Отговори
# 600
  • София
Здравейте мили мами!
Честито на всички, които вече гушкат своите бебенца! Да са ви живи и здрави!
Успешно и леко раждане на всички, на които това им предстои.
Моята малка Алекснадра днес става на 2 седмици. Преди 10 дни се прибрахме вкъщи, но лудницата е пълна и нямам време да влизам във форума.
Aila, моля те, помагай! Имам ужасен проблем с кърменето. Не мога да разбера кога детето се е нахранило и имам чувството, че я оставям гладна. Често пъти след кърмене детето остава неспокойно, върти глава отваря устичка, търси още да суче, яде си ръцете неистово, дращи си лицето, плаче и не може да заспи. Това продължава известно време докато не и дам да суче още малко от другата гърда (т.к. тя обикновено изпразва едната гърда до край) или и дам от шише изцедена кърма или АМ. За съжаление успявам да изцедя само сутрин по 20-30мл, които не стигат и за едно дохранване. И така борбата е да дохранвам или не и то с какво. Понякога изяжда и двете гърди и пак не и стига. Тя заспива по време на хранене, но след като се оригне и я сложа в креватчето вместо да заспи се разсънва и започва отново да търси. Понякога отново я слагам на гърда и тя пак заспива и това се повтаря и потретва в продължение на час и половина-два, че даже и до времето на следващото хранене. Ако я дохраня с АМ тя го изсмуква жадно, после се дави, хълца и/или повръща, накрая заспива омаломощена и си пропуска часа за следващото хранене. После отново се събужда озверяла от глад и това продължава до безкрай... Притеснявам се и дали пък не бъркам глада с нещо друго и дали не и товаря стомахчето с това дохранване. 
В комбинация с коликите нещата станаха още по-тежки. Не знам как да я успокоя! Просто ще полудея!!!
Тя се роди 2850, сега е около 3 кг. Кърмя я 6-7 пъти на ден, на поискване, но тези дохранвания продължават с часове и на практика се оказва, че похапва по 10-тина пъти на ден. Пълни памперсите и ака почти след всяко хранене, но ако я оставя гладна и не я дохраня пропуска акането.

Моля те, кажи ми какво мога да направя!

Доколкото разбирам е родена 2850 съответно е спаднала да кажем някъде до около 2700, а в момента на две седмици е 3 кг. Наддала е 300 грама за десетина дни което прави по 30 грама средно на ден, което е точно и средното наддаване за денонощие. Не успях да разбера дохранваш ли с АМ и ако да с колко за денонощие?
Цитат
Това продължава известно време докато не и дам да суче още малко от другата гърда (т.к. тя обикновено изпразва едната гърда до край) или и дам от шише изцедена кърма или АМ.
  Както писах и по рано започни стандартн на всяко хранене да и предлагаш и двете гърди. Стреми се да имаш поне осем кърмения за денонощие, като струпаните кърмения в рамките на един, два часа ги броиш като едно кърмне. Като изсуче едната гърда хубаво може да я оригнеш и една тогава да и предложиш и другата. Следи да суче активно, като започне да заспива опитай с компресията на гърдата, притискаш с ръка гърдата в основата и задържаш, обикновенно потича отново и тя отново почва да гълта. Като спре да суче и по този начин, направо си местиш на другата гърда. Нормално е вечер да ти се случи да местиш няколко пъти малката от едната на другата гърда, докато накрая заспи. Както и колежката е писала напълно нормално е да има струпване на кърмения вечер. Имате ли по-голяма нощна пауза? Много често при по-голяма пауза нощем, кърмата е недостатъчно денем, дори да има повече кърмения и тогава най-лесно се решава проблема с включване на едно нощно кърмене или изцеждане.
   Съвета ми е просто да се водиш по бебчо, ако ти се струва че е гладен винаги предлагай и втората гърда или го кърми няколко пъти в рамките на 1-2 часа. Намери си удобна поза и си почивай докато кърмиш. Първите няколко седмици са най-трудни, тогава се регулира млякото и се напасвате с бебчо, той се учи да суче, а ти да кърмиш, но постепенно нещата се нормализират и ставта по-лесни.
   Ще се радвам да отговориш за количеството добавка от АМ и изцедена кърма  с шише както и горе долу в кои часове хапвате, ако може да ги изброиш за да обсъдим кое ще е най-подходящо в твоят случай.

# 601
Гала и аз сама къпя Матея и напоследък нещо не ми се получава. Имам чувствого, че или ще я удуша или удавя. Вече ме е страх каго трагнем към банята.
Майчета дайте съвети как да я къпя и държа?

