ЕПИЛЕПСИЯ

• 218 077
  • 867
  •   1
Отговори
# 660
Ети7, сега като ходя при лекуващият ни лекар ще го попитам, но исках да чуя и вашето мнение и да се запозная предварително. От каква възраст може да се дават тези лекарства? Ние сме почти на 10м. Кое ще е подходящо за нейната възраст?
 Благодаря за бързите отговори и пожелавам на всички приятен и прохладен ден.   bouquet

# 661
Ети7, сега като ходя при лекуващият ни лекар ще го попитам, но исках да чуя и вашето мнение и да се запозная предварително. От каква възраст може да се дават тези лекарства? Ние сме почти на 10м. Кое ще е подходящо за нейната възраст?
 Благодаря за бързите отговори и пожелавам на всички приятен и прохладен ден.   bouquet

Наистина е доста мъничка, може би затова не са ви изписали, но попитай все пак.

# 662
дари-k, мисля си че медикаменти може да не се дават на детенце, но все пак би трябвало да ги има и под формата на сироп.
nandy,благодаря за пожеланията. На каква възраст беше дъщеричката ти кагато разбра че боледува то епилепсия. Защото честно казано се притеснявам дали синчето няма да е я наследило от мен за което много се моля да не е така Praynig
Чета редовно форума дори се възмущавах от реакцията на една майки, които са ходили на изследване и в същото време не се вслушват в съветите на лекарите и сами решават какво доза и кое лекарство да дават на детето си и кое не, защо тогава изобщо ходите на лекар ми не се лекувате сами? Съжалявам ако съм засегнала някой но това е моето мнение. Сега поглеждайки от страната на родител мисля че си правите експерименти с децата си. Лека вечер  bouquet

# 663
Да не чуе дяволът Praynig,ЕЕГ-то ни е мн добро.Направихме консултация и с доц. Алексиев.Въпреки респектиращия си вид,човекът създаде мн добро впечатление.Той също е на мнение,че много силно се е изразил страничния ефект на Депакина и го сменя с Конвулекс хроно,като същевременно намаля дозата.Дайте някакви отзиви за това лекарство.Според него най-вероятната причина за епилепсията при детето ми е папаверина,който са ми били като бременна Tired.Доброто в цялата ситуация е,че поне е по-лека форма.

# 664
 ограничете водата.епилептиците не бива да ядат солено,за да не задържат вода.При тях водата пречи.
           Извинява,dinevata ,но тук има двусмислие,което обърква!!!Приемането на вода от организма е различно от задържане на вода в организма. smile3529

# 665
Андреа.а, благодаря ти за пожеланията, не съм почнала още да спирам сабрила-а, защото се оказа, че нивото на валпроата е много ниско.Минах през ада , отидохме в ''частна лаборатория'', да и вземат кръв за ниво, изподупчиха и вените, но неуспяха, от там отидох в неонатология......, че с кръвта пак в лабораторията, 10 дена чаках за резултати.като за капак оня ден незнам как е успяла да си разрани венеца, /никне и последен кътник/, като почна да бълва кръв, докато разбера че е от венеца.....не спира и не спира, тя реве, аз рева....марли в устата и пак неспира, личната непожела да дойде, обадих се на приятелка лекар, та тя ми каза с няколко капки адреналин на марличката да затисна мястото, ...... чудо- спря, но тя пребледня, нарева се, а на мен отново ми се скъси живота. За пореден път си помогнах сама.Извинявайте, имах нужда да споделя.....благодаря , че ме изслушахте Grinning

# 666
Ajelya, много съжалявам за случилото ви се. Какво да се прави живота на всички ни е пълен със стресове.
дари-k, мисля си че медикаменти може да не се дават на детенце, но все пак би трябвало да ги има и под формата на сироп.
nandy,благодаря за пожеланията. На каква възраст беше дъщеричката ти кагато разбра че боледува то епилепсия. Защото честно казано се притеснявам дали синчето няма да е я наследило от мен за което много се моля да не е така Praynig
Чета редовно форума дори се възмущавах от реакцията на една майки, които са ходили на изследване и в същото време не се вслушват в съветите на лекарите и сами решават какво доза и кое лекарство да дават на детето си и кое не, защо тогава изобщо ходите на лекар ми не се лекувате сами? Съжалявам ако съм засегнала някой но това е моето мнение. Сега поглеждайки от страната на родител мисля че си правите експерименти с децата си. Лека вечер  bouquet

При това заболяване за съжаление докторите наистина си правят експерименти. Сменят лекарствата докато налучкат точната доза и комбинация... -  Това го казват и те самите. А ходим при тях защото имат дипломи за това и за нас са единствените авторитети. Когато обаче виждаш, че минават години, детето ти е изпило килограми всевъзможни лекарства, ходи като дрогирано, а ефекта е нулев, започваш да се съмняваш във възможнотите на медицината...

# 667
здравей mam4eto fut, доц.Алексиев и на мен ми смени депакина с конвурекс хроно от доста време.От депакина започнах да треперям като алкохолик. за сега не съм забелязала странични ефекти, пиех го и по време на бременността. ако мега да помогна с информация и за други лекарства на линия съм. честно казано съм изпила доста и различни лекарства и съм напълно съгласна с eti7 че те налучкват дозата че дори и лекарствата, защо те не биха могли да знаят на съответния организъм дали ще повлияят тези лекарства.

# 668
Андреа.а, благодаря ти за пожеланията, не съм почнала още да спирам сабрила-а, защото се оказа, че нивото на валпроата е много ниско.Минах през ада , отидохме в ''частна лаборатория'', да и вземат кръв за ниво, изподупчиха и вените, но неуспяха, от там отидох в неонатология......, че с кръвта пак в лабораторията, 10 дена чаках за резултати.като за капак оня ден незнам как е успяла да си разрани венеца, /никне и последен кътник/, като почна да бълва кръв, докато разбера че е от венеца.....не спира и не спира, тя реве, аз рева....марли в устата и пак неспира, личната непожела да дойде, обадих се на приятелка лекар, та тя ми каза с няколко капки адреналин на марличката да затисна мястото, ...... чудо- спря, но тя пребледня, нарева се, а на мен отново ми се скъси живота. За пореден път си помогнах сама.Извинявайте, имах нужда да споделя.....благодаря , че ме изслушахте Grinning
  Лелееее,съчувствам ти.Аз преживях същото,само че и се разкървави френулума под езика.То не беше кръв......А в същото време беше много болна,с кашлица и аз реших ,че кашля кръв.Излязоха ми всички ангели.Е,накрая разбрах от какво. Simple Smile

# 669
ограничете водата.епилептиците не бива да ядат солено,за да не задържат вода.При тях водата пречи.
           Извинява,dinevata ,но тук има двусмислие,което обърква!!!Приемането на вода от организма е различно от задържане на вода в организма. smile3529
    не искап никого да заблуждавам.Просто казвам какво знам и какво съм пробвала.Моята дъщеря пиеше много вода и всички лекари казваха:много добре да чисти токсини.Само,че тя започна да получава по 1-2 гърча всеки ден.Тогава невроложката ни изписа вид диуретик от Ф ранция го внесохме и гърчовете престанаха.Но понеже наща епи е генетична шя привикна към лекарството и се ноложи да вдигнем дозата и пак спряха за известно време.Понеже не можем да увеличаваме дозата до безкрай решихме да намалим приема на вода и си получава разреждане на гърчовете

# 670
искам да ви питам мили майки дали сте забелязали честотата на гърчовете при вашите деца да се влияят от емоциите им?Защото при нас имаше такива моменти

# 671
При нас в  определеноемоциите оказват огромно влияние , дори в епикризата ни пише да не се  натоварва емоционално, Той е много чувствителен и най малкото нещо го разстройва,

# 672
Здравейте!Сега ви откривам.Майка съм на дете с епилепсия-търся майки, с които да говоря за това.Синът ми е на 12 години.Когато беше на 4 получи първи гърч и на 6 втория.От тогава е на лечение и няма гърчове.Лекува го д-р Ралчева във Варна.Пие Депакин и Ривотрил.Сега ни изпращат за консултация и мнение за евентуално спиране на лекарствата в София-Болница "Св.Влас" при д-р Божинова.Някой ходил ли е при нея?Приемам всички съвети и информация.Гърчовете бяха много страшни с загуба на съзнание и будна кома(както ми казаха/.Беше отдавна,но още ми оживява като си помисля.Общо взето съм психясала на темата.Моля,да се свържа с майки с деца с Епилепсия.
imam dusterja na 7 meseza.pie  depakin ot 2 meseza.hodihme pri d.r ral4eva.ne sum dovolna ot neja.
dete vuv sunno sustojanie kak da reagira na izsledvaniata.
izkaa ja sus psihi4npo izostavjane i sus sindrom na west.
prasta ni na konsultazia vuv sf.
neka mi pi6at maiki sus sustia problem.

# 673
При нас в  определеноемоциите оказват огромно влияние , дори в епикризата ни пише да не се  натоварва емоционално, Той е много чувствителен и най малкото нещо го разстройва,

Определено емоционалното състояние влияе на психиката на човек в такова състояние, мозъкът тогава се възбужда и това провокира пристъпите.

# 674
Момичета, един съвет от мен. Ако детето ви е с епилепсия и е в пубертета или сега навлиза в него, евентуалното спиране на лекарствата може да изиграе лоша шега. Казвам го от собствен опит. Когато навлизах в пубертета Йотова от 4км. ми спря лечението. Естествено гърчовете не закъсняха много. След години проф. Захариев от ВМА Пловдив каза че точно тогава не е трябвало да се спира лечението и че заради това спиране вместо да изпише вежди е извадила очи. Неговото мнение беше че в моя случай (на придобита епилепсия) ако не ми е спряла лечението тогава съм щяла отдавна да се оправя, но....
Така че много добре обмислете с вашия лекар всичко преди да спрете лечението. Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт