Колко качихте през бременността и колко големи се родиха бебетата ви?

• 86 758
  • 320
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Забременях 48 кг., родих 76 кг., децата бяха 2350 и 2400 - 35 г.с. + 1 ден. Имам още 12 кила за сваляне.

# 181
  • Стара Загора
Забременях 60, влезнах да раждам 85. На третия месец си бях отново 60. Децата са родени  2300 и 2600.

# 182
Забременях 52 родих 70 бебетата бяха 2250 и 2600 родени на 36 навършена седмица.

# 183
  • TX
38 г.с Криси 3,620 а Вики 3,230 и двете на 49 см. секцио, но сега са дребоси и хърбавелки

Еха-а-а, май ще станеш рекордьор в анкетата  smile3501 Как се "отглеждат" толкова големи бебета?

Имаш ли нещо против да отговориш и в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=526905.0
Ето ме и тук.
При мен  с мацките беше втора бременост започнах от 67 кг (наследство имах от батето с него качих 30, които не можах да смъкна) наддадох максимум в 33 г.с до 90 кг., но после в следващите 5 седмици спадах аз, докато те растяха ( като хапнех нещо и киселини зверски - стомаха ми беше много притиснат от корема). Сутринта преди да ме сектират вече бях 86. тъй че равносметката е19 кг от началото до финала.
Забременях без стимулации или каквато и да било намеса декември бях на 26г, а ма 27 бях многодетна (малко като от етноса). Еднояйчни са и нямаме генетична обусловеност.
 Децата бяха здрави, дори имаха "гривнички" около китките и трапчинки на лактите. Сега са пъргавелки хубавелки

Около третата им годинка си стигнах 57 кг, но пак качих  Embarassed

Последна редакция: пт, 09 мар 2012, 21:58 от Murka

# 184
  • София
  Мурка и аз така станах многодетна мама на 27 г, но при мен каките са родени на 24 г, а малката когато бях на 27  Simple Smile Поздравления за идеалните кг на близначките  Simple Smile

# 185
Забременях около 46 кг. при ръст 164 см.До края на 3 месец стигнах до 43,5. Към края на 4 си възстанових килцата и започнах нагоре,качвах по 4 кг. на месец ,но въпреки това родих по-рано.Стигнах до 60 ,родих естествено първи ден 33 г.с..момче-1650 и момиче-1300.От болницата излязох 50 кг.Докато кърмех през първата година килограмите ми варираха между 50-52.

# 186
  • София
Забременях около 52 кг., в болницата влязах на 87 кг. Родих в 32 г.с. навършена, бебета 1680 и 1750. Свалянето направо ми взима здравето в момента Simple Smile Иначе от болницата излязох 77 кг., 168 см. И дори и тогава не бях дебела.

# 187
Забременях 57кг, като отидох да раждам 72кг , - т.е.качила съм за тези месеци 15кг.
Децата се родиха едната госпожица -2 420 , а другата 2 360кг - в 35 г.с. и 4 дена .
Може би щях да наддам още килограми ако бях родила малко по късно.

# 188
  • Варна
Забременях около 60 кг - бях качила последните месеци тъй като имах 2 неуспе6ни опита в рамките на 5 месеца. Качих 25 кг, а от болницата излязох с 10 по-малко. Хрисито се роди 1840, а Катито 1850 по 44 см и двете 1 месец преди термина.
Все още имам да свалям 15 кг 2 месеца по-късно. Да отбележа, че не кърмя.

# 189
Малко съм извън темата, защото още съм бременна. Не видях нито препоръки, нито бременни с поднормено тегло. Забременях 37 кг при ръст 155. До 20 г. с. съм напълняла с около 4 кг (само на корем). Бебетата се развиват нормално според седмицата си (едното започна да изостава малко). Нямам нито място, нито желание да се "тъпча" насила. Освен това съм на легло и с лекарства за задържане и храносмилателните проблеми не ми позволяват да поглъщам по-големи количества. Опитвам се да хапвам по 5 пъти на ден и гледам да не се притеснявам въпреки натякванията на близки и познати.

