Отговори
# 495
Gergan_ka, браво на вас, наддаване от 600 гр на 20 ден е много добро, съвсем в нормите. Обикновено през първия месец бебетата качват средно на ден по 25 грама, вие имате 30, така че няма защо да се притесняваш, че е гладна.
А какво каза лекаря за повръщането?

# 496
talktoher, не знам дали знаеш, че кърмата съдържа 80% вода, нормално е понякога да изглежда по-водниста, особено ако си я оставила за малко и тя се е разслоила (мазнината се събира на горния ръб, а отдолу течността става като леко прозрачна). Това е съвсем нормално  Peace

# 497
Giada, ще си позволя да отговоря вместо Айла. При всяка жена този момент е различен, влияние оказва и дали това е първо бебе или второ. Обикновено процеса на урегулиране настъпва към края на първия месец.
Голямо значение за регулирането на кърмата има и дали майката се цеди. Омекването на гърдите настъпва тогава, когато те се адаптират към количеството,  което бебето изпива. Но ако освен това майката се цеди „до дупка”, гърдите получават сигнал, че тази кърма е неонходима и продължават да призвеждат „на макс”.
При теб как е положението, бебето успява ли да изсуче гърдите така, че те да не се напрягат между храненията? Или се налага да цедиш за облекчение?

# 498
Здравейте на всички!!!

Честито бебче на Pile76!!!

Честито бебче на emi1978!!!
NKl,аз Ивайла я изкарвам по за час-два на ден,но не давам на никой да ѝ се вре,както и вкъщи гости не приемам,освен бабите веднъж седмично.Даже вчера свекъра ме пита кога ще си ходим досело,казах му чак лъм 20.10.Нека малко да дръпне,пък тогава по пътищата.

Аз разбрах как да отслабна:с хронично недоспиване Laughing.Ивайла от няколко дни спи по-малко и аз не мога да легна да си отспя.Тази сутрин вече бях като ударен самолет. Crazy.Май че имаме леки колики,ама не съм много сигурна.

Лек ден на всички!!!

# 499
mixilena, ако нямаш против, ще отговоря и на теб вместо Айла.
Може би съм пропуснала, но моля те кажи ми пак – какви са притисненията ти, за кърмата ти е малко? Как са бройките памперси и наддаването (ако сте ходили на контролно мерене)? Повечето майки намират за удобно да организират хранене и цедене по следния начин – кърмят от двете гърди и след като бебето заспи, доизцеждат, като запазват кърмата евентуално за добавка на следващото хранене. Така цялата процедура се върши наведнъж и отива по-малко реме, пък и майките са спокойни, че няма да изпаднат в ситуацията току що да са изцедили и бебето да се събуди.

П.П. Нещо странично от кърменето ще споделя - като прочетох какви приблеми имате с акането и уригването, направо се върнах две години назад  Simple Smile. Моето дете също много трудно акаше (въпреки, че акитата бяха редки) и въобще не искаше да ака в памперса. Всяка сутрин ме будеше в 5 часа да акаме Crazy Свалях памперса и му сгъвах коленцата към коремчето, това му помагаше. Понякога даже го изаквах над мивката, като го хващах неговото гръбче опряно в моя корем, а с ръцете го държа за свивските на коленете, дали ме разбра?
Виж за уригването няма да мога да помогна, аз така и не му "хваннах цаката"...

