ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 134
  • 867
  •   1
Отговори
# 540
А и от тях ми казват че се забавяло мозъчната дейност , изобщо  лекарствата
Да Ви кажа честно мисля, че си зависи и от типа епилепсия, защото до колкото съм запозната има различни видове.
Наистина има различни епилепсии.И въпроса е дали епилепсията ще предизвика някакво умствено изоставане,или епилепсията е резултат от увреда на мозъка и просто само влошава нещата.за това и едни лекарства помагат на едни а за други няма надежда.За това не дейте да отхвърляте и други методи на лечение,като хомеопатията например.На нас не ни помогна ,но познавам хора на които помага.Така че просто дайте си шанс  и господ да е с нас.
Нанди  Hug Hug :hug:ima okolo 200 vida epita no lechenieto e individualno za vseki otdelen bolen

# 541
Здравейте момичета. Искам да ви питам как стоят нещата при вас с издаване на протоколи за лекарствата от здравната каса. До този момент не сме имали проблеми и винаги когато сме ходили при Чавдаров  ни е издавал протокол но днес когато се обадих за преглед ми казаха че не са сключили договор със здравната каса и не издават вече, Трябвало някой невролог да ми издаде такъв но се питам ще се съгласи ли даден невролог да ми издаде такъв протокол след като той не е лекувал детето. Към кого друг невролог в София да се обърна за преглед който е сключил договор и няма да има про блем да ми издаде ,  все пак като тегля чертата за една година са много пари за лекарствата ако си ги купувам. Е ако се  наложи и това ще правя но ако има някакъв вариант моля ви пишете ми.Предварително благодаря. newsm12
Ние също ходим при Чавдаров и преди месец се сблъскахме със същия проблем.Накрая стигнахме до извода,че просто трябва да сменим лекуващия невролог. Глупаво ми се струва да ползваме друг невролог за изписване на зелени рецепти, пък и надали някой ще се съгласи, освен ако не ти е близък роднина.
nie sme ot varna i se lekyvame ot 1998 g.minali sme prez vsichki peripeti na zdravnata kasa. pri nas lekyvashiq ni lekar ni posochi pri koi nevrolog da hodim za protokoli mhogo e obyrkvashto no tova e BEZUMIETO NA zdravnata kasa

# 542
Здравейте!Племенницата ми е с диагноза епилепсия- по-точно беше.Две години и половина пиеше Конвулекс и след това го спряха,защото последното ЕЕГ беше добро.Вече е на 3г. но все още не говори(освен отделни думи), не реагира адекватно в дадени ситуации и др.Мислехме че това е резултат от продължителното приемане на Конвулекса, но днес една лекарка ни шашна-каза че лекарството е много модерно и изоставането на детето си е по принцип. Моля ви,който е ползвал Конвулекс да ми пише има ли някакви последици и странични ефекти.Благодаря!
ZDRAVEITE!moqta dyshterq e na17g.ot 3 godishna yzrastystanovih 4e e po razli4na ot drugite. sled 5g lytane se ustanovi 4e ima mini epi no vse ne stigahmedo kraq ima mnogo problemi vy4 shte s y4ebniq material sega napravihme magniten rezonans i razbrahme 4e pri4inata v izostavaneto e v mozyka  .NE SE PLASHETE ako iskate za po sigyrno napravete magniten rezonans.imam poznati na koito deteto e progovorilo sled 4 g vyzrast  sega zavyrshva visheto voenomorsko y4 6te.

# 543
Нанди,защо наистина,както казва и Тед,не се консултираш и с друг лекар?Кой лекува Мимката?И Анди сега ще пие Сабрил,но лекаря ни каза,че ако за няколко месеца не помогне,ще минем на друго лекарство,заради това,че уврежда очите.Ако мога да помогна с нещо,само кажи.Моля се за вас.Имай сили и кураж,знам,че е трудно,защото самата аз сега минавам по този път.  bouquet
nandi ystanovena li e pri4inata za epito.pravili li ste skener magniten rezonans?na vsqka cena se konsyltiraite s dryg lekar.ako znaesh nomera na fondacita za roditelis deca bolni ot epilepsiq pitai gi za syvet.gospod da vi zakrilq.

# 544
здравеите мамчета!ние сме от варна. от 11г. ходим по лекари от 9г. сме с епилепсия.сменили сме 4 медикамента.минали смр през 3 етапа на подобряване и после влошаване.нашето е мини епилепсия или тъй наречените абсанси.преди 2г. при скенера всичко беше наред но ние продължихме да имаме проблеми и тъй като по здр каса става много трудно ако изобщо става,направихме магниен резонанс на наши разноскии резултата отновони разтревожи.ако някой знае нещо за двустранна хипокампална склероза моля да ми пише.интересува меадреса на фондацията на родители с деца болни от епилепсия.