# 190
  • София
  Eто тук има препоръки за наддаване в зависимост от боди мас индекса, тоест съотношението ръст тегло. При теб със сигурност е към групата с поднормено тегло. - http://www.storknet.com/ip/reproductive_years/pregnancy/weight_gain_intro.html
  Ето тук е и графиката за наддаването при жени бременни с близнаци с поднормено тегло - http://www.storknet.com/ip/reproductive_years/pregnancy/p_twins_low.html
  Лилавата линия е най-ниското към което да се стремим, а зелената е горната граница, към която да се стремим.
  Тъй като е в паунди, коефициента е     1 pound = 0.45359237 кг. От тук може директно да въвеждаш кг или паунди, за да ги конвертираш.
  За двайсти триместър е 15 паунда, което е около 6,8 кг препоръчително наддаване. За около 37 гс е 40 паунда или около 18 кг наддаване поне. Може да забележиш, че точно след около 15 гс, наддаването трябва да стане доста по-сериозно, отколкото първите седмици и да се запази с постоянни темпове до раждането.
  Нормално е и повечето близнашки майки трудно хапват големи количества, като неразположението и проблемите не помагат, но може да опиташ да хапваш по-начесто по-помалко. Стреми се по възможност храните, които приемаш да са с по-висока енергиина стойност, а не празни калории, ако но може да поемаш по-големи количества.

Тук не е често срещано, но масово в чужбина при майки с тттс (eднояйчни близнаци, при които плацентата не е поделена поравно) проблеми, лекарите съветват и ежедневен прием на протеинови шеикове, което да гарантира добро тегло на бебенцата при по-ранното раждане, което почти винаги се налага при тях.

# 191
  Eто тук има препоръки за наддаване в зависимост от боди мас индекса, тоест съотношението ръст тегло. При теб със сигурност е към групата с поднормено тегло. - http://www.storknet.com/ip/reproductive_years/pregnancy/weight_gain_intro.html
  Ето тук е и графиката за наддаването при жени бременни с близнаци с поднормено тегло - http://www.storknet.com/ip/reproductive_years/pregnancy/p_twins_low.html
  Лилавата линия е най-ниското към което да се стремим, а зелената е горната граница, към която да се стремим.
  Тъй като е в паунди, коефициента е     1 pound = 0.45359237 кг. От тук може директно да въвеждаш кг или паунди, за да ги конвертираш.
  За двайсти триместър е 15 паунда, което е около 6,8 кг препоръчително наддаване. За около 37 гс е 40 паунда или около 18 кг наддаване поне. Може да забележиш, че точно след около 15 гс, наддаването трябва да стане доста по-сериозно, отколкото първите седмици и да се запази с постоянни темпове до раждането.
  Нормално е и повечето близнашки майки трудно хапват големи количества, като неразположението и проблемите не помагат, но може да опиташ да хапваш по-начесто по-помалко. Стреми се по възможност храните, които приемаш да са с по-висока енергиина стойност, а не празни калории, ако но може да поемаш по-големи количества.

Тук не е често срещано, но масово в чужбина при майки с тттс (eднояйчни близнаци, при които плацентата не е поделена поравно) проблеми, лекарите съветват и ежедневен прием на протеинови шеикове, което да гарантира добро тегло на бебенцата при по-ранното раждане, което почти винаги се налага при тях.

най-вероятно втори имаш предвид. аз пък си мисля, че в нейния случай и празните калории не са грешка  Wink въпроса е какво изобщо успява да поеме и задържи и да се концентрира именно в тези храни. щото е препоръчително разнообразното хранене, но ако не задържа плодове примерно по-добре да яде това, което задържа и колкото се може по-често

# 192
Много ви благодаря за бързата реакция и ценната информация - изчислих за мен 5.9 кг. Като имам предвид приблизителното измерване на различни кантари, надявам се да се доближавам, но и обещавам да се постарая още  Wink
За щастие задържам всичко, но ми се струва, че проблемът е доста забавен метаболизъм и газове, които водят до болки Sad

# 193
  • София
  За 20 гс съм имала в предвид. Но и в линка изрично си пише, че информацията е само ориентировъчна и е важно да се обсъди наддаването и храненето с лекаря.

# 194
Yula , на първо място лека и успешна бременност!   bouquet
И аз смятам, че е редно да обсъдиш с лекаря си въпроса за наддаването в предвид ниското стартово тегло, с което си започнала бременността и то с близнаци. Ако имаш проблеми с храносмилането евентуално потърсете и решение за тях, за да можеш да се храниш по-пълноценно. Белтъчините са особено важни при многоплодна бременност, наблягай повече на тях - месо, риба, сирене... Айла ти е споменала дори за протеинови шейкове, можеш да попиташ лекарите и за това.  В момента не е важно просто да наддаваш и да се храниш, трябва да го правиш за трима  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт