Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се приготвят лимони, мариновани в лимонов сок?
Какви са мандеите и каква е тяхната история?
Какви са основните предизвикателства в училищата според участниците в дискусията и какви примери за проблеми в училищата са обсъдени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се приготвят лимони, мариновани в лимонов сок?
За да направите мариноврани лимони, първо ги измийте старателно и ги почистете добре. След това ги накиснете във вода за около 5 дни, като смените водата ежедневно. След като се измият, направете разрези и ги поставете в стерилзиран буркан. Добавете сол, вода и лимонов сок към буркана, затворете плътно и оставете да престоят за приблизително 25 дни. През това време марината ще стане гъста и подобна на олио. Получената марината може да се използва като алтернатива на оцет в салати или супи, докато лимонът, нарязан от маринованите лимони, е подходящ за овкусяване на месни ястия.
-
Какви са мандеите и каква е тяхната история?
Мандеите са религиозна общност с история, която включва митични земи като Сарандиб и Египет. Според техните текстове те са дошли от Египет до Йерусалим, като имат церемонии, свързани с миграцията им. Интересно е, че мандеите уважават Египет, но проклинат евреите. Техните митологични истории се свързват повече с Мадаи, Египет и Харан, отколкото с всяко друго място.
-
Какви са основните предизвикателства в училищата според участниците в дискусията и какви примери за проблеми в училищата са обсъдени?
Участниците в дискусията идентифицираха няколко основни предизвикателства в училищата, включително трудностите при набирането и задържането на квалифицирани учители, които да се справят с разнообразната популация от ученици, включително деца от смесени бракове. Освен това те разгледаха проблема с неразбиращите родители, които често не приемат обратната връзка на учителите относно поведението или академичните постижения на техните деца. Друго предизвикателство е свързано със здравните грижи за децата, като се споменават случаи, когато родителите не приемат медицински диагнози, което може да повлияе отрицателно на социализацията и образованието на децата.
-
Какви са мненията на участниците в дискусията за училищата в чужбина?
-
Какви са мненията за здравните грижи и лечението в чужбина, според участниците в дискусията?

Като фарс ли се повтаря историята?Прави ли са персите в мнението си за арабите?Злорадо пожелавам на любовника ми-Италия бежанците да навлязат навьтре, не само на едно малко островче.на глупавите надменни фразцузи още повече обезфранчени градове.И на другите в списька на "коалицията на желаещите"все "по-хубави" неща.Успокоявам се, че страни, които обичам проявяват разум-както и да се нарече.И да, егоистично се успокоявам, че Европа е далече.С нашия перко тук ще се справим.Но арабите.....
Прекрасен е!!!
Днеска нЪл е Първа Пролет, та се препокриват
.Човек много интелигентен,отворен кьм света, знаещ/и добре ползващ/4 чужди, ама наистина чужди езици.Човек, както едно време се казваше''бьлгарин с турско етническо самосьзнание'',живял няколкогодини в Турция,с материални вьзможности,доста добри дори и за там, приветствал и участвал в много от моите щурутии, хладно изслуша водопада от устата ми и още по-хладно кратко заяви, че турците не празнуват този празник,защото го смятат за кюрдски.Аз,разбира се, да не наруша реномето си на драка, развих една теорийка, но никога повече ни него, ни някой друг турчин или арабин не поздравявам с този празник.Е, ти си знаеш и дано да е за добро/както казват в нашите филми
/, но това е един мальк нюанс.А снимки, изявления на политици по празници и вьзпоминания, смятам са по-скоро пожелателни.
-наваксвам месец и кусур отсьствие! Сега да изясня неясното дето сьм го писала-аз пьк тьй си го разбирам,
че чак кристално-кратко точно и ясно.Икси, аз вьобще не сьм обидчива-заядлива, драка, скандалжийка, чер пиперец ме нарече една девойка,може, ама обидчива-не.Пьк и нали сме се сьбрали да си говорим, като не се разбере нещо се обяснява и се продьлжава напред, да има полза за всички.Неделя-срамна дата –началото на война, в която моята страна е агресор.Не приемах, и никога няма да приема обяснения на политиците, извинения на «момчетата, дето от немотия трьгнали горкичките да убиват»Смятах, че е срамота, заедно с тази за участието вьв войната в Югославия и продьлжавам да смятам така.Сьщото е мнението ми и за сегашната война в Либия.Вьобще за всички неотбранителни войни.»И най-лошият мир е по-добьр от най-добрата война»-кредо ми е.За зла участ отваряйки компютьра да вляза тук пьрвото ,което

?
дето им го превеждам от бьлгарски .
Свтьт се тресе, а тук мьлчание!Цензура,автоцензура
И до утре!Вьрнах се, ще тьрпите!Толкова неща имам да питам и да давам акьл 

А съм Овен
. наистина се радвам като се пише, но определено за политика не му е тук мястото. все някой ме разбира криво, а нямам време и сили да се обяснявам.