Още мъничко остана до срещата на ОКТОМВРИйче с мама!

• 20 254
  • 738
  •   1
Отговори
# 375

Здравейте на всички, които вече станахте мами и на тези, които го очакват. На 20.09. се сдобих с дъщеря Ная, която е третото ми дете. Роди се с планово секцио в МД при доц. Николов 3100 гр. и 49 см.
Вече сме вкъщи и сме невероятно щастливи цялото семейство.

# 376
Иренас, честита дъщеричка, да ти е жива и здрава и много послушна )))
Благодаря момичета за отговорите. Аз сега си пия по едно кафе, но не се бях замисляла при кърменето как стои въпроса с кафето.

# 377
Честита дъщеря, Иренас. Много хубаво име сте й избрали. Да ви е жива и здрава и да ви носи много радости!

# 378
  • Сливен
иренас ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРИЧКА
Да ви е жива и здрава, да расте умна и щастлива, да е гордостта на мама и на тати!

# 379
Иренас, да ти е жива и здрава малката принцеса  newsm51!

Ние с теб сме с един термин и виждам, че малката Ная е със страхотни мерки, браво  newsm10.

# 380
  • София
Иренас честита принцеса, да е жива и здрава и много да ви слуша и радва Hug

# 381
Иренас, честита дъщеричка - много здраве и любов и пожелавам, а също и на вас с таткото!   bouquet

Добре дошли на Над и Стелисима и бебчетата у дома!

На мен ми излязоха резултатите от кръвните изследвания, които си направих днес, и съм много учудена - от един месец не пия Малтофер, преди хемоглобина ми беше 121, а сега е 117. А пък при предишните изследвания не го бях спирала за седмица, значи не е спаднал. Истина излезе това, че в АФАта имало желязо.
След дълго обмисляне реших да отида на един видеозон и едни тонове при лекарката, която ми прави ФМ и да приключа с консултациите извинете ме, че само ви занимавам с тези консултации.  Embarassed Ама вече е късно за преизбор, пък и много ходене по кабинети ще е и ще го избегна.

# 382

Здравейте на всички, които вече станахте мами и на тези, които го очакват. На 20.09. се сдобих с дъщеря Ная, която е третото ми дете. Роди се с планово секцио в МД при доц. Николов 3100 гр. и 49 см.
Вече сме вкъщи и сме невероятно щастливи цялото семейство.

Иренас,честита ти рожба!
А защо толкова рано ти е било планувано секциото?Аз като прочетох ,че ти е трето и се шашнах!

# 383
  • Сливен
облаче няма какво да се извиняваш,нали за това сме тук  Hug

# 384
miriams28  Hug

Момичета, искам да споделя инфо, което за мен е много полезно!
Нали по време на бременност и после по време на кърмене не е противопоказно да се използва хомеопатия. Имало някакво много хубаво лекарство на Боарон, Седатиф ПС, което помага при изнервеност, лабилност и лошо настроение. Дано не се налага  fingerscrossed,  но лично мен ме успокоява възможността да го ползвам при нужда, ще говоря с лекаря ми. Но аз пих от втори месец едно на Боарон против гадене и много ми помагаше.
Естествено трябва да се попита лекар.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 21:28 от Анонимен

# 385
  • Сливен
малко остава ,дано нямаме проблеми и всичко мине леко  Hug
на всички го желая  Hug

# 386
здраевейте и от мен, пак с хубава новина сме днес! Grinning
понеже питах снощи, ама никой не ми отвърна пак ще се повторя, за което се извинявам, ама ми е важно- в коя седмица ви казаха да спирате магнезия (магнерот , магнерич), че на мен едната док казва 36 сед. а другата чак в 38 сед. ;аз съм с нормално раждане, май ще послушам първата, всъщност вече го направих, спрях го от 2-3  дни
иначе гледам че коментирате шоколада след раждане- аз с първото изядох 3-4 цели шоколада в  болницата още, в следствие на което бебето беше цялото в пъпки първите 2-3 седмици, а и аз, след месец чудене му откриха АБКМ, до ден днешен се чудя дали точно тогава не му я докарах аз зорлем, сега няма да повторя тоя случай, въпреки че ако всичко е в нормални количества...