# 602
Gergan_ka , Гале, и аз напоследък я къпя сама, тъй като нашия татко често пътува. Rolling Eyes При нас драмата е, че не й харесва да я къпем в нейната вана и затова я къпем над голямата вана с душа, а баща й я държи за коремчето и всъщност тя гледа надолу. Така много й харесва и не реве. Та, аз съответно като тръгна да я къпя сама се оказвам с една свободна ръка и е много трудно, все ми се хлъзгаше от шампоана и ме беше страх да е я изпусна. От вчера почнах да пълня един средно голям леген (новичък е Mr. Green) и я къпя пак така, държейки я за коремчето. Разликата е, че тя се опира с крачетата в дъното и имам някаква опора вече. А главата й, в случая, е извън легена, така че няма опасност от удавяне. Mr. Green И така се къпем без рев и става много бързо. Надявам се да сте ме разбрали, че в момента ми тече една "ясна " мисъл с бебе, лежащо и ревящо в скута ми. Rolling Eyes  Laughing
Честито на новите мами, да са им живи и здрави бебчетата!
Разгледах новите снимки на бебчетата в албумчето-страхотни са!
При нас кърменето е ок. Дано наддава добре, ама съдейки по памперсите и по дебелите бузки и бутчета, явно е така.
Вече  Ема прави по-голяма нощна пауза (тази нощ спа от 12 до 6.30 сутринта), не че и аз спах непробудно. Баткото ме вдигаше на няколко пъти да пика  Confused. Ама то не може всичко да е на шест.
На нас ни правиха първата ваксина още миналия понеделник. Прие я много добре, лекарката каза, че при нея няма усложнения, но е най-болезнена за бебчето. Нашата девойка я издържа стоически. Почти не плака. Sunglasses
Коликите все така ни мъчат, нищо не й давам, тъй като не вярвам нещо реално да й помогне. Както се вика ще издържим още един-два месеца. На Ема й помага, като е в криза, лекото потупване по дупенцето. Явно вибрациите от потупването стигат и до коремчето й и я успокоява. И при Део това действаше.  Може да пробвате. Peace
Току що това дете така се изака, че се наложи всички дрехи да й сменям. Този номер го прави почти всяка вечер след хранене. newsm78. И аз мисля да пробвам друга марка памперси. Засега сме на Памперс. Имате ли наблюдения от други марки?  Знам,че се обсъждаше по-рано този въпрос, ама не ми се връща да чета.  bouquet

Последна редакция: ср, 29 сеп 2010, 23:50 от Машонка

# 603
Машонка аз съм много доволна от Либеро  Peace По-плътни са и до сега фал с тях не съм имала Либеро2 обаче ползваме  Rolling Eyes

Мами и един тъп въпрос-знам,че не е хубаво при малко бебе да се включват машинки райд против комари.Рядко влизат,но сега като се застуди си намират път гадинките-как да предпазя малкия да не го хапят  Tired Имами комарници и все се чудя от къде идват  Close

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 00:51 от vany666

# 604
Еее, браво на Палмирка   bouquet Да се възстановява бързо и да идва скоро да разказва!
Да се отчета след днешния преглед - разкритие нямам, доки каза да изчакаме до 5-ти и да отивам с багажчето направо  newsm43 Каза, че ми дава седмица, до 10 дни след термина. Чувала съм, че някои изчакват и две седмици. При мамите, които са си подминали термина как е било, бихте ли споделили?

# 605
В този ранен час ме тормози пак моята епизиотомия  Close
Въпрос към мйките с тази интервенция или съвет от тези които са ползвали спрей БИВАЦИН или ОКСИКОРТ?
Вече не издържам и се чудя какво да направя,за да си облекча състоянието  Tired
Прочетох доста и за двата спрея,но ако сте ползвали кажете впечатленията си?
Благодаря на всички ви ,че помагате със съвети  Hug В този момент това е огромна помощ за мен   bouquet

# 606
Май съм единствената луда във форума в този час на нощта.... Хора, отвреме навреме такива паранои ме гонят. Снощи малката ни направи на луди да я дундуркаме от 3 докъм сутринта, и тази вечер таткото реши да сме на смени. Приспахме я в дневната, в количката, и той остана да я пази на дивана, а аз отидох да поспя. Да, ама към 2.30 се събудих, защото гърдите ми искат бебе, а бебето спи сладко-сладко. Посъбудих я след силни душевни колебания, тя се изпръцка, и после сукна пет глътки, след което заспа. Да, ама в леглото пак се ококори. Така че, отново завършихме двете в дневната, и двамата с таткото спят, а аз будувам. Май това е последния път, когато будя заспало дете. Само бели ще си навлека така, все имам усещането че върша нещо нередно, но тя е само на 2 седмици, какви са тези огромни интервали в кърменето? По 4-5 часа, а ако я оставя, докъде ще стигнат?

На всичкото отгоре утре се уговорих със зъболекарката да ми вади един мъдрец. За целта трябва да се изцедя за едно ядене, докато се изчисти организмът ми от упойката.  Досега не съм го правила, а детето никога не е яло от биберон. Ужасно се притеснявам дали ще се справим. Всъщност, вечерта даже решихме със съпруга ми да не го вадя веднага, а да поискаме още едно мнение, но сега през нощта пак се замислих. А ако почне да ме боли? Зъболекарката твърди, че няма нужда да пия антибиотик, а ако се наложи?? AILA, ти какво би ме посъветвала?

