Отговори
# 615
Герганка, това с акането ,според мен е нормално ,защото и Дария пълнеше всеки памперс, изведнъж спря и ходеше по един- два пъти за около една седмица, после пак си почна нормално,като аз между временно хапнах малко домати. и после пак си започна да ходи нормално.

А пък бебка сега е решила ,че ще се затрива и яде през час-два  #Crazy - в някакъв период ли е ? - не я знам, но чак не ми стига кърмата ( май - това само си го мисля) .бях чела в една статия,че детето така си подготвяло лактацията за по-голямо производство ,ама дали е това ?  newsm78  newsm78  newsm78 ,но твърдо реших да пия чай, определено не и стига в момента кърмата

gala., тази болка, която споделяш, само по време на кърмене ли я има? Има ли нешо видимо променено, само на едно място ли е?

Да, само по време на кърмене е  и е като протрито мястото ,но бебка не захапва добре и сигурно е от това,въпроса е ,че се мажа с лансинох,но не помага и се чудя дали да се намажа с гермастан?

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 10:41 от gala.

# 616
  • София
gala. да около 40 ден е единият скок в растежа. Просто си и давай да суче винаги когато иска и след няколко дни отминава - Лактационна криза

# 617
gala. да около 40 ден е единият скок в растежа. Просто си и давай да суче винаги когато иска и след няколко дни отминава - Лактационна криза

аз я прочетох няколко пъти статията,но това което ме притеснява е ,че принципно усещам как ми идва кърмата ,защото доста ме боли и като яде,чак в гърба нещо ми се дърпа, но от вчера не усещам изобщо нищо  newsm78 - нито боцкането,като идва,нито дърпането в гърба и за това реших да пия чай.

# 618
Aila как да увелича кърмата си? Моето бебче е на 23 дни и миналата седмица бяхме на консултация и лекарката каза, че не е наддал достатъчно. Трябвало да изяжда по 100мл на всяко хранене. Аз 3 пъти пробвам да се цедя и после да го нахраня от шише, за да проверя колко кърма имам,но с много зор повече от 60-70 мл немога да изкарам.Калоян си спи,след всяко хранене,дори някой път и по 4 часа,много е спокоен,пълни си памперсите добре. Аз ли да си купя нещо да пия , незнам какво да правя  Sad

# 619
  • София
  Чая няма да ти навреди, но интензитета на това боцкане и усещането при слизане на кърма, намалява сериозно, особено при установена вече лактация и омекнали гърди. Следи по скоро дали бебчо преглъща и памперсите, та се много добър показател дали хапва достатъчно  Simple Smile

# 620
Привет и от нас Hug
ПАЛМИРКА ЧЕСТИТА ТИ ПРИНЦЕСА,бъдете здрави и много щастливи,на мама бързо възстановяване  bouquet

Ние вчера бяхме на консултация,пишльото е надал за 15 дни от изписването 620гр и е дръпнал със 3,5см.Много съм доволна,че въпреки мързеливото му сучене(сестра му ме изпразвше за 5 мин,а той цокне,заспи...след 20 минути пак ooooh!,но ще го вкарам в релси Mr. Green) надава така добре(аз имах други очаквания Rolling Eyes).

Gergan_ka,ето в тази поза Влади се чувства най-добре за сега.И аз го къпя сама,е понякога давам на тати да го изплакне с чиста вода,но ще му го поверя за цялостно къпане чак след 9-10 месец.Много съм недоверчива BlushИ на нас още не ни допада седенето по гръб в банята.Както се вижда на снимката съм подложила и кърпа,така не пряк допира с пластмасата и му е по комфортно. Peace

Ние пак се местим,т.е. вчера на всичката лудница се преместихме пак.Сега сме в тристаен,че в предишния ни беше тясно(и много студено,север,ама като го избирах лятото на 40гр жега и бремени хормони Outta Joint),а и двете деца много трудно заспиват в една стая.Мая си е свикнала сама да заспива,а сега се глези и иска на ръце Mr. Greenкато брат си.Сега сме на 6 етаж с уникална гледка към Витоша.Тази сутрин като си отворихме очите беше вълшебно Heart Eyes

Та това е от нас,ле ден на всички и на мамите 2в 1 леко раждане Hug

# 621
alximika, честит ви нов дом!   bouquet  Разбирам те за гледката. И ние така се будим и наистина е невероятно!  Mr. Green

# 622
  • Пловдив
Мамита, кажете как давате ДЕАВИТ-а на бебчовците. Педи ни каза след 2-та седмица да го започнем, но аз поизчаках още една. От снощи го започнахме, но преди всяко ядене ли го давате вие?

