Техники за вадене на банани от ушите

• 10 973
  • 209
  •   1
Отговори
# 150
оказа се, че фразата " извади си бананите от ушите" която започнах да употребявам след като прочетох темата, е магическа.
щом я кажа, и трите ми деца ме чуват от първия път. като АБРАКАДАБРА е!
И аз я пробвах снощи. Резултатът беше "Мамо, чуваш ли се какво говориш, никакви банани нямам в ушите  Crossing Arms". И дотам. С две думи, не проработи  Tired

# 151
трябва с подходяща мимика  на лицето и много изразителен поглед да я съобщиш  Laughing ако прибавиш поза " делва", успехът ти е в кърпа вързан

# 152
  • При хората, които обичам
Ха, че то позата си върши работа и без да си отварям устата. Даже за мъжката част от семейството е много по-ефективна Joy

# 153
  • най-шареното място
оказа се, че фразата " извади си бананите от ушите" която започнах да употребявам след като прочетох темата, е магическа.
щом я кажа, и трите ми деца ме чуват от първия път. като АБРАКАДАБРА е!
И аз я пробвах снощи. Резултатът беше "Мамо, чуваш ли се какво говориш, никакви банани нямам в ушите  Crossing Arms". И дотам. С две думи, не проработи  Tired

E как?! Всичко е чуло детето! Следващия път "Щом чуваш... " Simple Smile

# 154
да се запиша, че да не ви изгубя дирите  Whistling

# 155

E как?! Всичко е чуло детето! Следващия път "Щом чуваш... " Simple Smile
Чу... някъде на четвъртия път, като вкарах елемента на невидима заплаха  Mr. Green

# 156
  • най-шареното място
Ех, развеселявате ме на последните страници и така и не съм дочела предните...

Моята техника може и да е споделяна, но да си кажа - предлагам моментално решение, от което детето се пази.

В проблемна ситуация винаги има решение - бързо и ефективно и обикновено нежелателно за детето, но отсраняващо дразнителя за родителя. Обяснявам спокойно, че за мен няма проблем, мога да се справя сама и кавам как. Пример - разхвърляни играчки: няма проблем, ако не желае аз мога да ги пребера веднага, но ще ги хвърля или подаря.

ПС После трябва да се направи иначе има обратен ефект!

# 157
  • Бургас
Това с "точковата система" ми се струва добро решение...Ще взема  и аз да го пробвам.Иначе аз не съм достатъчно твърда и не си спазвам много заканите...Ама пък и те горе-долу ме слушат...Но колкото по-големи стават и бананите в ушите се увеличават... Laughing А когато гледат нещо по тв направо са в друго измерение...по 5-6 пъти повтарям...Но,интересно като кажа "Спирам телевизора..", изведнъж се оказва ,че много добре си чуват,че даже са и готови да изпълнят това,което искам от тях  Laughing

# 158
  • Mediterraneo
В проблемна ситуация винаги има решение - бързо и ефективно и обикновено нежелателно за детето, но отсраняващо дразнителя за родителя. Обяснявам спокойно, че за мен няма проблем, мога да се справя сама и кавам как. Пример - разхвърляни играчки: няма проблем, ако не желае аз мога да ги пребера веднага, но ще ги хвърля или подаря.
ПС После трябва да се направи иначе има обратен ефект!

Това правя и аз. Действа безотказно и не ми се е налагало да хвърлям или подарявам нищо  Laughing

# 159
  • най-шареното място
О, и на мен! Но знам за случаи когато е трябвало, а е било пропуснато... няма такова нещо като "само този път" обикновено...

# 160
  • Mediterraneo
Като се замисля обаче, инсценирала съм хвърляне  Laughing Може би в началото на прилагането на тази система. Все пак детето вече е на 5 години, разбира от половин дума. ама като беше на 3, друга песен пеех май  Mr. Green

# 161
  • най-шареното място
Най-първия път на 2 не се брои! Simple Smile Той е част от обяснението.

# 162
Моята принцеса е на 2 и половина - и бананите й са на толкова Simple Smile Тактиката ми е прибиране на играчките - събирам в кашон и ги качвам на високо, обяснявам , че е наказана защото не слуша (когато НЕ слуша) , постояват така горе докато се успокои и си поговорим без рев и тръшкане. Не мога да се оплача от детето - разбира ме, като й обяснявам, даже понякога очаквам да се тръшка, а тя съвсем спокойно си коригира поведението. НО - установявам, че не бива да се повтаря едно и също наказание - престава да работи. Така както и техните номера - като ги видим веднъж, че тръшкането и рева са само за да получат своето, се научаваме да "устояваме",та после ни прилагат нови номера. Няколко пъти съм й се "сърдила" - в резултат, сега на мене ми се сърди, когато нещо не и е по гайдата. Та така - и в това трябва да се вкарва разнообразие - като при яденето...

# 163
О, елементарно Simple Smile Казвам да седне на масата, за да яде? Ако "не чуе", отивам, хващам го за ръчичка и без да кажа нищо го довеждам до масата. Казвам да не хвърля някоя чуплива играчка? При следващото хвърляне прибирам играчката. И така...

# 164
  • най-шареното място
МОже би най-ефективния подход! Но до време Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт