ето и още една статия - Премахване на добавката от АМ

# 337

Да, може и от това да са. Ще пробвам да ги мажа. Виктория има и малък проблем с гърдичките заради тези хормони. Доста и се бяха подули, но от онзи ден и слагам компреси с Риванол и се пооправят вече.

И при нас са се подули гърдичките, вчера го установих преди баня.
Jani4ka  Педиатъра ли ви изписа компреси с Риванол?
Трябва ли да се прави нещо или може да си мине само като се изчистят хормоните?
Чудя се дали да изчакам до понеделник за да се обадя на педиатъра или да се още сега?
Моля ви ако някой знае нещо повече да пише.

# 338
[И при нас са се подули гърдичките, вчера го установих преди баня.
Jani4ka   Педиатъра ли ви изписа компреси с Риванол?
Чудя се дали да изчакам до понеделник за да се обадя на педиатъра или да се още сега?

Да, педиатърката ни каза да и слагаме компреси с Риванол. Аз и ги сменям при всяка смяна на пелените. По принцип с изчистването на хормоните трябва да спаднат сами, но при нас това не стана и затова се наложи да и слагам компреси. Ако при вас вчера са се подули мисля, че можеш да изчакаш до понеделник. Има ли бучка вътре или са само подути и меки? Ако искаш мога да ти пиша как да ги правиш компресите.

# 339
AILA ,secret_girl благодаря за съветите  Hug
От вчера се кърмим все по-често.Преди след АМ това го приспиваше,а сега ни отнема двойно повече време и усещам,че така се дохранва,но за жалост се събужда много бързо(ако изобщо е заспал).

# 340
[И при нас са се подули гърдичките, вчера го установих преди баня.
Jani4ka   Педиатъра ли ви изписа компреси с Риванол?

Да, педиатърката ни каза да и слагаме компреси с Риванол. Аз и ги сменям при всяка смяна на пелените. По принцип с изчистването на хормоните трябва да спаднат сами, но при нас това не стана и затова се наложи да и слагам компреси. Ако при вас вчера са се подули мисля, че можеш да изчакаш до понеделник. Има ли бучка вътре или са само подути и меки? Ако искаш мога да ти пиша как да ги правиш компресите.

Има бучка, като ги докасна и са твърди. Колко време се чака да се изчистят, до колкото знам е до един месец а вие сте на по-малко от един месец и сте започнали с компресите. Напиши ми как правиш компресите, май и аз ще се наложи да ги правя, но ще изчакам до понеделник.

# 341
  • София

А никой ли бебок няма подути гърдички?

Ние имаме.

Но нищо не правя по въпроса, и педиатърката това ми каза и Масларска от Токуда същото каза вчера, при все, че и двете знаеха, че едната гърдичка изпуска секрет.

Докато бебето няма температура казаха, че не е повод за притеснение.

Даже и за реванол не ми казаха.

Но днес за първи ден ги намирам поспаднали, а бяха доста издути...

Междувпрочем, се оказа, че грешно смятам, и Рони е наддала 410 грама за 11 дена, а аз бях ги сметнала 310 след прегледа при педиатърката. Та затова вчера като ходихме на контролен в Токуда аз се опулих като ми казаха 440 гр. за 12 дни, и после изчислих, че грешката от предното замерване си е моя.

С една дума, повече от задоволително наддаване...

# 342
secret girl, режимът на хранене ни е като в болницата. Просто в началото така почнахме и реших така да си го караме - през 3 часа ни е всяко хранене. Е, ако видя,че е много гладен го храня по-рано, но гледам да спазвам горе-долу часовете. През нощта имаме само едно хранене.Трудно ми беше психически докато приема храненията през 3 часа, да не говорим за по-чести хранения. Затова ще се наливам с течности и чайове и какво още трябва, но по-често от това няма да се храним. Одеве пак хапна около 70 мл, но сега се върти в леглото и иска още да яде.Но сега няма да го дохраня.Сдобих с чай за кърмачки  Laughing , надявам се за слдващото хранене довечера да имам поне 90 мл кърма, иначе ще му дам 20 мл АМ.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 16:52 от NKl

# 343
Здравейте от мен!
На 22.09 се роди нашата дъщеричка Мария с тегло 2090 кг. и 48 см. Раждането мина бързо и леко и аз съм си вече у дома от няколко часа. За съжаление бебка е много мъничка и ще остане още няколко дни в болницата, докато започне да наддава и се стабилизира. Липсва ни, но ще ходим да я виждаме всеки ден.
Имам въпроси свързани с  цеденето и съхранението на кърма и поддържането на лактацията, защото няма да мога да я кърмя, докато е в болницата, но ще ги систематизирам и ще пиша по-късно, че баткото също иска своето внимание.
Не съм чела темата последните няколко дни, но при първа възможност  ще наваксам, за това да не пропусна да честитя и на всички септемвриййки, родили междувременно!   bouquet
А на тези на които събитието все още им предстои кураж и леко раждане! Hug

# 344
Ulia, честито!

Да ви е жива и здрава малката Мария!
Много да ви радва и слуша и дано по-скоро да си е вкъщи!

bouquet

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 17:24 от September 2010

Общи условия

Активация на акаунт