Техники за вадене на банани от ушите

• 10 978
  • 209
  •   1
Отговори
# 75
че разхвърляните хора обикновено били високо надарени личности, та ме оставиха на мира.  Mr. Green

значи у нас сме от особено надарените  Mr. Green

Аз понеже с големия ми син съм минала по тоя път, та за малкия го давам по-лежерно. Това с "гладен съм, пикае ми се, пие ми се вода" точно като съм го сложила да легне съм го затвърдила яко и първо строявам една филия хляб, една чаша вода и гърнето до леглото (да ги стигне лесно и без моя помощ) и тогава пристъпваме към лягане.

# 76
Запис...
Държа прохождащото бебе за ръце, и се провиквам два пъти към каката, не се пързаляй така ще се пребиеш.
Никакъв резултат, приятелка, майка на друго дете, отива и казва на своето и моето, не се пързаляйте така.
Моята отговаря "моята майка ми дава"  Shocked
Тя и казва " не е вярно, аз чух че не ти дава"
Моята устатница "и аз чух, ама реших че казва на друго дете"

Чува много добре, иначе Simple Smile))

# 77
  • Насред хаоса
Аз ще прибягвам до динамита в скоро време.  newsm66 Защото откога повтарям да се обличат, като слизат долу, и от терасата викам да се обличат, ей, тия банани не щат да пропуснат звук, да му се не види.  newsm35 Горнищата овързани около кръста, припкат ония ми ти деца, потят се, а вече не е толкова топло, и ето резултата - сега си имам два течащи и запушващи се носа и кашлица в дует.

# 78
Аха, точно преди две вечери ѝ обяснявах на моята, че много мразя да казвам: "Аз казах ли ти?".
Много е досадно, но често се случва. Това е по повод течащите нослета и захвърлените дрешки.

# 79
  • Насред хаоса
Аз вече имам чувството че всяко "казах ли ти аз" набива бананите още повече навътре в ушите. Току що се убедих отново в това - след неколкократно повтаряне на "казах ли ти защо трябва да се обличаш?!", придружено със суетене около разтварянето на прахчета, правенето на чай и кисненето на краката в гореща вода, завиването и приказките, че днес трябва да си остане вътре, за да се загрее и да се оправи, ми се забива въпросът: "Може ли към пет и нещо да изляза?"  smile3544
И след като говорих до откат защо сега е по-добре да се изяде ябълката, ме застрелват с нов банански въпрос - "А фафла може ли?"  newsm77 Кат ми пееш, Пенке ле ....

# 80
  • София
Да ви кажа, веднъж бях нещо сдухана, а малката гад (почти 4 г.) се инатеше за къпането и лягането... Ревнах. Ей така, щото много ми дойде... И - О, чудо! - дребния взе да ме целува и да ми бърше очите, като междувременно жонглираше със земното притегляне и вестибуларния си апарат в опит да се изцеди от дрехите и да се пъхне в душ кабината...  Mr. Green Не съм злоупотребявала повече.  Embarassed

# 81
Повтарям на автопилот, да речем 4 пъти. На петия понижавам тон до нивото на ласкав шепот, но с елемент на невидима заплаха - "Кириле, чу ли ме какво казах?". Тук вече следва леко отегчена реакция "Е добре де, мамо, успокой се" и се изпълнява. Гледам да не повишавам тон, да не манипулирам, да не натяквам, опитвам се да приема каканиженето като вид медитация и това е. Пазя си нервите, ама ха, да не са ми за един ден  Crossing Arms

# 82
O, това е идея. Ще я пробвам. Вместо повишаване на тона, да се понижава.
Благодаря. Ще докладвам, то добре, че винаги има поне по един повод вся-
ка вечер.

# 83
Поне ще си сигурна, че няма проблеми със слуха  Mr. Green

# 84
сега се сетих покрай пестенето на нервите
моят син като го карам да си мие ръцете, да се преоблича и все досадни нему неща започва да ми говори членоразделно и да натъртва думите, при което аз му казвам - яяяя, по-спокойно, пести си нервите че какво ще правиш като остарееш ако от сега я караш така и той най-невъзмутимо ми отговори: Тъкмо няма да ми останат и няма да се карам на децата си Wink

# 85
  • Варна
Поне ще си сигурна, че няма проблеми със слуха  Mr. Green
А моята убавица няма със сигурност. Водих я при специалист, правихме изследване на слуха - всичко в норма. ѝОбаче като реши, че нещо няма да го чуе, ако не я раздрусам няма да ми обърне внимание.

# 86
  • При хората, които обичам
Моите имат банани. Но бананите са някакъв особен вид - колкото повече викам, толкова по-плътни стават. А когато шепна - изчезват. Колкото повече намалявам децибелите, сякаш виждам как се стопяват бананите, а ушите се насочват по посока на звука. Не, че това, което чуват е приятно или ще го изпълнят. Но след като съм приковала вниманието, вече трудно могат да се измъкнат с това, че не са чули/разбрали.

# 87
Това с понижаването и аз го правя, само че с ледената нотка.
Както и съм предупредила, че ако ме чуят да говоря много тихо, значи нещата не отиват на добре и е в тяхна полза да не пробват КОЛКО недобре могат да станат.

Просто някак си ми се иска да кажа нещо, то да стане и после да си играем заедно, а не да си разваляме взаимно настроението с досадни повторения. Явно не върви в коплект с детството.

# 88
При мен понижаването на звука също има ефект, но се получава едно такова змийско съскане, което  майка ми( мир на праха й) използваше навремето и което ми смразяваше кръвта. Бях се зарекла да не повтарям методите й, обаче пита ли ме някой- явно въпросната интонация си върви по наследство ooooh!

# 89
 минавам да се разпиша, темата ми е интересна.
Заглавието е трепач.

Общи условия

Активация на акаунт