Ще ви помоля и да споделите за погачата, която правите на бебчовците. В нашия край не се прави такова нещо. Четох из форума доста неща. Моля ви да споделите има ли значение на кой ден се прави и дали преди или след 40-я? Нашият 40 ден се пада в сряда, а съботата преди това е сватбата на брат ми. Та си мисля не може ли да стане по-предната събота, т.е. на 29-я или 30-я ден  newsm78 Нямаме такава традиция при нас, но на мен ми се иска да спазим това с църквата и да раздам пита на близките - само това, защото и без това никой не е чувал за питата  Tired
Здрвейте мами Simple Smile
В момента и двамата бебоци спят, та влизам набързо тук да попрочета...
Честито на всички нови мами, които гушкат сладките си бебчета!
За питата.Ние я направихме точно на 40 ден.Бяхме се уговорили с попа за точен час.В църквата отидохме аз, бебетата, каката и двете баби.Всяка баба беше омесила пита.Носи се и някакво дарение на Богородица.После аз взех в ръце двете деца и попа пя молитвите:представи отрочетата на Бог, а мен пречисти,защото тези 40 дни сме били нечисти Simple SmileСлед това им купихме гривнички с мъниста и малко кръстче.Раздадохме питките около църквата и на съседи и оставихме за в къщи.После в къщи дойдоха лели, стринки и братовчедки и пак седнахме /само жени се събират и носят подарци за бебетата, а за майката сладко/.Хапнаха погача, бонбони, газирано, поговорихме си и така... След 40 ден бебетата вече не са новородени, а бебета Simple Smile
За Вигантола, аз от 2 дни го спрях, като прочетох, че производителят си е изтеглил всички партиди.Това не се прави, ако няма основателна причина!Днес ще взема Диавид и ще давам него.
Това е от мен Simple SmileИначе, ядем, ревем, растем... от всичко има.Аз вече съм сама, без помощници.Трудничко е, но не се оплаквам Simple Smile
Да сме живи и здлави Simple Smile!!!

Последна редакция: чт, 30 сеп 2010, 11:21 от ilik123

# 623
alximika, честит ви нов дом!   bouquet  Разбирам те за гледката. И ние така се будим и наистина е невероятно!  Mr. Green

мерси  bouquet

Между другото,аз живея на павлово и ако има някоя мама на близо може да побутаме колички заедно някой път. Grinning
Качих и аз малко снимки в албума.Съответно и разглежадах,разкошни са всички Heart EyesДаниелка, вие колко коса имате...много е сладка Диди Heart Eyes
Mирка, от вас струи страхотно щастие,а каката е прелестна как гледа бебчо на една от снимките Heart Eyes

# 624
Палмирка, ЧЕСТИТО!
Да сте живи и здрави!
  bouquet

Alximika, ЧЕСТИТ ви нов дом!
  bouquet

Vani666,
аз ползвах Оксикорт и съм доволна.
Ако искаш ще ти пиша на лични, че и при мен бяха едни сложни процедури  Cry

# 625
  • у нас
хей и аз съм тук- да не ме забравите. Crazy

почти нямам време да ви наглеждам, а сега като ми започна и държавния стаж е просто....

ядем много лакомо, чак се задавя милата, растем и така...
честито на новите мами и добре дошли в отбора на недоспалите Mr. Green

хайде стига от мен- хубав ден  bouquet

# 626
честито бебче на палмирка! само усмивки да ви носи

АИЛА моля за съвет. От вчера малката е ужасно неспокойна, хапва за 7-8 минути, след което тотално отказва и заспива, слагайки я в кошарката започва неистов рев, давам пак да яде и така няколко пъти докато накрая заспива на гърдата и не преглъща, а ме ползва за биберон, слагам я пак в леглото и пак неистов рев. Страх ме е да не я сложа на гърда, за да не остане гладна, а и нали може да е една от онези кризи  newsm78 От друа страна не искам да свиква да спи на гърдата.

