Ирак днес се радва на новата вест, отваря вратите на дом номер ШЕСТ !

• 38 968
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
за йордания не ми се коментира, това за мен е неизживяната държавност на един друг народ.

Я,Хадил,ми изкоментирай това,което си написала,че нещо не го разбрах.И все пак тези бунтове ми приличат на заговор на чужди елементи отвън.Не знам каква е целта,не подценявам хората,но ако сме честни в днешно време арабите трудно се надигат на бунт.Все пак в това отношение европейците сме ги задминали отадвна.

# 166
Криси, аз не сьм Хадил, може и да греша,ама погледни какви народности живеят в Йордания и ще разбереш какво/може би/има предвид Хадил Wink.За тези хора приятел, който не е арабин казва, че са като паразити за дьржавите кьдето отидат, захващат се за гостоприемника и като го уморят се местят на друг.Е, не всички,де.Май такьв беше и оня самоубиец в Швеция, дето искал да се жени по мюсюлмански.Никой от иракчаните, които питах за него не го призна за свой.Един момьк /кюрд/даже се обиди и ме нарече неграмотна, че не сьм могла по името да опредедя какьв е и да   се усьмня в произхода му.Между другото, аз очаквах поне някакьв отзвук тук из  мюслимските теми, ама пьлно мьлчание-не е май показно-образцов, някак си/поне вьншно/, че да го похвалиш.Замьлчаха девойките, иначе активно хвалещи много странни/ според мен/ неща.Дьл пьк в Бьлгария,Германия,Англия,Сирия и т.н.е нямало информация за случая?Ил  сьжаляват, че почти нищо не направи Twisted Evil?
да, Хадил намекни поне какьв е,щото всички много категорично отричаха, че е арабин,кюрд или някоя друга народност.Всички казваха, че е само от ония вечно онеправданите.Дали пьк не е бьлгарски циганин?
Сори,знам че сьм заядлива,ама по-сериозно ще пиша после,сега отивам по дела.Привет на всички! Heart Eyes

Имам предвид иракски арабин,казват, че семейството му не било местно.Т.е.арабин де, ама по-друг.и те нали все се делят кой е по,най-:)/исках да сложа тьркалящо се човече,защото наистина са ми смешни тия мерения,аз така на мьжа ми му казвам,добре, че сьм аз от северо-източна Бьлгария,че да облагородя малко старозагорско и трябва вечно да ми е благодарен, пак тьркалящо се от смях човече.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 21:34 от Neroli

# 167
  • Varna
НЕРОЛКИЧ Hug,
А моя щото от Заарата казва, че той бил облагородил Североизточна България Joy
А за този случай за който подсказваш, аз не съм чела нищо, и не съм и чула.

# 168
нероли,не вярвам това да е причината.

# 169
нероли,не вярвам това да е причината.

Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty

криси не смей да се съмняваш  bowuu

Цитат
Между другото, аз очаквах поне някакьв отзвук тук из  мюслимските теми, ама пьлно мьлчание-не е май показно-образцов, някак си/поне вьншно/, че да го похвалиш.Замьлчаха девойките,

Нероли ,заели сме се с нелеката задача ,да се култивираме и да докажем ,че с чичко Гугъл под ръка и малко скромен превод можем да надминем и историците и да демонстрираме огромна обща култура. bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu
Иначе определният тон с който предизвиквахме модовете сме го оставили на други личности,дали ще се сетиш за кого става въпрос  Thinking Thinking Thinking

# 170
Съмнявам се Деси и това си е.Чудят се какви ли не да изкарат йорданците само защото си имат своя политика,която явно не впасва в представите на някой.Не мисля и че е необходимо.
Все пак светнете невежите какво става и кой подбута така елегантно араб.страни?

# 171
след почти 19 години в Стара Загора изобщо няма да коментирам кой кого може или трябва да облагородява.  Laughing

Аз също съм на мнение, че има външна намеса, но това си е обществена тайна. В края на краищата не бива да се приемат или отхвърлят някои неща заради наличието или не на някаква намеса. Криси, никой не е невеж тук, просто имаме различни интереси. Не знам дали става въпрос за елегантно подбутване или за системно увеличаване на налягането по един или друг начин, така че да се стигне до неизбежния взрив. Едно нещо трябва да се признае със сигурност на арабските народи, каквито и да са били, то те определено са изключително търпеливи. Търпението може да е проява на много неща - от истински стоицизъм до малодушие, но все пак да си търпелив толкова време е страшно. Иначе не разбрах тезата ти за йорданците, ама аз трудно загрявам понякога.  Grinning

Нероли, информациите за самоубиеца в Швеция бяха много разнородни, а нали и не се вясвах онлайн та не съм и коментирала. Аз лично не мога да кажа нищо по-различно от това, което се изписа по медиите, но в никакъв случай не мога да отсека, че е -или не е иракчанин. Знаеш моето мнение - един терорист няма нито национална, нито религиозна, нито етническа принадлежност, а ако този е бил иракчанин, то това е повод само да се срамувам.

# 172
всичко е въпрос на народопсихология.Има народи,които не са търпеливи,има и такива ,които са.
ЗА йорданците казах,че имат самостоятелна политика и си я следват.

# 173
всичко е въпрос на народопсихология.Има народи,които не са търпеливи,има и такива ,които са.
ЗА йорданците казах,че имат самостоятелна политика и си я следват.
народопсихологията е нещо, с което много се спекулира. а йорданците си имат собствена политика, която е точно толкова собствена и точно толкова независима, колкото и живота на говеждата тения, но с това мнение не ангажирам никого.

# 174
Хадил,сравнението ти е направо ужасно,но и аз не ангажирам никого с това,което мисля за тях.факт е,че успяват да балансират в този регион и да живеят добре,необезпокоявани.Колко добре е друг въпрос/.

# 175
Хадил,сравнението ти е направо ужасно,но и аз не ангажирам никого с това,което мисля за тях.факт е,че успяват да балансират в този регион и да живеят добре,необезпокоявани.Колко добре е друг въпрос/.
Криси, наистина не те разбирам и не мога да разбера кой живее добре и необезпокояван и кой балансира, защото ми се струва абсурдно това да е за Йордания... или пък пропускаш последните 15 години от политиката в региона. Иначе сравнението си целеше да е ужасно.

# 176
Хадил,ще избегна подробностите по разбираеми причини,но не виждам наистина нищо лошо толкова в това,че Йордания си има своя политика.
ДА си чула или видяла тази страна да се е намесила в някой регионален конфликт,да е нападала някоя държава?Още от времето на крал Хюсейн е играла роля на посредник например в израело/палестинския конфликт.Опитва се да го прави и сега.Тя наистина е една спокойна държава.Проблеми като при всяка друга страна сигурно ги имат и йорданците,без това не може.
Ами има си я политиката,колко е под чуждо влияние и колко не,няма да споря,защото такова винаги има в по/малка или по/голяма степен.
Но това едва ли е от значение,щом на хората като цяло им харесва да живеят така,а недоволни винаги ще има.

# 177
Криси, какво имаш предвид под "ДА си чула или видяла тази страна да се е намесила в някой регионален конфликт"- ти намесата само под формата на пряко нахлуване на въоръжени сили ли имаш предвид. А за мястото й като посредник в израелско-палестинския конфликт е напълно в тона на това за неизживяната държавност, което казах. на мен също не ми се навлиза в подробности по темата, но ти упорито тъпчеш на едно място по темата, без да се опиташ да проучиш въпроса.от друга страна пък аз се опитвам да избегна темата, защото няма да е приятна на много хора, а във форума не е и мястото да я разисквам, защото не обичам да съм излишно деликатна, а фактите не подлежат на нежно представяне.

# 178
Няма да тъпча на едно място с тази тема,считай я за приключена,но това,което ми прави впечатление е,че не чух една добра дума за арабска страна от страна на араби или живущи в тези страни.Това прощавайте ми прилича на завист.

# 179
може да ти прилича на завист, но си е чужд реализъм. ако имаше за какво да се хвалят правителствата в арабските страни, нямаше да се бунтуват народите. има много хубави неща да се казват, но те са откъслечни, а и отдавна бях казала една арабска пословица: "Злото е общо, а доброто е частно."
между другото малко хубави неща ще чуеш и за сегашното управление в България - и това ли е завист ?

Общи условия

Активация на акаунт