# 545
.

Последна редакция: пн, 11 юни 2007, 09:57 от leo79bg

# 546
Здравейтеза първи път се включвам,преди 4 месеца дъщеря ми,която е на 15 год,получи гърч и отидохме в св,Наум и ни изписаха депакин но започна много да й капе косата и да й се яде и сега го сменят с ЕПИТРИЖИН, Не е получавала други гърчове,Диагнозата й е ЮВЕНИЛНА МИОКЛОНИЧНА ЕПИЛЕПСИЯ-МОЛЯ КАЖЕТЕ НЕЩО АКО ЗНАЕТЕ ЗА ДИАГНОЗАТА И ХАПЧЕТО

# 547
Здравейтеза първи път се включвам,преди 4 месеца дъщеря ми,която е на 15 год,получи гърч и отидохме в св,Наум и ни изписаха депакин но започна много да й капе косата и да й се яде и сега го сменят с ЕПИТРИЖИН, Не е получавала други гърчове,Диагнозата й е ЮВЕНИЛНА МИОКЛОНИЧНА ЕПИЛЕПСИЯ-МОЛЯ КАЖЕТЕ НЕЩО АКО ЗНАЕТЕ ЗА ДИАГНОЗАТА И ХАПЧЕТО
епитрижина е българският вариянт на ламиктала . Ламиктала е много ефикасно лекарство и много деца го вземаха, но септември 2006г. здравната каса го извади от списъка на безплатните лекарства.до тогава една опаковка от 30 таблетки беше междъ 100 и 120лж зависи от грамажа. разбрах че фирмата вносител съди здр. каса и докато трае делото цената е от18 до 23лв. ЗА епитражила честно казано не съм чула нищо хубаво . из пресата се изписа доста по тази тема.

# 548
.

Последна редакция: пн, 11 юни 2007, 10:02 от leo79bg

# 549
Аз не съм писала от доста време, но искам да споделя нещо с вас. Ние бяхме много зле в края на Януари.Бяха ни включили и Ривотрил и уж нещата бяха чудесни и 10 дни след ЕЕг-то ужасът беше пълен.Детето ставаше и започваше да прави невероятни гримаси с очи и уста. Мъжът ми ме упрекна, че си въобразявам, но на следващата сутрин пак се повтори и на по-следващата и въпреки увеличението на депакина и ривотрила започна да се повтаря и през деня и даже детето ми се струваше,че не е на себе си постоянно. Непрекъснато се сърдеше, беше много раздразнително. Отидохме за пореден път при доц.Божинова и тя ни препоръча да отиде мъжът ми до Гърция да вземе Заронтин-сироп и тои отиде.10 дни лежахме в болницата и малкия беше много зле. Когато включихме и това лекарство нещата уж се оправиха, но детето беше като дрогирано. Аз неможах да издържа. Неможех да го гледам в това състояние и се опитах да намеря и други алтернативни методи. Така които търси намира. Отидохме при една лечителка Божидара Христова, която лекува с билки и уговорката ми беше да се къпе във ваничката с билките, без да пие и да не спираме лекарствата. Започнахме на 10 февруари. Направихме няколко сеанса и детето сякаш започна да се успокоява. Консултирахме се и с друг лекар и се оказа, че може би някое от лекарствата не му влияе добре и той ни укоражи да започваме да спираме по малко ривотрила. След като го спряхме детето беше добре и не му се спеше толкова,но имаше ужасни нощни стряскания. Започнахме да спираме и депакина. Оказа се , че от него се стряска и в момента пием само Заронтин. Правим редовно ЕЕГ-та досега са добри. От 4 Дни ходи и на градина. Незнам какво да ви кажа. Иска ми се кошмарът ми да е свършил. Не смея да се зарадвам защото когато се успокоя всичко се връща като още по-голям кошмар. Но ми се срува че билките му помогнаха. Ние ги пием още защото се страхувам да спра Заронтина, а лечителката ми казва, че детето е излекувано и мога спокоино да го спра. Незнам какво да правя. Повярвах и веднъж дали да не повярвам още веднъж и да спра и него?

# 550
Галия това което пишеш е невероятно,ако наистина се е случило.Не съм запозната със вашия случай,но колко голяма е детенцето ти,как получихте епилепсията и по каква схема сте спирали лекарствата.

# 551
Аз не съм писала от доста време, но искам да споделя нещо с вас. Ние бяхме много зле в края на Януари.Бяха ни включили и Ривотрил и уж нещата бяха чудесни и 10 дни след ЕЕг-то ужасът беше пълен.Детето ставаше и започваше да прави невероятни гримаси с очи и уста. Мъжът ми ме упрекна, че си въобразявам, но на следващата сутрин пак се повтори и на по-следващата и въпреки увеличението на депакина и ривотрила започна да се повтаря и през деня и даже детето ми се струваше,че не е на себе си постоянно. Непрекъснато се сърдеше, беше много раздразнително. Отидохме за пореден път при доц.Божинова и тя ни препоръча да отиде мъжът ми до Гърция да вземе Заронтин-сироп и тои отиде.10 дни лежахме в болницата и малкия беше много зле. Когато включихме и това лекарство нещата уж се оправиха, но детето беше като дрогирано. Аз неможах да издържа. Неможех да го гледам в това състояние и се опитах да намеря и други алтернативни методи. Така които търси намира. Отидохме при една лечителка Божидара Христова, която лекува с билки и уговорката ми беше да се къпе във ваничката с билките, без да пие и да не спираме лекарствата. Започнахме на 10 февруари. Направихме няколко сеанса и детето сякаш започна да се успокоява. Консултирахме се и с друг лекар и се оказа, че може би някое от лекарствата не му влияе добре и той ни укоражи да започваме да спираме по малко ривотрила. След като го спряхме детето беше добре и не му се спеше толкова,но имаше ужасни нощни стряскания. Започнахме да спираме и депакина. Оказа се , че от него се стряска и в момента пием само Заронтин. Правим редовно ЕЕГ-та досега са добри. От 4 Дни ходи и на градина. Незнам какво да ви кажа. Иска ми се кошмарът ми да е свършил. Не смея да се зарадвам защото когато се успокоя всичко се връща като още по-голям кошмар. Но ми се срува че билките му помогнаха. Ние ги пием още защото се страхувам да спра Заронтина, а лечителката ми казва, че детето е излекувано и мога спокоино да го спра. Незнам какво да правя. Повярвах и веднъж дали да не повярвам още веднъж и да спра и него?
Здравей, как да се свържа с тази г-жа Божидара Христова???!?!?!? много съм заинтересован ще бъда много благодарен ако ми дадете някакви кортинати. Аз съм на 25 от 3 годишен съм (уж) с епилепсия сега завършвам икономика Simple Smile

# 552
При нас епилепсията доиде когато детето беше на 2г.и 7м. Беше Септември и го пратихме на градина. След първото боледуване беше добре, но като се разболя за втори път на третия ден ни се отпусна в ръцете и беше неадекватен около 2часа ние незнаехме какво е това, а и вбърза помощ неможаха да ни помогнат. Помислихме си че е алергична реакция от антибиотика и от хексалгина/неможехме да свалим температурата/ Когато го получи нямаше изобщо температура. След 18 дни обаче кошмара се повтори. Детето пак се отпусна и изобщо не реагираше. Този път бяхме уж малко по подготвени и го оставихме да си легне и когато се събуди беше много добре. Тогава усетихме, че вече имаме проблем и тръгнахме по лекари. Спешно се обадихме на д-р Алексиев и той дори ни изчака извън работно време.  След 2 дни имахме вече час при доц.Божинова. За нещастие итя потвърди абсолютно същата диагноза и лечението. След известно време се консултирахме и с трети лекар д-р Божинов от Плевен и за него чухме добри неща, но и той беше съгласен с лечението и тогава започнах да търся и други методи на лечение. Тогава открих тази жена. Аз първоначално изобщо невярвах. Тя казва, че може да излекува болен мозък като нашия. Дано наистина да е така и вече да е излекуван. Ние пием осма серия от билките и напук на моето неверие засега е добре, а и от февруари температура и грип не е карал и не се е разболявал, което за нас е много странно, защото той откакто направи1г. и 6м. беше непрекъснато болен и с температура. Незнам дали е излекуван от епито, но това, че му е засилена имунната система го гарантирам. За другото само времето може да покаже  и ЕЕГ-тата, които ги павим всеки месец.
А Телефона на Божидара Христова е 0888 337 290.  Ако имате желание пробвайте при нас оттогава не сме имали проблеми, но и аз незнам много е малко времето. Доколкото знам и съм чела дори и 3 години без проблеми не са гаранция, че няма да се получи пак. Аз вече живея ден за ден. Дано няма повече.

# 553
Пропуснах- относно лекарствата сме ги спряли по предложение на последния лекар и с невероятен страх и безсънни нощи за мен. Да не би да се случи нещо, но напротив детето ставаше по-добре и по-добре. промени се наркоманския поглед.

# 554
Пропуснах- относно лекарствата сме ги спряли по предложение на последния лекар и с невероятен страх и безсънни нощи за мен. Да не би да се случи нещо, но напротив детето ставаше по-добре и по-добре. промени се наркоманския поглед.
super радвам се за вас от цялата си душа   bouquet и се надявам да се получи  и при мен  Praynig Благодаря ви за надеждата, защото напоследък Sad съм се отчаял искам и аз да излизам с мои приятели вечер да си имам момиче и тнт Sad

Общи условия

Активация на акаунт