Вани 666 оксикорта би трябвало да ти помогне, стискам палци бързо да се оправяш, че много се изтормози

алхимика честит ви нов дом, само радостни моменти в него ви желая

# 627
Gerito85, честит първи месец на Сияна!
Да ви е жива и здрава, весела и засмяна!

bouquet

# 628
Мами, да ви се отчета и аз от прегледа днес  Simple Smile - правим цял месец. На консултацията я притеглиха, измериха и й биха ваксина. Наддала е момата с 1,5 кг  Mr. Green , пораснала е с 4 см (сега е 5,100 кг и 55 см. ) (пу пу пу да не й е уруки, че напоследък само се притеснявам, че не й стига кърмата  Mr. Green ). Изписаха ни Вигантол, но както знаете засега няма внос, след два месеца щяло да има по аптеките, добре че си имам едно шишенце  Sunglasses , така че започвам да й давам от утре.
Момата ми много слуша днес (пу-пу), спинка си навън, даже си хапна на повече от 3 часа, което беше направо невероятно, при положение, че ние си ядем на 2 - 3 часа (че и на по-често понякога). Иначе на консултацията ни казаха да съм й спирала нощното кърмене (което няма да стане, освен ако тя не желае  Wink ), но все пак педиатъра да си каже каквото знае. Питах за направление за ортопед, при което доктора каза, че не е длъжен да дава, но ни насочи къде да идем на частно  Mr. Green (даже е добре сега да я заведем или на четвъртия месец).
Такива работи при нас, дано да ми слушка повече момата, като днес, че само се изнервям допълнително.
Честито на Палмирка. Да й е жива и здрава дъщеричката!

П.С: September 2010, мерси   bouquet Писали сме едновременно  Wink

# 629
Здравейте на мамите и на тези които са още 2в1 Hug

Не съм писала доста дни попрочитам отгоре отгоре , че не ми остава много време. Ние с бебка сме добре, расте мънинкото човече вече така понапълни бузките, последните няколко дни вечер ми беше доста неспокойна защото трудно акаше, не е запечена обаче голям зор цял ден се пъне милото и като успее да свърши работата една доволна усмивка Grinning Давах и до онзи ден чай от копарено семе, но го спрях защото и образува много газове и сега е ок. От два дни аз пия чай от мента и незнам дали си втълпявам, но определено и действа добре на коремчето и комбинирано с БиоГайа-та пу пу пу Rolling Eyes Вчера успях да запиша час за ортопед чак за 25 ноември, тука във Варна има само двама детски ортопеди и явно имат доста пациенти Shocked

Giada- Отоносно това с пристягането на ръчичките е наистина много вярно, че се успокояват, още като бяхме в болницата със Сияна едната вечер много плачеше и аз се притесних и извиках едната акушерка да види какво става и тя и пъхна ръчичките в ританките и наистина се успокои, та тази жена ми обясни, че като шават с ръчичките и се стряскат.
За храненето и събуждането да ти кажа изобщо не я будя когато се събуди тогава вечер като я накърмя в 12ч. ми се събужда в 5-5.30ч. иначе през деня различно  единия път на 2 часа огладнява другия на 3часа някой път на 4-ри и така и си се храни и си наддава много добре така, че няма какво да го разбутваш детето поне аз така мисля.

vany666- За Оксикорт знам че много добре действа на мен една приятелка ми го препоръча ама при мен вече беше поотминало всичко и ме понаболяваше по мъничко. Ако още не успяваш да си сядаш на Д-то надуй един плажен пояс и сядай на него аз без него никъде не мърдах, удобно е защото точно там където са шевовете не се налага да сядаш мястото остава в дупката. Успех Hug Аз все още имам шевове и сега на 5-ти съм на контролен и ще кажа да ги махат писна ми да ми опъват #Cussing out

Машонка- И ние сме с Памперс 2 и някой път да ти кажа се случва да пропуска особенно когато се наака стабилно.

bless_girl - За Диавита аз знам, че се дава една капка на ден, а не преди всяко хранене! Аз за сега не давам защото нашата педиатърка каза специално за Диавита да не и давам имало витамин А в него и нещо неможах да разбера какво ставало.

Честито на новите мами! Да са им живи и здрави, а на мамите бързо възтановяване

Общи условия

Активация на акаунт