Пак за началните училища в Пловдив

• 381 337
  • 3 230
  •   1
Отговори
# 1 860
  • Sunshine state
Да,но на съучениците ми от немската гимназия много бързо им се изчерпаха знанията още на 2-рия месец,а уж са го изучавали от най-ранна възраст и бяха със самочувствието,че го знаят. Имаше и такива,които едвам завършиха с 3,а преди са имали 6-ици. Нито думичка не знаех,но масовката,които бяхме така,завършихме с по-хубав успех от тях.  За това съм на друго мнение по въпроса.  Peace

# 1 861
При ширещата се неграмотност по родния език само чужд език липсва.  Party

# 1 862
  • Майничка
Руски има в Алеко Константинов, не зная дали от І клас.

Часове по чужд език в първи и втори, че дори и в трети клас, за мен са си чисто губене на време. От една страна - тези родители, които имат амбиция детето им да учи език, изобщо не биха разчитали на училището, от друга - излишно се губи ресурс (като време и внимание), който би следвало да бъде насочен към българския език. Трето и съвсем отделно е качеството на кадрите по език в началната степен (говоря за масовия случай).

# 1 863
  • Пловдив

Часове по чужд език в първи и втори, че дори и в трети клас, за мен са си чисто губене на време. От една страна - тези родители, които имат амбиция детето им да учи език, изобщо не биха разчитали на училището, от друга - излишно се губи ресурс (като време и внимание), който би следвало да бъде насочен към българския език. Трето и съвсем отделно е качеството на кадрите по език в началната степен (говоря за масовия случай).

Не е от първи, а от 5ти.

Мисля, че е вярно разсъждението ти. Аз лично съм се ориентирала на допълнителни часове по език и проучвам възможностите в Пловдив.

# 1 864
Абсолютно сте прави. След 7 години учене на английски в училище, в езиковата гимназия минаха и и подминаха постигнатото ниво за няколко месеца, хем като втори език. Ако е първи, сигурно за един месец се наваксва.

# 1 865

Не е от първи, а от 5ти.

Мисля, че е вярно разсъждението ти. Аз лично съм се ориентирала на допълнителни часове по език и проучвам възможностите в Пловдив.
И аз това имам предвид Simple Smile Като гледам какво и как се учи, по-добре да пишат на български един-два часа повече...
Пък след 5ти клас да си учат ако искат и 2 езика  Laughing

Те и в детската градина имаха английски  Stop Едно абсолютно нищо не научи от там  Whistling

# 1 866
  • Пловдив

Не е от първи, а от 5ти.

И аз това имам предвид Simple Smile Като гледам какво и как се учи, по-добре да пишат на български един-два часа повече...
Пък след 5ти клас да си учат ако искат и 2 езика  Laughing

Те и в детската градина имаха английски  Stop Едно абсолютно нищо не научи от там  Whistling
И аз съм за... Peace

# 1 867
Възраждам темата, за да потвърдя, че ОУ "Кочо Честеменски" ще се опитат наесен да съберат една паралелка със засилено изучаване на немски език от първи клас. Ще се учи три часа седмично. Екпериментално е, преди време в друго училище е имало опит с френски език, но е бил неуспешен.

# 1 868
  • Пловдив
Е, френски имаше допреди 3 години в "П. Евтимий" и преди това и в "Райна Княгиня", но няма желаещи ...

# 1 869
По същата схема ли - засилено, 3 часа седмично?
Ще ми е интересно да наблюдавам какво ще се получи от този експеримент.

# 1 870
Дано да успеят, ако беше за тази година щях да я запиша дъщеря ми. Миналата година по това време бях много разочарована, че няма нищо различно от английски в първи клас. В крайна сметка я записах в Антим 1, и пак с английски. Добре е да има варианти за избор на език, а не щеш не щеш да те принуждават само английски. Стискам им палци на "Кочо Честименски".

# 1 871
Да, така е, добре е да има опции за избор.

А, забравих да кажа, че разкриват и целодневна предучилищна група.

# 1 872
  • Пловдив
Кликвам си за известия при нови включвания и в тази тема, защото имам първокласник и сме се ориентирали към "Патриарх Евтимий". Така, че .... си пускам отпуск за 26.02.
 Peace

# 1 873
Извини ме за невежеството, но какво има на 26 февруари?

# 1 874
  • Пловдив
Извини ме за невежеството, но какво има на 26 февруари?

Първи ден от подаване на документите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт