Дискова херния - 1

• 218 632
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Желая Ви много Любов, топли зимни нощи и Весели празници!
Онова, за което мечтаем, рядко е между коледните подаръци…
Понякога то се оказва само на ръка разстояние от нас,
но за да стигнем до него, трябва да направим поне една крачка…
Да я направим!
На Коледа стават чудеса…

# 346
Весели празници.    Ето една доста весела молитва за празниците. Оче наш ти ,който си на Невето....Понеже живота е доста гаден и смятам да му друсна една стограмка,нека тежкото ни пиянство и махмурлукът след това да бъдат в твоя чест...Наздраве и амин..............

# 347
Миналата година не знаех какво е това дискова херния и че съществува такова нещо. Знаех само понятието дископатия. Неврологът ми даде направление за рентген, лекарства и физиотерапия

След кратко подобрение влошаването продължи. Отново на невролог. На въпроса ми за скенер или ЯМР отговорът беше - нямала съм нужда, правело се преди операция. (Как ли се разбира според него тогава дали си за операция).
Понеже имах наложен бан не съм влизал тук отдавна, но тази вечер реших да погледна темата, прочетох поста ти и понеже бан-а е изтекъл не се сдържах да коментирам. Поста ти всъщност идва в подкрепа на моите препоръки тогава към rozali да се обърне направо към неврохирург вместо да си губи време и пари с посещение при невролог. Естествено веднага имаше реакции от съответните "специалисти" и бях обявен за некомпетентен (всъщност е така, но се радвам че нямам тяхната "компетенция"). Не само ти не знаеш (не си знаела) какво е това дискова херния. Повечето невролози в България говорят за дисковата херния като тинейджъри за секса - много са чели и много са учили, но никога не са го практикували. Защо нямаш нужда от ЯМР или скенер и защо се прави преди операция!? Отговорът е защото и да ти направят те не могат да го разчетат. Добре че получаваш диагнозата на мястото където си правиш изследването, което също не им помага, защото им говори почти толкова колкото и на теб. Затова и последното нещо пък което им е в компетенцията е да определят дали си за оперативно лечение или не. Както си разбрала това с което ти "помагат" е да ти изпишат хапове - нещо, което със същият успех би направил и един неврохирург ако след направен скенер или ЯМР прецени че има шанс консервативното лечение да ти помогне (не че и да си за операция няма да се налага да пиеш хапове, но поне няма да те мотаят само с тях). Да подкрепя казаното със "скромният" ми опит при невролозите:
Невролог 1 - след проверка на рефлексите с чукчето заключва че нямам проблем с нерв, това което му описвам не било типично за подобни проблеми и ме изпраща на психиатър!?!? Shocked
Невролог 2 - дори без проверка на рефлексите отново му звучат странно оплакванията ми и са по-скоро за психиатър отколкото за него Shocked
Невролог 3 - проверява ми отново рефлексите и след като вижда че нямам болки при разтегляне ме праща на изследване - ЕМГ. Без него не можел да ми каже нищо, но в същото време ми връчва рецепта с цели 5 вида лекарства!? ShockedОтказвам да пия каквото и да било преди да се видят резултатите, а те са че уж няма проблем. Той е изненадан от резултата и ми изписва физиотерапия в комбинация пак с една камара лекарства Shocked Обяснявам му че не съм баба ми да пия с шепи лекарства без да знам за какво са и той забележи какво ми казва: "Ами то може да пиеш само това (Афламил), то ако не ти мине от него от никое лекарство няма да ти мине"!? Но иначе рецептата е пълна със лекарства!? Ако това не подейства, може пък другото да свърши работа!? ShockedПитам и защо не направим скенер и тогава той се сеща че може да направим но след физиотерапията!? Shocked Но понеже аз съм некомпетентен правим така. Физиотерапия на сляпо без никакъв ефект и тогава скенер, който дава данни за протрузия на диска на ниво L5-S1. Той поглежда снимката както аз бих гледал дънната платка за компютъра ми и ме изпраща отново с рецепта хапове и добри пожелания "Дано да се оправиш". С други думи мерси за помоща Close
Невролог 4 - отново редовният преглед за рефлексите, след което рецепта хапове (каква изненада). Питам го дали да не направя ЯМР, а той ми казва че нямало да покаже нищо повече от скенера (е как го установи това), не мисли че е от хернията, но пък и той не е сигурен какво ми е изобщо, затова пий тия хапове, ако не помогнат се обади!? Е, познай дали ги пих и дали му се обадих повече Wink
Невролог 5 (вече след направен ЯМР, който също показва само лекостепенна медианна протрузия на ниво L5-S1) - "То е ясно че оплакванията ти не са от протрузията" и следва мълчание. И кое му е ясното и от кво са ми оплакванията тогава!? Забележи отговора на "компетентното" лице: "Ами...не си обръщай толкова внимание" Shocked Shocked Shocked И с тия думи прегледа приключи Shocked

Очаквам включване от засегнатите "с далеч по-солидно образование и знания в сферата" от мен Wink

# 348
Честита Коледа на всички!
Бъдете живи и здрави!   Hug

Очаквам включване от засегнатите "с далеч по-солидно образование и знания в сферата" от мен Wink

Добре дошъл отново  Hug
Липсваше ми  Heart Eyes

Е убеди ли се сам, че ЯМР не може да покаже нещо "по-ново" от скенера? Може да покаже разлика в тежестта на заболяването но не  и да ти открие нещо по различно. Както и да е  ooooh!
Е, обиколи всички невролози в София  и не изпи едно хапче? и сега се чудиш защо не ти минава  ooooh!
Аз само да вметна между другото, че когато имах Протрузия ме болеше много повече от сега  Crazy Но все пак от една протрузия да отидеш при неврохирург ми се струва малко........
Благодари на съдбата, че си уцелил "човек", защото в противен случай щеше да си опериран от Протрузия. Защото Х-лева са си Х-лева, ако ще и пъпка на дупето да имаш Laughing, щяха да те резнат, като прасенце на Коледа  Mr. Green

И вземи, най накрая се спри с тези нарицателни "специалисти" "засеганти" и т.н. защото на никой не му е приятно да го обиждаш, тук сме се събрали да си помагаме кой с каквото може и никои не се чувства длъжен да те излекува.
А за БАН-а ти си си виновен!!!!

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 10:00 от tishoo

# 349
CryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCry
Cry С голяма мъка трябва да ви съобщя,                                                  Cry
Cry че на  най-светлият християнски празник - Коледа 25.12.2010г,        Cry
Cry след тежко и мъчително боледуване ни напусна нашата приятелка     Cry
Cry                                                                                                        Cry
Cry eli ivanova                                                                                       Cry
Cry                                                                                                        Cry
Cry Поклон пред светлата й памет!                                                         Cry
Cry Обичаме те Ели, никога няма да те забравим!                                    Cry
CryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCryCry

# 350
Добре дошъл отново  Hug
Липсваше ми  Heart Eyes
Мислех да ти отговарям, но след тази трагична новина мисля да си спестя и без това безсмисленият отговор. Всъщност eli беше май единственият човек тук, който се отнесе адекватно към мен, за което и благодарих неколкократно. За съжаление лошото ходи предимно по добрите хора Cry

# 351
Съжалявам за Ели  Sad Мир на душата й.

Да честитя празниците ми се вижда в този миг безсмислено.

Здравей Diplodon,  радвам се че моя постинг е предизвикал включването ти, така се уверих в неспособността на повечето невролози да се справят с проблематиката. И аз съм виждала индиански поглед в чест на скенера....
Изпращането на психиатър е изключително интересно...  какви бяха оплакванията, които сподели?  Crazy Болки в душата?

Моята първа фаза на терапия приключи, сега влизам в почивка, когато ще се види реално дали има ефект.