# 387
Az-mama,спирай магнезия ,вече няма нужда ! Peace

Инфо за хранене при кърмене!
Кърменето е най-добрата храна, която бебето получава. То е и уникален начин на комуникация между мама и бебе. Но за доброто кърмене е важно не само липсата на режим, а и храната, която кърмачката консумира.
Образуването на млякото е eнергоемък процес, за който са нужни подкрепа, качествена здравословна храна и голямо количество течности.  Недостигът им се отразява на кърмата, съответно на темповете на растеж на бебето, дори на нервно психическото му развитие и съзряването на имунната му система.

Препоръчително е храната да се приема на по-малки порции половин час преди кърмене. Количеството течности, поето за денонощие трябва да е около три литра – вода, прясно изцедени сокове, супи, чайове или мляко.

Храната трябва да е вкусна и разнообразна. Избягвай силните подправки, солта, лютото, черния пипер. Внимавай и с количествата грозде, горчица, смокините, сливите и изобщо плодовете, които разстройват. Приемай ги в ограничени количества, защото според някои педиатри, те могат да се отразят на стомашно чревния тракт на бебето. Проблеми понякога предизвикват шоколада и млечните продукти, често децата показват алергични реакции след като мама си е хапнала от тези храни, затова бъди внимателна и хапвай по малко.

От продуктите, които съдържат белтъци ти препоръчваме сиренето, киселото мляко, изварата, немазните риби, птиче месо и телешко. За тяхното готвене използвай зехтин или чисто масло. Избягвай пърженото, по-добре варено на пара, във вода или печено, като всичко става на бавен огън.
От въглехидратните продукти за предпочитане са черният, пълнозърнест хляб, зеленчуците в суров вид по възможност. В есенно зимния период може да използваш дълбоко замразени продукти, както и сушени плодове. Използвай всички пресни плодове и зеленчуци, които предлага сезона, за да си доставиш максимално количество витамини, минерални соли и микроелементи. Избирай зеленчуци и плодове с ярки цветове – моркови, домати, зелени салати, праскови, ябълки, пъпеши, дини.

В периода на кърмене нуждата от витамини се повишава. По тази причина, освен доброто хранене с плодове, зеленчуци, ядки и кълнове, може да продължиш с витаминните комплекси, които се пият през бременността. Често след раждане забравяме за тях, но е хубаво да продължиш и по време на кърмене, стига наистина продуктът да е качествен.
С нарастването на мъничето растат и нуждите от полезни елементи, така че трябва да съобразиш поетото количество здравословна храна с това. Отложи диетите за по-късно, ще имаш време да отслабваш и да влизаш във форма. Докато кърмиш диетите са табу, независимо колко е пораснало детето ти.

Организмът на кърмачката има нужда от повишения прием на полезни елементи не само заради бебето, но и заради самата нея. Ценни количества отиват в кърмата, а ако не постъпват адекватно количество нови, то организмът на майката се изтощава.
По тази причина често у майката или у бебето се появяват характерни проблеми като желязодефицитна анемия, рахит, недостиг на калций, запек и други.

Не пропускай ден без сурови ядки, без кълнове и студено пресован зехтин в салатата и без плодове.
За доброто усвояване на храната е нужно тя да не бъде обработвана силно топлинно, да се поема по малко, но често и към балансираното хранене да се прибавят много течности плюс активно движение.

# 388
аз-мама, аз ще си пия магнезия до края, но аз ще съм с планово секцио.

# 389
az-mama2, аз не знам дали много ще ти помогна, защото моята докторка ми спря магнезия към края на 7-ми месец, защото ми пусна изследване и се оказа, че ми е много над горната граница. От тогава пия еднократно само при силни болки в корема или кръста.

Общи условия

Активация на акаунт