Уф, от умора такива мисли ме гонят, че даже не ми се спи. А и с майка ми още не си говорим. Е, оплаках се едно хубаво, сега може да погледам Discovery...

Единственото хубаво от тази вечер е, че открихме един трик при приспиването. Опаковаме и ръчичките под завивките да не шават, и мацката заспива дълбоко. Иначе все ги мята неистово, и подозирам неконтролирано, и явно я възбуждат. Сега все още спи кротко....душицата...

# 607
Еее, браво на Палмирка   bouquet Да се възстановява бързо и да идва скоро да разказва!
Да се отчета след днешния преглед - разкритие нямам, доки каза да изчакаме до 5-ти и да отивам с багажчето направо  newsm43 Каза, че ми дава седмица, до 10 дни след термина. Чувала съм, че някои изчакват и две седмици. При мамите, които са си подминали термина как е било, бихте ли споделили?

аз знам че преносване повече от 4-5 дни е опасно...
дори докато бях в болницата  дойдоха 3 момичета с преносване
едното беше с 5 дни и веднага му предизвикаха раждане.
не виждам какво да се чака.

# 608
  • Sofia
Добро утро.
Честито бебече на Палмирка - много радост, здраве и щастие им желая!   bouquet  bouquet  bouquet
Ние сме на Памперс 2ка откакто се е родила и нямаме проблеми с пропускането.
При нас нищо ново - храним се и растем, мен също нещо започна много да ме боли едното зърно, какво става незнам, със сина ми нямах никакви проблеми, а сега явно не можем да намерим правилната поза с девойката, някъде имаше мисля Aila беше пуснала една табличка по колко трябва да хапват бебоците в съответната седмица, но не мога да я открия. newsm78 Вчера успях да изцедя 100мл. за да видя имам ли кърма, защото напоследък много често си хапе ръчичките милата на почти всеки час, но понякога пък откарва по 4 часа сън след кърмене, та се чудя стига ли й или не.

# 609
Palmirka, честито!! Бъдете здрави и много щастливи!    bouquet

# 610
Добро утро!!!

Честита принцеска на Палмирка,да им е жива и здрава!!! newsm51

Хайде,fata_morgana,погал,ти да си наред!!!

Giada,аз Ивайла не я будя.Тя заспива вечер към 9/9:30/10 и се събужда сутрин към 5.Ако се събуди по-рано я храня,ако не,си спя.Тя ако е гладна,си иска и реве.А и след като растат както трябва,не виждам защо да я будя.Сега яде в 5,7,към 9 и 30 пак ще е гладна,после към 11 и 30/12.Тя си наваксва,като яде сутрин по-начесто.

# 611
Палмирка, честито бебче !!!   bouquet

Машонка, ние сме с Памперс 2 и досега не сме имали никакви проблеми. А тя понякога бая ги пълни.  Mr. Green Иначе имах мостри от болницата на Памперс Примиум Кеър и бяха ужасни.

fata morgana, аз знам, че бебето се вади максимум на 8мия ден от преносването. При мен така и стана. Термина ми беше на 1.09, а малката я извадиха на 08.09. А и мен вече много ме е страх от тези преносвания след като на моя позната и почина бебенцето ден след раждането, тъй като я бяха оставили да преноси 12 дена. То накрая се беше натровило.  Cry

# 612
Добро утро, мамита!

Честито на Палмирка!   bouquet Много радост да ви носи бебчето!

Мамита, кажете как давате ДЕАВИТ-а на бебчовците. Педи ни каза след 2-та седмица да го започнем, но аз поизчаках още една. От снощи го започнахме, но преди всяко ядене ли го давате вие?

Ще ви помоля и да споделите за погачата, която правите на бебчовците. В нашия край не се прави такова нещо. Четох из форума доста неща. Моля ви да споделите има ли значение на кой ден се прави и дали преди или след 40-я? Нашият 40 ден се пада в сряда, а съботата преди това е сватбата на брат ми. Та си мисля не може ли да стане по-предната събота, т.е. на 29-я или 30-я ден  newsm78 Нямаме такава традиция при нас, но на мен ми се иска да спазим това с църквата и да раздам пита на близките - само това, защото и без това никой не е чувал за питата  Tired

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 10:10 от bless_girl

# 613
Здравейте пак,
При нас пак има проблем.
Матея е само на кърма, а от известно време имаме проблем с акането. Напъва се, почервенява цялата, пъпчето й изкача и все не може да се изака. Преди акаше във всеки памперс, сега не. Мисля, че яденето й стига, ако съдя по наддаването засега, а по повръщането, което при нас е неизменно.
Незнам какво да правя да помогна на детенцето си, така се мъчи, че чак мен ме боли.

# 614
Мами, давате ли Вигантол или минахте на Деавит??

Общи условия

Активация на акаунт