# 352
Здравей Diplodon,  радвам се че моя постинг е предизвикал включването ти, така се уверих в неспособността на повечето невролози да се справят с проблематиката. И аз съм виждала индиански поглед в чест на скенера....
В тази връзка да споделя още един случай. Мой приятел от 2 години има ужасен световъртеж и болки във врата. Естествено обикаля по невролози, които го тъпчат с хапове без никакъв успех. Правил си е 3 пъти ЯМР, на черепа, на врата 2 пъти, но досега специалист не му беше поглеждал снимката. Гледали са я само невролози и не са забелязвали никакъв проблем (защо ли!?). Сред купищата изписани му лекарства естествено фигурира Бетасерк (няма да обяснявам при какви случаи се прилага, те "специалистите" си знаят). Когато разбра че и аз имам необясним проблем и съм се обърнал към неврохирург, той ме помоли да му прегледа снимките за да си каже КОМПЕТЕНТНОТО мнение. На снимката ясно се вижда (естествено от специалиста) че има дискова херния (и то не малка) и за неврохирурга 100% този световъртеж, още повече придружен с болки във врата, се дължат само и единствено на нея. Чакай да ти помогне Бетасерк-а WinkЗа разлика от при мен, където протрузията е малка и не ми гарантира че тя ми създава проблемите, то при него беше категоричен че след като толкова време е пил лекарства и не са му помогнали то изхода е операция. Каза че в неговият случай каквито и лекарства да му изпише те няма да помогнат, иначе не му е проблем да драсне поредната рецепта.

Изпращането на психиатър е изключително интересно...  какви бяха оплакванията, които сподели?  Crazy Болки в душата?
Понеже споделих че оплакванията ми са започнали след психически срив, а не при физическо натоварване. Но бях доста шокиран от това че и 2-я невролог ме засили натам, че и накрая чак отидох ooooh! Едва се сдържах да не нашия 2 шамара на психиатърката Mr. Green

Моята първа фаза на терапия приключи, сега влизам в почивка, когато ще се види реално дали има ефект.
Каза че в процедурите се включва иглотерапия...ще ми се да пробвам този метод, как се чувстваш след това, някакво облекчение!?

# 353
....
....

Градски, я слизай от метлата, че взе да ми писва от заядливите ти постове. Какви са тия обиди, ако не смекчиш тона ще има последствия! smile3513 Или ще пишеш нормално и учтиво или излизай от групата.

# 354
Май, тук станахме много варненци  Mr. Green
Ако,diplodon ,все още не е разбрал, аз точно преди 9години, бях със същия проблем като неговия, протрузия на същото ниво. След курс диклофенак дуо, назначен от д-р Байрямова в окръжна и 20 дневен курс физиотерапия, болките съвсем отшумяха и така цели 4ри гидини, докато аз сама не си ги извиках отново, просто се презорих в работата, която работих тогава.

И сега, преди 2 месеца вече съм със протрузия на 3 нива, а също и с стенози, малко се пооправих с медикаменти и основно с физиотерапия, но скоро се случи да спя на неудобно място и болките отново ми напомниха за себе си  Sad
Така, че diplodon, вземи, някой от предписаните медикаменти и след това поискай да минеш курс физиотерапия и се пази много, че все още си млад! Tired

# 355
diplodon, вземи някой от предписаните медикаменти и след това поискай да минеш курс физиотерапия и се пази много, че все още си млад! Tired

Е, обиколи всички невролози в София  и не изпи едно хапче? и сега се чудиш защо не ти минава  ooooh!
Аз само да вметна между другото, че когато имах Протрузия ме болеше много повече от сега  Crazy Но все пак от една протрузия да отидеш при неврохирург ми се струва малко........
Благодари на съдбата, че си уцелил "човек", защото в противен случай щеше да си опериран от Протрузия. Защото Х-лева са си Х-лева, ако ще и пъпка на дупето да имаш Laughing, щяха да те резнат, като прасенце на Коледа  Mr. Green
Мисля на 2 пъти бях споменал че пих Афламил 20 дена, 10 дена по 1 и още 10 по 2. Ефекта беше нулев. 2 курса физиотерапия пак без грам ефект. След резонанса пък бях на инжекции и Аркоксия 2 седмици, отново без никакъв ефект. Всъщност това очакваше и неврохирурга, но бяхме длъжни да опитаме. И сега операцията не е отхвърлена като опция, дори напротив. А защо трябва да отида при него за една протрузия...може би за да се види че има протрузия и/или нещо повече. Споменах какво се получава когато отидеш с ЯМР при невролог Wink

И вземи, най накрая се спри с тези нарицателни "специалисти" "засеганти" и т.н. защото на никой не му е приятно да го обиждаш, тук сме се събрали да си помагаме кой с каквото може и никои не се чувства длъжен да те излекува.
А за БАН-а ти си си виновен!!!!

Градски, я слизай от метлата, че взе да ми писва от заядливите ти постове. Какви са тия обиди, ако не смекчиш тона ще има последствия! Или ще пишеш нормално и учтиво или излизай от групата.
Това че някой се засяга от истината, не значи че го обиждам Wink Всъщност ако някой тук е бил обиждан, то това съм аз, точно от въпросната невроложка която се беше включила с язвителния си коментар. И осъзнайте че се намирате във виртуален форум и предупрежденията ви звучат нелепо. Не ми плащате за писането тук, че да ме стряскат последствията WinkА всъщност и аз писах тук точно за да помогна и да спестя на хората ненужното посещение при невролог при подобен проблем. За последен път казвам, ако нещата опират до хапове, неврохирурга със същият успех може да ви ги предпише.

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 13:33 от diplodon

# 356
Аз не мога да помня какво си пил някога си, защото просто не ме интересува  Naughty

..........Е, познай дали ги пих и дали му се обадих повече Wink.........
Какво трябваше да си помислим след това изречение? newsm78

Как й е ника на въпросната "невроложка"?

Как според теб ще спестиш на хората "ненужното" ходене при невролог?
Като ЛЛ дава направление за Невролог?  newsm78

Спри да заблуждаваш хората!

# 357
Ето защо си бях спестил отговора онзи ден. Но така и така съм почнал, да отговоря сега.

...тук сме се събрали да си помагаме кой с каквото може
Аз не мога да помня какво си пил някога си, защото просто не ме интересува  Naughty
Кво викаш, нищо ли!?

Какво трябваше да си помислим след това изречение? newsm78
Че ако някой невролог не знае какво ти е и ти изпише куп лекарства, то по-добре е да не ги пиеш преди да имаш точна и ясна диагноза от компетентно лице Wink

Как й е ника на въпросната "невроложка"?
Имаш много къса или по-точно избирателна памет. Или просто се правиш на ударен Wink

Как според теб ще спестиш на хората "ненужното" ходене при невролог?
Като ЛЛ дава направление за Невролог?  newsm78
Викаш тя не може да даде за неврохирург Rolling Eyes

Спри да заблуждаваш хората!
Кое точно е заблуда!? Искам аргументи, не само безпочвени нападки Wink

# 358
Каза че в процедурите се включва иглотерапия...ще ми се да пробвам този метод, как се чувстваш след това, някакво облекчение!?

Идеята на докторката ми е да съчетава източни и западни методи, като освен иглотерапия има и други неща... Чакам да видя дали има резултат, защото явно подобрение се усещало при излизане в почивка. Трябва още време, защото току-що приключих първия курс, ще споделя когато видя има ли промяна.

И не се карайте, кому е нужно  Crazy

# 359
   Диплодончо, май се повтарям, но: послушай съветите на лекарите. Иди на психиатър. Но без да "зашиваш два шамара на психиатърката", че ако пак имаш такива мераци, работата май е по-сериозна и си за усмирителна риза.
 Повече няма да се занимавам с теб, просто си сбъркал темата. Тук е за хора с дискова херния, не за психично болни.

Общи условия

Активация на акаунт