# 500
NKl, напълно те разбирам – недоспиването сигурно е най-голямата трудност на първите месеци!
Някъде в темата назад беше споделила, че имате кантарче. Колко е качило бебето до сега? Ако бебето си наддава добре и понеже виждам, че сте почти на месец, ми се струва, че можеш да опиташ за ден-два да го оставиш сам да се събуди нощем и когато това стане, да го нахраниш. В тези дни следи как бебето наддава, като го мериш голичък по едно и също време на денонощието. Ако всичко върви ок и бебока си наддав,а може да запазите новия си режим.
Бих те посъветвала за сега да не бързаш да махаш нощното кърмене. То е много важно за лактацията, защото пролактинът (това е хормонът, отговорен за синтезирането на кърмата), е в най-пиковите си стойности именно през нощта (в малките часове от 2 до 7), т.е. нощното кърмене е най-лесният начин за стимулиране на количеството. Освен това бебенцето е още малко и има нужда от храна и през нощта. То има огромната задача да удвои килограмите си за шест месеца, представи си колко калории са му нужни за това.
Много често бебетата сами си оформят по-дълги пазузи през нощта, това обикновено става през 2рия или 3тия месец. Може да изчакаш още малко и да видиш дали и твоето бебе няма да бъде от спящите.
До тогава има няколко начина да се понаспиш. Не съм сигурна при вас какво е положението, беше писала назад, че бебето посуква, но как се храните основно – на гърда или от шише?
Ак кърменето е от гърда, може да се поупражнявате в легнала поза, така ще ти е по-лесно нощем и ще си почиваш повече. Много помага и ако бебето е някъде наблизо, най-добре до теб (на легото или неговото легло залепено до твоето).
Ако се храните с шише и има кой да помага, можеш да помолиш някой да те замести за самото хранене, а ти през това време да си почиваш. Ако пък вечерта имаш повече изцедена кърма, може да проспиш едно нощно хранене и така ще ти се съберат повече часове сън. Ако прескачаш цедене през нощта е добре да обърнеш вниамние как се отразява това на количеството кърма на седващия ден.

# 501
fata_morgana пий чайче аз утре влизам докторката стои и се чуди снощи как с тези контракции , не съм родила а аз още по некомпетентна стоя и си викам  newsm78 аз от каде да знам !!!!! Hug Теб кога ще те приемат ..не ти ли казаха колко ще изчакате.Мъжа като ме води знае, че ще го гоня за  luvbed (само с неговия простатин или простин , ми се изглажда шийката)  Joy , а и има ефект защото утре ще се размина с хапчето и направо на системи, ако не реяши момата днес да излиза  newsm78

# 502
Доки каза на 30 да отивам, ако дотогава не съм се разраждала Simple Smile И ние днес поработихме за изглаждането  luvbed , да видим ще има ли ефект...

Palmirka, стискам ти палци скоро да мине всичко по възможно най-лекия начин и да се похвалим и ние най-после!

# 503
Secret girl, теглих бебето последно вчера, но с дрехи и беше около 3900 кг,а ни изписаха 2945 кг. Мисля,че добре наддава, каква гушка и коремче е направил  Mr. Green През деня се храним различно, обикновено сутрин е доста гладен и му давам да сучи, защото е едоста изгладнял и не се мотае  Laughing , вече към обяд и вечерта му давам от шише, а на нощното хранене пак го слагам да сучи,защото аз подремвам през това време  Mr. Green .Сега сме само 2-мата с таткото около бебето,а се налага таткото да се наспива поне малко,за да може да работи и няма кой да ми помага особено в момента,затова сънят ми е важен, но засега ще пробвам да направя нощното хранене когато бебето си го поиска. Таткото отида да спи в хола на дивана  hahaha, така че с бебко се разполагаме на цялата спалня  Mr. Green  Ще изчакам наистина да видя как самото бебе ще иска да му е режима, но като го знам каква малка ламичка е, едва ли ще мине без ядене нощем.

# 504
  • в мечтите си
mixilena, ако нямаш против, ще отговоря и на теб вместо Айла.
Може би съм пропуснала, но моля те кажи ми пак – какви са притисненията ти, за кърмата ти е малко? Как са бройките памперси и наддаването (ако сте ходили на контролно мерене)? Повечето майки намират за удобно да организират хранене и цедене по следния начин – кърмят от двете гърди и след като бебето заспи, доизцеждат, като запазват кърмата евентуално за добавка на следващото хранене. Така цялата процедура се върши наведнъж и отива по-малко реме, пък и майките са спокойни, че няма да изпаднат в ситуацията току що да са изцедили и бебето да се събуди.

П.П. Нещо странично от кърменето ще споделя - като прочетох какви приблеми имате с акането и уригването, направо се върнах две години назад  Simple Smile. Моето дете също много трудно акаше (въпреки, че акитата бяха редки) и въобще не искаше да ака в памперса. Всяка сутрин ме будеше в 5 часа да акаме Crazy Свалях памперса и му сгъвах коленцата към коремчето, това му помагаше. Понякога даже го изаквах над мивката, като го хващах неговото гръбче опряно в моя корем, а с ръцете го държа за свивските на коленете, дали ме разбра?
Виж за уригването няма да мога да помогна, аз така и не му "хваннах цаката"...

Мерси много за отговора!!!  Hug
Притеснявам се защото малката суче и от двете гърди,докато ги изпразни,и съотвветно започва да се ядосва,защото  евсе още гладничка.Та затова питах.Правя всичко за повече кърма,но нещо не се получават нещата. Sad
Иначе имаме по 4 пълни памперса,и доста напишкани.Но пояснявам,че когато не й достига кърмата я дохранвам с Лактана Био  Sad Про ooooh!то гл ooooh!дна не мог ooooh! да я оставя...

# 505
alximika,Мирка благодаря за инфото за спрея  Hug Мисля,че леко му е запушено нослето на малчо,защото леко прихърква и диша по-тежко.Дали този разтвор ще помогне? Ако е настинал какво мога да правя,предвид,че е толкова малък  Confused

# 506
vany666, най-добре да го види лекар, ако е настинал. На нас ни изписаха за нослето Тонимер - 6,7 пъти на ден по 1 впръскване и Тобрекс  (какпки за очи, но ние с клечица за учи ще промиваме нослето с тях и още някакво лекарсто, което ще ни го приготвят в една аптека направо,не се продава готово,както и да му давам по 1 ампулка витамин Ц на ден от по 200 мг да пие и най-важното да яде кърма. Ако можеш да му даваш тези дни,докато е настинал е най-доброто,което можеш да направиш, дори и по малко да е - колкото толкова, но по-добре от нищо, ако разбира се,се чувстваш добре,защото помня,че беше писала,че имаш някакви проблеми и това се е отразило на кърмата и на стомахчето на бебето.

# 507
  • София
mixilena колко кърмения имате за денонощието и правите ли по-голяма пауза някъде? Общо колко АМ даваш за денонощие?

# 508
NKI благодаря за отговора  Hug Надявам се твоя бебок бързо да оздравее  Peace Отново се кърмим с малчо,но се и дохранваме.Е все пак е по-добре отколкото само на АМ.Мъжа ми сега купи спрея Диснемар и после,ще го пробваме.Виждам,че бебко има сополки но са по-навътре и с тупфери не мога да ги извадя  Tired

Имаме и един друг проблем мами  Embarassed Ади не иска да пие вода  Confused Чувала съм от други мами,че не сме  единствени и се чудя какво да направя за да я пие  newsm78 Едно момиче ми сподели,че дава на нейния малчо вместо чиста вода запарка от лайка.Само така го прилъгва иначе не става,но детето и е на 8м. а ние сме на дни.Дайте съвет ако сте се сблъсквали с това  Hug

# 509
  • В царството на мечтите
Здравейте тази вечер бебка ме изненада много приятно/ чак се притесних/ като не се събуди изобщо. Спинка до към 7 и 15 и реших че ще я будя да я нахраня и сменя памперса. Хапна милата много мъничко и пак заспа, ноооо към 8 и 30 като ревна че е гладна няма успокояване.
Много ми е интересно през деня иска много да яде особено към 15-16 и след това иска на 1 час да яде ама вечер нямаме такива проблеми спи си много добре.
Не знам колко е наддала, защото сме на консултация чак на 07.10, ама като гледам как израства дрешките съм доволна от нея  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт